מתי הוא יתבגר?...

מתי הוא יתבגר?...

הא"ס הבכור שלי, עוד פחות מ-3 חודשים בן 13 ועדיין מתנהג כמו ילד בן 3.
נדנד לבעלי באמצע קריאת מגילה שהוא רוצה לשתות.
המשיך להרעיש גם כשהשאר הפסיקו אחרי המן.
צעק על ילדה קטנה (נראית לי בת 4) והיא בכתה, כי בלי כוונה היא לקחה משהו שלו. - וזה היה לפני שהספקתי להתערב.
ועוד.
מה יהיה?

dina199

New member
גם מתבגרים נ"טים בגיל 13 עושים דברים כאלה.

לכן זה נקרא 'גיל ההתבגרות'

לא ככה.....

כי למתבגרים נט"ים יש בושה - ולא אין! - הוא לא חושב מה אחרים יחשבו על התנהגותו - כי הוא רואה רק את עצמו.
למתבגרים נט"ים יש מצפון פנימי שאומר מה מותר ומה אסור - ולא אין!
הוא מציק לאנשים בצורה מוגזמת ואני כל הזמן מקבלת תלונות עליו מכל העולם.
הוא לא מתנהג כמו אף ילד אחר בגילו, הוא מתנהג כמו ילד בן 3.

התחלתנו לתת לו טיפול תרופתי- אבל גם זה לא נראה לי עוזר - אני אחזור לפסיכיאטרית.

תודה....

אני יודעת שאין תרופה לאוטיזם.
אבל יש לו חרדה גבוהה והמון טיקים ואובססיביות שלפחות בהם אנחנו מנסים לטפל.

dina199

New member
דבר ראשון הוא לא יהפוך לנ"ט

(גם עם תרופות
).
ואני לא יודעת מה ציפיות החברה דתית, אבל בחילונית בגיל ההתבגרות ההתנהגות יכולה להיות עוד יותר גרועה.

יש סידרה 'המפץ הגדול' (אני מניחה שאת לא מכירה).
הדמות הראשת שם היא של שלדון קופר שאף פעם לא אומרים שהוא א"ס אבל יש לו התנהגות א"סיות מוקצנת.
הוא עצמאי מבחינה איישת , גם עם שותף (הוא משגע אותו
) , גאון , דוקטור לפיסיקה (ז"א אדם מבוגר) ואם הוא צריך משהו בשביל עצמו - זה צריך להיות מיידי ללא שום קשר לאחרים כי 'הוא צריך'. לכן למשל אם הוא צמא , לא חשוב מה אנשים סביבו עושים - הוא זה שצריך לשתות וזה הכי חשוב.

ענתנוי

New member
קצת הבנה...

אחרי כל כך הרבה שנים איתו - ועדיין הפירושים השגויים של "ילדותיות" או "אנוכיות".....

הבעיה שלו היא "שייכות" - אין לו מקום בקבוצה החברתית המשפחתית ולכן הוא "נשאר בחוץ" וממשיך להתנהג כמו ילד בחברת מבוגרים.

זו "הציפייה שמגשימה את עצמה" - במקום להבין את השונות שלו ולקבל אותה אתם משווים אותו ל"נורמלים", שופטים אותו ו"מקטינים" אותו - וזו התוצאה.....

תכבדו את השונות שלו - והוא יכבד את שלכם ויתנהג בהתאם.

arana1

New member
בדיוק

הוא יתבגר ברגע שהוא יקבל תמיכה לתהליך התבגרותו,
או
שכמו לא מעט אוטיסטים אחרים,
הוא יבין בשלב מסויים שהוא לעולם לא יקבל תמיכה לצרכי וכיווני התפתחותו לאדם בוגר,
וינסה להתבגר לבד ובכוחות עצמו למרות סביבתו.

חג שמח, אני קוראת ותיקה ולא תמיד כותבת.

רציתי לחזק את מה שענת אמרה. אחד הדברים הקשים ביותר שאני עושה כל הזמן בתור אישה נט"ית זה לתת מרחב והבנה להתנהגות השונה או האוטיסטית כפי שקוראים לזה של ילדיי, תוך כדי זה שאני חוזרת כמו מנטרה על כך ומדגישה שאני מצפה בתמורה להתחשבות והבנה חזרה. ואני מקבלת. זה לוקח המון זמן, שנים...אבל זה קורה. הם מרגישים שנותנים להם להתקיים כפי שהם רוצים בבית שלהם, כל עוד הם לא פוגעים בעצמם ובאחרים, הם מתחשבים בצרכים אחד של השני. אני אתן לך דוגמא: לבן שלי, בן ה 11, יש צורך להריח, לשפוך ולהתעסק כל הזמן עם שמפו, מרככי שיער, קרמים, למרוח את זה על כל מיני דברים, שוב להריח וכו'...אני מאפשרת את זה וכל הזמן אומרת לו שהוא צריך לנקות אחריו, לנגב כדי שאף אחד לא יחליק וכיוצא בזה. אני קונה לו תמרוקים בריחות שאני יודעת שהוא אוהב.הוא לא מדבר, מה שנקרא, תפקוד נמוך (שונאת את המושג) וזה פשוט מדהים מה קורה כשמקבלים באהבה ובהבנה אותו ואת משחקיו. הוא מתחשב, מנקה ומסדר אחריו, ולא לימדתי אותו איך הוא פשוט צפה בי כמה פעמים לזמן קצר ולמד. אני כבר מזמן החלטתי שאני אקים מקום כזה לילדים שלי שהאנשים שיעבדו בו יתייחסו בסובלנות ובאהבה לשונות שלהם ולא ינסו לנרמל אותם. הסיבה שכתבתי שזה קשה לי כי אני לא יכולה להתחבר איליהם, אני לא כמוהם, אני לא יכולה להנות יחד איתם כי אני בתור ילדה הייתי אחרת, ילדה נט"ית, אין מה לעשות וזו העבודה שלי עם עצמי,כדי שתהיה לי מערכת יחסים איתם ושיבינו שזו הדרך שלי להראות להם עד כמה אני אוהבת אותם. אני מחזקת אותך, אמא לשלושה מקסימים, מבינה אותך מאוד.

