מתחת לשטריימל

קליט

New member
הם נשמעים לרבנים שלהם

שמורים להם לשרת אחרי הנישואין . `כדי להשאר יהודים`=חרדים

קתרזיס

New member
טעות נפוצה

לחשוב שחרדים=יהודים ולהיפך... אני יודעת שהתבלבלת אבל זה מאפיין השקפה שלמה שרווחת. ואגב מה עשו בתקופת התנ"ך? לא שירתו בצבא? איך היו מצליחים עם ישראל להתיישב בארץ המובטחת ללא אנשים שנלחמו עליה? ומה עשו היהודים הדתיים והחרדים מבחינה כלכלית לפני הקמת המדינה?

קליט

New member
הרבנים אינם טפשים

הם לא הסכימו שנלך לצבא ונתפקר . וישנם עוד סיבות שלא משרתים בצבא, בין השאר כדי להגן על העם בלימוד התורה כמו שהיה מאז ומתמיד, שהיו 2 או 3 שבטים שעסקו בתורה .

רותם 36

New member
לא ענית לי

מה בקשר לשירות לאומי ? גם זאת התפקרות ????? שירות בקהילה שלכם אני מדגישה . או שראשכם סחרחר מלימוד התורה ואין זמן /אנרגיות לעשות משהו אחר

רותם 36

New member
חוץ מזה שהציונות הדתית

משלבת נהדר את לימוד התורה + תרומה כל שהיא למקום הזה (צבא / שירות לאומי ) הטיעונים שלך לא רציניים . זה נשמע כאילו אתה חוזר כתוכי על כל מה שהכניסו לך לראש ואתה אפילו לא מתמודד בצורה רצינית עם מה שאנשים כתבו לך פה. צר לי , ואני כ"כ משתדלת לא להכליל , אבל אתה מנציח לי את כל הסטרואוטיפים בקשר לחרדים

קליט

New member
תשמעי

לא דברנו על שירות החרדים בצבא, הזכרתי את זה בדרך אגב . וגם עניתי לך שהמון חרדיות בעצם עושות `שירות לאומי` . . עיקר האיסור ש`הרבנות הראשית` הוציאה (!) נגד `שירות לאומי` זה בזמן שיש אחראי גבר שנשים נתונים תחת מרותו . לפי ההשקפה התורנית - יש הקפדה רבה שלא להתערבב בין המינים . כולנו מצטטים דברים ששמענו, או למדנו, או ראינו בעיתון . מעולם לא אמרתי שיש לי תשובה לכל שאלה . אני מנסה . אוקי ?

קתרזיס

New member
איך לימוד תורה מגן על העם?

ולמה הוא לא עבד בתקופת השואה? האם הוא מגן רק במקרים שבהם יש גם צבא? אני תוהה איך היית מגן על העם בתפילות - אילולא היו אנשים שמסכנים את חייהם בשבילך באימונים ולחימה בצבא האמיתי... התחושה העיקרית ממה שאתה כותב היא שאתה תומך בגישה של לשבת על הטוסיק ולדמיין שיש פה מסירות נפש על קידוש השם - הכל בשביל קצת דרמה ומוטיבציה, ולהצדיק יצירת אפליות. ואיך לימוד התורה במקום העבודה ובמקום ההגנה על המדינה מתיישב עם הגישה של אם אין קמח אין תורה? ולמה שתתפקר אם אתה הולך לצבא? בטוח אפשר לארגן יחידות של חרדים שישרתו יחד... אין דבר העומד בפני הרצון.

