תגיד לי, על מה אתה מדבר?
גם אם היה לי צורך בשואב מים, מצידי שירויח הרבה יותר ממני, כל עוד הוא עושה את עבודתו.. למרות איך שאתה רואה את המציאות, ההתנגדות להעלאת שכר המינימום לא קשורה לצורך של אנשים לטעון "שלי יותר גדול" (לא לימדו אותך שהגודל לא קובע?) היא קשורה לכך שאחר כך אתה הרי תאשים אותנו באבטלה הגואה. מה גם שהסבירו לך גבר שהכל יחסי, העלאת שכר המינימום לא תעזור לאלו שמרויחים שכר מינימום אם במקביל גם המחירים יעלו. אני מבין שקשה לך לתפוס את זה, אז אני אנסה להסביר לאט ובמילים פשוטות: נגיד שכדי לחיות בכבוד צריך רק דירה ולחם. דירה עולה 100 ולחם עולה 2. אז צריך 102 בחודש כדי לחיות בכבוד. מי שמרויח יותר מזה, חי יותר טוב. עכשיו נגיד שמעלים את המשכורת המינימום ל 204, זה נראה כאילו עכשיו המינימום יהיה כפול ממה שצריך כדי לחיות בכבוד, נכון? לא נכון - כי מי שמכין את הלחם גם צריך לקבל עכשיו יותר משכורת וכך גם מי שבונה את הדירה וכו' ולכן כלות הלחם תוכפל וגם עלות הדירה. כך שעכשיו שכר המינימום אומנם יהיה 204 אבל כך גם העלות של לחיות בכבוד. נוסיף לזה את הזמן שיקח לעליית המחירים הזו לקרוא ואת גלי הפיטורים שיבואו בעקבות זאת ונקבל מצב הרבה יותר גרוע מהיום. ודרך אגב, אם אתה מרויח שכר מינימום, אזי אתה לא משלם מס הכנסה ולפיך אתה בהחלט ממומן על ידי אלו שכן משלמים, כי אתה כן עולה למדינה כסף, אבל אתה לא מכניס למדינה כסף!