נו, מה אתם אומרים?

adiavn

New member
אני מסכים

זה מעניין שמצד אחד הוא מצפה מהמדינה לשלם על ילדים שהוריהם אינם אחראים (הולידו אותם ללא יכולת כלכלית לתמוך בהם), ומצד שני במקרה של סטודנטים שהוריהם בעלי אמצעים המדינה פטורה מאחריות כלכלית. וזה בזמן שסטודנט הוא יישות ייצרנית ותורמת (גם אם אינו צועד עם וויקי כנפו) וילד צעיר אינו תורם דבר למדינה. זהו הגיון התומך ביחס הפוך בין ההשקעה הכספית לתרומה הפוטנציאלית של הגורם עליו מוציאים את הכסף.

אותי הדבר האחרון שמעניין זה המיסים

המיסים זה דבר שקורה בכל מדינה, כך שלמדינת ישראל אין קרדיט ואין בעלות בלעדית על השיטה של לגבות מיסים. אותם סטודנטים שאת מדברת עליהם ישלמו מיסים למדינה בגלל שהם חייבים לעשות זאת, לא מתוך טוב ליבם או דאגתם לחלשים. שנינו הרי יודעים שאם זה היה תלוי בהם ובמשלמי המיסים האחרים, אף אחד לא היה משלם מיסים. אך במדינה שלנו כמו בכל מדינה מערבית, יש חוק, כמו שכר המינימום שאף אחד במדינה הזאת לא טורחו לאכפו. חוקים אשרת צריך לאכוף. הסטודנטים שלנו מצפים שבני עמם יתמכו בהם, בעוד שהם אף פעם לא תומכים בבני עמם והדבר היחיד שמעניין אותם זו טובתם האישית והאינטרסים האישיים שלהם, אז כשמדובר בהם הם יהיו מוכנים אפילו להפוך את המדינה על פיה בכדי להשיג את מטרותיהם, אך כשמדובר במישהו אחר שסובל ושמתעללים בו או רומסים את זכויותיו במדינה הזאת, הסטודנטים מעדיפים להתעלם ולהפנות עורף לאזרחים שזקוקים לעזרתם ולתמיכתם. כך שאיך את בדיוק מצפה שמישהו יעזור למישהו שלא עוזר לו בשעת צרתו? את רוצה סולידריות חד-צדדית? סולידריות זו לא התנתקות, אין חיה כזאת סולידריות חד-צדדית. סולידריות עובדת לשני הכיוונים, או שהיא לא עובדת בכלל.

אשרת

New member
...

ברור שאותם סטודנטים ישלמו מיסים למדינה כי הם חייבים. אבל הם ילשמו מיסים רק אם הם ירוויחו יותר ממך
אתה , נכון לעכשיו, אתה לא משלם מיסים מתוך בחירה. הייתכן ואתה מנסה להתחמק להתחמק מזה על ידי כך שאתה מרוויח רק מינימום , ומשום שאתה לא צריך לשלם שכר דירה, אז אתה למעשה לוקח את כל הכסף לעצמך, וכך לא תורם למעשה שום דבר לקופת המדינה אשר משם אמורים ללכת כספים לעזרה לחלשים? (שוב פעם, מה זה אומר עליך?). האינטרנס של המדינה הוא לעזור לסטודנטים ולו משום מתוך הידיעה שהם בסופו של דבר יכניסו יותר כסף לקופת המדינה יותר.. ממ. נניח ממך

אני בחרתי לעבוד בשכר מינימום

כי אני לא מעוניין בכסף הגדול. הכסף הגדול משחית, הוא יכול להשחית כל אחד וזה כבר הוכח אין ספור פעמים. על כן אני בחרתי מרצוני לעבוד בשכר מינימום. ומלבד זאת, את מדברת על המיסים כאילו שהם הולכים למטרות צודקות. המיסים במדינת ישראל כבר מזמן לא הולכים למטרות צודקות. רוב הכסף הולך לעשירים בדרך זו או אחרת, וגם את המעט שנותר מקצצים מהנזקקים האמיתיים. מילא אם כספי המיסים היו הולכים למטרות נכונות וצודקות, כמו עזרה לחלשים ולנזקקים, עוד הייתי יכול להסכים איתך, אבל כבר הרבה שנים שאין הדבר כך במדינת ישראל.

vinney

Well-known member
ההורים שלך מושחתים?

