מתמטיקה למשפטנים?

מתמטיקה למשפטנים?

לאחרונה היה לי וויכוח עקרוני עם בחורה צעירה: היא רוצה מאוד ללמוד משפטים, אבל שונאת מתמטיקה. לדבריה, עם 3 יחידות מתמטיקה אין אפשרות ללמוד משפטים בשום אוניברסיטה או מכללה, בלי קשר לפסיכומטרי או ממצוע בגרויות כללי. לי זה היה נשמע הזוי. מישהו יודע מי צודקת? תודה מראש.

sacrament

New member
חצי הזוי

במכללות אפשר. אבל יהיה צורך לעמוד בתנאים של המכללה. אוניברסיטה- לא. ראשית ממה שזכור לי אי אפשר להתקבל עם 3 יח' של מתמטיקה בכלל לאוניברסיטה. אבל זה לא רק בגלל המתמטיקה אלא גם בגלל ממוצע הבגרויות- מאוד קשה עד בלתי אפשרי להגיע לממוצע של מעל 105 ללא כמה וכמה מורחבים, ביניהם כמובן מתמטיקה שהוא חובה...

flutter girl

New member
לא צריך 105 בכל אוניברסיטה...

אולי באת"א, אבל אני יודעת בודאות שבעברית, בר-אילן וחיפה ניתן להתקבל למשפטים גם ללא ממוצע בגרויות גבוה, מהטעם שהם נותנים משקל גדול יותר לפסיכומטרי. כמובן, שמי שמתקשה במתמטיקה לאו דווקא יצליח להתגבר על זה בחלק הכמותי של הפסיכו'.

sacrament

New member
לא צריך 105, אבל בואי נסכים שצריך מעל 100

ושקשה מאוד להגיע הרבה מעל ה-100 עם 3 יח' במתמטיקה שהם מקצוע חובה! (כלומר, אי אפשר להוריד את זה בשקלול).

RסN

New member
לי יש 3 יחידות במתמטיקה

סטודנט למשפטים שנה ג' באוני' תל-אביב

yaari88

New member
גם אני מנפץ את התיאוריה המוזרה..

לומד באונ' ת"א.. 3 יחידות מת', ממוצע 101.. למה צריך 105? הגזמת עדי..

yaari88

New member
גם אני מנפץ את התיאוריה המוזרה..

לומד באונ' ת"א.. 3 יחידות מת', ממוצע 101.. למה צריך 105? הגזמת עדי..

flutter girl

New member
התהפך עם אנגלית...

כמו שעדי תיקנה בהודעה למטה.

flutter girl

New member
בחיזוק למה שעדי אמרה

הסיבה שלא ניתן להתקבל למשפטים עם 3 יח"ל מתמטיקה, קשורה לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה. אף אוניברסיטה לא מקבלת סטודנט שאין לו לפחות 4 יח"ל מתמטיקה - ואין שום קשר לסוג המקצוע שהוא הולך ללמוד. מה שכן, ציון גבוה בחלק הכמותי של הפסיכומטרי יכול "לכפר" על ציון 3 יח"ל, אאל"ט, בהנחה שזה אכן ציון ממש גבוה ובהנחה שמתקבלים למקצוע מאוד עיוני (כמו משפטים, למרות שלטעמי גם צריך בשבילו ראש ריאלי אבל זה beside the point). לגבי מכללה אני לא יודעת להעיד ב100%, אבל אני יודעת שלא צריך 4 יח"ל מתמטיקה בשביל מכללה. מה שכן, עדיין צריך לעמוד בתנאי הקבלה של המכללה (כמו שאמרה עדי), וייתכן שממוצע הבגרויות (כולל בונוסים) יוצא נמוך, מהטעם של3 יח"ל אין השפעה חזקה על הממוצע (גם אם הציון עצמו גבוה).

smart one

New member
ואלו הם תנאי הקבלה במכללות:

שערי משפט - ת.ז בתוקף. נתניה - ת.ז. (ת. בגרות רצוי). מכללת ר"ג - ת.ז (בתוקף). מכללה למינהל: ת.ז בתוקף + מבחן באנגלית משהו / פסיכומטרי סביר במקום. בינתחומי: ת.ז בתוקף + כסף הרבה + פסיכומטרי.

Kiru

New member
בהחלט אפשר להתקבל לאונ'

עם 3 יחידות מתמטיקה, אם הסכם מספיק ואם לא מדובר במקצוע ספציפי שדורש 4 יח' ומעלה (ומשפטים אינו כזה).

sacrament

New member
טוב, לפני שיסקלו את מנהלת הפורום../images/Emo3.gif

או כפי שחשין נוהג לומר- להשליך מטר של בליסטראות כמה דברים: לגבי מתמטיקה- אכן טעיתי. בדקתי בידיעון וצריך 3 יחידות ומעלה למשפטים. הדרישה של 4 יחידות ומעלה היא רק באנגלית. לגבי ממוצע מעל 100- בהנחה שהפסיכומטרי של רוב האנשים הוא לא 700 ומעלה (ופה אני כבר מתבססת על נתונים אמפיריים, כן?) צריך מעל 100. ברור שזה מתקזז עם הפסיכומטרי וברור שזו הערכה מאוד מאוד כללית שלי. וברור שיש דגש אחר בכל מוסד (בירושלים למשל יש דגש על פסיכו', באת"א זה פחות או יותר מאוזן). עכשיו אתם יכולים להמשיך

flutter girl

New member
הסכמתי בעניין של הפסיכומטרי

גם אם הבנאדם תותח-על באנגלית ומילולי, יהיה לו קשה (אם אפשרי?) לקבל מעל 700 בפסיכומטרי. אגב - בעניין ה3 יח"ל, עוד לא שמעתי על זה, אבל זה הגיוני וכנראה שבאמת הפכנו את זה עם אנגלית.

flutter girl

New member
זה לא מה שאמרתי, מצטערת

היא אמרה שחברה שלה שונאת מתמטיקה. רוב הסיכויים שמי שמגדיר את עצמו כ"שונא מתמטיקה" גם לא כזה טוב בזה (לפחות ככה משתמע) - ולכן, יהיה לו קשה בחלק הכמותי (למרות שלא בהכרח, אבל הסיכויים גבוהים יותר). אני יודעת מספיק טוב מניסיון של חברים שאין קשר הכרחי בין זה שבנאדם למד 3 יח"ל לבין היותו טוב או לא במתמטיקה. אבל זה גם לא מה שאמרתי.

Kiru

New member
קצת התבלבלתי ../images/Emo3.gif

אני בטח לא ההוכחה שאין קשר בין בגרות 3 יח' לבין היותו של מישהו טוב או לא במתמטיקה. אני לא טוב במתמטיקה (לפחות לא במתמטיקה מהסוג הזה).

למעלה