מתלבט- צריך ייעוץ

king on hill

New member
מתלבט- צריך ייעוץ

שלום לחברי הפורום הנכבד. התקבלתי לפני כחודש ללימודי משפטים בקריה האקדמית אונו. למרות שכר הלימוד הגבוה, אמרתי לעצמי שאסתדר (איכשהו..) עם התשלומים, ואנסה לקבל גם איזו מילגה. אני עובד בעבודה מסודרת ובמשרה מלאה, ולכן התוכנית ללימודי ערב בקרית אונו מאוד מתאימה לי. לאחר שהתקבלתי ללימודים שם, ראיתי שפתחו במכללת ספיר גם כן פקולטה ללימודי משפטים. שכר הלימוד בספיר הינו שכר לימוד אוניבריסטאי. נרשמתי לספיר ושבוע שעבר קבלתי מהם תשובה חיובית- גם לספיר התקבלתי. עכשיו, ההתלבטות שלי היא בין 2 מוסדות אלו. ממה שקראתי (וקראתי הרבה!) האנשים שעומדים מאחורי ביה"ס למשפטים בספיר, הם 3 פרופסורים מאת"א. אחד מהם היה דיקאן הפקולטה למשפטים באת"א בעבר, וסגנו באת"א עומד להיות הדיקאן בספיר. כלומר, נראה שאלו אנשים רציניים שיודעים מה הם עושים. אבל, וזה אבל גדול מאוד (נראה לי...), מכללת ספיר קבלה אישור מהמל"ג לפתוח את התוכנית, אבל את האישור לתואר עצמו, תקבל המכללה רק כשהמחזור הראשון יסיים את לימודיו. פרט לעניין זה, מאוד מאוד התרשמתי מהתוכנית בספיר. מדובר שם גם על סוג של שיתוף פעולה בין ספיר לאת"א. אבל אני אם אלך ללמוד שם, אני אצטרף למחזור הראשון, ויש בכך סיכון כלשהו. השאלה שלי היא, האם עדיף לשלם פחות (הרבה פחות!!!) ולקחת את הסיכון, או להמשיך בעבודה, וללכת למוסד מוכר וידוע כמו הקריה האקדמית אונו? אשמח לשמוע מסטודנטים שעמדו בפני אותה התלבטות כמוני לפני תחילת לימודיהם, וכן, אשמח גם לשמוע מסטודנטים באת"א על 3 הפרופסורים שעומדים בראש ביה"ס בספיר ( פרופ` אריאל פורת, פרופ` אייל בנבנישתי ופרופ` עמרי ידלין- שיהיה הדיקאן בספיר ). תודה רבה לכם, מקוה שמישהו מכם יוכל לעזור לי.

לא מה ששאלת, אבל רלוונטי

קריית אונו נחשבת מוסד לא טוב ללימודי משפטים. אז כן, ספיר חדשה, ואין לדעת איך היא תהיה. מצד שני, כמה יותר גרוע זה יכול להיות מקריית אונו?

king on hill

New member
נראה לי שאת באמת עייפה מדיי והשעה מאוחרת...

לא התכוונתי שההודעה שלי תתחיל שוב את הניגוחים שיש פה בשפע בין תלמידי המכללות השונות... תרשי לי רק להוסיף לפני סיום שהייתי בק. אונו, פגשתי לא מעט עו"ד שלמדו שם, וכל אחד מהם המליץ לי בחום ללכת וללמוד שם. אז אנא ממך...

mtap18

New member
אבל דיי דרשת את זה...

גם אם זה מה שאת חושבת, אפשר להתנסח יותר בעדינות, במיוחד כשהבן אדם רוצה ללכת ללמוד שם...

