מתיחת פנים ל-S40

אילן די

New member
ה- S60 נחותה מה- A4 בכל

אוקיי, אז קנית וולבו. תתחדש, אבל אל תהיה עיוור. בכל המבחנים בין ספורט סדאן - ההובלה מתחלפת בין סדרה 3 של במוו ל- A4 כשה- S60 לא מתקרבת בכלל לרמות של המכוניות הללו.גם לא סאאב 93. כנ"ל גם S80 ל- A6. וולבו הוא מותג זול יותר ואיכותי פחות מאודי.

redroze

New member
לא כ"כ מסכים אתך . . . . .

אם תעמיד מתחרות של ה-A4 מולה ההבדל לא יהיה כ"כ גדול כמו ההבדל בין BMW או מרצדס למתחרות שלהם !!!!!! בוא נקח 3 מכוניות לדוגמא (בגרסאות הכי זולות): אומגה, BMW סדרה 5 ואאודי A6: המחירים: BMW- 250K אומגה- 182K A6- 211K המנועים: BMW- 2,200, 170 כ"ס אומגה- 2,600, 180 כ"ס A6- 1,800 טורבו, 150 כ"ס האיבזור: BMW- בסיסי (כמעט כל תוספת כלולה במחיר) אומגה- כמעט מלא (ניתן להוסיף) A6- בסיסי (כמעט כל תוספת כלולה במחיר) מהטבלה הנ"ל ניתן ללמוד ש: - הנצילות והמנוע הולך לטובת האומגה ו-BMW - איבזור הולך לטובת האומגה (שוב בגלל הסיבות שדרור הסביר בהודעה הנ"ל) - בנהיגה בדגמים הנ"ל נגיד ש-BMW בגלל המוניטין שלה לוקחת את האומגה (לא בהפרש גדול) ואיפה ה-A6 ????? הרבה מאחור !!!!! אם ניקח דגמים מקבילים במנוע (אין לי כח לעשות עוד טבלה) נקבל אומגה ו-A6 עם הספקי מנוע כמעט שווים אבל מחיר ואיבזור מעולם אחר וה-BMW עולה עליהם במנוע (בהפרש ג-ד-ו-ל) אבל לא באיבזור !!!!! הדגמים שבדקתי: BMW 530 אומגה 3.2 A6 3.0 שוב, כל מה שאני מנסה להוכיח זה ש-BMW זה עולם אחר שאצלהם עוד מקובל על הדעת המחיר הגבוה ללא איבזור (יענו, ביצועים עולים כסף) אבל אומגה ו-A6 מקבילות אין סיבה להבדל של 70K ללא איבזור באאודי !!!!!!!!!!!!!!!! ומה שזה מוכיח שכל מי שקונה אאודי הוא פראייר ולא כדאי שנתחיל לדבר על פוזה כי אומגה עושה יותר פוזה מ-A4 (מכל הבחינות) באותו מחיר . . . . .

Inoni

New member
ותוסיף לרשימה T4 עם 200 כ"ס וגם

הרבה איבזור, אומנם פחות המאומגה אבל אפשר להוסיף גג ומושבים חשמליים ואז זה אותו דבר ועדיין יותר זול, והרבה יותר חזק. האומגה יפיפיה ובאמת עם איבזור עשיר, פעם רציתי את הרכב הזה, אבל הוא כבד קצת, ולמרות שהביצועים טובים רציתי יותר. כמו שאמרתי ובדקתי הרבה, אין שום רכב שנותן יותר מה-T4 או T5 או T6 באותו מחיר (כל אחד בקבוצה שלו).

redroze

New member
אומגה . . . .

כבד כבד אבל מנוע חיה רעה !!!!!!!! redroze, לא הייתי מחליף את האומגה בשום מתחרה !!!!!!!!!

Inoni

New member
אתה צודק, והאוטו גם נראה משגע

אבל עדיין ה-T4 חזקה וזריזה יותר, גם מהאומגה 3.2 . אבל חוץ מהשתי שניות וחצי בפתיחה לטובת הוולוו אין יש לי רק שבחים על האומגה, כבר הרבה שנים שאני עוקב אחריה, עוד מעט תיהיה הגירסה החמישית שלה... מזל טוב.

redroze

New member
שלנו זה הישנה (לעומת הדגם הנוכחי)

ההבדל הוא מנוע קצת יותר חזק והקימוטים על המכסה מנוע יותר גדולים ויש פס מתכת בקימוטים (בקרוב יעלו תמונות מאוטומטור כולל של האומגה) . . . . איך אתה משווה אוטו עם תכונות ספורטיביות וששופר בטורבו ועוד שטויות (S40 T4) לאומגה שאין בה טיפת ספורטיביות חוץ ממנוע חזק ביותר . . . . . . תחשוב על זה ככה, אני אומר שהמנוע 2,500 סמ"ק חזק מאוד וזה המנוע מהדגם הישן יותר, אני לא מבין מה עושים עם מנוע 3,200 סמ"ק חוץ מלטחון דלק בכמויות רצחניות (המנוע הזה באמת יותר מדיי לרכב הזה) ?????????

