נוזגות' כשר לפסח.

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
שעת התה הארוכה והאפלה של הנפש

מגובה במעט רגשות חיוביים לאחר פגישתו עם אגדה חיה בדמות ציפור הפיניקס חזר אדריאן ממסע הקניות שלו ברחבי העיר ופגש את אייס מול פתח הפונדק. הם שוחחו מעט ואז הפריע להם אותו שליח ממאלן - ברנרד. הפעם אדריאן לא היה במצב רוח למריבות ופינה את המעבר עבורו עוד לפני שהמאצ'ואיסט המתנשא הצליח למצוא סיבה לדחוף אותו. האיש המעצבן בכל זאת נעצר והצהיר שהוא רוצה לראות את דומיניק ושאל את אדריאן איפה היא ואדריאן השיב שהוא לא יודע ברנרד שאל את אדריאן בעוקצנות מחפשת ריב אם זה מפריע לו ואדריאן חשב לעצמו איך הוא מסוגל לפרק את ברנרד לחתיכות קטנות בארבע דרכים שונות אך רק השיב בשלווה מאופקת שזה לא מפריע לו והמשיך לתחקר את ברנרד בעצמו וכך גילה שברנרד הגיע ממאלן והוא שליח של מאלק, מתאים למאלק לשלוח מישהו כל כך שוחר מדון. על עניינו עם דומיניק אדריאן בחר שלא לחקור. הבחורה הזו יכולה להסתדר עם כל אחד, ובוודאי שעם פוץ שכזה. אחרי שהנודניק הלך החלטנו שאולי זה זמן טוב לארוחת צוהוריים והתיישבנו לאכול בפונדק. לקראת סוף הארוחה הגיעו מל והחוזה הזקנה והעיוורת. ברגע שאדריאן הבחין בחוזה הטמפרטורה בחדר צנחה מספר מעלות מטה. היא לא הבחינה בקרירות והתקרבה אל השולחן ואדריאן פנה אליה בקול נוקשה "אל תרגישי חופשייה לשבת!" הוא האשים אותה במניפולציה שעשתה למל ובעוול שעשתה כשמנעה ממל לבוא לעזור לחברים שלהבייחוד אם להאמין לדבריה הם ידעו על זה חצי שנה מראש, אם אדריאן לא היה מכיר בשינוי הפיסי שעבר על מל מאז ראה אותה לאחרונה לפני שבועיים הוא לא היה מאמין לסיפור המופרך הזה! מל הרכין את ראשה בבפנים אדומות וקוואי צעק על אדריאן שיתחס למל יפה! אדריאן חשב שהוא מפנה את כל האשמה על ראשה השפוף של החוזה העיוורת אך מל נפגעה גם כן מהיחס הקר והעויין שלו כלפי המאסטר שלה. החוזה התרגזה על אדריאן והכריזה שהיא תראה לו את מה שהוא מסרב להכיר בו והחוותה לעברו בידה. הוא מצא את עצמו לפתע במעין מישור אינסופי לבן וחשוף וכאשר הסתובב בבלבול ראה מאחוריו את החוזה עומדת לפני מעין בריכה קטנה ומחווה אליו לגשת אל הבריכה להתבונן. הוא הצהיר בפניה שטריקים תיאטרליים עלובים כאלו לא משפיעים עליו ואם היו לה כוונות טובות היא הייתה מופיעה מולו במקום מאחורי גבו ושכל החזיונות שהיא תראה לו כאן הם פרי מעשיה שלה והוא לא מוכן לבטוח בהם כי הם חזיונות יציריה כמו המקום הזה והוא לא מוכן להיות האסיר שלה כאן! היא אמרה שהוא לא אסיר והוא צחק עליה ואמר שהוא לא יכול לצאת מכאן בלי הנכונות שלה נכון?! וצעק אל האוויר שהוא רוצה לחזור אל הפונדק עכשיו בהתרסה אל מול החוזה שכבלה אותו בקסם השליטה המוחית שלה בלי לבקש אפילו את רשותו, רוצה להכריח אותו לראות רק מה שהיא אומרת. הוא מצא עצמו מעורפל מעט מול אותו מקום בשולחן כאשר לפי התקררות האוכל שבצלחתו עברו לפחות 10 דקות והחוזה כבר לא הייתה שם. מל לעומת זאת עוד הייתה בשולחן וספגה חלק מהתסכול והעצבים שלו על החוזה העיוורת והמניפולטיבית שכעת אדריאן מאמין בכל ליבו שהיא רק רוצה להרע להם. מל נפגעה ממנו וקוואי שלח אליו מבט מצמית ומיהר אחרי מל היוצאת מהפונדק. לאף אחד לא נותר מצב רוח לאכול, במיוחד לא אדריאן שניגש אל בעלת הפונדק ושאל מה התשלום והיא צחקה ואמרה שהתשלום על חשבון העיר ושנלווינה- ראש מסדר הקוסמים- זאת שקידמה את פניהם מול המזרקה הלבנהכשעברו בפורטל ונכנסו לעיר הזאת- היא זאת שאחראית על החלטה זו. אדריאן ביקש ממנה להודיע לו כאשר נלווינה תגיע לפונדק היום לדבר איתם כפי שסוכם אתמול ועלה לחדרו.