נקודות חשובות לסיפור מהצד של קוואי
על הגג בעיר הוואגות- אדריאן ואני כלואים פה על הגג... אבל עדיף להיות כלואים על גג שאנחנו בחרנו באוויר הפתוח מאשר בתא שמוקי הקציב לנו. דומיניק הלכה עם הוואגה מרצונה החופשי, אני לא מבין את ההתנהגות שלה, אדריאן נראה מושפע מאד ממה שדומיניק עשתה... לא יודע כמה זמן עובר כאן על הגג... אדריאן מדבר עם הציפורים באזור ונותן להם מסרים לבארדים האחרים בתקווה שזה יגיע איכשהוא לשומרי העמודים, זה יהיה איטי מדי, אני צריך לנסות בעצמי. אני נכנס למדיטציה שם על הגג, שוקע עמוק לתוך התודעה שלי, ומנסה ליצור קשר עם שומרי העמודים... לאחר שעות של נסיון נואש מתסכל ומתמשך קול עונה בראשי... זהו שומר התודעה, הוא מראה לי בחזיונות שאנו אמורים לשמור על עצמנו בחיים בכל מחיר, ושהעזרה בדרך... אני יוצא מתוך המדיטציה ומגלה שפניי רטובות מעט... כנראה שאני מושפע יותר ממה שחשבתי... למחרת דומיניק מגיעה ומטפסת לגג לדבר איתנו, מסתבר שבשליחותו של מוקי בנסיון לשכנע אותנו להכנע... זה לא ממש עובד ואדריאן מקבל ממנה עגיל שהיא טוענת שיש בה הודעה ממל! מסר ממל! הייתכן שעברו שבועיים מאז שמעתי את קולה? אני מרגיש כאילו עברה שנה... אני שמתי את העגיל על אוזני לאחר שאדריאן סירב וטען שאם העגיל הוא נסיון לשלוט לי במוח הוא יוכל לשבור את הקסם על ידי נגינה... המסר כן היה של מל, זיהיתי את קולה ואת סגנון הדיבור הייחודי... חיוך עלה על שפתיי, מל, כולה נמהרת ומבולבלת אבל מצליחה לדבר ולהגיד לי שאנחנו צריכים להשאר בחיים בכל מחיר, אפילו להכנע, כי יש משתף פעולה, אחד מהוואגות הכחולות, שלצידנו. ושיש נסיון חילוץ רק צריך להיות במקום אחד, שיהיה קל להגיע אלינו... ואז שקט... ואז עוד כמה מילים... "קוואי, אני מתגעגעת אליך, תשמור על עצמך..." ואז העגיל החל להיות ממש חם, הורדתי אותו וזרקתי אותו ממני כשהוא המשיך להתלהט, הוא השאיר שובל של עשן והתפוגג... מל... היא קרובה... והיא רוצה לראות אותי... יש תקווה... מתחילה להתגבש בי החלטה.... בעיר סרין לאחר מבצע ההצלה של אייס- פגשה אותנו איזו אישה מבוגרת במקום בו הופענו, כל העיר משיש ובוהקת בלבן ורוד כחול וירוק, שמופיעים בין סוגי השיש השונים, ליוו אותה כמה אנשים אבל אני לא שמתי לב ממש... אני מחפש את מל... הביאו אותנו לפונדק יפה שבנוי בצורה של גל נשבר, האכילו אותנו והכינו לנו חדרים נוחים, האוכל היה מוזר אבל טעים, כנראה משתמשים פה בתבלינים שונים ממה שאני מכיר. הלכנו לישון אחרי האוכל, וכפתחתי את הדלת משהו לבן זינק החוצה, כמובן שזזתי הצידה מוכן להתקפה, אבל היא קמה מהריצפה... וזו היתה מל... התחבקנו... ודיברנו קצת, היא נראתה מבוגרת יותר ממה שהגיוני שהיא תהיה הרי עברו רק שבועיים, אבל קורה שמתבגרים מהר בגיל שלה... היא אמרה שהיא מתלמדת של החוזה הזקנה ממאלן, ושהיא צריכה לחזור אליה, שאלתי אותה מתי אני אראה אותה שוב, והיא חשבה לרגע ואמרה "מחר, בבוקר או בצהריים". אז הלכתי לישון וקמתי בארבע כרגיל, עשיתי את הקאטה והתרגילים שלי וירדתי לראות מה יש לאכול... היום התחיל, והכל נפלא, העולם סביבי קורן בצבעים, השמש זורחת השמיים כחולים ויש דברים לעשות. יצאתי מהפונדק