נורמטיביות - דיון

schlomitsmile

Member
מנהל
אני ממש לא צדיקה, אך בעניין זה מלאכתי נעשתה בידי אחרים

אשה חכמה אחת, שהיא א"סית בעצמה וגם אם לא"ס,
כתבה את עמדתה שהיא גם עמדתי בצורה הטובה ביותר-

לא ריפוי ולא הזנחה/סולה שלי
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=988216&skip=1

schlomitsmile

Member
מנהל
יש משהו שהוא מתאים/ישים לכל אחד?
שאלת על השקפותינו, לא ביקשת נוסחא גלובלית לכולם

schlomitsmile

Member
מנהל
אבל השאלה כאן היתה מה יחסנו,עמדתנו בהקשר לילד לא מה זה נורמה.

dina199

New member
השאלה היא בהחלט זה הנורמה ,

כי כל אחד מגדיר אותה אחרת . וברגע שלכל אחר יש הגדרה אחרת לנורמה אז העמדות לכל מני נושאים (כולל יחס לילדים)
תלויות בהגדרות שלו.

arana1

New member
הנורמה היום היא לא נורמלית

רק מטורפים הזויים לחלוטין לא קולטים את המרחק האין סופי בין מה שנחשב נורמטיבי לבין התנהלות נורמלית באמת
האדם הממוצע הוא מטורף שלכן יכול לשרוד רק דרך ציות חסר שאלות לתבניות מוסכמות
שלכן מסוכן לשאול לטיבן ומהותן
וחשוב מאוד לעשות את המוות לכל מי שעצם קיומו מערער ולו במקצת על ערכן המדומה

שלומות0

New member
רק לחשוב על המרוץ

המטורף של החיים הנורמטיביים עושה את זה לא נורמלי

arana1

New member
מדרגים התפתחות של אנשים יחסית למירוץ

ובכך מונעים מאנשים כמו חלק מהאוטיסטים לנסות כיווני הגשמה עצמית שאינם תלויים לחלוטין ברמיסת אחרים ובאי התחשבות בסביבה
זה גם מה שעומד מאחורי התיוג של אוטיסטים כמילוליים מדי או איטיים מדי וככאלה שלוקים בהבנה חברתית רק בגלל שהם מכירים ומנסים וצריכים תבניות חיברות שאינן תלויות בחיוכים מזוייפים שמסתירים את הסכין מאחורי הגב
ולכן גם לא מגיבים על מה שהם מרגישים מהותית כזיוף נוראי

מהזווית הזאת,אנשי בריאות הנפש,הפסיכיאטרים והפסיכולוגים והמטפלים משמשים כסוכני הטירוף
כמייצגים הכי מובהקים של תפישות חברתיות וכלכליות אנאכרוניסטיות שמזהות ומתנות התאמה חברתית רק עם כניעה חסרת ביקורת לאינטרסים הכי נאלחים והכי מזיקים לחברה
למה ?
כי זאת הנורמה וקונפורמיזם הרבה יותר חשוב ממוסר
ובגלל שהרבה יותר קל ומשתלם לרמוס את הפרט ולהרעיל אותו מאשר לנסות לשנות מבנים שמייצגים ומגובים על ידי האנשים הכי חזקים בחברה(וגם הכי חזירים)
אז מבחינה זאת המטפל והפסיכולוג צודקים
או שתלך בדרך שלהם ותמכור את הנשמה שלך לשטן או שתסבול
אבל זה רק בגלל שהנסיון לשנות ולחצוב דרכים חדשות מדוכא ונרמס כל הזמן גם בעזרתם

זה בדיוק כמו שמישהו יתן לך מכה ויגיד לך אתה רואה שזה כואב
עובדה
עכשיו לך תתווכח איתה
ותנסה להסביר לבריון שאם הוא לא היה מכה אותך אז זה לא היה כואב
הוא הרי בריון גם בגלל שהוא לא מסוגל להקשיב

אז אם את מחפשת הסבר לנורמה אז זאת הנורמה
אלה המגנונים שמניעים אותה ומצדיקים את קיומה

dina199

New member
הגדרה שאני הכי אוהבת :

