אז כנראה לא הבנתי נכון.
פשוט, מהדרך שבה ניסחת את השאלה שלך בראש הדיון היה לי נוח להבין שהמנחה הוא זה שיזם את הסכסוך, ביל להשאיר בידי הדמות האמורה הרבה ברירות - "למעשה, מוקי (הנבל, הNPC של דרגורן) לחץ על כל הכפתורים הנכונים, כדי לעשות את העסקה מאוד מפתה...למעשה, המשחק המשכנע של דרגורן בתור מוקי, והעובדה שידע איפה ללחוץ די "סירסו" את ההחלטות של דומיניק" אבל שוב, אתה היית שם, אני לא. מה שאתה אומר - זה מה שקרה. אני, בתור מנחה, לא הייתי עושה כזה דבר לדמות של שחקן, ולא לשחקן עצמו. זה פסול בעיניי. לכם הצליח? אחלה. אם לשחקנים נוח לשחק את הדמויות שלהם עד הסוף, כולל ברוגזים ושברונות לב למיניהם, אז אחלה. אבל אני בתור מנחה לא אוהב לעבוד עם התכנים האלה, כך שאני משתדל מאוד לא להביא לסיטואציות בהן המצבים האלה (של שברונות לב וברוגזים) עשויים לצוץ. מנחים מסוימים נמנעים מתכנים מיניים במשחקים שלהם. אחרים - מתכנים אלימים. יש כאלה שלא מרשים להעלות נושאים דתיים. ואני - לא אוהב להתעסק עם מתחים תוך חבורתיים. אפילו אם זה נורא מתאים לאופי הדמויות שלהם. שיתאפקו - או שיבנו דמויות שיכולות להסתדר אחת עם השניה. כל מנחה ותחומי העניין (וחוסר העניין) שלו. אגב, במקרה שלי יש לי מזל, כי גם השחקנים שלי לא אוהבים לגעת בתכנים של מתח תוך חבורתי. את התככים והאלימות שבהם הם מפנים כלפי חוץ. אם הם היו רואים את המצב שונה ממני, אני מניח שחיי היו קשים יותר. "ואם תרשה לי רק להתייחס כאן למאמר שלך באורק, בנוגע לדב"ש החביב על המנחה. אני מסכים שדב"ש הוא כינור שני בעלילה, וצריך להתרכז בשחקנים. אני לא מסכים עם זה שהדב"שים לא חשובים לשחקנים. תתפלא." כמובן שאני ארשה. כמו שיצא לי כבר להגיד לאלברטין, אין דבר ש"קונה" אותי יותר מציטוט חיובי של הכתוב במאמרים שפרסמתי. אגו של כתב מתחיל. אני מסכים איתך לגמרי - לדב"שים יש את השימושים שלהם. לא אמרתי בכתבה שהדב"שים לא חשובים לשחקנים - להיפך. כל הנקודה שלי היא שהדב"שים חייבים להיות חשובים לשחקנים. אחרת - מדובר בדב"שים מיותרים או פסולים. מהתקשרות אישית בין דמות שחקן לדב"ש היא הבסיס הטוב ביותר להרפתקה או אפילו מערכה מצוינת. הבעיה מתעוררת לא כשהדב"שים חשובים לשחקנים, אלא כשהם חשובים יותר מדי עבור המנחה. מה הכוונה דב"שים חשובים מדי למנחה? דב"ש חשוב מדי למנחה כאשר הוא חשוב בעיניו יותר מדמויות השחקן. אם המנחה לא משכיל לוותר על הדב"ש הזה מבעוד מועד (כמו שמנחה ג'נטלמן צריך לדעת לעשות), אתה מקבל כל מני תפלצים איומים, שגונבים מהשחקנים את תחושת החשיבות וההשג שלהם. למשל - הדב"ש שכל הזמן מציל את הדמויות. או למשל - אותו דב"ש שהמנחה מאמץ ומשחק איתו הרפתקה אחרי הרפתקה כמו דמות שחקן (דמות מנחה?...). הדוגמאות האלה הן שימוש פסול בדב"ש. הדוגמאות שאתה הבאת הן דוגמאות לשימוש לגיטימי, ומוצלח, בדב"ש. בברכת מנחים אחרים מצליחים היכן שאני נכשל - ארז