אתה מתבלבל...
חיפשתי אסמכתאות לדבריך (ואני לא מדברת על האם אלוהים קיים עכשיו או לא, אלא רק על זה שבתור אדם דתי נדמה לך שאתה לא צריך להגן על המולדת שלך) ולא מצאתי שום דבר שדומה למה שאמרת... מה שכן מצאתי זה "תורה מגינה לעולם" (במסכת סוטה דף כא עמוד א)ולדברי רש"י - התורה מגינה לעולם נגד החטא. כלומר הלימוד שלה מגן עליך מיצר הרע. כך שאין פה עניין של לטובת המדינה אלא לטובת הלומד... ובכלל איזה מן חוק זה שמתקיים לפעמים? זה כמו שאטיל מטבע ואומר שתפילה תגרום לו לנחות עם הסימן "עץ" למעלה, וכשיצא פלי אומר שהתפילה גורמת לו ליפול כך אבל לא בכל מקרה... אני לא אכנס להסברים המשעשעים שמנסים לתרץ איך זה שיש חוק אבל הוא נשבר כל הזמן באופן רנדומלי לחלוטין ועדיין מתייחסים אליו כחוק ומתעלמים מהמציאות... זה לא משנה איזה המצאות צצו בשביל להסביר למה ילד קטן מת, נחבל, או חולה בסרטן... בעולם החרדי, כמו בעולם החילוני כמו בעולם הגויים - בסופו של דבר במבחן התוצאה - אין הבדל בין חרדי, חילוני וגוי. רק שאם גוי שורד תאונת דרכים לא הולכים להגיד הגומל, ולא מתייחסים לזה כהשגחה פרטית. זה לא משנה אם אפשר להקים צבא על טהרת הקודש או לא. זה משנה שאמונה בלבד לא תציל אותך מכף ידם של אוייביך ובאמת מעניין אותי לדעת איזה צבא קטן ומקצוען תקים? בעזרת אילו כלי נשק? לידיעתך אבן קלע כבר מזמן לא מספיקה כדי לנצח במלחמה... גם לא שופרות... לנשק אמיתי יש מחיר יקר מאד וצריך להיות חברה יצרנית שמגדלת תבואה, ירקות, ומייצרת מוצרים ומוכרת אותם בשביל להשיג את הכסף הזה. אז אין לי מושג לפי איזה הגיון נראה לך שהחברה החרדית בארץ מתאימה לקיום עצמאי. החינוך החרדי כיום מבטל את חשיבות המדעים ומתרכז רק בתורה - מה שגורם לכך שהיכולות של הציבור החרדי להתקיים הן כאלו של קיום טפילי בלבד. לשבת בקרב חברה יצרנית אחרת ולהנות מהפירות תוך כדי התפלפלות כו זו אחרת על כמה התפילה והתורה מגינים. לגבי בנות לשעשוע, לצערי אפשר למצוא גם חילונים עם ההשקפה שלך, אבל היא לא נכונה. היא מבוססת על זה שבעולמך האישה לא ראויה ולא מסוגלת לאותם הדברים שגבר יכול... זה נכון שהם שונים, אבל בסה"כ הדברים שהם יכולים לעשות יש כאלו שהגבר טוב בהם יותר ויש כאלו שהאישה - ובאופן כללי יש שוויון. בנות היום עושות תפקידים שהיו בעבר שמורים רק לבנים. בזמנו לא אפשרו להן להתקבל לתפקידים כאלו בדיוק בגלל השקפה כמו שלך... אבל עם הזמן החליטו לאפשר להן לגשת לתחום. אין להן שום הקלות בקורסים והן צריכות לעמוד בכל הסטנדרטים של הבנים...אז כשמישהי הופכת להיות טייסת קרב - שזה הרבה יותר קשה מכל דבר שאתה אי פעם נאלצת לעשות כדי להחשב תלמיד חכם ברמה כזו או אחרת - אי אפשר לבטל את תפקידה ולקרוא לה "שעשוע". התשובה שלך לא רצינית, לא פרקטית ולא נכונה. ובאמת הייתי שמחה לקבל תשובה יותר כנה לגבי למה החרדים לא מגינים על ארץ הקודש... (רמז - כי המדינה מאפשרת לזה להתרחש עדיין... לא כי התורה מגינה לפעמים)