מתי בדרך כלל

mevugeret1975

New member
להחליף קופת חולים ולהיות

בתקופת המתנה של שנה-שנתיים בביטוח משלים בקופה חדשה כשאני כבר בת 43? נשמע לא הגיוני וילדותי.

londi81

New member
החלפת קופת חולים שומרת על תנאים ביטוחיים

הביטוח המשלים עובר איתך

הבעיה היא העומס, תאמיני לי...העומס בסורוקה בלתי הגיוני ובלתי

נסבל, על חדר של שתיים אחרי ניתוח קיסרי חירומי, היו 6 נשים - 4 במסדרון,
במקרה הטוב.
אז 'בדואיות' זו לא מחלה מדבקת, חס וחלילה, הבעיה היא העומס על בית החולים,
ומנהג החמוליות, כאשר לכל אישה מגיעים כמה עשרות אנשים ברגע נתון לביקור,
על פניו זה נפלא וכייפי לה, אבל זה סיוט מתמשך לשכנות שלה לחדר.
&nbsp
אז אני מאמינה שלכך התכוונה 'מבוגרת1975', ולא לשום דבר אחר,
באמת. אפשר להתייבש במיון סורוקה שעות על סתם.
(ייאמר לזכות הנשים הבדואיות זה שהן מגיעות - מקבלים אותן, וייאלה לחדר לידה
)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Didi197

New member
נשמע באמת המון זמן

לא הייתי ממשיכה עם הציפייה, מסכימה עם מה שנכתב כאן. לדעתי את צריכה לפנות למיון גם לבד, כדי שרופאים אחרים יראו אותך ויחליטו מה עושים.

mevugeret1975

New member
בערב אנסה לקחת הפניה למיון

איך לגשת למיון בלי הפניה ובלי שום תסמינים-ללא כאבים וללא דימום?
הכי מצחיק (באמת שלא), שהרופא אמר לבוא אליו אחרי איחור של שבועיים בפעם הראשונה אחרי טיפול...הייתי בדיוק מגיעה היום פעם ראשונה לביקורת. הזוי

מעין686

New member
עבדתי במיון נשים לפני כמה שניים

תמיד אפשר להוציא הפניה מהמוקד אחיות למיון נשים- פשוט צריך לספר סיפורים...
המון נשים היו מגיעות בשבוע מוקדם עם הפניה של דימום וברגע שהגיעו הפסיק ולא היה בכלל זכר לדימום בבדיקה
תגידי במוקד שאת עם חשד לחוץ רחמי ויש לך כאבים והם לא יכחו סיכון וישלחו לך הפניה... זה לא משנה מה רשום בהפניה - הרופא במיון יעשה לך בדיקה מהתחלה ותמיד עושים אולטראסונד (לפחות כאשר אני עבדתי כך היה)
הבעיה תהיה רק אם יגידו לך לגשת לרופא בקופה... בגלל זה "לשקר" רק עובד בלילה או שבת

mevugeret1975

New member
הייתי שמחה לגשת לרופא בקופה, אבל

הוא לא רוצה שאגש לפני יום ראשון. בנוסף-כבר לא פעם אחד הוא (ואחות בקופה) אמרו שבמיון נשים האולטרסאונד פחות מתקדם מזה שבקופה... כבר לא יודעת-אולי באמת כדאי לחקות לאולטרסאונד בקופה ביום ראשון בהעדר תסמינים ועם בטא נמוך כ 526?

כך או כך לכי לרופא אחר לדעתי..