רותם 36

New member
לאט לאט החילונים מפסיקים להיות פראיירים

אני רואה את זה בשיחות, באוניברסיטה ,בתקשורת בהתארגנויות . מחכה כבר לרגע הזה

קליט

New member
עיקר הסיבה זה

כי לרוב התורה מגינה ומצילה מהפורענות, ולא בכל מקרה . וכך כתוב בתורה שהתורה מגינה, וישנם כמה שבטים שהתפקיד שלהם זה לעסוק בתורה . זה נושא רחב מאוד של `צדיק ורע לו, רשע וטוב לו` . . אין לי תשובה מלאה למה היתה שואה, ואין לי תשובה למה קורה שילד קטן שלא חטא -נופל ונחבל . יש מנסים להסביר את זה כי הילד לדוגמה הוא `גילגול` של אדם שהיה צריך תיקון, ובעצם הנשמה חשה במכה - ולא הגוף, והיא זאת שמניעה את הגוף, ומתי שאדם מת -הגוף לא מרגיש כלום . אני לא משוכנע שאפשר להקים צבא על טהרת הקודש, וזה גם יהיה בשליטתו של אהוד ברק היקר והחביב . . . הצבא גם לא צריך אותנו והוא הכריז על כך . בעוד כ40 שנה - מתי שהחרדים יהיו כאן רוב - אז החרדים ילכו לצבא . ומסתבר שהחרדים יקימו צבא קטן ומקצוען שזה יעיל יותר וחסכוני יותר . הם הרי לא חילונים שיש להם ערך עליון שהצבא תהיה `צבא העם` + בנות לשעשוע . ואגב, אני לא פוסל את החרד"לים שמשרתים בצבא . זה דילמה רצינית, היו שבחרו כך, והיו שבחרו אחרת .

רותם 36

New member
"בנות לשעשוע "???

כל עוד לא היית בצבא אז אל תדבר על דברים שאתה לא מכיר/לא יודע /לא ראית נ.ב מרותם שיש לה חברה נווטת בחיל האוויר

קליט

New member
יש מחקרים על זה שהבנות מבלבלות

את הגברים . הבנות הן נפלאות ותורמות למדינה . אבל זה מפריע לצבא לתפקד ברגיעה . איפה שיש בנים ובנות יש גם מתח מיני שמפריע . ובכל זאת המפקדים לא מוכנים לוותר עליהן, ומובן מאליו מדוע .

נרניה4

New member
כל ההתעסקות בצניעות נשית היא תועבה

ממדרגה ראשונה שנובעת מפחד אימים של החרדים לשמור על ה"יצר" בהתעסקות בלתי פוסקת בטחנות רוח, כי זה פשוט בלתי אפשרי ללכת נגד הטבע , כאשר יש הפרדה מינית קיצונית די לגבר חרדי להיתקל בטעות באישה יפה במעלית וכבר לבלבל לו את החושים...ומצבים כאלה קורים לא מעט שהרי גברים חרדים יוצאים לרחוב לפעמים רחמנא ליצלן.. בתור אחת ששירתה בצבא אתה מדבר שטויות במיץ עגבניות, בנות לא "מפריעות" או "מבלבלות" כיוון שרגילים לנוכחותן באופן טבעי ביותר, לעומת זאת אם נערה ( צנועה ככל שתהיה ) תיכנס לאיזה כולל עמוס, תתאר לך איזה התרגשות היא תעורר, ההפרדה והצניעות היתרה היא זאת שמבלבלת לא הערבוב וההתייחסות לאישה כשווה.

קתרזיס

New member
אתה מתבלבל...

