נורמטיביות - דיון

שלומות0

New member
נורמטיביות - דיון

עד כמה חשוב לנו להיות חלק מהנורמה?
עד כמה חשוב לנו לנרמל את הילד שלנו על הספקטרום,
האם בכל מחיר? מה הקו שלנו בלנרמל?
אשמח לדיון בנושא בעד ונגד

רואה 6 6

New member
לי בעיקר חשוב היום שהילד שלי

יגלה את עצמו ויבנה את עצמו לפי הקצב והיכולות האישיות שלו.
אני חושבת שאם אני אדחק לו בכוח לגרון איזו נורמטיביות הוא יקיא אותה מפתח אחר.
אני כן מחזקת כישורים כלשהם כמו שפה עד כמה שיוכל ובקצב שיכול.
כישורי שפה לדעתי יעזרו לו.
אם ירצה גם להעמיק במספרים,סבבה.
כל היתר לא מענין אותי כל זמן שלא מענין אותו.
נגמלתי מכמה דברים בחיים.

ח ב י

New member
לי מוקדם לענות כאמא לבת שלוש

בגיל הזה עדיין קל לקבל את השונות מהנורמה
הציפיות החברתיות מוגבלות למשחק בגן ולתפקוד הביתי.
אני רוצה לחשוב שגם בעתיד לא ארצה "לנרמל", אלא לתת כלים להשתלבות בחברה הכללית.
אני רוצה להאמין שבתי תדע בעזרתנו לשמור על הייחוד שלה מחד ולתפקד בדרכה בחברה הרגילה מאידך.

אבל, כאמור הבמה שמורה להורים לילדים גדולים יותר.

חדיד1

New member
להיות חלק מהנורמה ..

וכמו שכבר האירו לי שכדאי להלך בין הטיפות .. אזי נורמה הוא דבר חשוב אבל לא עקר .. כמו שכסף הוא לא תכלית החיים הוא רק כלי להלך בחיים .. העקר מבחינתי הוא השלמות שלי (כפרט) כאדם ..ולעניות דעתי אסור להלעיט או להאביס כל אדם שלא לפי כוחו .. וכמו שציינה 6 6 הוא יקיא את זה ממקום אחר ..

הרבה פעמים אני מוצא את עצמי כנגד הזרם שהולכים בנתיב הקדמה שהיא הנורמטיב להם .. לעומת זאת אני בא מעולם דתי .. רוב האוכלוסיה שאני נמצא אתה ועובד עמה היא חילונית וחלקה לא מבני עמנו .. ואין ספק שהעולמות שלנו הן שני קצוות .. אני אין לי שאיפה לסחוף אותם אליי .. ומשתדל לא להיענות לדחף שלהם לנרמל וסנדל אותי לעולמם ..

חדיד1

New member
בהשקפת עולם כן .. מנסה ומשתדל לא להפגין זאת

גם כשהייתי בעולמם היו לי התנצחויות והתנגשויות על התנהגויות מוסריות שלא יכולתי לסבול (דוגמא להתנהגויות שלא קבלתי ולא שתקתי .. תכלי למצוא בספר שמות פק ב' פסוק יג .. החלק האחרון של הפסוק) .. אחרי הכל ינקתי מקרקע פוריה וספוגה בהרבה טוב .. גם אם החיים לא פשוטים גם למי שגדל בבית של טוב תמיד למדתי לראות את חצי הכוס המלאה .. ולרגע לא התעלמתי מהחצי הריק .. משתדל לזרום .. אבל הלב מלא .. לפעמים מביע דעה הרבה שותק .. סוג של אוטיזם שאני כופה על עצמי .. (אולי הזדהות מסויימת עם מה שכופים גם על החוסה) ..

שלומות0

New member
אין מ הלעשות לצורך פרנסה

צריך לשתוק, את החברים שלך וחוג מכרך את היכול לבחור לפי השקפת עולמך..

שלומות0

New member
בזה שאתה שותק במקום עבודה כל כך מורכב

מראה שאתה ההפך מאוטיסט כי אם היית אוטיסט לא היית שותק, היית מתפרץ כי לא היית מסוגל לשחק אותה שותק,
ולא היית יכול להתאים את עצמך לסביבה, כי אוטיסטים מאוד אמיתיים ואין אצלם משחקים, רק שהסביבה מלמדת {מנרמלת} אותם להיות שחקנים..