TikvaBonneh

New member
את יודעת למה שמתי לב

שלסביבה לפעמים יותר קל לקבל את התפקוד הנמוך... כי הם ככה וזהו. ודווקא מהילדים בתפקוד הגבוה מצפים שיהיו כמו כולם ומתאכזבים כל פעם מחדש.

את צודקת!

אבל כולם אומרים לי שכשהוא יגדל אז יהיה לו יותר קל בגלל התפקוד הגבוה, למרות שעכשיו הוא סובל יותר בגללו.

סיפור על תפקוד גבוה

הבן הבכור שלי(עוד מעט בן 18) וחברים שלו ישבו בסלון אצלנו. כולם לומדים בשילוב חלקי או כמעט מלא בבי"ס רגיל ולומדים יחד בכיתה תקשורתית. השיחה התגלגלה ליחס של הילדים הרגילים בשכבה איליהם. למה הם לא ניגשים ויוצרים קשר איתם, מדוע אין יחסי חברות שיויוניים ביניהם, אחד מהם הציע לעשות יותר הסברה בנושא אוטיזם ולעורר את המודעות וכו'. שאלתי את החבר'ה האם הם רוצים שהילדים הרגילים יהיו חברים שלהם מתוך רחמנות? מדוע הם חושבים שהם חייבים להיות חברים שלהם?הסברתי להם שבמקום לקונן על כך שאין להם מספיק חברים רגילים הם צריכים לטפח את יחסיהם אחד עם השני, לשמוח שהם חבורה מגובשת שיוצאת יחד, שמנגנים יחד אחת לשבוע אצלנו בבית, שגיל ההתבגרות עובר עליהים כמו על החבר'ה הרגילים והם נהנים מאותם דברים ושום דבר שהם רוצים לא נחסך מהם. נתתי להם עוד דוגמא: שאלתי אותם האם הם היו מוכנים להיות בחברות שוויונית עם ילד או ילדה בגילם בעלי יכולות הרבה יותר נמוכות משלהם( שונאת את המילה תפקוד!!!) אז הם כמובן לא ידעו מה לענות לי.

arana1

New member
הסביבה דוחפת להם כל הזמן את נחיתותם

מי שמציב את הילד או האדם הרגיל כמשאת נפש ומטרה שיש לשאוף עליה זו הסביבה ה"חינוכית","רפואית" ,"אקדמית",וגם ברוב המקרים גם מה שנקרא בטעות משפחה
במצב כזה זה לא בדיוק הוגן לצפות שילדים,נערים מתבגרים,יעמדו לבדם ויאבקו על זהותם מול כל העולם
אם הם יעשו את זה אז יאבחנו אותם כסרבנים,כאנשים שבמקום לקבל את המציאות מעדיפים להאשים את החברה שמסביבם

זרעתם רוח, קצרתם סופה
הסביבה יצרה אנשים שלא מסוגלים יותר לקבל את עצמם ושואפים להיות משהו שממש לא כדאי להיות וממש לא מתאים להם
אנשים שמפנימים תפישות היררכיות שנוגדות לחלוטין בדיוק את מה שכל כך יפה וחכם בהם

אגב
אם תשאלי אותי
אני מעדיף מפגרים על מה שנקרא בטעות אנשים נורמטיבים
ובגדול
מהמון סיבות טובות
כל הקטע של יכולות הוא דפוק בעיני לחלוטין

אני מזמן חושבת שלאוטיסטים צריכה להיות מעין

ערבות הדדית, הם לא צריכים להגן על זהותם, הם צריכים להיות גאים ומרוצים ממי שהם. כך אני מחנכת את ילדיי, לאהוב אחד את השני ולהודות על מה שיש להם ולא להתלונן על מה שאין. בנושא היכולות, אין מה לעשות יש לבני הבכור יכולת התנהלות עצמאית יותר מאחיו הקטנים ואני מגדלת אותו כך שיידע שיש לו אחריות לעזור להם בכל מה שיצטרכו, לעזור מאהבה ולא מתוך זלזול והנמכת ציפיות. לזה הסביבה צריכה לחנך, לדעתי, והסביבה מתחילה מהמשפחה.

arana1

New member
גם עצמאות זה דבר מותנה

זה לא רק תכונה ויכולת אלא גם דבר שהכי קשור בתגובות וציפיות הסביבה
ולכן
מטבע הדברים ,אדם שחי בסביבה שלא מגיבה לזהותו ושמשליכה עליו ציפיות שמשבשות את נפשו יתקשה מאוד להגיע למה שנחשב עצמאות

עצמאות אינה יכולת
היא פונקציה של המידה שבה הסביבה משרתת את התלות שלך
הסביבה יותעת לשרת את התלות של הנ"ט
אין לה שום יכולת לשרת ולהבין ולהענות לתלות האוטיסטית

אחריות אמיתית מתמצית כיכולת לחולל סביבה שנענית גם לתלות האוטיסטית
אין דבר כזה עצמאות ללא תלות
זו אשלייה
אגוצנטרית ואטומה
מי שמקבל מענה מתאים יכול להיות עצמאי
מי שלא אז לא

למעלה