כשהוא פגש את נלווינה זמן מה לאחר מכן הוא ואייס הסבירו מה הם יודעים על הוואגות והמצב הנתון: הוואדות הם חצי אנשים חצי נחש בעלי תכונות מימיות, המלח פוגע ומחליש אותם אך מעבר לזאת לא ממש קטלני עבורם, הם שולטים בכל הערים בצד הזה של ההרים פרט לעיר הזאת שניצלה בגלל שנשפך מלח על כל המזחים ביום הרה הגורל בו אירעה ההתקפה, לפתע נזכר אדריאן שמורגן סיפר לו שבחורה צעירה היא זו שגרמה לפיזור המלח ועלתה בו ההכרה שזו חייבת להיות מל, לאחר מכן הוא אישר שזו אכן הייתה מל...עובדת בהוראת החוזה או עצמאית זאת לא ידע. המשכנו להסביר את הידוע לנו על הוואגות והקשר שלהם למוקי, היכולות שליטה מוחית שלהם, הסוגים שלהם לפי צבעים- חום וכחול ועוד. נלווינה הסבירה שרק בעזרת שילוב של קסם והתקפות פיסיות אפשר לפגוע בהם- להקשיח אותם עם הקסם ואז לחתוך בהם עם החרב. היא הסבירה שיש שלושה יעדים אסטרטגיים שהעיר רוצה לנסות להשיג: הראשון משימה תת מימית שתגובה בעשרות קוסמים מקוסמי העיר, לקחת ספינה שלמה על צוותה ולהטיל עליה קסם נשימת מים ואז לשוט עימה למעמקי הים ולחקור איזו עיר ששקעה שממנה הגיעו במקור הוואגות. לא בטוח כלל, מה יקרה אם הקסם יכשל? העיר מוגנת מפני קסם ראיה למרחוק- אולי היא גם תבטל את הקסם נשימת מים? השני התקפה חזיתית על העיר חוף הקיצונית - לא משהו שהתאים לאדריאן שונא המלחמות כלל וכלל. ואחרונה משימה מוזרה למדי- לחקור איזו אגדה על "אי שבו הר שעליו מקדש שבו באר שבה נחש שבו ביצה שבה מצוי הכוח לעצור" לעצור מה?- לא יגוע אך בכל זאת מסקרן ומעניין ובהחלט נשמע הרבה פחות מסוכן והרבה יותר מתאים ליחידת סיור מנוסה כמו שחבורת QAID הפכה להיות. אייס תמכה באדריאן והציעה הצעות נבונות אסטרטגית לאורך כל השיחה ואדריאן מאוד שמח על התמיכה היעילה שלה. הוא הסביר לנלווינה שאומנם האחרים אולי בוחרים בו באיזו רמה כמנהיג אבל הוא רוצה לשאול אותם אחד אחד לרצונם וישיב לה את הגיעה הקולקטיבית שלהם בערב. הוא הוסיף שהוא מעוניין להציע את שירותיהם לעיר בעבור הנדיבות של הכנסת האורחים ומסקרן אותו ההר האגדי הזה. אייס אמרה שהיא תבוא עם אדריאן לאן שילך. אז נותרו רק קוואי ודומיניק. כשסוף סוף פגש את דומיניק שעשתה רושם שהיא לא רוצה שימצאו אותה היום, הוא נתן לה את נוצת הפיניקס במתנה והסביר לה שזו מתנה של תקווה ושהוא מצטער שכעס עליה קודם. הוא מבין שלכל אחד יש נקודת שבירה והוא אוהב אותה מאוד. הוא גם ניצל את ההזדמנות לשאול אותה מה היא רוצה לעשות מתוך האופציות והיא הסכימה לשמחתו לבוא איתם לבדוק את האגדה. הם בילו עוד קצת זמן ביחד ואז אדריאן חיכה לקוואי ושלח הודעות לכל כיוון שהוא רוצה לפגוש את מל ואכן היא הדיעה והוא פגש אותה בחדרו. הוא קרא לה לשם כי רצה לתת לה את נוצת הפיניקס השלישית במתנה אבל השיחה מיד התדרדרה לוויכוח עז וכואב על החוזה והעבודה של מל. אדריאן הטיח האשמות לגבי החוזב וחסר הנימוס שהתייחסה אליו כשכלאה אותו באשלייה שלה בלי לבקש רשות אפילו ואילו מל צעקה עליו שרק רוצים להראות לו את האמת כדי שיוכל להבין והוא צעק אליה חזרה שזה הכל אשליות ושהיא שונה ממה שהוא זכר! הוא אמר שהמל שהוא הכיר אף פעם לא הייתה מסרבת לעזור לחברים שלה, המל שהוא זכר הייתה זו שהייתה מוכנה להקריב את החיים שלה כדי לא להסגיר את אנשי העיר התחתית במאלן! היא פנתה אל הדלת בדמעות ואמרה שהיא מתה כל כך הרבה פעמים בשבילנו ואיך הוא יכל להגיד כזה דבר! הו עצר ממנה מלברוח והכריח אותה להסביר את ההצהרה הזו והיא הסבירה שהיא ראתה את העתיד מאות פעמים וכל פעם שניסתה לעזור לנו באיזו שהיא דרך היא או אנחנו או עוד הרבה אנשים מתו, שוב ושוב. היא אמרה שהיא נאלצה לשלוח את זה שהיא אהבה אל מותו, שהוא בחר בזה מרצונו החופשי והיא לא יכלה לעצור אותו, ועכשיו הוא מת. אדריאן היה המום מאכזריותה של החוזה הזקנה! להעביר את מל עינויים קשים שכאלה! אין פלא שמל נשברה בסוף.

