נורמטיביות - דיון

חדיד1

New member
ההבדל הוא עצום

אצלנו המקום הוא גדול כמו כפר .. היחס אל החוסה .. היא הבעיה .. וכאן צריך להוכיח .. ברישומים לא תראי כתוב .. על פניו הכל יפה .. ראיתי איך מייפים ומשכתבים את דוחות הפציעה .. זה מתקבל ועובר הלאה .. והיא המציאות הכתובה שם .. ולך תוכיח עכשיו שזאת לא האמת .. מטפלים מכירים סיפור שחוסה מת לאחר חודש של אשפוז ממכות של מטפל .. והעניין נסגר עם הרשויות .. ואם את חושבת שהמטפל הועף אז יש לך טעות הוא עדיין שם ..

העניין היא בלהוכיח זה כמו לומר מילה שלי כנגד האחר .. לא פשוט .. זה פשוט .. לא קל ..

schlomitsmile

Member
מנהל
אפשרות נוספת: אורלי וגיא
http://boker.nana10.co.il/
ה אימייל שלהם מופיע בקישור.
גם הם, כעיתונאים אחראיים, מחוייבים להגנה על מקורותיהם.

אגב, שתיי האפשרויות (לפנות לגילאון ואליהם)
לא סותרות זו את זו.
להיפך, יכול להיות טוב לפנות לשניהם ולספר להם שפנית לשניהם.

schlomitsmile

Member
מנהל
יופי
אשמח אם תעדכן, בפורום או במסר

7ofnine

New member
כל הכבוד, בהצלחה

כל כך מחמם את הלב לראות שיש אנשים כמוך, אכפתיים ומוסריים.

חדיד1

New member
שולמית אני מכיר את הסיפור .. את יודעת מה העצו

העצוב .. שהאחראית שלנו מזהירה אותנו והמטפלים רואים ונדהמים .. אבל הדבשת שלהם הם לא רואים ..

כן ולא

שאלה חשובה מאוד. חשבתי עליה רבות. מחד, אני לא רוצה לשנות שום דבר בבן שלי, בעיני הוא מקסים בדיוק כפי שהוא, חבל לקלקל. מצד שני אני רוצה שיוכל להשתלב והסביבה, מה לעשות, אכזרית, ולרוב ממש לא בגישה הפתוחה של לקבל כל אחד כפי שהוא (לצערי גיליתי שהגישה שלי במיעוט).
ולכן, מה שאני עושה עם בני:
בבית- יכול לעשות מה שהוא רוצה, לדלקם סרטים בעל פה, לדבר לעצמו בקול, לסדר דברים בשורה, כל מה שבא לו.
בחוץ - אני עוזרת לו ללמוד מה "לא מקובל" בחוץ, בעדינות, בשיתוף מלא איתו, ורק מה שאני חושבת שיפריע לו בתפקוד יומיומי בסביבה ה"רגילה". חלק מהברים הוא הבין לבד.

שלומות0

New member
אשמח שתכתבי את

מה זה אצלך נחשב לנרמל זו השאלה שלי בעצם, כל אחד רואה את זה מזווית אחרת

פתחת דיון, עם שאלות

עד כמה חשוב לנו להיות חלק מהנורמה?
עד כמה חשוב לנו לנרמל את הילד שלנו על הספקטרום,
האם בכל מחיר? מה הקו שלנו בלנרמל?
אשמח לדיון בנושא בעד ונגד

כשבכלל לא ברור מה הוא נרמול, ולכן הדיון יפוספס, לדעתי, שכן במילה נרמול - כל אחד מתכוון למשהו אחר, ולכן הדיון פה לא יעזור. זה יהיה דו שיח של חרשים, לדעתי.
וחבל, שכן זה אכן דיון חשוב.

חבל שאת לוקחת את הדברים לכיוון הזה...

מטרתי הייתה לתרום לדיון, על ידי חידוד הדברים.

שלומות0

New member
אני לא לקחתי לשום מקום

כל מי שהשתתף עד עכשיו הסביר כיצד הוא מפרש מה זה לנרמל, אבל את שאלת אותי מה אני חושבת, והשאלה הופנתה להורים,
ולכן כתבתי לך שאם לא מתאים לך אז את לא חייבת לענות ממש לגמרי אמיתי

arana1

New member
תגובתך דווקא הכי לעניין לדעתי

מה שנחוץ זה דיון במהות הנורמה
מה היא מייצגת ?
למה היא משתנה ?
איזה בעיות קיומיות היא מנסה או מתיימרת לפתור ואיפה ואיך היא נכשלת ואיפה וכמה היא מצליחה

דיון כזה גם יעזור לאנשים להחליט איזה התנהלויות חריגות הם מרשים ומעודדים ובאיזה הם מנסים לטפל

אלא שזה דיון מאוד רחב ועמוק
אולי אפילו הכי
שנוגע בהיבטים פילוסופים והיסטורים וסוציולוגים ואנטרופולוגים
בעצם הדיון בנורמה הוא הדיון הכי רב תחומי ורב היבטי
ולכן לאנשים,ובוודאי שלאנשי מקצוע מהתחומים הטיפוליים או האחרים אין זמן וחשק ויכולת לקיימו כהלכה
מול הצרכים הדחופים להחריד הוא נתפש כלא רלוונטי או התנצחות עקרה או חפירה ללא סיבה
וזה חבל
כי במיוחד באוטיזם הדברים האלה ולדברים כאלה יש משמעות הכי מהותית

כדי לדון בנורמה כהלכה יש להעלות עקרונות קיומיים הכי בסיסיים ולבדוק איך הפתרונות להם משתנים עם הזמן
ולמה
הנורמה של היום זה לא הנורמה של מחר
יש אצל הרבה אוטיסטים נסיון לקיום שדווקא מאוד ראוי להיות הנורמה של מחר
את הקווים האלה יש לעודד אצלם
אבל בדיוק בגלל זה זה גם מלווה בהרבה רגישויות שגורמות להתפרצויות של חרדות ודכאונות וחרדות וחוסר אונים
שאנשים טועים לראות בהם מאפיינים של אוטיזם במקום להבין שאלה רק תגובות שנובעות מהתנגשויות שאת טיבן יש לברר
גם דרך הדיון בנורמטיביות

כל הטעויות של אנשי המקצוע והחוקרים נובעות בעיקר ממקור אחד
והוא הבלבול המוחלט בין הנורמה למציאות
הקשר בין הנורמה למציאות הוא מאוד רופף
ומאוד משתנה

שלומות0

New member
ני חושבת שדיון שמקיף את הנושא

ולאו דווקא השאלות רק ששאלתי יכול מאוד להיות טוב.

dina199

New member
כשמישהו שואל שאלות

הוא מצפה שמי שרוצה יענה, ומי שלא רוצה - לא יענה.
אז למשל אם תעני על שאלה: עד כמה חשוב לנו להיות חלק מהנורמה? - זה יהיה חלק מהדיון.
אבל אם הדיון לא מעניין אותך בכלל , אפשר לא לענות.

למעלה