מתחת לשטריימל

מני אה

New member
שבאבניקים

מה איתם? הם לא אלה שרוצים חופש והולכים ללמוד? האחוז שלהם עולה? אתה יכול לתת לי הערכה (ממש גסה כמובן) כמה כאלה יש?

קליט

New member
ישנם המון המון ספרדים וחסידים שדי מהר

אחרי החתונה הם יוצאים לעבוד . להשאר ללמוד כל החיים זה נהוג יותר אצל הליטאים. בשנים האחרונות שאי אפשר להמשיך בלימודים בכולל יותר מדי כי אין קצבאות אז ישנם גם ליטאים רבים שיוצאים לעבוד בשלב מסוים . כל המכללות ללימודי מקצוע מקבלים את ברכתם של הרוב הגדול של גדולי התורה החרדים .

מצד הכל נראה משוגע וקיצוני

ולכל דבר יש הסבר הגיוני , רק חבל שיש כאלו ששומעים רק את המשמיצים לחרדי קשה לחיות בסביבה חילונית כי זה מקשה עליו את קיום מצוות ה" , ועבודת ה" בסביבה חילונית יש " מראות אסורות" =חוסר צניעות ופריצות, אוכל לא כשר וזילזול בקיום מצוות ה, לכן הוא מעדיף להימצא בסביבה שמשקפת את אוח חייו ותומכת בה. בדר"כ חרדים חיים בקבוצות מישום שלכל קהילה(= קבוצה של חרדים באותו סגנון ואותה השקפה בד"כ מאותו מוצא,) יש רב שמנהיג אותם והם מעדיפים להימצא בסביבתו , בעיקר חסידיםן האשכנזים מדברים יידיש מישום שהם רוצים לשמור על טוהר וקדושת המחנה, ויש ילדים שלא יודעים עיברית כך שאם הם יפגשו ילד חילוני או גוי (כמו שהיה בחו"ל) הוא לא יקלקל אותם (יסית אותם מהדרך) ברור שכשהילד יגדל הוא ידע הכל אך כשהוא עדיין רך בשנים ומושפע מהסביבה משתדלים לחנכו כמה שיותר ללכת בדרך הישר,, הטעויות כתיב ב"טוקבקים" בכיכר השבת, זה לא טעויות זה לשון גמרא שנראה כטעות למתבונן מהצד דרך אגב החרדים הספרדים שונים מדתיים לאומיים רק שהם לא אדוקים כמו האשכנזים

קליט

New member
מתחת לעירמת השיער

אני לא מבין אתכם איך זה שאתם לא מתארגנים לזעוק נגד ; האלימות הרבה בסרטי הטלויזיה . #על זה שאתם לא משתלטים ומחנכים את הנוער כהלכה . #על זה שאתם מבזים ומכפישים בתקשורת את האנשים ששירתו את המדינה שנים רבות מתי שרק `חושדים` שהם מעלו ופשעו, ולא פעם אנשים מתאבדים . #איך זה שלא תמצאי כמעט אנשים שידברו על פיתרון שיפתור מהשורש את מגיפת תאונות הדרכים והנסיעה הקטלנית באופנועים, את זיהום האויר הנורא, ועל זה שאין כיסוי מלא לכל התרופות וכו` אתם בסדר ? . . . #שתביני, שהחרדים הם חברה נומרטיבית, שהסתגרה כדי לשמור על עצמה, אין לנו את האפשרות לשרת בצה"ל ולהשאר יהודים, וישנם הרבה שמשרתים אחרי הנישואין . #בדרך כלל לפני האירוסין מבררים טוב טוב אם ההצעה מתאימה, ולא סומכים כ"כ על רבנים, (מי שלמד תורה אז הוא לא בהכרח צדיק גדול, אם כי לרוב התורה מעדנת ומחנכת לערכים נעלים) עושים הכל כדי לברר אצל מישהו שרוצה את טובת המברר . >>וברור ששואלים את הבחור/ה ; האם היא/הוא מוצא חן בעיניך ?? . . . . וזה ברוב המכריע של המקרים . אם כי עדיין ישנם אנשים בלי שכל . זה קורה . :)

רותם 36

New member
אז אלה שמשרתים אחרי הנישואין

לא יהודים ??? קצת מוזרה לי הסתירה בדברייך

רותם 36

New member
וסליחה, מה עם שירות לאומי

בקהילה שלכם. לא משהו חס וחלילה לכלל החברה

קליט

New member
ברור שיש המון מתנדבות ומתנדבים

בארגונים חרדיים, כמו `יד שרה`, `זק"א`, `עזר מציון`, `הצלה`, וכו` וכו` . אגב, אצל החילונים יש כזה דבר `הצלה` = שעושים הכל כדי להגיע לנפגע תוך דקות ספורות ולהציל את החיים שלו ? . . . יש את מד"א שמגיעה אחרי רבע שעה . . .

רותם 36

New member
שכחתי שחרדים הם סופר מן

מגיעים תוך שנייה לנפגע אם הטיעונים שלך היו רציניים הייתי עונה לך .

סוג ב

New member
הם לא סופר מן, אבל

יש להם מאות מתנדבים ובכל מקום, כך שהסיכוי שיגיעו לכל מקום מהר וראשונים- הוא גדול ומציאותי. ואם כל הכבוד שאין לי לחרדים, זה אחד הדברים היותר חשובים שהם עושים.

סוג ב

New member
אני מכירה הרבה מהם, מקרוב

הם עובדים! ובכל זאת מתנדבים מבחירה.

קתרזיס

New member
../images/Emo45.gif

לא צריך להיות אנטי גם לדברים החיוביים... יש מספיק דברים אחרים

אגס 10

New member
למה לכתוב שטויות?

תראה לי כמה מובטלים חילוניים מתנדבים ככה? למה להתעלם מהמציאות שיש שם רוח התנדבות יפה ויש לחילוניים מה ללמוד מזה? יש אצל החרדים חסרונות והמון,אבל יש גם דברים טובים ואין סיבה להתעלם מהדברים הטובים שם.

למעלה