מתלבטת..

לגבי מעונות - זהירות ארוך!

לאת"א ישנם למעשה שני בנייני מעונות: איינשטיין וברודצקי מעונות איינשטיין לא מקבלים אנשים מסיבות כלכליות, אלא לפי מרחק ממקום המגורים שלהם (יענו, ההורים). אם את מחדרה סביר מאד שתקבלי מעונות, בהנחה שאת מגישה את הבקשה להתגורר במעונות ביום הראשון של ההרשמה למעונות (מראש). אני שמעתי על סטודנטים מראשון לציון שלא התקבלו למעונות בגלל שהם "קרובים" לת"א (למרות שיותר מהיר להגיע מחדרה לאת"א ברכבת מאשר לנסוע באוטובוס מראשון - שעתיים בממוצע). לגבי התנאים במעונות: ישנו בניין F הנודע לשמצה שכבר סיפרו לך עליו, אבל בטפסי ההרשמה יש סעיף שבו את יכולה לבקש לא להיכנס לבניין F ואם את מסמנת אותו, אז הם לא יכניסו אותך לF. שאר הדירות הם במתכונת של 4 דיירות בדירה - 2 בנות בכל חדר. החדרים מאד מרווחים ויש מספיק מקום ל2 שולחנות, 2 ארונות, 2 כיסאות שאת אלו המעונות מספקים לך. בבניינים C E G המטבח מאד גדול ונוח, וב A וB וכן F המטבחים קטנים בגודל של כיור וזהו... אז יעזור אם תביאי חברה או תתארגני עם כמה חברות ותבקשו דירה יחד בבניינים ה"טובים" שהם לדעתי C או E וגם G. השכירות לחודש במעונות איינשטיין אם אני זוכרת מהשנתיים שהייתי שם, עולים בסביבות 700 ש"ח, אם לא עלו. וכעת למעונות ברודצקי: ובכן, מעונות ברודצקי הם בבעלות "נכס" שזו חברה קניינית של אגודת הסטודנטים, מה שאומר שזה לא שייך לאונ' וזה פרטי. כך שהשיקולים בבחירת הדיירים למעונות הם בבחינת "כל הקודם זוכה". יש שם דירות של יחיד (לבד בדירה!) או רק שתיים בדירה (חדר אחד) או 1+2 (שני חדרים) בדירה. והמחירים משתנים בהתאם (1600-950 ש"ח), אפשר גם לגור בזוג (בן ובת) אם יש לך חבר, מה שבאיינשטיין אי אפשר. מדובר בבניין יחיד שנמצא ברח' ברודצקי, ומאחר והוא יחיד אז יש פחות בלאגנים ולכלוך ורעש, והבניין והחדרים עצמם במצבים מאד טובים (יש ארונות ומיטות חדשים) ומשופצים, ולכן המחיר בהתאם. לגבי דירות: אני מציעה לך ללכת לסייר במעונות, לראות איפה נוח לך לגור, באיינשטיין זה אמנם די מוזנח אבל תמיד מכירים חברים חדשים ויש מסיבות וכייף. ואם את בקטע של לימודים וחרשנות רציניים אז ברודצקי מומלץ כמקום שקט ומסודר, אבל הוא יקר ואת יכולה לשכור דירה באותו סכום. שיהיה לך בהצלחה ומגורים נעימים ג'וי

PoisonousLitchi

New member
תודה!

זה בהחלט הסבר ממצא.. האמת היא שאני נורא אמביוולנטית.. מתי נפתחת ההרשמה למעונות (אם ידוע לך..)? יכול להיות שאני לא אקבל עד אז תשובה האם התקבלתי ללימודים?.. טנק'ס :)

ענת פ.

New member
מנצלשת להתלבטות באותו נושא

אני מתכננת (כנראה) להתחיל ללמוד שנה הבאה משפטים והתלבטותי היא כזו- את"א או עברית? הנתונים: אני מתקבלת לשניהם בלי בעיה (על פי האינטרנט לפחות) אני חיפאית- כך שבכל מקרה אני מתעתדת לגור במעונות/דירה כל יתרון וחיסרון אפשרי של כל אחת מהן, בכל היבט שהוא- אם בקשר לפקולטה עצמה, לחיי הקמפוס, יוקר מחיה, תנאים במעונות, יתקבל בברכה... (גילוי נאות- כרגע אני נוטה יותר לעברית וגם נרשמתי אליה, אבל דעה מלומדת מאוד תעזור לי) תודה מראש!

למעלה