דיוק בעובדות
שלום לכולם, אני עוקב מאתמול אחרי הדיון הזה, ולמרות שהוא נראה לי כבר בסיומו, אני אעז ואגיד גם את דעתי, או יותר נכון, כמה עובדות שמערערות את הדברים שנאמרו פה. ראשית, לגבי ה-A3. מחירי ה-A3 הם אכן מהגבוהים בקטגוריה, רק שרצוי להדגיש שהמחירים הם לדגמי 2003, לא 2002 כשל רובם המוחלט של המתחרים. כל דגמי ה-A3 מגיעים אכן עם חלונות חשמל קדמיים בלבד, פשוט מפני שהם בנויים במרכב 3 דלתות... דגמי ה-5 דלתות מגיעים כולם עם חלונות חשמל גם מאחור. אבזור דל? בהשוואה למה? כל A3 מגיעה עם מערכת בקרת אקלים, 4 בלמי דיסק, 4 כריות אוויר, ABS, גג נפתח, הגה עור, מערכת אזעקה מקורית, רדיו-דיסק, חישוקי מגנזיום, צבע מטלי, מראות חשמל... וזה עוד בדגם הבסיסי! דגם ה-1.8 מוסיף ריפודי אלקנטרה (באבזור) ומנוע 20 שסתומים (טכנולוגיה). רמת האבזור הסטנדרטי הגבוהה, וכן, התדמית היוקרתית (מה יש!?) מסייעת גם לרמת סחירות מעולה - ראו את המחירים בהם נסחרות A3 משומשות!!! אכן, ה-A3 לא מציגה נתונים טובים ביחס המטר לשקל, אבל אלו שלא זקוקים לגודל, ורוצים מכונית עם סטייל (מה יש!?), ורמה גבוהה של בטיחות, אבזור וטכנולוגיה, מקבלים מה-A3 תמורה מצויינת, בטח יותר מבגולף, שעם אותה רמת אבזור מגיעה למחיר מאד קרוב. שנית, ה-A4. לא הצלחתי להבין מה המקור לטענה כאילו ה-A4 אינה עומדת ברמת הביצועים של ה-T5. האם ה-A4 3.0 מולטיטרוניק, 0-100 ב-6.9 ש´ (220 כ"ס "בלבד"), 245,000 ש"ח לדגם 2003, לא עושה את זה? במה נופלת רמת האבזור של ה-A4 מה-S60? אולי בדגם הבסיסי שלה (2.0 ל´ מולטיטרוניק, 130 כ"ס, 0-100 ב-10.2 ש´), הכולל חישוקי מגנזיום (פלדה בוולבו וב-318), מזגן אלקטרוני (מכני בשתיים האחרות) ובקרת יציבות אלקטרונית (אין באחרות), ובכל זאת זול משתיהן באלפים רבים של שקלים? הרף הגבוה מאד של ה-A4 החדשה, שנהנית כבר מהגרסה הבסיסית, מטכנולוגיות של 5 שסתומים לצילינדר, מולטיטרוניק, ESP, וחלקי שלדה מאלומיניום - טכנולוגיה שאינה אופציונלית אפילו אצל המתחרות - סייעה לה לנצח בהשוואות מולן שנערכו ע"י עיתונים מובילים בחו"ל - את הב.מ.וו סדרה-3, המרצדס C, הוולבו S60 והלקסוס 200 (אוטו-בילד, אוטומוטור & ספורט, טופ גיר, What Car?, ל´אוטומוביל...). ושלישית, לגבי ה-A6. שוב מטעים פה לגבי רמת אבזור נמוכה. וכיצד הגעתם למסקנה הזאת? מה בדיוק חסר בגרסה הבסיסית של ה-A6, וקיים במתחרות? וכשאני אומר מתחרות אני לא מדבר על "מכונית השנה 1987"! ולגבי הטכנולוגיה של ה-A6, שוב הס מלהזכיר! מנועי אלומיניום עם 5 שסתומים, מולטיטרוניק, קוואטרו, ESP... לסיכום, החלפת דעות היא דבר מאד חיובי. אבל מכאן ועד להטעיה יש מרחק גדול. להבא, כדאי לכם לבחון את העובדות לפני הצגת דעות. אני מאחל לכולם שימשיכו להנות מאד מהמכוניות שלהם. לפחות כמו שאני נהנה משלי. ארז.