מתמטיקה למשפטנים?

שוב - לא בהכרח ../images/Emo13.gif

אני שונאת מתמטיקה, גרועה במתמטיקה, את ה-4 יח' שלי עשיתי אחרי הצבא בשיניים, בדם יזע ודמעות ורק בזכות מורה מעולה. יותר מזה, אני דיסקלקולית. עד היום לא יודעת את לוח הכפל ולא מצליחה לעשות פעולות חיבור של מספרים דו ספרתיים בראש. בתכל'ס הלכתי ללמוד משפטים בעיקר כי זה לא כולל שום התעסקות עם מספרים
החלק הכמותי בפסיכו' הוא לא מתמטיקה, הוא חשיבה כמותית. והכי חשוב - כמו בחלקים האחרים בפסיכו' הוא דורש בעיקר להבין את הראש של המבחן ואת הטריקים הקטנים. אם לאדם מסוים, גרוע במתמטיקה ככל שיהיה (ואפילו בחשבון פשוט, מסתבר
) יש בסיס מספיק טוב בחלק המילולי ובאנגלית, הוא בכיף יכול לעבור את ה-700.

flutter girl

New member
בגלל זה רשמתי - לא בהכרח!!

כל בנאדם פה חייב לפרש את הדברים איך שבא לו, רק כדי לענות בהודעת מגילה. די, די, אין לי כוח - באמת... אני שמחה בשבילכם שהתקבלתם לאוניברסיטה, לאת"א/לעברית, עם 3 יח"ל מתמטיקה וידע זבל בתחום, עם ליקויי למידה מפה עד הודעה חדשה. באמת!!

../images/Emo140.gif

קודם כל - מתנצלת אם משהו בדברי הרגיז אותך. מעבר לזה, אני לא חושבת שחשיבות הדוגמאות האלה היא בהצלחה שלי או של כל אדם ספציפי אחר. אני חושבת שחשיבות הדוגמאות האלה היא באפשרות שימנעו מקורא כזה או אחר להאמין שאם אין לו בגרות מעל 100 או יכולת אלמנטרית במתמטיקה, עדיף לו כבר לוותר. כי לא עדיף לו לוותר, אין שום סיבה שיוותר, ואפילו עדיף שלא ישרוף כמה שנים טובות בלהאמין שאם הוא גרוע ב-X הוא לעולם לא יוכל לעשות Y - וזה מניסיון. אז כן, אני קופצת כל פעם שאני רואה את הטענות האלה, אבל ממש לא כדי להוכיח את כותב הטענה על טעותו או כדי לכתוב מגילות, אלא כי אני באמת מאמינה שחבל שאנשים יוותרו על השאיפות שלהם כי נתקלו ביותר מדי טענות שחייבים X כדי לעשות Y, כשהפקולטות למשפטים מלאות ביוצאים מן הכלל שמרוקנים את הכלל מתוכנו. ושוב, מתנצלת אם משהו בדברי השתמע כביקורת או סתם קטנוניות. שבת שלום.