Nihau

New member
ההמשך היהיהי

מל נסתה להסביר שהיא עשתה את זה מרצונה החופשי ואדריאן סרב להאמין לזה- השוטים והאזיקים שהחוזה משתמשת בהם כל כך נבזיים שהם מצויים בתוך הראש ועל מל לא רואים סימן! מל שוב ושוב ניסתה להתחמק מאדריאן שרק ניסה לשכנע אותה לברוח מהחוזה השטנית הזו שרק מערבת אותם שוב במלחמה איומה, הו אהציע לה לחזור אליהם והיא סרבה. הוא נתן לה את הנוצה והיא אמרה שהיא לא יכולה לקחת אותה, שהנוצה לא נועדה לה... אדריאן התעצבן עליה שוב וצעק עליה שיש לה רצון חופשי! לכל אחד יש רצון חופשי! מל התנגדה לרעיון וענתה שרק לו ולדומיניק וקוואי ואייס יש את היכולת הזו, שהזמן זז אחרת מסביבינו, שאנחנו מיוחדים ושהיא גם כן- קצת ושזה למה החוזה לקחה אותה כשולייה. אדריאן לא הבין מה מל מנסה להגיד. אנחנו לא מיוחדים, הכריז, כל אחד יכול לעשות את הדברים שאנחנו עושים. היא לא הסכימה והיתה נחושה בדעתה שהיא לא יכולה לחזור אלינו, לא יכולה לקחת את הנוצה שטענה שהיא חשובה ורק אמרה לאדריאן שדומיניק אוהבת אותו וצריכה עוד זמן. הוא ענה לה בעוקצנות שהוא יודע את שני הדברים האלו ולא צריך שיספרו לו. הם נפרדו בצער ואדריאן המתוסכל הלך לדבר עם קוואי שישב קפוא במדיטציה. הוא שאל את קוואי לאן ירצה ללכת מחר ושמח לשמוע שקוואי יצטרף אליו גם הוא ואז סיפר לקוואי על התסכול שלו לגבי מל ועל האכזריות של החוזה אבל נתקל רק במבט קפוא. הוא לבסוף נתן לקוואי נוצת פיניקס "מתנה של תקווה" והלך משם מאוכזב וחושש שקוואי עדיין כועס עליו על זה שפגע במל בצוהוריים... יצא משם והלך לישון. בבוקר חיכינו לדומיניק והיא לא באה ואדריאן הלך לחדרה ומצא שם תיק, שקיק ומכתב המיועד אליו. המכתב אמר שהשקיק והתיק הם בשבילו מדומיניק האוהבת ושהיא צריכה עוד זמן לחשוב. בתיק מצא ציוד חדש לניקוי וטיפול בכלי הנגינה שלו והעריך את דומיניק האהובה שלו מאוד על זה. בשקיק מצא קווצת שיער ריחנית שלה ופשוט שם בשקיק את המכתב ואת השקיק בכיסו, כיתף את התיק וירד למטה. הו אהסביר לכולם שדומיניק תגיע בכוחות עצמה מאוחר יותר ולקח ציפור איתו והבטיח לנלווינה שברגע שיגיעו לסירה (עוד שלושה ימים) הוא יחזיר תשובה עם הציפור כדי שיוכלו לענות לו מה קורה עם דומיניק. מסתבר שאחד מהאנשים שמלווים אותנו למשימה הוא אותו פוץ ברנרד... אדריאן מקווה שלא יאלץ להוכיח את היכולות היותר הרסניות שלו כנגדו...

