מתחת לשטריימל

קתרזיס

New member
היו הרבה פחות כופרים אז

מעניין איך היו מתמודדים עם כמות הכופרים של היום... אוכלים בכיפור, לא שומרים כשרות, מחללים שבת, לא מלים את ילדיהם, אוכלים טריפה, מקיימים יחסי מין עם אנשים שונים מבלי להתחתן - ואפילו לא מקפידים באיסור שעטנז...

קליט

New member
משיח יחזיר את כולם בתשובה

ובכל מקרה ; אין מצב כמעט שאדם יבחר למות עבור חילול השבת .

קליט

New member
לא הבנתי מה את רוצה

אגב, אם תזלזלי בשני אז לא נראה לי שתלמדי ממנו . .

קתרזיס

New member
חשבתי שכתוב

"זכור את יום השבת לקדשו". כלומר לפי הפשט כל עוד אני עושה קידוש, מותר לי להדליק אור ולנסוע בשבת... ואז באו חז"ל ואמרו, בעצם, אלוהים אמר זכור אבל הוא התכוון ככה וככה.. אז אסור לעשות מלאכה בשבת. עכשיו אתה אומר שאפילו אם אני אקיים את מה שכתוב בתורה מגיע לי למות... איך זה מסתדר? איך זה מסתדר עם זה שהתורה אסור להחסיר ממנה כלום או להוסיף עליה כלום? אתה מוסיף עליה, ורוצה להרוג את מי שלא מוכן להוסיף. חוץ מזה מה הטעם בקיום מצוות שאין מאחוריהן אמונה, או אהבה לה'? ואם צריך לקיים רק בגלל שכתוב, האם היית רוצח את אחיך אם היה כתוב כך בתורה?

רותם 36

New member
גם לא כתוב בתורה

ללכת עם שטריימל /פאות הכל זה מנהג וחומרות שהוספו מאוחר יותר (תורה בע"פ ) ותילי תילים של פרשנויות שלאט לאט הפכו למשהו מחייב לדוגמה = עד ימי בית 2 היה מותר לאכול עוף וחלב ביחד . העוף נחשב כמו דג לצורך העניין. אחר כך אסרו את זה בגלל "מראית עין" כיוון שיש דמיון בין עוף לבשר שלא יחשבו שאת למעשה אוכלת בשר וחלב יחד ולכן דין עוף כדין בשר . כיום אף אחד לא מערער על הקביעה הזאת יש עוד מלא דוגמאות

alleko

New member
יש יותר

מפסוק אחד בתורה על שבת כמו למשל הפסוק הבא אחרי זכור את יום השבת כתוב בו לא תעשה כל מלאכה נכון שהרבה דברים השתנו והתעוותו מאז כתיבת הטקסט אבל זה ספציפית לא

קתרזיס

New member
אוקיי.

הדיון באמת עקר - שכן אין טעם לדון בחוקים "אלוהיים" כשאני לא מאמינה שהוא קיים. ולעולם תהיה לחרדים (או אנוסים, או חדל"שים) עליונות בתחום הכתובים... שכן עבורי אין טעם לנבור בספר התורה ללא אמונה שהוא קדוש. אבל כן הייתי רוצה לשאול שאלות בסגנון האם היה מקיים כל מה שכתוב בתנך בלי לוודא שהוא מוסרי, והאם יש טעם בקיום מצוות עבורו גם אם אין אמונה או יראת ה' מאחוריהן...

alleko

New member
אותי אישית

מרתק האמונות ומערך הטקסים של העולם העתיק דווקא בגלל ששום אל לא הנחית אותם מלמעלה אלא הם התפתחו במהלך דורות ואלפי שנים של מסורות פחדים ורצונות שבעצם יצרו גם את מה שאנחנו היום אני דווקא חושב שהם היו מחוברים לחיים האמיתיים יותר ממה שהיום מגיעים על ידי ניתוח באמצעים חדשניים אבל יחסית מפסידים הרבה מהרגש הבסיסי והמובנה של האדם

קתרזיס

New member
מסכימה

תמיד הייתה לי בעיית דואליות בנושא הדת היהודית. כי מצד אחד אני יודעת שאלוהים לא קיים ומצד שני חלק מהחוקים והטעמים (והשירים) ביהדות מאד יפים בעיני, עם טעם וחוכמה עמוקים. זה יצר אצלי תחושה שאצלנו יש את התורה הכי "שווה" יחסית לשאר התורות, ושאנחנו גם אנחנו היינו ראשונים בעניין המונותאיסטיות... זה מקום שצריך להזהר ממנו, כי אז מצד אחד אתה אומר שאלוהים לא קיים ומצד שני אתה אומר שהתורה שלך נכונה יותר משל אחרים ובכך נותן תוקף לאלוהים השקרי שלך על פני שלהם.. היום יש לי הרבה פחות מחסומים בלוותר על היהדות שלי. לא אכפת לי אם יקראו לי מתבוללת למשל. היום אני מבינה שכל ההגדרות שעדיין מהדהדות בראש כטאבו יהודי שאסור לעבור עליו, נוצרו על ידי אנשים כמוני וכמוך - לא בטוח שאפילו חכמים יותר. היום קשה מאד להגיע לחיבור לחיים האמיתיים- יש כל כך הרבה הסחות דעת בחיים נורמליים... לא רק שאין הרבה זמן לשבת ולהרהר, אלא שגם כשיש זמן עושים משהו אחר, משחקים בפלאפון, מתקשרים לחבר, צופים בטלויזיה, וכו.