חדיד1

New member
בלשון המעטה .. לא הייתי רוצה להיות חוסה

במקום שבו אני נמצא .. כבר הגעתי פעם עד לרשות המבצעת (קרי משטרה) רק ששלחו לי מצד ההנהלה לעצור את התהליך .. לא צריך להסביר לך איך זה כמו להיות "צדיק" אחד בסדום .. וממה קורה שכל סדום כמה כנגד .. בודאי שלאור זאת אני לא צדיק ..לצערי.. ולכן כתבתי בשרשור הקדום שהרבה הייתי שולח על סוגר ובריח והייתי מתחיל מלמעלה כי הריקבון מתפשט גם ואחרים .. זה נוח למקום כל עוד אין פציעות וכדומה ..

חדיד1

New member
ועוד שהרבה מתוכם לא מתקשרים לפחות לא במלל

אם מלידה .. או מפחד המטפלים/ת .. אני יחסית חדש למקום קצת יותר מעשר שנים למוסד שקיים ארבעים שנה כמדומני .. וגם כאשר יש חוסה שידבר תמיד וזה מתוך הידיעה אומנם לא במחלקה שלי יוציאו אותו שקרן ומדובר על צוות הניהול שיספרו גם להורה שהבן שלו לא דובר אומר וכו .. קוד השתיקה בין הצוותות והשיתוף הוא חזק כי כנראה שכל אחד מכיר משהו בחברו שצריך לתלות אותו בו .. זה כמו חבורת שוטרים פושעים נגד האזרח ..

schlomitsmile

Member
מנהל
פשוט נורא מה שאתה מספר... האם הגורמים המפקחים יודעים על המצב?

חדיד1

New member
מהם מתחילה הבעיה ..כל עוד אין פציעות .. וכו

ואין הרוגים .. וכבר כשהיה פציעה קשה ובית חולים .. ספרו סיפורים וסגרו עניין ..

חדיד1

New member
בעקרון אסור לי לספר להורים .. אבל פעם אחת

כן רמזתי לאימא של חוסה .. היה מאוד נוח לה להתעלם .. בגלל הקושי להחזיק בילד שהחזיקה עד גיל שהתחיל להתבגר ..

להגיע לירושלים לא יהיה צעד נבון מול מערכת משומנת .. כשעוד אני יכול לצאת אשם והלא בסדר .. זה קונפליקט רציני עם המציאות שלי .. על דבר ודאי שהגעתי אתו למשטרה ובגלל בקשה של ההנהלה נמנעתי מלהביא עדות ונסגר התיק מחוסר עניין לציבור .. עדיין מכחישים בהנהלה שזה קיים .. למרות שהעניין בהיר כאור שמש ..

גם הוותיקות שעדיין יש בהם מעט מהאדם .. שותקות ולא מדברות .. לא פשוט ..

schlomitsmile

Member
מנהל
מה זאת אומרת אסור לספר להורים? אסור לספר להם מה קורה עם הבן/בת שלהם?
אסור לספר להם שמתעללים בו? שפוגעים בו?
אז אולי להגניב להם מכתב אנונימי?

כל המציאות המסוייטת שאתה מתאר היא מחרידה בעיניי.
אם הכל רקוב, אני מציעה, אפילו מבקשת,
שתפנה גבוה- יש ח"כ שיהפוך עולמות, וכבר עשה זאת,
להצלת נפשות של בעלי צרכים מיוחדים (הוא עצמו נכה).
אתה יכול לכתוב לו מייל- דרך האתר שלו
http://ilangilon.org.il/contact

או ישירות למייל, או לטלפן - הנה הפרטים (בצד שמאל למעלה בקישור)
http://www.knesset.gov.il/mk/heb/mk_print.asp?mk_individual_id_t=200

אסור לעמוד על הדם ולשתוק

חדיד1

New member
קראתי את התשובה

ויש לי חבר שכיום הפך לנכה בגלל מחלה ונסה לפעול לקח פרטים והוא מעורה בעניינים הללו ובכנסת הוא הקים עמותה לא חושב שכל כך הצליח להניע את הגלגלים ..

schlomitsmile

Member
מנהל
עזוב עמותות- ממליצה לך לפנות לגילאון הוא כבר פעל והזיז דברים לטובת בעלי צרכים מיוחדים
במוסדות ובכלל, כשהיה נראה שאין סיכוי.
מה יש לך להפסיד אם תפנה אליו?
מקסימום תכתוב/תאמר לו שלא יזכיר את שמך.
שווה נסיון.

חדיד1

New member
.. צריך לשבת על זה .. תודה על כל פנים

על האפשרות שפתחת לפני .. אני צריך לראות איך לעשות זאת מבלי להיפגע ..

schlomitsmile

Member
מנהל
שב על זה
אני בטוחה שאם תאמר לו שאם ייחשף שאתה התלוננת
אתה עלול להפגע, הוא לא יחשוף את המקור שלו.

למעלה