הראשון שמקבל אותך, או אם לא מוצאת תור אז למוקד נשים של הקופה (סהכ תשלום 90 שח במכבי, משארת שגם לקופה שלך יש).
לפחות במכבי האולטרסאונד שם היה יותר טוב מאשר אצל הרופא נשים הרגיל שלי במכבי.
&nbsp
בנוסף... את לא באמת חייבת הפנייה למיון, אך אם מגיעים ללא הפניה מסתכנים שהתשלום של ה 800 שח יפול עליך אם לא יהיה אישפוז ולא תצליחי לשכנע את הקופה להחזיר לך.
&nbsp
אבל.. כפי שבנות רשמו לך.. המוקדים הטלפוניים של הקופה יושבות אחיות שממש חוששות מרשלנות. מעדיפות לשלוח למוקד מכל שטות.
&nbsp
לסיכום-
תבדקי באיזה שעות מוקד נשים של הקופה עובד. אם לא מוצאת מוקד קרוב אליך וחוששת מחוץ רחמי תתקשרי למוקד אחיות בקופה ותסבירי את חששותיך.. כמו שרשמו לך פה, את יכולה להגיד על כאבי בטן או כל תסמין אחר שמחשיד לחוץ רחמי (דווקא דימום לא כדאי להגיד כי זה יכול להיות גם כימי). אף אחד לא יעמיד אותך אכ עם פוליגרף.
ואם לא מצליחה לא להגיע למוקד נשים בקופה ולא לקבל הפנייה למיון, אישית הייתי שוקלת ללכת למיון ולספוג את ה 800 שח האלה רק כדי לא לקחת סיכון שאכן חלילה מדובר במשהו שיכול לגרום לנזקים..
&nbsp
תרגישי טוהץב יקירה, מקווה שהכל יהיה מאחוריך בקרוב

mevugeret1975

New member
תודה

אין בלאומית מוקד נשים. רק מוקד לילה שאפשר לבקש שם הפניה למיון בשעות הלילה. ורופאי נשים שבקופה מקבלים רק לפי התור, אפשר לדפוק ראש בקיר-לא יקבלו אותך בלי תור. אני זוכרת פעם בסוף ההריון היה לי דימום, באתי לקופה וישבתי עד סוף שעות הקבלה ליד חדר של רופא שקיבל באותו יום. כשנכנסתי אחרי כולם הוא אמר ״יום העבודה שלי נגמר, מותק״, קם והלך. ככה זה בקופה שלי.
אבל אם במיון נשים רגיל האולטרסאונד לא טוב כמו בקופה, אז מה זה יעזור לי... לא יראו כלום וישחררו אותי, רק אשלם 800₪ מהכיס ואבלה יממה במיון.
אני שוקלת להמתין עד יום ראשון בהעדר תסמינים. אם יהיו דימומים או כאבים-בטוח אפנה למיון.
תודה רבה לך :). נקווה לטוב

מעין686

New member
אולטראסונד מצויין

אני יכולה רק להגיד על מיון וולפסון איפה שעבדתי אבל האולטראסונד שם מצויין ובגלל שזה היה ליד המחלקה אז לפעמים הינו משתמשים באלטראסונד יותר משוכלל שבודק גם זרימות דם
הכול תלוי גם ברופא הבודק- פעם רופאה במיון זיהתה דברים בשבוע ממש מוקדם שרופא אחר לא היה קולט- אבל זה כבר עניין של מזל ומי תורן אם יש לו המון ניסיון או לא...
את נשמעת לי לא רגועה בכלל! ואני מבינה עד כמה הלחץ משגע- לכן אני ממליצה לך לגשת להבדק ולא לעבור ככה את השבת- לפחות לשקט הנפשי
גם תוציאי את ההפניה מהמוקד כי חבל על ה800 ש"ח

mevugeret1975

New member
אני בבאר שבע

והרופא אמר שאלטרסאונד בסורוקה במיון לא יותר טוב ואפילו יותר גרוע. אם היה לי בטא בסביבות 1000, הייתי הולכת למיון. אבל עם בטא הסביבות 500 מרגישה שאלך סתם. אני מאוד עייפה וממש אין לי כח לבלות לילה במיון

mevugeret1975

New member
את ניגשת למיון עם כאבים, נכון?

אני אבוא למיון ואגיד: תראו, אני עוקבת אחרי בטא 9 ימים והוא לו מכפיל את עצמו בצורה תקינה. זהו.אה, והוא על 500 כרגע. כאבים-אין, דימומים-אין. הם יגידו-נו, ומה התלונות?

בעקבות מה שרשמו לך פה בנות..

