מתיחת פנים ל-S40

אילן די

New member
רן, אתה לא רואה עם מי יש לך עסק ?

כל מה שתגיד לא ישנה. יש אנשים שכל מה שהם קונים הוא תמיד הכי טוב ולא משנה מה הם קנו. הקריאה שלהם היא סלקטיבית וככה גם ההבנה שלהם. אותי רק מקומם ההתרסה וההשמצה כנגד מכונית כמו A6 ו- A4, מכוניות פשוט מעולות שרק איזכור של S40 או אומגה לידן יהיו העלבה. אני עם הויכוח הזה סיימתי

Inoni

New member
אני שמח שסיימת, ולכן אני אוסיף את

המילה האחרונה (אלא אם כן תגיב שוב ואז אני אמשיך ואמשיך...) התענוג הגדול ביותר שקיבלתי עם הרכב היה העצבים שלך אילן ידידי... אתה אומר "עם מי יש לך עסק", אתה ממש מקשיב ולא נעול על כלום... אני לא אמרתי מילה רעה אחת על אודי, אתה קשה הבנה, רק אמרתי שאודי יקרה מידיי, ושוב לאיטיים שביננו "למרות שהרכב מצויין". לא שיניתי שום גירסה, ואני רק טוען שבמחיר שלה ה-T4 מציעה יותר אפילו מחלק מדגמי אודי, לא טענתי שהיא טובה יותר. (אחרים טענו) עובדה שבחו"ל משווים את ה-S40 לאודי ולעוד דגמי יוקרה, ואפילו במבחנים שהבאתי (אם יצא לך לראות) משווים את ה-T ולא ה-T4 הטובה יותר. כמו שרן טוען גם את ה-S60 משווים מול מכוניות אלו, אבל גם את ה-S40. ושוב כי קשה לך לקלוט : אני לא טוען שה-T4 טובה יותר מ-A4, אלא נותנת יותר ביצועים איבזור ונוחות, ולא אמרתי שאודי רכב לא טוב, ולא השמצתי בשום מקרה.

Inoni

New member
תגידו לי אתם אם זה רכב "אפור"

סליחה על העבודה הלא מקצועית, אבל זה מה שיצא... ודרך אגב רן ואילן, רק שתבינו אותי ותראו שאני אובייקטיבי, אם אודי A4 1.8T, הייתה במחיר של ה-T4 ועם אותו איבזור הייתי הולך עליה ולא על הוולוו ולמרות שהאודי חלשה יותר (150 כ"ס מול 200). אבל להתפשר על הביצועים וגם על האיבזור ועוד להוסיף 25K אני לא מוכן, כי למרות שההתנהגות טובה יותר גם בוולוו היא מצויינת (ולא אני קבעתי), והנוחות דווקא טובה יותר ב-S40 (וגם את זה אני לא אמרתי), אז בשביל היגוי והתנהגות אבל פחות כוח נוחות ואיבזור לשלם 25K יותר. אז אני חוזר ואומר שאודי זה רכב מצויין אבל לא שווה את המחיר. והנה דוגמה קטנה ל-T4 שקראת לה אפורה, אלופה ה-BTCC בבריטניה כבר שנים רבות, ומאוד מוערכת בבריטניה. לדעתי ה-T4 מדהימה, אבל זה כבר טעם אישי, אבל אפורה היא ממש לא.

sronis

New member
ישבתי היום ב-T5

היא מה זה אפורה מבפנים... באמת... ממש יפנית... אבל מאובזרת בטירוף... רוני

Inoni

New member
תמונה בשביל אילן ורוני ומי שרוצה

זה הכי לא אפור שיש... ככה זה אצלי גם.