ובכל זאת

יש הבדל בין תגובה חריפה (ואכן, בקריאה חוזרת אני רואה שתגובתי היתה חריפה משהתכוונתי, ועל זה אני מתנצלת), אך לגופו של עניין, ובין תקיפה לגופו של אדם. לא הייתי מגיבה ככה אם הוא היה אומר, למשל: וידוע שהאוניברסיטה העברית הולכת ומתדרדרת, ושהמכללות זה הדבר החם הבא. למרות שזה לא נכון, זה לפחות לעניין. ניסוח בוטה מדי יכול לקרות בטעות (ויכול להיות שהוא צודק, שאני עייפה מדי. בד"כ בפורום אני משתדלת דווקא לענות בנעימות), אבל לדבר על מישהו באופן אישי?! מה הקשר? לכן אני לא מקבלת את ה"דרשת את זה", כמו שאני לא מקבלת את זה שאם מישהו תעה לתוך המקרקעין שלי אני אוכל לירות בו בתגובה. אין פרופורציה. יש הבדל איכותי בין שני הדברים. בסופו של דבר, מה שניסיתי לעשות זה לעזור לו. איזה מניע אחר היה יכול להיות לי? אז כן, גם הוא לא עשה פשע איום ונורא, ויכול להיות שגם לו "התפלק" והבנתי את דבריו אחרת מהאופן אליו הוא התכוון. הוא התנצל. נגמר הסיפור. רק ה"דרשת את זה" נראה לי לא לעניין.

mtap18

New member
סולחה

גם אני לא התכוונתי לפגוע או להעליב אותך... ואני ממש לא חושבת שהוא היה צריך לתקוף אותך באופן אישי (לא אהבתי גם את ההתנסחות שלו). אבל אני פשוט חושבת שאנחנו (הסטודנטים באוניברסיטאות) לפעמים מרשים לעצמנו קצת יותר מדי. גם אם אני מאוד גאה בעצמי שאני לומדת באוניברסיטה, וגם אם אני חושבת שכל המכללות הן זבל (ואני לא חושבת ככה, זה רק לצורך הטיעון), יש דרך להגיד דברים, במיוחד כשאני מדברת עם מישהו שהולך ללמוד במוסד מסויים. אני חושבת שאני במקומו הייתי נפגעת. כל אחד בוחר מוסד לפי יכולותיו, רצונותיו ושיקולים כאלה ואחרים, ואני חושבת שאנחנו כולנו צריכים לכבד את זה, ולזכור שלבן אדם שהולך ללמוד שם יש רגשות. זה כל מה שהתכוונתי להגיד, ויתכן שנסחפתי איתכם ב"דרשת את זה". אז שוב, לא התכוונתי להעליב. גם אני עייפה =) בברכת שיגמרו כבר הבחינות ונצא לחופש!

sacrament

New member
אני אנסה לעשות סדר

יש פה כמה קריטריונים, את חלקם ציינת: 1. מי נחשב יותר. 2. לאיפה יותר נוח/קרוב לי להגיע. 3. שכר לימוד. 4. עם מה אוכל לשלב יותר טוב דברים אחרים, למשל עבודה. הדבר היחיד שבאופן פוטנציאלי אנחנו יכולים לעזור לך איתו זה הקריטריון הראשון (אולי גם הרביעי)- אבל גם על זה קשה לענות כי כרגע לספיר אין שום מוניטין, זו שנה ראשונה. מצד שני, המוניטין של קריית אונו בעייתי שכן מדובר במכללה עם תנאי קבלה מאוד מאוד נמוכים. אני לא יודעת לגבי איכות הלימודים כי לא למדתי שם. היא מאוד מאוד מותאמת לאנשים עובדים, והאמת שאני מכירה 2 אנשים מבוגרים יחסית וחכמים למדי שלמדו שם בשל הסיבה הזו, אף על פי שיכלו להתקבל למקומות נחשבים יותר. אבל הם לא רצו להיות עורכי דין, הם היו צריכים את התואר בשביל העבודה... לצערי, יכול להיות מאוד קשה להגיע לריאיון התמחות בשני המוסדות הללו. השאלה מה המטרה שלך ולאיפה אתה מכוון (משרדים גדולים/משרדים קטנים/משרדי נישה/משפט ציבורי או בכלל לא רוצה להיות עורך דין אלא רק לעשות תואר). באשר ל-3 המרצים שציינת- כולם אנשים מבריקים וידועים בתחומם- פורת בנזיקין (ובדיני חיובים באופן כללי), בנבנישתי במשפט בינלאומי/חוקתי וידלין בכל הנוגע למשפט וכלכלה/תאגידים. עם השניים הראשונים גם זכיתי ללמוד ומאוד נהניתי והערכתי אותם רבות, בייחוד את בנבנישתי. השאלה האם העובדה שהם שם תגרום לרמה להיות גבוהה. אינני יודעת. אני מניחה שאת הרמה יתאימו לתלמידים...