חיפשתי אסמכתאות לדבריך (ואני לא מדברת על האם אלוהים קיים עכשיו או לא, אלא רק על זה שבתור אדם דתי נדמה לך שאתה לא צריך להגן על המולדת שלך) ולא מצאתי שום דבר שדומה למה שאמרת... מה שכן מצאתי זה "תורה מגינה לעולם" (במסכת סוטה דף כא עמוד א)ולדברי רש"י - התורה מגינה לעולם נגד החטא. כלומר הלימוד שלה מגן עליך מיצר הרע. כך שאין פה עניין של לטובת המדינה אלא לטובת הלומד... ובכלל איזה מן חוק זה שמתקיים לפעמים? זה כמו שאטיל מטבע ואומר שתפילה תגרום לו לנחות עם הסימן "עץ" למעלה, וכשיצא פלי אומר שהתפילה גורמת לו ליפול כך אבל לא בכל מקרה... אני לא אכנס להסברים המשעשעים שמנסים לתרץ איך זה שיש חוק אבל הוא נשבר כל הזמן באופן רנדומלי לחלוטין ועדיין מתייחסים אליו כחוק ומתעלמים מהמציאות... זה לא משנה איזה המצאות צצו בשביל להסביר למה ילד קטן מת, נחבל, או חולה בסרטן... בעולם החרדי, כמו בעולם החילוני כמו בעולם הגויים - בסופו של דבר במבחן התוצאה - אין הבדל בין חרדי, חילוני וגוי. רק שאם גוי שורד תאונת דרכים לא הולכים להגיד הגומל, ולא מתייחסים לזה כהשגחה פרטית. זה לא משנה אם אפשר להקים צבא על טהרת הקודש או לא. זה משנה שאמונה בלבד לא תציל אותך מכף ידם של אוייביך ובאמת מעניין אותי לדעת איזה צבא קטן ומקצוען תקים? בעזרת אילו כלי נשק? לידיעתך אבן קלע כבר מזמן לא מספיקה כדי לנצח במלחמה... גם לא שופרות... לנשק אמיתי יש מחיר יקר מאד וצריך להיות חברה יצרנית שמגדלת תבואה, ירקות, ומייצרת מוצרים ומוכרת אותם בשביל להשיג את הכסף הזה. אז אין לי מושג לפי איזה הגיון נראה לך שהחברה החרדית בארץ מתאימה לקיום עצמאי. החינוך החרדי כיום מבטל את חשיבות המדעים ומתרכז רק בתורה - מה שגורם לכך שהיכולות של הציבור החרדי להתקיים הן כאלו של קיום טפילי בלבד. לשבת בקרב חברה יצרנית אחרת ולהנות מהפירות תוך כדי התפלפלות כו זו אחרת על כמה התפילה והתורה מגינים. לגבי בנות לשעשוע, לצערי אפשר למצוא גם חילונים עם ההשקפה שלך, אבל היא לא נכונה. היא מבוססת על זה שבעולמך האישה לא ראויה ולא מסוגלת לאותם הדברים שגבר יכול... זה נכון שהם שונים, אבל בסה"כ הדברים שהם יכולים לעשות יש כאלו שהגבר טוב בהם יותר ויש כאלו שהאישה - ובאופן כללי יש שוויון. בנות היום עושות תפקידים שהיו בעבר שמורים רק לבנים. בזמנו לא אפשרו להן להתקבל לתפקידים כאלו בדיוק בגלל השקפה כמו שלך... אבל עם הזמן החליטו לאפשר להן לגשת לתחום. אין להן שום הקלות בקורסים והן צריכות לעמוד בכל הסטנדרטים של הבנים...אז כשמישהי הופכת להיות טייסת קרב - שזה הרבה יותר קשה מכל דבר שאתה אי פעם נאלצת לעשות כדי להחשב תלמיד חכם ברמה כזו או אחרת - אי אפשר לבטל את תפקידה ולקרוא לה "שעשוע". התשובה שלך לא רצינית, לא פרקטית ולא נכונה. ובאמת הייתי שמחה לקבל תשובה יותר כנה לגבי למה החרדים לא מגינים על ארץ הקודש... (רמז - כי המדינה מאפשרת לזה להתרחש עדיין... לא כי התורה מגינה לפעמים)

קליט

New member
החרדים עובדים

והם נכס ולא נטל . אם תקשיבי להרצאותיו של הרב נויגרשל על `ספר התקציב של מדינת ישראל` ~ תביני . אין לי את הידע המספיק להסביר לך בכל סוגיה . את בנקודת עליונות עלי, כי תמיד קל יותר לזלזל ולהפריך דברים, אבל להסביר דברים ותאוריות - זה הרבה יותר מורכב . תתפלאי לשמוע שהרבנים הם נגד לימודי מדעים באוניברסיטאות דוקה, כי זה לא המקום שראוי ליהודי שומר מצוות להימצא בו . יש לי בשבילך ראיה מפתיעה משהו . את יודעת שרוב הרבנים מעודדים את המכללות החרדיות שמגדלות דור של חרדים עורכי דין רופאים ואקדמאים ?? . . . וזה לא נדיר למצוא חרדים שמסתובבים באונברסיטת `בר אילן` ! . (ואינני יודע מי התיר להם את זה) אלא מאי ? . . בזמן תש"ח היה סחף אדיר של התחלנות אז הרבנים עודדו את העיסוק בתורה כמה שיותר . היום הרבנים מתאימים את עצמם למציאות ומעודדים לימודי מקצוע . וכמו במלחמה - הטקטיקה משתנה מדי פעם . משום מה את מאמינה באמונה שלימה שהחרדים הם נחשלים ופרימטיבים . . .#הקישי ב`גוגל` `אם בחוקותי תלכו, מפרש רש"י ; שתהיו עמלים בתורה . וממשיך הפסוק `ואת מצוותי תשמרו ועשיתם אותם, ונתתי גשמיכם בעיתם וכו` וכו` . #קחי למשל את מצוות התפילה, ישנם הרבה גורמים שהתפילה כן תתקבל, והרבה גורמים כדי שהתפילה לא תתקבל . . . ובכל מקרה `תפילה פועלת ישועה` . וישנם יותר ניסים אצל הדתיים ! . שמעתי שהרופאים מודים בזה "שאצל הדתיים יש ניסים" . אלמלא ששמעתי זאת ממקור אמין - לא הייתי מאמין לכך . תקשיבי להרב מרדכי נויגרשל ותביני . ונראה לי שתצטרכי למידה מסוימת של פתיחות וענווה כדי לקבל את האמת מפי איזה רב חרדי חשוך ופרמטיבי . . . בהצלחה !

