מתלבט- צריך ייעוץ

king on hill

New member
לפי מה שכתוב באתר של ספיר

ביה"ס למשפטים בספיר מתבסס ונעזר בשירותי את"א, לא מוזכר ולא נאמר (לי לפחות) אפילו פעם אחת משהו על הקריה האקדמית באונו. גם 3 הפרופסורים שעומדים בראש ביה"ס, וכן רוב המרצים, הינם מאוניברסיטת ת"א. את יכולה להיות קצת יותר ספציפית, מאין קבלת מידע זה? חלילה אל תחשבי שאני מפקפק בתשובתך, אני רק רוצה להיות בטוח, בכל זאת, 3.5 שנים עומדים על הפרק, ואם אלך לאונו, אזי מדובר גם על סכום לא מבוטל של החסכונות שלי שאני הולך להשקיע שם. תודה לך בכל אופן.

morini 24

New member
לדעתי עדיף ספיר

לא ציינת איפה אתה גר ולדעתי זה שיקול בכלל לא זניח אבל היות שלא ציינת אני אניח לצורך הדיון שהמיקום הגיאוגרפי לא חשוב לך. לקריית אונו יש מוניטין מפוקפק, זה אולי לא פוליטקלי קורקט להגיד את זה אבל אני חושבת שעדיף שתהייה ער לעובדה הזאת לפני שאתה עושה את ההחלטה. לא למדתי בק. אונו אני לא ממש מכירה אותה ואולי תוכנית הלימודים שם ברמה גבוהה אבל זה הקונצנזוס בשוק. אם תשים לב מי שמשבח את ק. אונו זה תמיד רק התלמידים והבוגרים שלה וכן יש שם מרצים מעולים.. כמו בכל המוסדות. על פניו אני נוטה להסכים עם הסטודנטית העייפה (אולי כי גם אני עייפה?! עבודה מקוללת!!) ולהציע לך ללכת לספיר כי ההבדל בשכר לימוד רציני. יש לי כמה מכרים שלומדים בספיר (לא משפטים כמובן) ממה שהם מספרים עושה רושם שהמקום חביב מאוד. הרבה מסיבות, אוירה סטודנטיאלית מעולה, מעונות וכו'. כל מי שאני מכירה שלומד שם נורא נהנה. בנוסף במקצועות שמכרי לומדים אני יודעת שלספיר יש שם טוב אז יכול להיות שכך יהיה גם במשפטים... אני מניחה שהם יקבלו את אישור המל"ג כמו כל מוסד אקדמי בארץ שפתח את שעריו ללימודי משפטים- אז אל תדאג מזה. לא מכירה את הפרופסרום המדוברים אבל אני לא חושבת שיש להם קשר לרמת הלימודים שתהייה בספיר. רמת הלימודים במשפטים לא נקבעת על פי שם המרצים אלא בהתאם לחומר האנושי שמגיע ללמוד במכללה ובהתאם לרמה שבה כל מרצה בוחר להעביר את הקורס שלו (מרצה פלוני יכול ללמד קורס זהה בשני מוסדות שונים בהבדלים של שמיים וארץ מבחינת רמת קושי). בהצלחה

babar the king

New member
למה שלא תפקפק בתשובתה?

אתה ועוד איך צריך לפקפק בתשובתה. כאשר מישהו שאתה לא מכיר, משיב לך באינטרנט תשובה שמכילה עובדות תמוהות, כגון אלו שהעלתה הגברת, אתה חייב לפקפק בדבריו ולבדוק את העניין עם גורמים שיש להם אחיזה במציאות. אני זוכר שלא מזמן היה סיפור דומה עם סטודנטים של אונ' בר אילן, אשר למדו לתואר שטרם קיבל אישור המל"ג ובסופו קיבלו תואר בשם אחר. בשורה התחתונה - תברר עם גורמים רשמיים של המכללה ואל תסתמך במאום על דבריה של הגברת.

למעלה