© DrorZi

New member
תיקון ההשואה שלך

מול 520 צריך (חובה) לשים את ה A6 מנוע 2.4V6 מחירה 233K שהוא עדין נמוך מהבימר, הספקה 170 מעניין למה ....
(אל תטרחו, הלשון בחוץ כי אני יודע את ההסבר) מבחינת ביצועים בקווים ישרים שלושתן יהיו זהות +- התנהגות כביש תהיה הכי פחות טובה באופל אני משער, היא תכוון לצד הכי בטוח ומשעמם של הסקאלה (ולא היית מצפה למשהו אחר מאופל) אודי לא נופלת באירופה משתי המתחרות שלה (BMW ו AUDI חצי מליון ומרצדס 700K) והיא עומדת איתן על הפודיום במקום הראשון, בארה"ב כמו בארץ עדין מתייחסים לאודי ככינור שני... היא עדין מוכרת רק חצי מכמות הכלים שמוכרת BMW/מרצדס (כ 200K כל אחת מול 80K לאודי)
דרור זי.

redroze

New member
שוב העניין שאופל משעממת . . . . .

אני מסכים אתך אבל מי שקונה רכב בסדר גודל הזה מחפש בד"כ אוטו שיעשה את העבודה- נוחות, יתן כח, ומעבר לזה כל דבר הוא משובח !!!!!! מי שקונה אומגה/A6/BMW 525 לא מחפש זריקות זנב בסיבובים או "פתיחות" ולכן מה שמבחני הדרכים בודקים זה מה נותן הרכב מעבר ובעניין הזה באמת אופל חלשה אבל את הדבר הכי חשוב היא מספקת (נוחות, מנוע חזק מאוד, פאר וכו´) והמחיר נמוך מאוד מהמתחרים ולכן מי שקונה אומגה הוא "יותר חכם" כי התוספת במחיר נותנת רק יותר פוזות ושטויות שלפי דעתי אנשים כמו אבא שלי לא מחפשים ! ! ! ! ! ברכבים כמו A4 או הווקטרה באמת ה-A4 מגיעה בגרסאות "צעירות" יותר ושם אופל צריכה לתת יותר מגוון ולא באומגה !!!!! על אותו עיקרון למה אין BMW סדרה 5 ספורטיבית ????? כי זה פונה לפלח שוק שפשוט לא מחפשים את הדברים שאתה קורא להם "התנהגות כביש" . . . . . . ובאמת אם מסתכלים מבחינת החשיבות לפי דעתי BMW ומרצדס תופסות את שני המקומות הראשונים ואאודי במקום השלישי !!!!! עכשיו גם פלוצווגן נכנסת לתחרות עם הפייטון ונראה מה יש לה להציע ????????

redroze

New member
ידעתי שתפול בפח . . . . .

שחכתי להוסיף שאת ההשוואה הראשונה עשיתי מטעמי מחיר (לקחתי את הגירסאות הזולות ביותר) ולא מטעמי מנוע (ההשוואה השניה) !!!!!!!!!!!

© DrorZi

New member
אם כבר אתה נופל בפח של עצמך

אני זה שעשה השוואת מחירים מול AUDI ל BMW ומצא את שני הדגמים הזהים אחד לשני (ולראיה גם מחירם יותר קרוב וגם המנוע זהה) ואם אודי היו עושים A6 עם מנוע 1300 גם היית משווה בינהם
דרור זי.

redroze

New member
לא . . . .

הטבלה הראשונה זה המחירים הכי זולים בשביל להראות את ההבדל בין A6 לאומגה, יענו אומגה חזקה ומאובזרת יותר ו-A6 עם מנוע חלש מאוד מהאומגה ובלי אבזור עדיין עולה יותר מהאומגה !!!!!!!!!!!!! הטבלה השניה זה עם מנועים מקבילים . . . . . redroze, חחחחחחח, A6 עם מנוע 1,300 לא תתניע !!!!!!