DDN

New member
סיפורם של היפה והחיה בעיר סארין

דומיניק לא רצתה להימצא. היא לא רצתה לפגוש באדריאן, בקוואי או במל. כשהיא חשבה על זה קצת, היא הייתה מוכנה לפגוש את אייס, למרות שמצאה את עצמה עושה את מירב המאמצים להתחמק ממנה. היא מחשיבה את התוספת החדשה לקבוצה שלהם חברה טובה, מישהי שהיא אולי יכולה אפילו לדבר איתה. כמה היא שונה מאותה גנבת קרה שהצטרפה אלינו במאלן. דומיניק עדיין לא השלימה עם מה שקרה בכלא הוואגות: היא לא השלימה עם כך שנשברה וסיכנה את חבריה. היא לא מכירה את עצמה ככה. היא לא יכולה לראות את עצמה במראה בלי להיגעל. מי זאת האישה החלושה הזאת? זאת ממש לא אני. ****************************************** ברנארד האנטר התהלך בראש מורם ברחובות העיר סארין. לא יזיק פה קצת סדר כמו במאלן, חשב לעצמו, אבל העיר הזאת סבירה. הוא הגיע לבית המועצה, שם הקשיב לרכילויות של הפקידים על ה"גיבורים מהנבואה". המפף, רטן לעצמו, נבואות, עניינים, שטויות. קסם. הכל בלבולי ביצים. הוא ליטף את החרב האדירה שלו. במילא זה הדבר היחיד שמשנה. שם תפס את תשומת ליבו, "פראודשוט". הוא שיסע את דבריו של אותו פקיד מסכן (בגסות, אם יורשה לי לציין): "פראודשוט, אמרת? כמו דומיניק פראודשוט?". לאחר שקיבל תשובה חיובית, חייך לעצמו. הוא התחיל לשנות את תפיסת עולמו על קסם. מסתבר שניסים כן קורים. אולי אפילו תהיה לו הזדמנות שניה. הוא הגיע לפונדק בו התאכסנו ה"גיבורים מהנבואה". הוא זיהה את אדריאן דמוייר, גם לפי השמועות וגם כי ראה אותו מופיע במאלן. "זה הציפלון שמפמפם את דומיניק?", חשב לעצמו, "היא לא יכלה למצוא לעצמה משהו *יותר* גברי?". הוא שאל אותו היכן דומיניק, תוך כדי מתיחת השרירים, בפוזה שלא הייתה מביישת אף טווס, ונתקל בתשובה גסה שהיא לא פה. הוא חייך ושאל אם זה מפריע לאדריאן שהוא שואל. יהיה כל כך כיף לבדוק כמה רחוק אני יכול להטיל את הזמר הנשי הזה - הוא מריח כמו בחורה, חשב לעצמו. מחייך פנימית. ******************** דומיניק הגיעה לפונדק לקראת אחר הצהריים, אייס חיכתה לה מחוץ לחדרה, וכשיצאה ממנו נתקלה בה. אייס רצתה לוודא שדומיניק בסדר, לדומיניק לא היה הרבה רצון להיכנס לשיחה על מצבה כרגע, היא תירצה את זה שהיא רעבה וירדה לקומה למטה, היכן שאדריאן ישב לשולחן. אייס נעלמה בחינניות. אדריאן לקח את ידה של דומיניק ואמר לה שהוא מבין. הוא מבין שלכל אחד יש נקודת שבירה, ושהוא לא כועס עליה יותר. אני לא מבינה את נקודה השבירה שלי, חשבה דומיניק לעצמה, אבל היה מעודד להיות בקרבתו של אדריאן שוב. היא התחילה להתעודד, ונזכרה כמה היא מתגעגעת לגבר שלה. אדריאן נתן לה במתנה נוצת פיניקס (שניהאו תיארה בהודעות שלה, אז אני לא אחזור על כך). היום הזה נראה אפילו קצת יותר טוב. אדריאן סיפר לדומיניק על האפשרויות שהציבה בפניהם נלווינה ממועצת העיר. דומיניק מצאה את רעיון האגדה כדבר הכי מתאים שהם יוכלו לנסות. תקיפת עיר תת ימית זה דבר מפחיד, והסתערות על עיר "רגילה", זה אמנם דבר "נורמלי" אבל חסר סיכוי לקבוצה של ארבעה אנשים, וגם צבא קטן. אלו וואגות שם! מאוחר יותר, אדריאן היה אמור להיפגש עם נלווינה