ארז 309

New member
דיוק בעובדות

שלום לכולם, אני עוקב מאתמול אחרי הדיון הזה, ולמרות שהוא נראה לי כבר בסיומו, אני אעז ואגיד גם את דעתי, או יותר נכון, כמה עובדות שמערערות את הדברים שנאמרו פה. ראשית, לגבי ה-A3. מחירי ה-A3 הם אכן מהגבוהים בקטגוריה, רק שרצוי להדגיש שהמחירים הם לדגמי 2003, לא 2002 כשל רובם המוחלט של המתחרים. כל דגמי ה-A3 מגיעים אכן עם חלונות חשמל קדמיים בלבד, פשוט מפני שהם בנויים במרכב 3 דלתות... דגמי ה-5 דלתות מגיעים כולם עם חלונות חשמל גם מאחור. אבזור דל? בהשוואה למה? כל A3 מגיעה עם מערכת בקרת אקלים, 4 בלמי דיסק, 4 כריות אוויר, ABS, גג נפתח, הגה עור, מערכת אזעקה מקורית, רדיו-דיסק, חישוקי מגנזיום, צבע מטלי, מראות חשמל... וזה עוד בדגם הבסיסי! דגם ה-1.8 מוסיף ריפודי אלקנטרה (באבזור) ומנוע 20 שסתומים (טכנולוגיה). רמת האבזור הסטנדרטי הגבוהה, וכן, התדמית היוקרתית (מה יש!?) מסייעת גם לרמת סחירות מעולה - ראו את המחירים בהם נסחרות A3 משומשות!!! אכן, ה-A3 לא מציגה נתונים טובים ביחס המטר לשקל, אבל אלו שלא זקוקים לגודל, ורוצים מכונית עם סטייל (מה יש!?), ורמה גבוהה של בטיחות, אבזור וטכנולוגיה, מקבלים מה-A3 תמורה מצויינת, בטח יותר מבגולף, שעם אותה רמת אבזור מגיעה למחיר מאד קרוב. שנית, ה-A4. לא הצלחתי להבין מה המקור לטענה כאילו ה-A4 אינה עומדת ברמת הביצועים של ה-T5. האם ה-A4 3.0 מולטיטרוניק, 0-100 ב-6.9 ש´ (220 כ"ס "בלבד"), 245,000 ש"ח לדגם 2003, לא עושה את זה? במה נופלת רמת האבזור של ה-A4 מה-S60? אולי בדגם הבסיסי שלה (2.0 ל´ מולטיטרוניק, 130 כ"ס, 0-100 ב-10.2 ש´), הכולל חישוקי מגנזיום (פלדה בוולבו וב-318), מזגן אלקטרוני (מכני בשתיים האחרות) ובקרת יציבות אלקטרונית (אין באחרות), ובכל זאת זול משתיהן באלפים רבים של שקלים? הרף הגבוה מאד של ה-A4 החדשה, שנהנית כבר מהגרסה הבסיסית, מטכנולוגיות של 5 שסתומים לצילינדר, מולטיטרוניק, ESP, וחלקי שלדה מאלומיניום - טכנולוגיה שאינה אופציונלית אפילו אצל המתחרות - סייעה לה לנצח בהשוואות מולן שנערכו ע"י עיתונים מובילים בחו"ל - את הב.מ.וו סדרה-3, המרצדס C, הוולבו S60 והלקסוס 200 (אוטו-בילד, אוטומוטור & ספורט, טופ גיר, What Car?, ל´אוטומוביל...). ושלישית, לגבי ה-A6. שוב מטעים פה לגבי רמת אבזור נמוכה. וכיצד הגעתם למסקנה הזאת? מה בדיוק חסר בגרסה הבסיסית של ה-A6, וקיים במתחרות? וכשאני אומר מתחרות אני לא מדבר על "מכונית השנה 1987"! ולגבי הטכנולוגיה של ה-A6, שוב הס מלהזכיר! מנועי אלומיניום עם 5 שסתומים, מולטיטרוניק, קוואטרו, ESP... לסיכום, החלפת דעות היא דבר מאד חיובי. אבל מכאן ועד להטעיה יש מרחק גדול. להבא, כדאי לכם לבחון את העובדות לפני הצגת דעות. אני מאחל לכולם שימשיכו להנות מאד מהמכוניות שלהם. לפחות כמו שאני נהנה משלי. ארז.