© DrorZi

New member
בקיצור עשית סלט גדול

יש שתי דרכים להשוות רכב מחיר או ביצועים אתה עשית סלט בין שניהם, השוואת מחיר אומגה - אודי/BMW לא אפשרית כי יש הפרש של כ 20% אם אתה רוצה להשוות מה אתה מקבל ב180K +- תשווה אותם ל C5 ו לגונה (שניהם עם אותו מנוע ותיבת הילוכים ב-ד-י-ו-ק, 3 ליטר) אם אתה רוצה לגלות מי נותנת הכי הרבה ביצועים בסגמנט נתון לוקחים מכוניות בעלי נתונים זהים כאשר הנתונים הם נפח מנוע וגודל מרכב, ופה ההשואה של האומגה מול מה שאני ציינתי. כל שאר ההשואות עושות סלט כדי להוציא את מי שאתה (או אני או משה זוכמיר) רוצה שינצח כי ברור לכל שתוצאות הסקר נקבעות ע"י ניסוח השאלה ולא השאלה עצמה... בקיצור, אתה רוצה להוכיח שהאומגה שלך הכי טובה בעולם בתמורה לכסף ואני אומר שאם היא טובה לך אתה לא צריך להוכיח את זה לאף אחד ואם יש לך רגשי נחיתות אז אולי באמת אתה רוצה BMW אבל לא יכול ואתה מנסה "לעבוד על עצמך" שיש לך משהו לא פחות טוב כשאתה בעצם לא שלם עם זה. אין שום דבר מושלם בעולם הזה, יש רק אנשים שלמדו לחיות עם מה שיש להם ולא עם מה שאין להם
דרור זי, יכול לשכנע אתכם שאפסילון היא הרכב המושלם בעולם.

redroze

New member
צודק, באמת עשיתי סלט

אבל זה לא רמה להשוות את האומגה ל-c5 או פאסאט עם אותו מנוע, האומגה היא בקבוצת סלון/יוקרה וc5 ופאסאט וכל השאר הם מכוניות מנהלים . . . . . יש אנשים שמחשיבים את האומגה כתור מכונית מנהלים בגלל המחיר הנמוך שלה אבל הביצועים שלה (והגודל) תואמים לקבוצה של סלון/יוקרה . . . . . האומגה אפילו יותר מדיי טובה בשבילנו אבל עדיין אני בטוח שהאומגה יותר טובה מה-A6 ופראייר מי שקונה אאודי !!!!!!!!! redroze, מאוהב באומגה . . . .
. . . . .

אילן די

New member
איזה השוואות מטומטמות...

אני מבין שקצת אובייקטיביות קשה לבקש כאן. קנית אוטו וזה הופך אותו מיד לרכב הטוב בקבוצתו, ועוד משווים מכוניות ספינתיות חצי אמריקאיות משעממות כמו אומגה/קטארה לבמוו 520... או S40/כריזמה ל- 325.... הרי ה- S60 (אפילו לא ה- S40) מפסידה באופן קבוע לסדאן האירופאיות המובילות וכמעט תמיד היא מסיימת במבחנים במקום האחרון, כשלפעמים מחליפה אותה שם הסאאב 93. האומגה היא עוד מכונית שאבד עליה הכלח, ולא, אדוני. מי שקונה מכונית כזו לא רוצה רק שהיא תביא אותו מנקודה לנקודה בנוחות. בשביל זה קונים טויוטה קורולה. הכי חשוב הוא שאתם מרוצים ממה שקניתם, אבל אל תנפנפו בכזבים ובמבחנים מעוותים (הצחיק אותי הבחור עם האומגה) כדי לנסות לשכנע אותנו שאלו המכוניות הטובות בקבוצה. הן לא.

Inoni

New member
אילן! זכותך לא להסכים אבל תדבר יפה

ולגבי ה-S60, ל-T5 יש 250 כ"ס, אין אף A4 עם כוח כזה, ובאיבזור בכלל ה-A4 מפסידה, אני לא יודע על איזה מבחנים אתה מדבר, גם אני קראתי הרבה כתבות וביקורות ושיבחו גם את ה-S40 וגם S60 (וגם S80). אנחנו לא טוענים ששלנו הכי טוב, את זה כל אחד ישפוט לבד, אני רק מביא נתונים על הנייר ומהכביש, אין אף רכב עם ביצועים, איבזור ונוחות כמו ה-T4 במחיר שלה, ולהיתפס על השותפות עם כאריזמה זה כבר נמאס, אז מה ?!?!?!?! אם יש להם את אותה שילדה ? תקרא כתבות ותראה שבעצם זה מוסיף לכאריזמה ולא מוריד לוולוו, תקרא את מה שאברהם פורת ז"ל כתב באוטו מספר 174 על ה-S40, טובה יותר לדעתו (המאוד מקצועית) מ-A4,פאסאט,406 ועוד. אני ו-Redzone, מרוצים עד הגג וזה באמת מה שחשוב, אבל תפסיק לנסות להרוס את ההנאה, העובדות מדברות בעד עצמן. אודי רכב מצויין, אבל יקר בלי סיבה, אם כבר במחיר של אודי עדיף BMW, זה כבר רמה אחרת, אבל יש מכוניות שנותנות יותר ועולות פחות, וזהו, עובדה.

אילן די

New member
אין ?

