מתי בדרך כלל

mevugeret1975

New member
תודה רבה

כבר בא לי ללכת למיון, הבנות בפורום הפחידו אותי מאוד...אבל את הזריקה נתנו לך אחרי שראו ממש הריון בחצוצרה, לא כטיפול מונע כי לא ראו שום דבר ברחם?

הזריקה הזאת-יש לה הרבה תופעות? כלומר כאבים חזקים וכדומה? צריך להשאר הרבה זמן בחופש מחלה?

נועה312

New member
כשקיבלו אותי עשו לי אולטרסאונד

זה היה אולטרסאונד תלת מימד איכותי, 3 רופאים עשו לי אותו שאחד מהם היה מנהל המחלקה. הם ראו שהרחם נקי לגמרי, בדקו זרימות וכו' וראו חשד להריון בחצוצרה אבל הם אמרו שהבטא נמוכה מדי ושרק מעל 700 (מה שהיה למחרת) רואים טוב. למחרת הם כבר לא רצו לקחת סיכון ולא רצו לבזבז כסף על לעשות לי אולטרסאונד חוזר.
הכאבים היו סבירים והופיעו רק אחרי הזריקה. שוחררתי ברביעי, בחמישי נשארתי לבכות בבית, ובראשון חזרתי לעבודה. היה דימום במשך כמה שבועות אבל לא יותר רציני ממחזור. הזריקה הורסת את המאגר של החומצה הפולית בגוף ואמרו לי שאסור לי לקחת חומצה פולית עד שהבטא מתאפסת כדי לא להפריע לזריקה לעבוד. כשהיא התאפסה הרופאת משפחה שלי נתנה לי אישור לחזור לקחת חומצה פולית כדי להכין את הגוף להריון הבא.

טוליתי

New member
את טועה!!

זו בטא בעייתית. אם יהיה שק ברחם אז זה מה שיגידו לך. אם לא יהיה ברחם, זה יהיה לא אחראי לשחרר אותך.
לא מבינה למה את משחקץ עם החיים שלך.

mevugeret1975

New member
היה לך מזל שראו בבטא נמוכה

נועה312 הרגע כתבה שבבטא כזה לא ראו לה חוץ רחמי באולטרסאונד תלת מימד, רק ״חשד״ לחוץ רחמי, ונאמר לה שרואים טוב מעל 700. וכשהיה 700 נתנו לה מטוטרקסט בלי לבצע אולטרסאונד אפילו, כי חבל על הכסף מצדם ומצד שני לא רוצים להסתכן. וכן, זה הכי פשוט למערכת -לתת זריקה רעילה מאשר לבזבז כסף ומשאבים על עוד בדיקות. ומזה בדיוק אני חוששת, במיוחד בסורוקה-זה תסריט הכי אפשרי. לא רוצה זריקה סתם כי זה הכי פשוט להם. אין לי 3 חודשים לחקות. אם היו רואים חוץ רחמי ברור-הייתי כמוון עושה זריקה או מה שיגידו. תקראי את הסיפור של נוע312 ממש מעל תגובה שלך. אני לא רוצה לסיים בזריקה כי זה הכי פשוט למערכת.

את יכולה לסרב לזריקה אם לא מוכיחים לך שזה חוץ רחמי

כמובן שזה יהיה אחרת אם תגידי את זה בטון לוחמני, או תבקשי בנימוס לחכות עוד לפני שמזריקה עד שבטוחים שחוץ רחמי. לדעתי חד משמעית עדיף נימוס.
&nbsp
לגבי נועה312, ממה שמבינה לפי זרימת הדם ברחם ראו שהוא לא שם.
&nbsp
כולן פה מעודדות אותך ללכת למיון לא כי מאמינות בלב שלם ברפואה הציבורית, וגם לא כי חלילה בטוחות שמדובר בחוץ רחמי. הסיבה היא שגם אם הסיכויים לטובתך שזה לא חוץ רחמי, חוץ רחמי יכול לגרום לכזה נזק שלא כדאי לקחת סיכון..
&nbsp
לגבי הדימום הקל שהתחיל.. זה לא בהכרח אומר משהו.. לא לגבי חוץ רחמי ולא לגבי כימי.
&nbsp
אם אינך רוצה סורוקה, עדיף ליסוע 50 דקות לאשקלון או בית חולים אחר..
&nbsp
תרגישי טוב יקירה. ובבקשה על תסתמכי על הרופא שלך, נשמע לי רשלן.

נועה312

New member
זה אבל היה הדבר הנכון לעשות

הם וידאו שאין אף חתיכת שלייה או משהו אחר שיכול לגרום לבטא, זה הסיבה שהם בדקו זרימות בכל איזור אפשרי לפני שהם אמרו שהרחם בוודאות ריק ובוודאות אין הריון בו. אצל כל אחת אבל הבטא מתנהגת אחרת ואולי אצלך כן ייראו באותה בטא.

mevugeret1975

New member
להריונות אחרי ivf

מתייחסים אחרת. קוראים להם ״הריון יקר״. לכן בודקים תלת מימד וכל זה. וחוץ מזה-לך ממש היו ממצאים-הפלה, בטא עולה אחרי הפלה, וכל זה ב״הריון יקר״ שאחרי ivf. אפילו לא חושבת שיבדקו אותי ב3d. כי אני סתם עשחתי סבב הורמונים בקופת חולים. ואני מכירה את סורוקה טוב.