yoavkarmi

New member
לא נכון לגבי הראיונות

אני לומד שם והתקבלתי די בקלות לאן שכיוונתי, החברים שלי רק מתחילים ראיונות, אבל בואי נגיד שלא היה להם בעייתי בכלל שיזמינו אותם לראיונות במשרדים שונים. לי זה היה חשוב (והכרחי) להמשיך לעבוד תוך כדי התואר, ואני מרוצה מהדרך שבה זה מתנהל. ללכת למקום שעדיין לא קיבל אישור זה קצת מסוכן לטעמי...

מתבלט - צריך ייעוץ

אני לא לומדת באת"א ולכן לא יכולה לספר על המרצים שציינת, אבל אני כן לומדת בקריה האקדמית, שנה שניה ומאוד מאוד מרוצה. אני אקדמאית, ויכולתי להתקבל לכל מוסד אחר. הבחירה בקרית אונו לא היתה שרירותית כפי שאתה מניח, בדקתי המלצות שקיבלתי, הגעתי לקמפוס להתרשם ובסוף החלטתי ללמוד שם. לרגע אני מצטערת על ההחלטה למרות ששכר הלימוד הוא אכן פי שלוש ממה שיכולתי לשלם באוניברסיטה. בגלל שבאתי מאוניברסיטה, יש לי מדדים להעריך את איכות המרצים. יש קורסים ומרצים שאני פחות מתחברת אליהם אבל רוב המרצים נהדרים ומוכרים בתחומם. הלימודים עצמם מאוד מאוד מאוד מעניינים.

sivan gamliel

New member
קצת סדר - אישור המל"ג

קודם כל אני רוצה להגיד לך שאני מאוד מזדהה עם ההרגשה שלך. התמודדתי איתה אני בעצמי לפני שנתיים. לא בדיוק עם הדילמה המדוייקת הזו, אבל זהה באופיה. חשוב לי להגיד שעניין המשרה המלאה תקף גם אליי ולכן אני עוד יותר מבינה. אבל זה לא מה שרציתי להגיד... אני לא יודעת אם אתה יודע (או שאר הגולשים) אבל השלב בו נמצאת ספיר היא אחד לפני ההכרה במוסד, שזה מאוד רגיש. הנקודה החשובה שצריך לדעת היא שאם הם בסופו של דבר לא מקבלים את אישור המל"ג, מה שיקרה הוא שהסטודנטים שלמדו בספיר מקבלים תואר של הקריה האקדמית אונו, כך שזה מעין רשת ביטחון. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה. נראה שאתה בכיוון הנכון.

king on hill

New member
וואללה?? זה מעניין!

מאיפה את יודעת את זה? אני ביררתי הרבה על ספיר ולא שמעתי את זה מאף אחד- שאם ספיר לא תקבל את אישור המל"ג, אוטומטית התואר יהיה ע"ש הקריה באונו. זה בעצם די פותר לי את הבעיה שציינתי... כי מקסימום אם לא אקבל תואר מספיר- אקבל תואר מק. אונו, שלולא נפתחה התוכנית בספיר, בכל מקרה הייתי לומד באונו. אבל אני שוב שואל- מאיפה את יודעת את זה??. זה מאוד מעניין! ד"א- רציתי להודות כאן לכולכם, לא חשבתי ששאלתי תעורר כזו התעניינות. תודה!

sivan gamliel

New member
תשובתי

אני לומדת שם (אונו), משם אני יודעת. זה בעצם אומר שספיר מתבססת על אונו, מה שמעיד רק כמה הרמה חייבת להיות גבוהה מאוד. אל תשכח שזה החוג למשפטים הכי גדול בארץ עם אחוז עוברים יפה מאוד וכמובן יש את היתרון שזה במרכז וזה מסתדר עם עבודה... לא יודעת, בעיניי הניסיון והותק שלהם מכריע, אבל זה כמובן שיקול שלך

למעלה