אתה לא מרגיש מושחת כשאתה גר בדירה שלהם בלי לשלם שכר דירה או מסים? אתה מרגיש בסדר עם זה שאתה דורש מאחרים מה שאתה לא מסוגל בעצמך לעשות? מי קבע מה זה מטרות צודקות ונכונות? מי קבע למשל, שאתה לא צריך לשלם מסים, למרות שאתה עשיר יותר ממני, ואני לעומת זאת משלם 50% מההכנסה שלי למטרות שבעיניי לא נכונות ולא צודקות, בזמן שאתה דורש שאני אשלם אפילו עוד יותר למטרות האלה? לדעתי צריך לשלול זכות בחירה מאנשים שלא משלמים מסים. אתה לא משלם את הכסף, למה שתשפיע על ההחלטה לאן הוא ילך? איך זה לדעתך, נכון או צודק? מנובל.

snift

New member
דרך אגב, אם ממתיק באמת גר

בדירה של הוריו ולא משלם שכר דירה, הוא עובר החוק. מגורים בדירה כזו הם הטבה ולפיכך עליו לשלם מס בשווי ההטבה. אם הוא עובד בשכר מינימום הוא לא חייב במס על הכנסותיו ממשכורת, אבל סביר להניח שעלות ההטבה של שכר הדירה מעלה אותו לסכום שעליו כבר כן צריך לשלם מס. אז בעצם ממתיק הוא עבריין שמעלים מיסים.

הדירה הזאת היא שלי על שמי

הוריי העבירו אותה על שמי ושילמו את כל מה שצריך לשלם, כולל טאאבו כולל הכל. אף אחד לא צריך לשלם על דירה שהיא שלו ורשומה על שמו מיסים. הדבר היחיד שצריך לשלם על דירה שנמצאת בבעלותך זה ארנונה. כך שתשמור לעצמך את התיאוריה שלך, כי אין לה שום קשר למציאות.

vinney

Well-known member
כמה אתה שילמת על הדירה הזאת?

כמה משכנתא לקחת? כמה שנים חסכת כדי לקבל את הדירה הזאת? או, יותר מדויק, כמה עובדים עשקו ההורים שלך, כדי שתענה על השאלות הקודמות שלי "0"? למה אתה לא תורם את הדירה שלך למשפחה חד הורית שפונתה מביתה בדימונה כי לא יכולה לעמוד בתשלומי משכנתא?

snift

New member
אתה טועה.

אם ההורים שלך העבירו את הדירה על שימך, הם נתנו לך "מתנה". על מתנות מעל סכום מסויים יש לשלם מס הכנסה. מכל בחינה חוקית שהיא הדירה הזו היא "הכנסה" עבורך. יכול להיות שההורים שלך שילמו גם את שווי המס, אבל סביר להניח שכמו רבים אחרים במדינה הם לא. וסתם לידע כללי: אני לא יודע איפה גר ומה בדיוק שווי הדירה, אבל דירה זולה יחסית שעולה 100,000$ שווה ל 11 שנים של משכורת מינימום כל חודש ואילו היית צריך לקחת משכנתא כדי לממן את הדירה, היית צריך להכפיל את המספר הזה פי 2.2 כך שבעצם מרגע שקיבלת את הדירה קיבלת בעצם 24 שנים של שכר מינימום. אז אל תספר לנו סיפורים, ריאלית - אתה מרויח פי 2 משכר המינימום, למשך 24 שנים מרגע שקיבלת את הדירה מההורים שלך. דרך אחרת להסתכל על זה - כל חודש אתה מקבל משכורת מינימום מהעבודה שלך ועוד משכורת מינימום מההורים שלך.

קנאת הקפיטליסטים אינה יודעת גבול

אתם הוכחה חיה לכך. הוריי שילמו את כל מה שצריך לשלם, כולל שכר עו"ד, כולל טאבו, כולל מס, כולל הכל. הדירה שלי רשומה על שמי והיא שלי חוקין וטבילין. אני לא חייב לאף אחד אגורה שחוקה על משהו שהוא שלי כחוק. וזה שיש לך עיניים גדולות קפיטליסט, זו בעיה שלך, לא שלי.

snift

New member
אני ממש לא מקנא בך.

למזלי, אני לא זקוק לעזרה מההורים שלי, את כל מה שיש לי הרווחתי לבד למרות הנסיון של המדינה למנוע ממני את מה שמגיע לי. החישוב שהבאתי הוא מאוד פשוט. אילו לא היית מקבל מתנה כזו מההורים שלך, היית צריך להרויח כפול משכר המינימום במשך כ 25 שנים כדי לממן לעצמך את הדירה שלך. יכול להיות שההורים שלך שילמו עבוך גם את מס ההכנסה, מה שהופך אותם לקדושים ואותך למקרה סעד חמור הרבה יותר. אם זה כך, הרי שבסך הכל קבלת הטבה העולה על 130% משווי דירתך. בהנחה הקודמת שלי ששוי הדירה הוא כ 100,000$, הרי שמדובר בכ 580,000 ש"ח. משכנתא על סכום כזה הינה כ 1,270,000. אם נחלק את הסכום הזה בשכר המינימום נקבל 385 חודשים, שהינם 32 שנים. זאת אומרת שקיבלת מתנה בשווי 32 שנים של עבודה בשכר מינימום ואתה עוד מעיז לדבר על אחרים? להבדיל ממך, אין לי שום בעיה עם המתנה שקיבלת, הבעיה שלי היא רק עם עזות המצח שלך להעז ולהגיד לאחרים שאשכרא עובדים כדי להשיג את מה שאתה מקבל במתנה, שהם לא בסדר ושהם צריכים לעשות יותר למען פרזיטים כמוך.