אחרי ישיבות המועצה, כדי לבשר לה את החלטת החבורה. ****************************** לברנארד היו מחשבות מחודשות. הוא שמע את הסיפורים, על מה שקרה בעיר השניה. הוא שמע על השבירה של דומיניק (נו טוב, במילא נשים טובות למספר קטן של דברים - לחימה בשטח היא לא אחת מהן). הוא דאג לשריין את שמו בתור אחד מה"מלווים" של הגיבורים בדרכם. אחרי הכל, מאלק ביקש ממנו לדאוג שלא יהיו להם יותר "פאשלות". בכל מקרה, חשב ברנארד, צריך בהחלט לדאוג שאף אחד לא ישבר אף פעם. הוא מצא את דומיניק לקראת ערב. דומיניק שמחה לראות פנים מוכרות - כשאימנה את הצבא במאלן, ברנארד היה אחד מהחיילים המבטיחים שם, אם כי זכרה כי נאלצה לדחות את חיזוריו יותר מפעם אחת. ברנארד הוליך את השיחה עם דומיניק, והיא סיפרה לו על מה שקרה בכלא. "אז איך את יכולה להיות משוכנעת שזה לא יקרה שוב?" שאל אותה. "שלא תשברי שוב, ותסכני את כולם?" הוא המשיך ללחוץ: "את יודעת, מי שנשבר פעם אחת, ימשיך להישבר. את סיכון, לעצמך, ויותר מזה את סיכון לחברים שלך, וסיכון למשימה ולנוסגות' כולה. האמת? אם אני הייתי את, הייתי פורש מהמשימה הזאת, ומחפש משהו קצת פחות מלחיץ, כדי לא לגרום לנזק רציני". הוא ראה באחת את המעט אש שהייתה לה בעיניים כובה. היא תהיה אישה כל כך טוב וצייתנית, צריך לעצב אותה רק עוד קצת, והכל יהיה בסדר, חשב לעצמו. דומיניק מלמלה משהו על כך שהיא לא יכולה להעמיד שוב אותם, את אדריאן בסכנה. היא הפנתה לברנארד את הגב והלכה עם ראש מושפל. בלי לראות אותו מחייך. נשים אחרי הכל מביאות מזל רע בים, חשב ברנארד לעצמו. אני מגן על המשימה ודואג שהיא לא תתפקשש, וגם מעצב לעצמי את דומיניק. איזה חיים יפים. ********************************** על מה לעזאזל חשבתי? שאלה דומיניק את עצמה. איך אני באמת יכולה לסמוך על עצמי בשטח, מול הוואגות, בסכנה. אני לא יודעת מה קרה לי, אבל אני בטח לא יכולה לצאת למשימה עכשיו. אם אני שוב אכזיב אותם, הפעם זה יהיה גורלי. לא. אני חייבת ללכת למקום אחר, רחוק מפה, שהם לא יעקבו אחריי. אבל איך אני אבשר זאת לאדריאן? איך אני אוכל להביט לו בעיניים? וכל כך בניתי על הלילה. . . .. . היא הגיעה לחדרה בפונדק, ודאגה שאיש לא יראה אותה. היא שמחה על כך שקנתה סט בגדים חדש, בצבעי חום-אפור כמו אדמה. היא ארזה את האביזרים לכלי הנגינה שקנתה עבור אדריאן והחלה לנסח לו מכתב. היא התנצלה במכתב על כך שהיא נוטשת אותו, ציינה שהיא אוהבת אותו ושהיא תחזור. . . . . היא לא ידעה כמה זמן היא לא תראה אותו. היא לא ידעה לאן תלך. היא החליטה להשאיר לאדריאן מזכרת ממנה - היא חפפה את שיערה בשמפו ריחני וגזרה ממנו חתיכות גדולות, אותן השאירה בנרתיק קטן, שיהיה לאדריאן מזכרת ריחנית ממנה. היא הביטה במראה ולא הייתה מרוצה מאיך שהשיער שלה נראה, עטפה את ראשה בבנדנה בצבע חום ויצאה לחפש את אייס. היא לא נתנה לאייס המסכנה שום הסבר הגיוני, היא נתנה לה את המכתב, הנרתיק והתיק עם האביזרים לכלי הנגינה. היא חיבקה אותה ואמרה לה כמה היא חשובה לה. היא החלה לראות באייס כאחות שמעולם לא הייתה לה. היא השאירה את אייס ההמומה, עת היא נעלמת בחשיכה.