אולי כן כדאי טיפה להגזים בתיאור במיון. אני אף פעם לא ממליצה זאת, אך בשביל הסיכון הקטן שכן מדובר בחלילה חוץ רחמי.. לא כדאי לקחת סיכון.
תשקלי להגיד משהו כמו "היו לי לפני כמה שעות יציאות רכות, וראיתי באינטרנט ששילשולים ובטא לא תקינה יכול לרמז על חוץ רחמי.. אז אני מאוד חוששת ואשמח להיבדק, למרות שכרגע מרגישה בסדר".
מצד אחד להבדיל מכאבים חזקים, יציאות רכות יכול להיות ממליון סיבות והרופאים בטח לא יתרגשו מזה.. מצד שני, בהחלט זה נותן לך הצדקה למה באת למיון דווקא עכשיו.
ממש מקווה שהולחצת פה סתם, ולא מדובר בחוץ רחמי. אבל בשביל שביב הסיכוי הקטן שזה חוץ רחמי, לא כדאי לקחת סיכון.
&nbsp
אגב, ביררת ואין מוקד נשים לקופה שלך באזור הדרום?
מה לגבי ליסוע למיון /מוקד נשים באשקלון או עיר אחרת ולא בבאר שבע?

mevugeret1975

New member
אין בלאומות דבר כזה מוקד נשים

רק מוקד חרום.
האמת אני לא בעד לשקר לרופאים. הרי רופאים מסתמכים על התסמינים בהחלטות שלהם. וחוץ מזה אני לא יודעת לשקר, אתחיל למלמל וכל זה.
היום היתה לי הפרשה חום בהיר בניגוב (סליחה על הפרטים), אולי זה סימן טוב ואני בדרך להפלה טבעית, לא יודעת. אמשיך לעקוב, אולי אתקשר למוקד ואבקש הפניה למיון

נועה312

New member
אותי שלחו למיון בגלל בטא לא תקינה

לא היו לי כאבים בכלל וכביכול הייתי במחזור רגיל אחרי ההפלה הטבעית של העובר הראשון (נקלטתי עם 2 באותו הריון, אחד בחוץ ואחד בפנים) והפסקת התמיכה, וההפנייה למיון אצלי היתה רק על סמך הבטא

mevugeret1975

New member
באיזה שבוע הייתה לך הפלה טבעית?

כלומר ידעת שהייתה הפלה? אז זה הגיוני שעברת הפלה ובגלל שבטא לא ירד אחריה צריך לגשת למיון.
איך מתחילה הפלה טבעית? יש לי חום-וורוד בניגוב (סליחה על הפרט), יכול להיות שאני בדרך להפלה (אני מקווה שכו)?

נועה312

New member
6+0

אצלי החזירו 3 והבטאות היו 21 -> 82 -> 180 -> 396 -> 100 ומשהו. הפסקנו תמיכה בשלישי ואז ברביעי התחיל הדימום ובחמישי יצא השק של ההריון הלא תקין. בראשון הלכתי לוודא שהבטא התאפסה, 468, למחרת 500 ומשהו, למחרת 600 ומשהו ואז הפנייה למיון ואישפוז ובסוף המטוטרקסט

mevugeret1975

New member
הבנתי

לא יודעת באמת מה לעשות.
בבטא נמוך צריך רופא מיומן ומכשיר טוב. בכלל לא בטוח שזה מה שאמצא במיון נשים (במיוחד בשבת). יש בסורוקה מחלקת us, אבל לא בטוחה שייפנו אותי לשם. יש לי הרגשה שאיזה סטג׳ר יבדוק אותי וישלך הביתה למעקב. יש לי תור לרופא שלי בראשון בבוקר. מתלבטת.
אגב, היינו במיון עם ילד השבוע, עם כאבי בטן חזקים בצד, בחשש לדלקת התוספתן. מה שבדקו לו במיון- רק שתן, בלי בדיקות דם אפילו. זה מיון בסורוקה, אין לי אימון בהם.

נועה312

New member
קשה לי לאמר לך

כי אנחנו גם לא יודעות מה הבטא עכשיו, אצלי באשפוז היא כבר הגיעה ל700 ומשהו יומיים אחרי שהיא היתה 500 ומשהו. הם אישפזו אותי כי הם קיוו שהיא תתחיל לרדת לבד אבל כשהם ראו למחרת שהיא ממשיכה לעלות באו אליי לחדר עם המזרק הזה..
אני מקווה שיהיה בסדר ושהיא תרד אצלך לבד אבל תעקבי ועם הכאב הכי קטן תלכי למיון והלוואי שתהיי כבר מאחורי זה..

למעלה