קתרזיס

New member
במה?

במה עובדים החרדים? ואל תתן לי דוגמה של אחד או שניים. יש לי בן דוד חרדי שעובד ואני יודעת שיש כאלו שעובדים אבל השאלה היא - מה עם השאר? אל תפנה אותי להרצאות של רב. תצפה בהן אתה אם הן מעניינות אותך ואז תחזור עם נתונים ותספר לי איך בדיוק החברה הזו היא חברה יצרנית... אני אסביר - חברה יצרנית היא חברה שמסוגלת לספק לעצמה את צרכיה. ללא תלות בטוב ליבם של אחרים. כלומר או שאתה מגדל חיטה ועושה לחם בעצמך, או שאתה מייצר משהו אחר שאפשר להחליף תמורת לחם כך שאם מחר הנדיבים שמממנים אותך מפסיקים - אתה לא מגיע לחרפת רעב. אתה יכול לספר לעצמך סיפורים עד מחר. אבל לשבת וללמוד תורה לא מייצר כלום חוץ מספסלים חמים. וזה שציטטת את אם בחוקותי תלכו... איך בדיוק משפיעים הגשמים בעיתם על זה שאתה יושב בישיבה ולומד תורה? סה"כ תצטרך לקחת מטריה. ושוב, לפי השקפתי אין בכלל אלוהים והכל פיקציה - אבל לפי השקפתך אתה - לפי תורתך - אתה אמור לאכול לחם בזיעת אפיך... לא לשבת בחדר ולשנן את הפתגם... תפילה היא כלי מצויין לתחינה ולבקשות, אבל אין בה השפעה אמיתית - כלומר זה שהתפללת לא אומר כלום על מה שיקרה (אחרת זה חילול השם לחשוב שאתה מצווה עליו בתפילה מה לעשות). תחשוב על זה קצת... יש הבדל בין לבקש שמשהו יקרה ובין לחשוב שבגלל שביקשת מישהו צריך לקיים את זה... אני שמחה לשמוע שיש יותר ויותר חרדים שלומדים מקצועות... מצויין לכם.

רותם 36

New member
את טועה יקירתי

הוא לא התכוון שחרדים עובדים (למרות שלשמחתי יש כאלו שהתחילו להבין שבלי מקצוע או לימודים הם יישארו בתקופת הביניים ) הוא התכוון שחרדיות עובדות !!!!!!!!!!!!!! כמה נחמד שהאישה מפרנסת

mister xy

New member
יש לי שאלה

למה בעיצומה של מלחמת לבנון השניה בעוד חיילים נלחמים בחירוף נפש להגן על מדינת ישראל, תלמידי הישיבות לא די שלא השתתפו במלחמה אלא שהם יצאו לחופשה, כן, באמצע המלחמה. אז או שהם לא באמת מאמינים שלימוד תורה מגן על ישראל. או שהם כן מאמינים ובכל זאת החליטו להשתמט ולהפקיר את עם ישראל. בכל מקרה זה חמור מאוד...

אגס 10

New member
וואלה,טיעונים חותכים אחד אחד

יאללה כולנו חוזרים בתשובה ומוציאים להורג את כל מי שמדליק אור בשבת או מוציא את העצם מהדג... אגב,הכי אהבתי את המשפט שלך"וברור ששואלים את הבחור\ה האם היא\הוא מוצא חן בעיניך?"אין לי אלא להגיב במילה אחת,חחחחחחחחחחחחחחחח.

קליט

New member
בית דין

שהרג אחת ל70 שנה זה היה נדיר . בדרך כלל היו הורגים הרבה פחות . כי זה לא שכיח שיזהירו מישהוא והוא יבחר למות כדי לחלל שבת . אין חינוך לבערות וטפשות, ישנם טיפשים כמו בכל מקום . והטפשים אוכלים אותה איפה שלא יהיו . אין שום סיבה שהרחם של האישה החרדית תייצר אנשים טפשים . מדובר על אחוז זניח בחברה החרדית שלא שואלים את הבן/בת : האם הוא/היא מוצאת חן בעינך ? . . .נ. ב. חחחחחחח

למעלה