DDN

New member
דיון - אתה לא סופרמן/אכזריות שה"מ

אחד מחוקי מרפי לקרב אומר: "אתה לא סופרמן" (אני חושב שזה חוק מרפי). כמה חשוב לדעתכם שהש"מ יזכיר לשחקנים לפעמים שיש אתגרים שהדמויות שלהם לא יכולים לעמוד בהם? האם זה "הוגן" לעמת את הדמויות נגד משהו שהן לא יכולות לנצח? האם צריך "לנער" את השחקנים ולהוציא אותם מאופוריה של "אנחנו יכולים לעשות הכל?" והאם התניית מצב בו אין לחבורה ברירה חוץ מלברוח מעימות או להיכנע יכול להיחשב "הולכת החבורה באף"? ובנוגע לאכזריות שה"מ (למי שחושב שגם מה שנאמר למעלה זה אכזריות), האם לוחמה פסיכולוגית, או יצירת מצב שבו הדמויות תסתכסכנה אחת עם השניה היא אכזריות שה"מ? לדוגמא, במשחק של היום, לאחר שהציעו לדומיניק שקט, שלווה ושלום אם תצטרף לצד של ה"רעים", זה פיתה אותה מאוד. למעשה, מוקי (הנבל, הNPC של דרגורן) לחץ על כל הכפתורים הנכונים, כדי לעשות את העסקה מאוד מפתה בעיני דומיניק, שכל מה שחשבה באותו זמן זה על "איך אני ואדריאן יוצאים מפה בחיים" (ויסלחו לה קוואי ואייס). למעשה, המשחק המשכנע של דרגורן בתור מוקי, והעובדה שידע איפה ללחוץ (או ניחוש מוצלח או יכולת לניתוח פסיכולוגי של דמות מוצלחת מאוד, או שניהם, או יכולת מופלאה ביותר בהבנת הדמות) די "סירסו" את ההחלטות של דומיניק במהלך האירועים הבאים, ואפילו לא הייתי צריך לזרוק על זה קוביה. כל ההתנהגות הכנועה של דומיניק הייתה מאוד הגיונית (במיוחד היות וההגיון של דומיניק אף פעם לא היה הצד החזק שלה), ושוב, הרגש ניצח את המוח. האם ניצול כזה של דמות, או הבאתה למצב שבו חבריה כועסים עליה, ורואים אותה כבוגדת, ושסביר שתהיה אומללה ביותר בעתיד היא אכזריות מצד שה"מ? העליתי פה שתי נקודות, בכל מקרה, אני רוצה לתת
(חיזוק חיובי) לדרגורן, על היותו תככן, פסיכולוג, מרושע, ומתוחכם ביותר. הוא כנראה מבין את ראש השחקנים ואת לב הדמויות שלהן, כדי לדעת לנגן להן על התווים הנכונים.

PUMI for ever

New member
מוהאהא ?