Inoni

New member
היו פה שני ויכוחים, אז אני אעשה סדר

אני עם ה-T4 ולא דיברתי בכלל על ה-A6 שהוא רכב מצויין לדעתי, אני גם חושב שהמחיר שלו מוגזם כמו בכל הדגמים, אבל לו משנה. עכשיו לנושא ה-T5 מול A4, אני לא יודע מאיפה אתה לוקח נתונים אבל ה-T5 חזקה יותר עם 250 כ"ס, נתוני הפתיחה טובים במעט (0.2 שניות) לטובת אודי, אבל האצות ביניים חזקות יותר ב-T5, יש הרבה יותר איבזור בוולוו, תסתכל בהודעה השניה או השלישית שלי בת´רד ותקרא את הכתבה שציטטי מהשבוע בידיעות, החל מהכותרת נאמר שהאיבזור דל, תקרא את זה. ל-T5 וגם T4 ועוד בדגמים פשוטים יותר יש בקרת אקלים, לא מכני, תבדוק את זה שוב. וה-T5 החזקה יותר ומאובזרת יותר עולה 221K, זול בהרבה מאודי. מחירי ה-A3 ממחישים את רמת המחירים הגובהה של אודי, 135K בשביל 1.6 זה הרבה, ולמרות הסאן רוף ובקרת אקלים, ואני לא יודע לגבי רדיו דיסק, ממה שראיתי זה מגיע בלי, אבל אולי אני טועה, בכל מקרה אפילו עם רדיו דיסק זה עדיין מחיר מוגזם, 307 לדוגמא עם מנוע 2000 והרבה יותר איבזור עולה עדיין פחות בכמעט 15K, ומחירי ה-A3 לפני חודש עוד בדמי 2002 היו זהים. אני לא מנסה להטעות, הטענה היחידה שלי הייתה שאודי יקרים יותר מידיי ולמרות שרכב מעולה, את כל מה שאמרתי הבאתי על סמך עובדות ולא מהאוויר או משהו. לפחות אתה מודע שיש מחיר לסטייל, וזה בעצם מה שאני טוען כל הזמן, משלמים בשביל השם באודי. ודבר אחרון זה שרק רציתי להביא דוגמאות שבעולם משווים את ה-S40 מול ה-A4, וגם אצלנו כמו שציטטתי את אברהם פורת שאפילו קבע שה-S40 טובה יותר, אבל זה לא משנה. כמו שאמרתי קודם, אם ה-A4 דגם ה-1.8T הייתה עולה כמו ה-T4 הייתי מעדיף את אודי, אבל גם פחות כוח וביצועים וגם הרבה פחות איבזור (מחשב דרך,שקרת שיוט ועוד) ועדיין לעלות 25K יותר ??? על מה ?

ארז 309

New member
Audi

הטענה על מחיר מוגזם בהקשר של ה-A6 היא לא עניינית - ה-A6 חורגת אמנם בהרבה מהתקציב שלך, בו קנית את הוולבו, אבל כך גם כל מכונית אחרת בקטגוריה שלה (S80, סדרה 5). להזכירך, ה-E החדשה של מרצדס, בדגם ה-2.6 הבסיסי, עולה הרבה מעל 300 אלף ש"ח. אבל "מרצדס יקרה זה בסדר", נכון? רמת המחירים של ה-A6 תחרותית ביותר בהשוואה למתחרותיה. ה-A3 הבסיסית מגיעה עם רדיודיסק מקורי (6 רמקולים); לגבי ה-307, חכה שהם יפרסמו את מחירי דגמי 2003, לפי שערי המטבע של היום, ואז נדבר. הדגמים הבסיסיים של ה-S60 (וגם ה-S80, והב.מ.וו 318...) מגיעים עם מזגן מכני. ב-A4 יש מחשב דרך, אמנם ללא שלל פונקציות חסרות משמעות אלא עם הפונקציות החשובות: טווח נסיעה עד הטיפול הבא, דיווח על תקלות, וטווח נסיעה שנותר עד התדלוק הבא, לפי כמות הדלק במיכל ואופן הנהיגה. ולגבי ה"תשלום בשביל השם": לשם Audi יש משמעות גדולה מאד, המתפרשת בטכנולוגיה, בבטיחות, בביצועים ובחדשנות. גם לשמות אחרים של מותגי יוקרה יש את המשמעויות שלהם, עם הערך המוסף שלהם. הערך המוסף הזה הוא לדעתי בולט ומורגש בקלות בהבדלים בין מכונית של יצרן יוקרה לבין מכונית רגילה. ארז.