flutter girl

New member
חו"ח לא לזה התכוונתי,

אני לא חושבת שבנאדם צריך לותר על השאיפות שלו רק כי יש קשיים בדרך. אני גם לא חושבת שבנאדם שקשה לו במתמטיקה צריך לותר על הרצון ללמוד משפטים רק כי צריך פסיכומטרי טוב, בהנחה שהוא רוצה להתקבל לאוניברסיטה. גם זה בכלל לא מה שאמרתי. אם היינו מנהלים שיחה על ללכת ללמוד מקצוע הנדסי שדורש קורסים מתמטיים רבים, אולי מה שהתפרש מדברי זה כן מה שהייתי אומרת. רק אמרתי, שייתכן מאוד שאדם כזה ייתקל בקשיים בפסיכומטרי, בעיקר בחלק הכמותי - ואי אפשר לדעת אם יוכל להוציא ציון גבוה. לי, אגב, אין בגרות מעל 100. בשלב כזה או אחר תכננתי ללכת למקצוע הנדסי (ואני כן אוהבת מתמטיקה אז זה היה לגיטימי מבחינתי), ולא חשבתי שרק משום שלא התאמצתי בתיכון ולכן תוצאות הבגרות שלי הן סבירות+, אני אוותר ולא אלך ללמוד את התחום. הסיבה שויתרתי בסוף על ההנדסה ופניתי למשפטים נבעה מהטעם שידעתי שבהנדסה אני לא אהנה באמת. כמובן שאני לא מתחרטת על אף רגע ואני מאוד מאוד מרוצה מהבחירה שלי - אבל זה בטח לא נבע מתוך איזה ויתור עצמי... בכל מקרה, התגובה הזאת כתגובה כללית - אף אחד לא צריך לותר על החלום שלו רק בגלל כמה מכשולים בדרך, וגם מי שקיבל 70 ב3 יח"ל מתמטיקה (מתוך קושי מהותי ולא מטעמים של הברזות...) יכול להגיע לאן שהוא חולם. וממילא, רוב הסיכויים שהוא לא ילך לעשות תואר במתמטיקה.
(שדווקא לו אין דרישות גבוהות ברמה הכללית
).

את מתכוונת

אין דרישות *קבלה* גבוהות ברמה כללית, כמו למשל גם פיזיקה וכימיה.. אבל הרמה שנלמדת בהם תוך כדי התואר היא ממש לא נראית לי פשוטה

flutter girl

New member
כן התכוונתי לדרישות קבלה כמובן../images/Emo3.gif

אבל זה סתם קשור לעניין של ביקוש...

Kiru

New member
בסדר, בסדר,

לא צריך לכעוס... אסור לי כבר להיות קטנוני לפעמים?

יש לי 3 יח"ל במתמטיקה וממוצע 104

התקבלתי לכל האוניברסיטאות פרט לאת"א ובקרוב אתקבל גם לאת"א (בעזרת השם, לא בעזרת פיתגורס!!!)
בקיצור- הכל אפשרי.

גם המרצים והמתרגלים לא!

היה לנו תרגיל בחוזים, שבו בסיכום הדברים בע"פ סוכם על הנחה של 25%, ובכתב היה כתוב 20% ועוד 5%. ביזבזתי מילים כדי לכתוב את זה בפיתרון (שזה לא אותו דבר, שזה חוסר תו"ל במו"מ ועוד בולשיט כזה) אבל... זה לא היה בפיתרון! לא היתה מילה על זה בצ'קליסט! כי הם ממש לא ראו למה זה צריך להוות בעייה!!! מאז, אני לא נכנסת לקטנוניות של מספרים (בד"כ, אלא אם ממש קשה לי), וסוגרת את הילדה שהתלבטה בין הנדסה, פיזיקה ומשפטים עמוק בתוך הקופסה. כי בהר הצופים ממש ממש אין בה צורך, וחבל עליה, סתם יכאב לה הלב.

את צודקת, באת"א אפשר להתקבל גם עם 3 יח"ל

במתמטיקה המקצוע היחיד שלא ניתן להסתפק ב 3 יח"ל הוא אנגלית (אני מדברת רק על משפטים, ורק על אוניברסיטת תל אביב). אני מדברת מנסיון, התקבלתי עם 3 יח"ל (אמנם ציון 100, אך זה לא מה שגרם להם לקבל אותי עם "רק" 3 יח"ל מתמטיקה). נכון שצריך ציונים ממש גבוהים בשאר הבגרויות ובפסיכומטרי, אבל זה כבר תלוי בחברה שלך. דרך אגב, בנוגע לבגרות באנגלית זה סיפור אחר. אי אפשר להתקבל עם 3 יח"ל אנגלית, וחייב מינימום 4 יח"ל. שבוע טוב:)

למעלה