בקשר לנקודה הראשונה - האם זה "הוגן" לעמת את הדמויות נגד משהו שהן לא יכולות לנצח? לא אני הממציא של המשפט המופלא: "הכל הוגן במלחמה ואהבה". לרוב, השחקנים מפרשים סיטואצייה של קרב כך: 1. שה"מ הביא אתגר, שניתן לבצע אותו (במקרה זה, אתגר בקרב). 2. הביצוע יתבצע ע"י הדרך הנכונה (לעיטים יותר מדרך אחת) - משמע, אם נעשה את הצעדים הנכונים, אנחנו ננצח, כי אם לא אז יגרר עונשין כלשהו (פציעה, ולעיטים מוות). הטעות הראשונית של השחקן היא המחשבה שהאתגר הוא בר פתרון. הרי רצונו של שה"מ (ברוב המקרים) הוא לקדם את העלילה לכוון מסויים תוך כדי נתינת משימות שונות לשחקנים. השחקן לא מעלה בדעתו בראשית ההתקלות כי הוא לא יוכל לענות על האתגר בחיוב, השלב בו הוא מבין כי יש אפשרות שהוא לא ינצח יגיע בשלב יותר מתקדם - לרוב לאחר שהוא ספג עונשין כלשהו. מה בעצם אני מנסה לומר? השחקן מפרש כל סיטואצייה נתונה כברת ביצוע, כי אם לא יקרה משהו רע לשחקן. כאשר הוא מגיע עם הנחת היסוד הזו לסיטואצייה, הוא בטוח שאם יעשה הכל כראוי כלום לא יקרה. אבל כאשר הוא עושה הכל כראוי וכן משהו קורה הוא מנסה למצא לכך אשמים במקום פתרון - לרוב האשם הייחידי הוא שה"מ שמואשם בנסיון רצח, ולא הפתרון הפשוט של הראייה לעתיד והידיעה של זה שאני חיי היום משמע אני יכול לנצח את הקרב מחר. בקשר לנקודה השנייה - האם לוחמה פסיכולוגית, או יצירת מצב שבו הדמויות תסתכסכנה אחת עם השניה היא אכזריות שה"מ? ממש לא. זה הוא רק עוד כלי נרכש שיש לשה"מ שיכול להעיד שגם הוא נכנס למשחק ומכיר את הדמויות בצורה כזו שהוא יכול לתת את הטוויסט בעלילה בדרך לא קונבנציונלית כמו תמיד. בכלליות ניתן לומר, שכל דבר חדש שקורה לשחקן והוא טוב - השחקן לא ישאל הרבה שאלות. אבל אם יקרה לו משהו רע, הוא ישר יתפוס עמדת הגנה.

2 שאלות

1. קוואי מה הקטע לתת אגרוף אם יש לך נשק בכלל לא תמיד עדיף להשתמש בנשק? 2.לא הבנתי העיר היא רק של נחשים או שהיא של בני אדם ואם זה כך מה תפקיד הנחשים?(ומה זה שומרי העמודים?)

PUMI for ever

New member
שאלה אחת [מומלץ לקרא לכולם]