ran levi

New member
בנוגע למחשב הדרך באאודי

לי נאמר לא לפתוח מכסה מנוע (אתה יודע על ידי מי) כי הרכב בודק את עצמו אני לא קיבלתי שום דיווח על שום תקלה מה שכנראה הביא את הרכב לקריסת מערכות כללית שוב אני אומר ללא כל אזהרה, אז או שמחשב הדרך של אאודי לא שווה כלום או שיש תקלה מולדת ברכב המסוים, מה שלא מוכן להיות קביל ע"י המוסך, מעניין למה- האם לשם התנערות מאחריות??????????? נ.ב אני מציע לבדוק את ספר הרכב ולקרוא אותו קריאה מעמיקה מה שיצביע על כך שיש התנערות מאחריות באותיות קידוש הלבנה

ran levi

New member
ארז, יש פה כאלה שלא נהנים כלל

מהמכונית שלהם ובנוסף נצלבים כמו פושעים כאשר הרכב מגיע אל המוסך עם תקלה, ובנוסף נתקלים בהתכחשות היבואן לייעוד הרכב, כאשר במעמד המכירה הרכב תואר כמשהוא אחר,ולאחר תקלה מתנערים מכל קשר למקום בו הרכב נסע, ראה תמונת ההשקה וכאשר פונים למוכר הרכב הוא מאפשר ליבואן ולמוסך להמשיך ולצלוב אותו כשהוא יודע את כל עובדות המכירה שרות הקנייה והליווי עד לקבלת הרכב היה מרצה עד מעל ומעבר והצלחת להבין את זה, אבל כנראה שדברים מתקלקלים לאחר סיום התשלומים ראה כתבה מצורפת מיד לאחר ההודעה הזאת- ואני אצטט חלק ממנה-"אצל חלק מהיבואנים, אתה הופך ל"אויב העם" מרגע ששילמת עבור המכונית החדשה שרכשת. עד אז יכרכרו סביבך ויהיו מוכנים להציע לך הלוואות, הנחות ואבזור - רק תקנה. אבל מרגע שהמכונית יצאה ממתקן המסירה ונתגלו בה ליקויים - הם יעשו שמיניות באוויר כדי לא להחליף לכם את המכונית." זאת ההרגשה המדויקת אותה אני קיבלתי

redroze

New member
אבל זה ברור מאליו !!!!!!!!

במדינה הזו כל מה שחושבים זה רק על כסף !!!!!! אתה רוצה שרות ???? תעבור לארה"ב !!!!!!! היבואנים לא חושבים ששרות טוב לא יגרום לאנשים לחזור ולקנות מכוניות אצלהם אלא רק הכסף מדבר !!!!!! באמת חבל . . . . . . redroze, בהצלחה מחר אח שלי !!!!!!! תתן להם בראש בשביל כולנו (ובמיוחד בשבילך
) . . . .

erezfuchs

New member
Audi Verses Volvo.

in terms of image Volvo is one step behaind Audi/Mercedes/BM If you need to compear a Volvo to the new A4 you should go for the S60 not the S40 - the S40 is an old car shering its components with the mitsubishi, built in Holand by Ned car - very far from the S60/S80 standarts you know for some of life is not only 0-100 in Europe by the way the A4 sales beter then the S40/S60/S80 all together think about it ... Regards, Erez

Inoni

New member
לארז וארז...

