מתלבטת..

PoisonousLitchi

New member
מתלבטת..

אני מתכננת להתחיל ללמוד משפטים שנה הבאה, העניין הוא כזה: 1. הבנתי שבאת"א יש אפשרות לסיים תואר ראשון+ שני תוך 4 שנים (ניתן להגיש בקשה למסלול זה אם הציונים בשנה א' טובים.. 80-85 כמדומני..). האם זה קיים גם בעברית ובחיפה?.. 2. הבנתי גם, שבחיפה מקבלים מעונות אוטומטית אם יש פסיכו' מעל 700 (והם נורא זולים שם). העניין הוא שאני כנראה אוכל להתקבל גם לעברית ולאת"א, שנחשבות טובות יותר (ובאת"א יש גם את האפשרות שהזכרתי בשאלה 1), אבל עניין המעונות נורא חשוב לי כי אני מאוד לא רוצה להמשיך לגור עם אמא ואבא (אם אלמד בת"א. אני מחדרה), או לבקש מהם מלא כסף למימון המעונות היקרים של העברית.. אשמח לשמוע את דעתכן/ם בעניין.. ועוד שאלה שמסקרנת אותי.. למה השילובים של 2 חוגים קיימים דווקא במשפטים?..

Kiru

New member
להפך

במשפטים הרוב המוחלט עושים חד-חוגי. ברוב התחומים האחרים התואר ה"הרגיל" הוא דו-חוגי.

flutter girl

New member
לכי על את"א או על העברית

אני לומדת בחיפה, וכמה שאני חושבת שאחלה פה - אם את מתקבלת בלי בעיה לאת"א ולעברית, תלכי על אחת מהן. רק בשביל המעונות ממש לא שווה לך "להקריב" את זה. אני בטוחה שתסתדרי גם באת"א או בעברית עם מעונות, וחוץ מזה שאני לא יודעת מה את מחשיבה זול, אבל המעונות בחיפה לא כאלה זולים. אני גרה בדירה ויוצא לי בערך אותו הדבר אם לא פחות...

PoisonousLitchi

New member
השאלה היא

האם זה באמת יהיה משמעותי אם למדתי בחיפה או באת"א או בעברית כשאני אתקבל לסטאז' או לעבודה.. סה"כ אלה אוניברסיטאות טובות בתחום (למרות שידוע שחיפה קצת מדשדשת מאחור).. וזה הבדל של עצמאות כלכלית (כמעט מוחלטת) לעומת תלות כמעט מוחלטת.. המעונות בחיפה (טליה) עולים 700 ש"ח למיטב ידיעתי.. מה יכול להיות יותר זול מזה..? (מה גם שהדירות בחיפה יותר זולות מי-ם ות"א..)

flutter girl

New member
כן, זה משמעותי.

קודם כל, טליה יוצא 900 ש"ח בחודש, לא 700. חוץ מזה, כמה שאני מרוצה מאונ' חיפה, אין עוררין על העובדה שיש משמעות לזה שלמדת בת"א או בעברית. כשאני בחרתי ללמוד בחיפה, זה היה על סמך נוחות (שעה נסיעה מהבית, גרה עם אחותי) ועל סמך העובדה שאני *לא מתקבלת* לעברית ולאת"א, ושבשביל מקומות שאני לא מעוניינת לגור בהם - אני לא רואה את הטעם לשפר בגרויות. שמעי, יש פרוייקט התמחויות נהדר באונ' חיפה, ויש לך סיכויים טובים להתקבל לאן שאת רוצה, אבל לא משנה איך נסתכל על זה - יש יותר יוקרה לתואר של העברית או של את"א, ויכול להיות שלא תצטרכי לקרוע את התחת באותה מידה. כמובן שאני לא אעשה את השיקולים האלה בשבילך, ובשמחה תבואי ללמוד בחיפה. אם באמת תגיעי לפה בסוף, את מוזמנת לדבר איתי ואני אעזור לך בכל מה שתצטרכי.

PoisonousLitchi

New member
תודה

על התגובה שלך
המידע הזה באמת עוזר לי להחליט, ואני באמת פחות נוטה להעדיף את חיפה..

sacrament

New member
לגבי את"א

המסלול לתואר ראשון ושני מואץ אכן נמשך 4 שנים. בשנה א' אפשר להגיש בקשה אם עומדים בממוצע 84 במכסה של שעות (מעל 39 אם אני זוכרת נכון- מה שאומר שצריך לקחת 2 מטא), או בסוף שנה ב' אם עומדים בממוצע 84 ובמכסה של למעלה מ-79 שעות. (לא יודעת לגבי מקומות אחרים, אבל מבירורים שעשיתי פעם גם בעברית יש תואר מואץ שני).