האם המושג "שרשור נכון" מוכר ? אם לא, אני אתן לך הסבר קטן: לכל שרשור בפורום יש 2 סוגי הודעות: 1. הודעת אם, 2. הודעת בת. הודעת ההאם היא ההודעה הראשית, היא הודעת הנושא - משמע, בתוכה כותב ההודעה רושם תוכן כלשהו, בתקווה ששאר ההודעות שיתווספו להודעה שלו יהיו באותו הנושא, או בנושא המתקשר ישירות. ניתן לזהות אותה ע"י עיגול כתום שמופיע בצידה הימני. הודעת בת היא בכלליות כל הודעה שהיא לא הודעת אם. ניתן לזהות את הודעת הבת לפי העיגול הכחול שמצידה הימני. העיגול לעיטים הוא ריק, משמע להודעה יש רק נושא ואין תוכן. לעיטים הוא מלא, משמע יש להודעה תוכן. לאחר שזה מובן, אפשר להסביר על הויזואליות של התגובות במערך הקהילות בתפוז: שיטת ההודעות עובדת בשיטת ההזחה. לפי שיטה זו הודעה מוצבת ויזואלית מתחת להודעה אליה היא מתיחסת ומוזחת טיפה שמאלה [מופיעה טיפה שמאלה מההודעה אליה היא מתיחסת]. הדבר הבא. כאשר אתה פותח את הודעה X בשביל לקרא אותה, מופיעה לך האפשרות של "הוספת תגובה". ע"י לחצה על הכפתור, אתה עתיד לשרשר הודעה Y כהודעת בת להודעה X. המבנה יראה ככה:
הודעת אם.
הודעה X
הודעה Y מפה יש לך 3 אפשרויות לשרשור הודעה (הודעה Z): כתגובה להודעת האם:
הודעת אם.
הודעה X
הודעה Y
הודעה Z כתגובה להודעה X:
הודעה X
הודעה Y
הודעה Z כתגובה להודעה Y:
הודעה X
הודעה Y
הודעה Z כאמור, התכנים של הודעות הבת עלולים להתפלג למספר נושאים שונים שלעיטים לא מתקשרים אחד לשני, למרות שמתקשרים להודעת האם. לכן צריך לדעת לשרשר נכון. ניקח לדוגמא את ההודעה הזאתי של DDN. הוא דיבר בה על 2 נושאים: 1. פרוט משחק 2. שאלות משתמש אחד שאל אותו משהו על נושא 1, ואני עניתי על נושא 2. אתה התיחסת לנושא 1, אז למה שרשרת תחת ההודעה שלי? אם היית רוצה להתיחס לנושא 2, היית משרשר תחתיו (ולא תחתי), אם היית רוצה להתיחס להודעה שלי היית משרשר תחתיה (ולא תחת נושא 2), אבל אתה בכלל התיחסת לתגובה לנושא 1. אני מקווה שהייתי מספיק ברור בהסברים והבנת את הטעות שלך.

M a n K i n d

New member
אני מעדיף לכבות את האש

לפני שהיא נדלקת. אלה לא הדרואידים שאתם מחפשים. חגגו הלאה.

Quai

New member
לפעמים האגרוף קשה יותר מהמקל...

במנזר בו גדלתי למדנו לחשל את הגוף לנשק בפני עצמו. יש יתרונות להיות חמוש גם כשאתה ערום לחלוטין. מצאנו לאורך השנים שהשיטה היעילה היא שימוש בגוף על כל צורותיו, ותיעול אנרגיית החיים (ה-צ'י) להעצים את כוחינו...

Gilgam69

New member
למען האמת

למדתם לתעל את אנרגית הקי (ki) ולא הצ'י (chi). דברים דומים, הראשון הוא מושג יפני, השני סיני.

Quai

New member
OOC:

דיברתי על המונח הסיני, קוואי הוא נזיר אלמנטלי על בסיס האלמנטים הסיניים (אש, אדמה, מתכת, מים, עץ) ולכן זה עדיין יקרא צ'י ולא קי. יש לציין כי שני המונחים צ'י וקי מתכוונים לאותו דבר רק כאמור מכונים בשמות אחרים בשפות שונות.

Ferenheit

New member
למעשה זה לא מדויק

הצ'י הוא זרימה הרמונית, איטית ורגועה. הקי הוא אנרגיה דינמית, צעירה ופעילה. הקי שם כמניע תהליכים, הצ'י זורם נכון כששום דבר לא מפריע לתהליכים.

Quai

New member
Mr. know it all...

לך תלמד 4 שנים רפואה סינית כמו שאני עשיתי ואז תחזור ותגיד לי את התשובה... מתאים לך? לא? אז תסמוך עליי... יש 20 סוגי צ'י וקי הוא אחד מהם רק שבסין קוראים לו צ'י וביפן קי... אם תגיד לסיני "קי" הוא לא יידע על מה אתה מדבר...

Ferenheit

New member
הו

למיטב ידיעתי בסין מדברים על צ'י וביפן על קי, זה נכון (כמו שאמרת גם אתה), אבל הם מתארים את הדברים בצורה שונה בכל מקום כך שזה לא בדיוק מילים נרדפות. עם 20 סוגים שונים אני לא יודע כלום, אבל אני יודע מה שקראתי בהרבה מאוד מקומות ואף פעם לא שמעתי על סוגים של צ'י. הייתי אולי מקבל את מילתך אבל אני לא מכיר אותך, אני לא יודע מה למדת בדיוק ואיפה ואני חושב שהטענה שלך מבולבלת לפחות בניסוח. יש 20 סוגים של צ'י ולאחד מהם קוראים צ'י? גם בלי 3 הסיבות שלעיל לא הכי מתחשק לי לקבל את דעתך בלי ביסוס נוסף בגלל שאתה גס רוח. אל תתנשא מעלי בבקשה.

למעלה