ל- A4 בגירסתה החזקה, S4 יש 250 כ"ס בדיוק. השוואה בינה ובין ה- T5 תעשה עוול גדול ל- T5 שהיא מכונית שבעיקר יודעת להאיץ בקו ישר (עושה את זה טוב, אני חייב להודות). אני לא יודע איפה אתה היית בשנים האחרונות ועל סמך מה קבעת את הקביעה הכוללנית ש "אודי פחות טובים מבמוו". חשבתי שאנחנו מדברים על מכוניות כאן ולא על חברות. דרור כבר אמר את מה שקורה בשוק זה זמן רב שמכוניות הסדאן הקטנות של אודי, במוו ומרצדס נמצאות בפודיום. הן מתחרות היטב אחת בשניה (A4, סדרה 3, C קלאס לצורך הבהירות) והן ברמה פחות או יותר זהה, עם יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן. לסיכום - אתה אומר לי להפסיק !? אני אומר לשניכם להפסיק לקשקש שהמכוניות שלכם הכי טובות בעולם ולהמציא מבחנים מגוחכים !!! תנו קצת קרדיט לאנשים כאן. כל עוד תאמרו דברים לא נכונים - אני לא אהסס לתקן אתכם, גם אם זה יפגע לכם בהנאה. קחו את זה בחשבון ואל תצפו ממני לשתוק ולהנהן בראשי כשאתם טווים תילי תילים של מעשיות על המכוניות.

Inoni

New member
דיברתי על הדגמים שיש בארץ, S4...

אם הייתה בארץ הייתה עולה יותר מ-300K... מול 221K של ה-T5, בערך 100K יותר שלא שווים את זה, ושוב ב-300K+ יש מכוניות טובות יותר גם מה-S4. הרי ה-S3 שתגיע אמורה לעלות 220K+ כמו STI והרבה פחות ביצועים והנאה. ואני חוזר ואומר כי אתה מתקשה לקלוט, אני לא טוען שה-T4 היא הטובה ביותר, אני הבאתי עובדות וזהו, וכל אחד שיחליט לבד. ה-A4 ה-1.8T עם 150 כ"ס ואיבזור דל מאוד מאוד (אפילו בלי מחשב דרך) עולה 25K יותר מה-T4, רק דגם ה-3.0 V6 חזק יותר (ופחות מאובזר) והוא רכב טוב יותר לדעתי אבל עולה 82K יותר... עוד 20 כ"ס בסך הכל ועדיין פחות איבזור ו-82K יותר... זה לא שווה את זה, למרות שהרכב מצויין. תביא לי רכב ב-150K עם יותר ביצועים איבזור ונוחות מה-T4 ??? אין... בטח שיש מכוניות טובות יותר אבל יקרות יותר בהרבה, הרבה מידיי. זה בדיוק הנקודה, יש מכוניות טובות יותר, אבל אם לא שמת לב, אני כל הזמן מדבר על המחיר, אודי יקרה מידיי, אם כבר אין בעיית תקציב אז בואו נכניס את מרצדס שאוכלת את כולם, אבל עולה בהתאם. ולא אמרתי שאתה הורס את ההנאה, אמרתי שאתה מנסה. אני כבר אראה את תשובתך מחר... לילה טוב.

Inoni

New member
תעשה לי טובה, ואם אתה יכול תשיג

את אוטו מספר 174, ופשוט תקרא את מה שאברהם פורת כתב על ה-S40, ופעם המליון לדעתו היא טובה יותר מה-A4 היקרה ממנה ועוד. וכשתגיע לגן עדן של חובבי רכב (בעוד הרבה שנים) תתווכח איתו, האם אתה חולק על דעתו ? הוא היה דיי נחרץ.

אילן די

New member
כמה דברים

איך החלטת שה-100K נוספים ל- S4 "לא שווים את זה". לא ראיתי שום נימוק שמאשש את דעתך (מה שמביא אותי לתהות האם נהגת במכוניות האלה בכלל ?) זה שאברהם פורת ז"ל נהרג, אינו הופך את דעותיו לחקוקות בסלע. אז מה אם הוא היה נחרץ ? שים לב שלא איזכרתי בכלל בכל ההשוואות את ה- S40 כיוון שהיא נחותה מכל הקטגוריות עליהן דיברנו, אלא רק את ה- S60. עיתונים ומבחנים רבים (ואני יכול לתת לך פה מובאות אם אתה רוצה) ממקמים את ה-S60 הרבה אחרי במוו ואודי ועל זה אני מדבר כאן ואתה מסרב להבין. מה שמקומם אותי הוא לא הוויכוח איתך אלא חוסר האובייקטיביות הכל כך בולט שלך כאן. לפי מה שאתה אומר אין לאוטו שלך שום חסרון. ממש אוטו מושלם. חבל (מבחינתך) שאנחנו לא בורים כאן ואנחנו יודעים באיזו מכונית מדובר.

למעלה