"פורנוגרפיה זה עניין של גיאוגרפיה" (זה מסרט)

galitkm

New member
משתדלת שלא לנרמל

להיות חלק מהנורמה זה לא חשוב לי. לפעמים כדי להשיג דברים שלדעתי הכרחיים או חשובים לי מספיק אני אתאמץ זמנית, תלוי מה המחיר של זה בשבילי

עד כמה חשוב לי לנרמל את הילד: משתדלת שלא להשפיע או לכפות על ילדים שלי להיות משהו שהם לא או לעשות דברים שהם לא רוצים
לדעתי זה לא באמת חשוב להיות נורמלי. במבט אחורה על החיים שלי, אני מצטערת על התנהגות שלי כשהתאמצתי להיות כמו כולם.

אם אני הייתי במקום ילד על הספקטרום, אני חושבת לא הייתי מרוויחה מזה כלום אם היו מנסים לנרמל אותי. חיזוק הביטחון של ילד שזה בסדר להיות מי שהוא לדעתי עדיף על לעודד אותו להיות כמו כולם

האם בכל מחיר? מה הקו שלי בלנרמל: כל עוד התנהגות לא פוגעת בעצמו או באחרים, לא מסוכן ואין לזה השלכות שליליות כלשהן לפי איך שאני מפרשת את זה, אני אשתדל שלא לנרמל

בתור אחת שלא נמצאת בנורמה...

(ועכשיו אחרי האבחון יודעת למה)
אגיד שיש הרבה מצבים בחיים שזה חסר! ומצבים אלה צובעים במשהו אפור-שחור את כל החיים.
מאיזה מקום מלמעלה (תודה לאמא המדהימה שלי), ממש גדלתי ללא לחץ להיות בנורמה, הרבה פעמים לא היה איכפת לי להשאר בחוץ, אפילו יותר פעמים לא ידעתי מה זה "בפנים". אבל הרבה, הרבה מאד פעמים נוחכתי לגלות שהשאירו אותי בחוץ, ואז נפגעתי...

arana1

New member
גם לאנשים מחוץ לנורמה יש צרכים

וזה משהו שאנשים נורמטיבים מאוד מתקשים לתפוש
כי מבחינתם אם אתה לא מבטא את הצרכים שלך בדיוק כמוהם אז זה סימן שאתה לא צריך כלום
אלא שהמציאות היא כצפוי שונה מאוד ממה שאנשים נורמטיבים מתארים לעצמם
אם לא ממש הפוכה
הרבה מאוד מהאנשים שנמצאים מחוץ לנורמה שמאפשרת השתייכות אוטומטית לקבוצה הם כאלה בדיוק בגלל שיש להם צרכי השתייכות מאוד חזקים ומאוד מהותיים
ולכן המסחרה הנורמטיבית פשוט לא מספקת אותם ולא מספיקה להם

זו גם הבעייה עם נרמול
ועם התפישה המטופשת של נתינת כלים
או התפישה שמתיימרת לתקן את האוטיסט כך שיתאים לסוג הדינמיקה הקבוצתית(שכמובן בהתאם לצרות מוחה של הנורמה נתפשת כדינמיקה היחידה האפשרית ולכן מתייגת ומסייגת אנשים שצריכים דינמיקה אחרת כחסר דינמיקה ומנסה לטפל בהם למוות)
שאינה מבחינה ואינה מבינה שאנשים החיים מחוץ לנורמה הם כאלה גם בגלל שהם זקוקים לכלים אחרים
כאלה שיתאימו לצרכים שלהם ולא רק לצרכיהם של האנשים העאלק נורמטיבים

וכן
חלק גדול מאתנו לומדים שפעם אחרי פעם לא משנה מה נעשה ואיך נתבטא אנחנו נשאר בחוץ
מטעמים מאוד מובנים ומאוד ברורים
אני כבר מזמן מאסתי במשחק הזה
החוץ של הנורמטיבים זה הבפנים שלי
ולדעתי מי שחושב ששווה להתאמץ להתקבל לקבוצה או לחברה שלעולם לא תבין ולא תנסה להבין למה היא לא מבינה אותו לוקה אנושות בהבנה מהותית של מושג החברה והקבוצה

למעלה