לפעמים נושא שנראה לך פעוט, הרופאים מתייחסים ברצינות

כבר היה לי מקרה שהגעתי למיון (ללא הפניה, לא ידעתי על האופציה לקבל טלפונית) והייתי בטוחה שיצחקו עלי.
&nbsp
הרקע לסיפור:
הגעתי ביום שישי בבוקר, 3 ימים אחרי השאיבה להחזרה, התלוננתי על כאבי בטן אז עשו בדיקות דם ואולטרסאונד. כשהגיעו התוצאות הרופאים אמרו שמבחינתם אין מניעה מלהחזיר אך אחרי התלבטויות החלטתי לוותר על ההחזרה. חזרנו הביתה.
&nbsp
12 שעות אכ, ראיתי שיש לי חום 38 מעלות. התלבטנו מה לעשות, אחרי הרבה היסוסים הוחלט ליסוע למיון.
כשדיברנו עם האחות במיון הסברנו שכבר נבדקנו מוקדם יותר באותו יום ושיש כעת טיפה חום.
ומכל גורם איתו דברנו (אחיות/רופאים), התחלנו את השיחה בהתנצלות, על כך שלא היינו אמורים להגיע על חום כזה למיון ומתנצלים על ביזבוז זמנם.
חשבנו שמסתלבטים עלינו כשמסרו לי חלוק ודפים ואמרו שמאשפזים אותי. אבל הפרצוף החסר הומור של האחות הראה משהו אחר.
אגב.. עוד לפני שהתמקמתי במיטה, מדדו חום וראו שהוא תיפס ממש ממש מהר. כשחזרו תוצאות הבדיקות (לקחו דגימה מצוואר הרחם, שתן וכו), הסתבר שחטפתי זיהום בשאיבה ושבגלל ריבוי הנוזלים באגן (בשל השאיבה) הוא התפשט בשאר חלל האגן והבטן. אושפזתי לכמה ימים..
במקרה שלי, כנראה לא היה נגרם נזק אמיתי (רק הייתי סובלת יותר) אם הייתי מגיעה למיון כמה שעות אכ כשהחום היה על 40. אבל במקרה של חשש מחוץ רחמי, יש הרבה יותר סכנות. ממש מעודדת אותך ללכת להיבדק.

mevugeret1975

New member
אני מבינה שכדאי ללכת למיון

אבל אני כל כך עייפה, גם עבדתי היום, גם ענייני משפחה, פשוט מרגישה גמורה. לא יכולה לחשוב על לשבת חצי לילה במיון עמוס...התחיל לי דימום מאוד קל בינתיים (כמה כתמים בצבע אדום בהיר). בבוקר אפנה למיון, מקווה שהלילה יעבור בשלום.
המון תודה לך :).

mevugeret1975

New member
אכן היה נכון לעשות את הזריקה במיקרה שלך

אני מבינה שכדאי לי לפנות למיון. אבל אני מאוד עייפה אחרי עבודה ועניינים משפחתיים. לא יכולה לחשוב על להעביר לילה במיון, כי אני לגמרי גמורה. התחיל לי דימום קל מאוד היום (כמה כתמים בצבע אדום בהיר). בבוקר אבקש הפניה ממוקד ואלך למיון. מקווה שלילה יעבור בשלום.
תודה לך על העזרה.

טוליתי

New member
מאוד מקווה שלא התכוונת למה שכתבת

לא היה לי שום מזל. 4 הריונות מחוץ לרחם אינם עניין של מזל.
לא בטוח שיתנו לך את הזריקה ואת תמיד יכולה לסרב.
את רק בתחילת הטיפולים ואני מאחלת לך שלא ימשכו זמן רב מהסיבה הטובה ביותר, אבל את מסרבת להקשיב לנשים שעברו 12 שנים של טיפולים, וחושבת שאת יודעת ופועלת נכון.
בהצלחה.

mevugeret1975

New member
מאוד מצטערת אם פגעתי בך

לא התכוונתי. הכוונה שקשה מאוד לראות משהוא בבטא כזאת נמוכה. האמת שהייתי במעקב הצמוד הזה של בטא ממש במקרה-כי ביומיים איחור עשיתי בדיקה ביתית והיא הייתה שלילית. אז מיוזמתי באתי לרופא. ואחרי 2 בדיקות בטא שעשיתי הוא אמר שכנראה הריון לא תקין. הציע לעקוב עד אחרי בטא ובהמשך לעשות אולטרסאונד. ואני קיבלתי את זה כי באמת אין מה לראות בבטא 291 או בטא 376. בבטא אחרון 526 ביום חמישי הוא אמר שאבוא ביום ראשון ונעשה us. לדעתי זה הגיוני.. זה סיכון, אני מסכימה, אבל כל דבר בטיפולים זה סיכון. הסיטואציה הייתה מאוד לא חד משמעית, זה לא בטא 2000 ששם באמת הכל ברור ונראה בus.

אני כנראה לי מאתמול בהפלה טבעית-דימום כמו מחזור, קצת יותר מאסיבי, והיום יצא משהו גושי גם, סליחה על הפרטים. אני מקווה שזה הריון תוך רחמי שנופל ולא החוץ רחמי (אגב, גם חוץ רחמי יכול להתמוסס לבד אם כבר מדברים על זה). מחר בבוקר יש לי תור לרופא שלי. אבדוק מה לעשות הלאה, ולטיפול הבא אלך כבר פרטי.
תודה רבה לך, סליחה אם פגעתי בך

shir2018

New member
חיבוק תומך

אני לא יודעת לענות על השאלה שלך.. אבל מבינה את הבאסה ושולחת לך חיבוק ענק!!
גם אני (כמו הרבה פה כנראה) חווה קשיים ומבינה מה את עוברת...
המון בהצלחה בהמשך ואל תתני לזה לשבור אותך! זה קורה המון וזו תקופה שתעבור!
&nbsp

mevugeret1975

New member
תודה רבה

שכל הקשיים ישארו מאחורינו ובהצלחה לכולנו :).

למעלה