והלכתי לעשות קניות... חידשתי את מלאי האוכל היבש, אורז, עדשים. וקניתי מלא תבלינים מקומיים, לא לפני ששאלתי את המוכר מה כל אחד עושה ועם מה משתמשים בכל אחד מהם, וטעמתי אותם כדי שאני אזכור אותם... חזרתי לפונדק וחיכיתי בחוסר מעש למל שתגיע כבר... אדריאן ואייס היו בחוץ ודיברו בינם לבין עצמם, לא ממש הקשבתי. נכנסנו לאכול ארוחת צהריים, ולקראת סוף הארוחה החוזה העיוורת הגיעה לפונדק, ומל איתה. אדריאן החל לדבר עם הזקנה ומשום מה זה גלש למעין ויכוח שכזה וגם התחיל להעליב את מל, אני צעקתי עליו שיתיחס אליה יפה אבל היא נפגעה והרכינה את ראשה, הלכתי אליה, ישבתי לידה, ושמתי את ידי על כתפיה השמוטות, טוב לי להיות קרוב אליה...אדריאן והזקנה המשיכו בוויכוח עד שהחוזה החוותה בידה והיא ואדריאן נכנסו למין קפאון שכזה לרבע שעה. כשהם חזרו הזקנה הלכה ומל נשארה מעט לבר עם אדריאן שהמשיך להתנהג אליה בצורה לא ממש יפה ואז היא הלכה, אני הלכתי אחריה ואז הגברתי את הקצב והלכתי איתה... לקח לה קצת זמן לשים לב שאני לידה והיא שאלה מה אני עושה איתה כאן אמרתי שאני רוצה להיות איתה כאן, והיא אמרה שאדריאן פגע בה, אמרתי שאני מבין, ובאתי איתה לבית קטן בעיר שם עזרתי לה לנקות ולסדר. בסביבות ארבע היא הודתה לי על שעזרתי לה ואמרה שהן צריכות ללכת לעשות טקס מחוץ לעיר, ואחרי ששאלה את החוזה היא אמרה לי שאני לא אוכל לבוא... נשארתי שם לבד... וחיכיתי. הדלת חרקה קצת, נעמדתי במקום שהדלת תסתיר אותי אם היא תיפתח. הדלת נפתחה ונסגרה ואייס עמדה שם, כחכחתי בגרוני והיא הסתובבה, "קוואי מה אתה עושה כאן?" "מחכה למל" עניתי. "איפה היא?" "היא הלכה עם החוזה לעשות איזה טקס מחוץ לעיר..." "איפה מחוץ לעיר?" "אני לא יודע" אמרתי. אייס סיפרה לי על האופציות שיש לנו לפי מה שאדריאן אמר לה, אמרתי לה שאני צריך קודם לדבר עם מל... היא הסתכלה עליי קצת מוזר, ושאלה אותי למה. עניתי שאני לא מתכוון לעזוב אותה שוב... דיברנו עוד אבל אני לא רוצה לחזור על השיחה עוד פעם... כשמל חזרה לבית היא שאלה אותי למה אני לא חוזר לפונדק... אמרתי לה שאני צריך לדבר איתה קודם... "אני לא יודע איך להגיד את זה אז אני אהיה ישיר....... כשעזבתי אותך במחנה הצוענים זה כמעט שבר אותי... אני לא יודע אם אני יכול לעשות אותו דבר שוב.........." היא הביטה בי בעניים לחות. "קוואי... אני אוהבת אותך... אבל כמו אח, ליבי נתון לאחר, והוא נלקח ממני............" בשלב הזה כבר הפסקתי להקשיב לה... כשהיא סיימה לדבר אמרתי "אם זה המצב......... אני צריך לחזור לפונדק......" "קוואי......" חשש בעיניה "אל תשנא אותי.........." "אני לא יכול לשנוא אותך, זה לעולם לא יקרה..." חיבקתי אותה אבל גופי היה נוקשה והרגיש מוזר... --------------------------------- בפנים קפואות קוואי צעד חזרה לפונדק שם פגש את אייס ששאלה אותו אם הוא דיבר עם מל, קוואי ענה שהוא לא רוצה לדבר על זה ועלה לחדרו. שם הוא עלה על המיטה וישב בתנוחה של המדיטציה... אדריאן נכנס בשלב כלשהו ודיבר אל קוואי... קוואי אמר לו שהוא יבוא איתו לאן שהוא יוביל.... פניו נשארו קפואות, ורק עיניו זזו, גם הם קפואות כמו פניו וגופו... אביב בחוץ וחורף בפנים...