תאמין לי שאם הייתי רוצה הייתי יכול

לקבל הרבה יותר. מה שקיבלתי, וגם על זה היה לי ויכוח לא קטן עם הוריי שבקושי המליחו לשכנע אותי להסכים לקבל מהם לפחות דירה, הוא כעין וכאפס לעומת מה שיכולתי לקבל מהם. כך שתעשה לי טובה ותשמור את העיניים הגדולות שלך לעצמך קפיטליסט.

snift

New member
אתה רק ממשיך ומוכיח איזה ילד

קטן וקטנוני אתה. קל מאוד לדעת שלמשפחה יש הרבה כסף ולא צריך באמת לדאוג לכלום. מאיפה להוריך כל כך הרבה כסף? האם אתה מתנכר להם? הרי לפי הגדרתך שלך, העובדה שיש להם הרבה כסף מוכיחה שהם נצלנים, רמאים, פושעים, קפיטליסטים וכו'.

מעולם לא טענתי שהוריי נצלנים, רמאים

או פושעים. המשפחה שלי היתה מסודרת הרבה לפני הם עלו לארץ. לאבא של סבא שלי היתה רשת של מסעדות ולהורים של סבתא שלי מצד אמי היו מס' חנויות רהיטים. סבא שלי וסבתא שלי כשעלו ארצה השקיעו בנדל"ן ורכשו מס' בנייני מגורים שאת דירותיהם הם השכירו. הוריי ירשו את העסק המשפחתי מהם. כך שאין מדובר כאן בשום נצלנות, רמאות או פשיעה. אם כבר מחיר הדירות ירד בשנים האחרונות בצורה דרסתית, כך שהוריי הפסידו לא מעט בעקבות אותה ירידה במחיר הדירות. ולא, אני לא מתנכר להוריי, אני בקשר טוב והדוק עימם. אך כאן זה נעצר, כי אני לא מוכן להמשיך את העסק המשפחתי והבהרתי את זה היטב להוריי שלמרות שהיה להם קשה מאוד להשלים עם העובדה הזאת, הם נאלצו להשלים איתה. גם אם זה אומר שללא יורשים המדינה היא זו שתקבל את כל הנכסים שלהם כשיגיע זמנם להיפרד מהעולם.

snift

New member
בודאי שטענת זאת.

אתה טענת שהדרך היחידה להרויח כל כך הרבה כסף היא על ידי ניצול של אחרים ותוך עבירה על החוק והמוסר. מכאן שאם להוריך יש כסף, הרי שהם עשו, או שעד עכשיו טטעית ו/או שיקרת.. "לאבא של סבא שלי היתה רשת של מסעדות ולהורים של סבתא שלי מצד אמי היו מס' חנויות רהיטים" - זאת אומרת שהם ניצלו את עובדיהם ולא חלקו איתם את הכסף שהם הרויחו.. "סבא שלי וסבתא שלי כשעלו ארצה השקיעו בנדל"ן ורכשו מס' בנייני מגורים שאת דירותיהם הם השכירו" - זאת אומרת שהם ניצלו את חולשתם של אנשים מסכנים שבסך הכל רצו קורת גג וגבו מהם יותר ממה שהם היו צריכים. העובדה שאתה לא מתנכר להורך מוכיחה שאתה לא באמת בעד אג'נדה חברתית, אלא אתה בעד אג'נדה כזו כל עוד היא לא פוגעת באלו שאתה אוהב. למשפחתך שלך מותר להיות חזירים קפיטליסטים, רק לאחרים אסור. עכשיו הכל ברור.

ממש לא. ../images/Emo31.gif

מאזוכיסט הוא מי שנהנה לפגוע בעצמו. אני לא נהנה לפגוע בעצמי. כך שאני לא לא מאזוכיסט.

SupermanZW

Well-known member
אז מדוע כשהוריך מציעים לך להיטיב

לך אתה מסרב? למה אינך רוצה לרשת מה שהוריך רוצים להוריש לך? למה אתה רוצה שזרים יקבלו מה שמגיע לך בדין?

אני לא רוצה שזרים יקבלו את זה

אני רוצה שהמדינה תקבל. כל אחד צריך להשיג את הונו ונכסיו בזכותו ולא בזכות הוריו. זה שהוריי עשירים, לא אומר שגם אני חייב להיות עשיר. אין כזה חוק בשום ספר חוקים בשום מדינה, שאם ההורים עשירים גם הילדים שלהם חייבים להיות עשירים. ומלבד זאת, תראה איזו קנאות ועיניים גדולות יש כלפיי כי הסכמתי לקחת דירה מההורים. כך שתאר לעצמך איזו קנאות ועיניים גדולות וההערות מפגרות, היו כלפיי אם הייתי מסכים לקבל יותר מזה.

למעלה