פעם נוספת, Redzone דיבר של A6 מול אומגה (והיה משהו בדבריו), אני דיברתי על A4 מול T4 וזהו... לא דיברתי על A6, בטח שזה רכב טוב יותר אין פה שום ויכוח... אבל קודם כל הבאתי הרבה אתרים שמשווים בין ה-S40 ל-A4 ועוד כמה מהקבוצה, וחלקם אפילו מעדיפים את ה-S40. לפי כל מה שראיתי מחשב הדרך באודי A4 1.8T הוא אופציה, ב-T4 (הזולה יותר ב-25K) הוא סטנדרט. אני יודע שלא הכל בחיים זה אפס למאה, אבל מ-80 ל-120, ובעקיפות כוח זה דבר חשוב ומועיל, וגם שם ה-T4 חזקה יותר, ועדיין עולה פחות. לגבי נוחות ה-S40 נוחה לפחות ואפילו יותר מ-A4 (ולא אני קבעתי), רק בדבר אחר יש ל-A4 יתרון וזה בהתנהגות והיגוי, ושוב זה לא שהוולוו כזאת גרועה בתחום, אז היא טובה פחות, אבל אני חוזר ואומר, גם םחות כוח וביצועים, גם פחות איבזור וגם פחות 25K. ואז מה אם היא מיוצרת בהולנד ? ה-S60 מיוצרת בבלגיה ועוד עשרות דוגמאות כאלה יש היום, ולגבי הקשר לכאריזמה, שוב אז מה ? אני אביא ציטוטים מחר אם יהיה לי כוח, שמאוד יפתיעו אותכם. לא השוואתי מול אף דגם אחר חוץ מזה, ומחירי ה-A3 שהבאתי היו לדגם 2002... 135K ל-1.6 !!! ואפילו עם היו לו 400 שסתומים, ביצועים רק 12.8 מ-0 למאה. 0 למאה זה לא הכל נכון, אבל זה אינדיקציה לכוח של הרכב, וזה נתון חשוב.

erezfuchs

New member
To inoni

I respect your opinion & wish you a lot of fun with the T4 just for your info in Belgium the T4-S40 in it´s 163HP is sold for 22940€ & in it´s 200hp Version 29700€ the A4 1.8T 180 HP is sold for 24280€ to 26900€ in the 4x4 version so I do not understand the price difference in Israel. By the way I am thinking of opening a tuning shop in Israel If you would like I can propose you an power System for the T4 that will incress power by 30HP & torque by 60NM!! for about 600€ pending on Israeli taxes the price can change a bit if you are interested let me know I have a wild range of product sutibale for must models on the market [email protected] Regards Erez

Inoni

New member
בטח שאני מתכוון רק לישראל, אלא מה?

ברור לי שבעולם הפערים במחיר בין ה-S40 ל-A4 קטנים בהרבה, למרות שממה שאני ראיתי לפחות בבריטניה וארה"ב אודי טיפה יקרה יותר, אבל בערך ב-2K$, אז זה לא ממש נורא. אבל פה בארץ הפערים גדולים יותר, בעיקר בגלל החמדנות של צ´מפיון מוטורס שרק מעלים מחירים בכל פעם שהדולר/יורו משתעלים, ובשום מקרה לא מורידים מחירים. אודי רכב מצויין, אני מאוד אוהב ומעריך אותו, אבל לדעתי הוא לא שווה את המחיר השערורייתי הזה, 135K ל-1.6 A3, או 147K ל-1.8, זה יותר מידי. ולגבי השיפור, נראה לי שאני אחכה עד לסיום האחריות, בינתיים עוד לא היה לי אומץ לעבור את ה-5K בטורים (מתוך 8K), וזה מספיק לי לעכשיו, אבל אני מתענייין וכנראה שארצה לשפר. ינון, וולוו טובה, אודי טובה יותר אבל נותנת הרבה פחות ועולה הרבה הרבה יותר.

עתיד©

New member
אתה רוצה להוסיף עוד

כ"ס על המנוע הנוכחי ? למה ? גם ככה הבנתי שהיא לא להיט ומתקשה לטפל בכוחות הסוס, להבדיל מאחיותיה הגדולות שלמרות ההנעה הקידמית מסתדרות לא רע

Inoni

New member
אמרתי שאני רק מתעניין, מה קורה לכם?