PoisonousLitchi

New member
זה אומר

שאני צריכה ליידע את האוניברסיטה מראש שאני מכוונת לעבר המסלול המואץ ולסדר את המערכת שלי בהתאם החל מתחילת הלימודים..? (אין לי מושג מה זה 2 מטא..) לעניות דעתי אלה דרישות אפשריות..

sacrament

New member
לא צריך ליידע אף אחד בתחילת הלימודים

אני בסוף שנה ב' ניגשתי למזכירה ומילאתי טופס בקשה לאישור תואר שני מואץ. אחרי יום קיבלתי טלפון שזה אושר. מה שכן- מראש כדאי ש*את* תקחי יותר שעות. אני לקחתי מקסימום שעות בכל שנה- 40 בשנה א' ו-42 בשנה ב'. לגבי 2 מטא...כבר דיברנו על זה הרבה בפורום כשהתחילו עם ההרשמה לקורסים, אבל אני אחזור על זה בכל זאת... המערכת של שנה א' מורכבת ממקצועות חובה (עונשין, נזיקין, חוקתי וכן הלאה). בנוסף למקצועות אלה שהם במערכת מובנית שלא בשליטתך (יש 2 מסלולים עם מערכת שונה, אבל ברגע שבחרת מסלול כבר יש לך מערכת מובנית עם כל השעות מוכנות)- את חייבת לבחור קורס אחד נוסף שמכונה מטא-משפטי. כלומר, זה קורס בחירה מתוך 6 קורסים שקשורים למשפטים בדרך זו או אחרת. גם בשנה ב' חובה לקחת קורס מטא אחד. הרבה אנשים לא יודעים שאפשר בשנה א' לקחת 2 מטא ולחסוך משנה ב' את זה. הדרך בה זה נעשה- נרשמים למטא כלשהו בסמסטר א'. בבחירת הקורסים של סמסטר ב' נרשמים למטא של סמסטר ב' על בסיס מקום פנוי. ככה, במקום 37 נקודות זכות שעשה תלמיד שלקח מערכת רגילה עם מטא אחד- בשנה א' תגיעי ל-40 נקודות זכות, אם תקחי 2 מטא. גם אם לא עושים תואר מואץ זה חוסך עצבים משנה ב'. אני מצטערת אם זה נשמע מסובך...אם יש בעיה את מוזמנת לבקש הבהרות (-:

PoisonousLitchi

New member
אז

מתחילים לספור את ה-4 שנים מתחילת הלימודים, או מהזמן שאישרו לך את המסלול המואץ? זה אומר שמתחילים לעשות סטאז' יותר מוקדם? (כי בעצם מסיימים את התואר הראשון לפני..) ואם אנחנו כבר בשוונג.. עד כמה סביר שיתנו לי מעונות באת"א, אם אני מחדרה, מצבי הכלכלי טוב, ואני לא נחשבת "מצטיינת".. (כלומר, אין שום סיבה מיוחדת להעדיף אותי במתן מעונות על פני מישהו אחר) וכמה הם עולים? תודה מותק

sacrament

New member
לא לא...הסטאז' לא מתחיל יותר מוקדם

די להיפך... מתחילים לספור את ה-4 שנים מתחילת הלימודים.תואר ראשון נמשך 3.5 שנים (7 סמסטרים) אבל את התואר הראשון לא מסיימים יותר מוקדם (לפחות לכאורה). לוקחים כמובן יותר שעות בכל שנה, אבל גם בסמסטר האחרון בתואר ראשון חייבים לקחת מספר מינימלי של נקודות זכות. מה שקורה זה בסמסטר האחרון לוקחים במקביל גם קורסים מתואר שני, ובעצם עוד לא קיבלת תואר ראשון בכל הזמן הזה ואתה מתקבל "על תנאי" לתואר שני. זה על תנאי כי עוד אין לך זכאות לתואר ראשון אבל ברור שסיימת את מכלול נקודות הזכות שלך. אני מניחה שאת הזכאות לסטאז' אפשר לקבל כמו כולם בסוף ה-3.5 שנים, אבל אני בספק אם מישהו ירצה להתחיל את הסטאז' כאשר הוא עדיין לומד לתואר שני במקביל. סטאז' זה די תובעני...לא ממש יהיה זמן ללכת לאוניברסיטה, שלא נדבר על להגיש עבודות ולהיבחן. לכן, את הסטאז' מתחילים רק בתום ה-4 שנים. לגבי מעונות אין לי שמץ של מושג. אני מניחה שיש עדיפות לאנשים שגרים רחוק, אבל קחי בחשבון שגם עלולים לשים אותך במעונות לא משהו- למשל כאלה של 8 בחדר...או כל מיני דברים מוזרים אחרים שעליהם שמעתי. כלומר, גם לזכות במעונות זה לא תמיד כל כך כיף P-: לגבי עלויות- כדאי לשאול בפורום אוניברסיטת תל אביב או לבקר באתר "מד"ס" (www.madas.co.il) אני זוכרת שראיתי שם בזמנו את המחירון. אולי זה מתפרסם רק כשיש הרשמה...אני לא זוכרת. אפשר גם לבדוק באתר של האגודה.