כל הזמן אני אומר X אתם מבינים Y... ולמה מתקשה, עם בקרת המשיכה אין בעיות להאיץ, ורק פעם אחת היה צורך בה והיא נכנסה לפעולה ועזרה תוך חצי שניה, זה היה בעליה בכביש רטוב עם 3 מבוגרים ברכב. הגלגלים ענקיים ועם אחיזה טובה (פירלי P6000), אומנם צריך לתפוס את ההגה כשלוחצים חזק כי הוא מנסה להחזיק את הכוח הברוטאלי, אבל אני דווקא אוהב את זה... וכמובן שבנסיעה רגועה בלי יותר מידי לחיצות אין שום בעיה והרכב סופר נוח אפילו בפקק. (למרות שפקק זה ממש מבאס) ממה שידוע לי גם ב-T6 עם 272 כ"ס קדמיים ההגה צריך ריסון בלחיצה חזקה, אז נראה לי שה-T4 תחזיק מעמד עם 235 כ"ס, כמה כבר הבדל זה יכול להיות מ-200 ? ודרך אגב עתיד, אני לא יודע אם עקבת אחרי כל הדיון, אבל בקשר לויכוח עם שיוך ה-S40 לקבוצת ה-A4 בהשוואת, אז גם את הפאסאט ראיתי בחלק מההשוואת ואפילו נדמה לי שהיא עמדה בתחרות בכבוד, תסתכל בלינקים שצירפתי.

עתיד©

New member
אם הפאסאט עמדה בכבוד../images/Emo3.gif

זה רק מראה את אמינות הכתבות שנתת
כי פאסאט זה חרא של אוטו כמעט בכל מובן שלא תסתכל עליו, ואני שלא כמו המון אנשים פה, לא צבוע ולא מתבייש להגיד שהאוטו שלי חרא של אוטו וזאת הפעם הראשונה והאחרונה שאני אקנה רכב כזה, וכמעט בטוח שזאת הפעם האחרונה שאני בכלל אקנה פולקסוואגן..... אם למישהו עושה טוב להלל את הרכב שלו ללא סייג, ולשבח אותו כאילו אין בו מומים כאלו או אחרים ? שיבושם לו, המצב הוא מצב נתון, אני נוהג על פאסאט, "נהנה" מהחרא שהיא מעניקה לי !! זה שאני אגיד את האמת (שזה אוטו פושר בינוני ואפילו להגיד את זה זה לעשות איתו חסד) לא יהפוך לי את האוטו ליותר גרוע, כמו שאם אני אגיד שהרכב שלי לוקח קררות ו911 טורבו בהפוכיות עם הנד ברקס, לא יהפוך לי את הרכב למשהו טוב יותר....אז אני בוחר לומר את האמת, מישהו רוצה להגיד שהאוטו שלו טוב יותר מהפאסאט שלי ? על הכיפאק, כמעט בטוח שהוא צודק, מזיז לי ? לא !! הדברים היחידים שעוד אישהו טובים בפאסאט, זה איבזור לא רע בכלל, אין לה כמעט תת היגוי, ויש לה מנוע מצויין מעבר לזה הכל חרא

Inoni

New member
לא ממש טרחתי לקרוא, אבל ראיתי אותה

באחת ההשוואות והיו לעורכים כמה דברים טובים לומר עליה, אני לא ממש מכיר את האוטו בעצמי טוב מידי, אבל שמעתי שהוא דיי בסדר. ואני לא מהלל ולא טענתי שאין מומים או דברים רעים, הנה כמה... ממש לא נוח להוריד את משענת הגב, כאילו מענישים אותך שלא לקחת חשמלי... ובוא נגיד שאם הכביש לא סלול טוב עדיף שהחברה לא תתאפר באותו קטע... :) לעומת זאת באוטוסטרדה אפשר לשחק דוקים גם ב-150 קמ"ש (עוד לא ניסיתי יותר אני בהרצה). ומעצבן אותי שאין מגב אחורי, וגם מה זה לעזאזל התחת הגבוה הזה ועוד עם ספויילר שמסתיר כמעט את כל החלון האחורי... מה שכן המראות הצידיות חבל על הזמן, אין שטח מת. ינון, עדיין אוהב את ה-T4.

למעלה