silverhawk

New member
זה לא 8 בחדר

מדובר בבניין אחד באת"א (F, אאל"ט), שמחולק לדירות של ארבעה חדרים, כאשר שניים ישנים בכל חדר (וזאת בניגוד למרבית הבניינים האחרים, בהם יש דירות של 2 חדרים (ארבעה אנשים בסה"כ)). אבל זו דירה משעשעת, אני מוכרח לציין. חדר השירותים שם באמת מזכיר בסיס צבאי, עם שורה של תאים וכיורים.

Atenolol

New member
חדרה ואת"א

אם את מחדרה, לגמרי לגמרי מעשי לגור בחדרה ולהגיע ברכבת. זה יקח לך פחות זמן מאשר לתושב גוש דן, שגר (למשל) בהוד השרון, חולון, הרצליה, בת ים, כפר סבא, רעננה או רמת השרון, ומשרך דרכו בפקקים. יתר על כן, את זמן הנסיעה תוכלי לנצל באופן מועיל (דהיינו לקרוא פסקי דין). לגור בתל-אביב זה אכן כיף במובנים רבים, אבל החסכון בזמן לא עד כדי כך גדול, וזה מאד יקר.

PoisonousLitchi

New member
אני מסכימה

שכעיקרון אפשרות כזו קיימת בפוטנציה, אבל אני אשתדל להימנע ממנה מכמה סיבות: 1. אני גרה מרחק של כ-30 דק' מתחנת הרכבת (אין לי רישיון ואין תחנות אוטובוס ליד הבית שלי בטווח של 20 דק' הליכה). 2. הבנתי שיש קורסים שמסתיימים מאוחר (21:00 זה מאוחר מבחינתי, זה אומר שאגיע הביתה אחרי 23:00 ואלה לא שעות בטוחות להסתובב בהן ברחובות- בטח לא בחדרה..) 3. אני ממש לא ששה להמשיך לגור עם אמא'לה ואבא'לה, ולסבול שאלות מרתיחות (מבחינתי) כמו: לאן את הולכת? מתי תחזרי? מתי בפעם האחרונה ניקית את החדר? למה את כל הזמן מסתובבת עם החברות ולא יושבת ללמוד? מה זה, כל יום יש לך חבר חדש?.. זה מרגיש כמו להיות ילדה בת 12 ולא כמו סטודנטית למשפטים..

Atenolol

New member
ומה אם תשכרי דירה בחדרה קרוב לרכבת?

תוכלי להנות מכל העולמות (דהיינו נסיעה נוחה וגם שירותי כביסה וקייטרינג :)

PoisonousLitchi

New member
חחחחחחחחחחחח

זה די מצחיק האמת.. כי יש לנו (להורים שלי, ליתר דיוק) דירה ליד הרכבת (היא גדולה ולא מצדיקה מגורים של אדם אחד בלבד, וההורים מתכוונים למכור אותה). אבל אם כבר אני שוכרת דירה, זה קצת מגוחך לא לעשות את זה כבר בת"א וזהו, לא?.. אני חושבת שהנסיעות ברכבת שווה בערך להפרש בין שכר דירה בת"א לשכר דירה בחדרה.. (מה גם שאני אוהבת את ת"א אהבת נפש:))

flutter girl

New member
לגבי שכירת דירה בת"א,

מציעה לך לשקול מקומות מסביב ולא את ת"א עצמה, אני בטוחה שאת מעודכנת לגבי הסיוט שהוא למצוא דירה בת"א. זה כמו שוק בשר. ואם את לא מעודכנת, זה אומר שלא קראת עיתונות בשנה האחרונה לפחות.

למעלה