alleko

New member
זה דווקא לא נראה לי כל כך אסון

אתה לא נותן תוקף לאלוהים אלא למסורת של העם ולתרבות שלו שזה עניין אחר לגמרי משאלת אלוהים, רק שאני לא מוצא ביהדות שהיא שווה יותר משאר הדתות זה מסתמא עניין של טעם אולי היא יותר הגיונית אבל מי אמר שזה יותר טוב מדתות יותר זורמות ומשוחררות רגשית. (אגב מסתמא את יודעת שהיה פרעה בשם אמנחאתון שהקדים אותנו באיזה 150 שנה עם המונותואיזם ) אגב אצלי הטאבו'ים היהודיים זה יותר קטע נפשי להתגבר על ההרגשה הזאת של הדרמה או הבגידה במשהו מאשר להבין שזה לא נכון (שזה גם לוקח את הזמן שלו)

קתרזיס

New member
וואלה

לא ידעתי, אבל אני לא מתפלאה... כלומר מן הסתם חלק מהיהדות הומצא וחלק "נשאב" ממקומות אחרים. יש סיכוי טוב שהשתמשו בדברים שקרו והוסיפו עליהם סיפורים להתאים אותם למה שרצו להשיג. כן - זה יותר להתגבר על ההרגשה, אבל בשביל זה אתה גם צריך להזכיר לעצמך שזה לא נכון. כלומר כשהייתי בהריון עם הבן שלי, בתחילת ההריון היה לי ברור שצריך למול אותו, כי ככה יהודים עושים... ואז בעלי אמר שהוא נגד מילה והתחלתי לחשוב על זה יותר לעומק, לבקר בפורום "מוותרים על ברית מילה" ובכלל לבדוק למה אני רוצה למול אותו בדיוק - והמסקנה הייתה שזה בגלל שהחברה מצפה ממני. ככל שדשתי בזה יותר הבנתי שלחילונים כופרים שלא שומרים שום מצווה (כלומר יש מצוות שאנחנו כן שומרים באופן טבעי, אבל זה לא בגלל שזו מצווה) אין שום סיבה למול את ילדיהם. שלפי חוקי התורה כבר מזמן הייתי אמורה למות בסקילה ולכן אין טעם להמשיך ולנסות לרצות את האלמנט היהודי הדתי שעוד קצת שוכן בי... בנוסף, המילה עצמה היא אכזרית מאין כמותה לנפשו וגופו של התינוק שאינו יודע מה קורה איתו ואינו מבין שהוא לא בסכנת חיים (ולפעמים הוא כן). הודעתי להורים שלי שאני לא מתכוונת למול - אבא שלי אמר שזו החלטה שלי לגמרי (זה שהיה חרדי פעם) ואמא שלי החילונית כמובן התחילה מסע שכנועים ושלחה אותי לקרוא בתורה ועשתה לי לוחמה פסיכולוגית (שהיא לא תוכל להקשר אליו באותה צורה כי הוא כמו גוי בלה בלה בלה) - זה נתן לי להרגיש מאד לא נוח אבל עדיין נשארתי בדיעה שלי שאני לא שמה אותו מתחת לסכין של מישהו כדי לרצות אנשים אחרים. שהם יתגברו... אני זוכרת שבתקופה ההיא על הכתפיים שלי ישב עול של "הראשונה מזה אלפי שנה ששוברת מסורת כל כך מהותית ביהדות". וזה לא פשוט לחשוב שאתה הולך ומזלזל בכל מה שאבותיך האמינו בו, ולו מפאת הכבוד לאלו שהביאו אותך לעולם - אבל מצד שני זו גם לא סיבה להמשיך מסורת שאין מאחוריה אמת... בקיצור, עכשיו שישה חודשים אחרי שהוא נולד, אמא שלי מאוהבת בבן שלי לגמרי. אני שמה לה סרטונים ביוטיוב והיא נכנסת לבדוק כל יום ומשתגעת מרוב שהיא מתגעגעת אליו.. אני יודעת שאנחנו לא באותו מצב בגלל שאצלי יש מעט מאד ציפיות ממני לקיים דברים, ובכל זאת רציתי רק להראות לך שאפילו אצל כופרים מוצהרים יש לפעמים מחסומים פסיכולוגיים. אמנם אנחנו כבר מזמן לא משתחווים לאל(ילים) אבל עדיין לוקח זמן לנתץ ולשרוף את מה שהתחנכת שנכון. ואגב, פשוט נזכרתי עכשיו - איך אברהם מוכיח שהאלילים שקריים? אותה הוכחה עובדת במקרה של אלוהים.

alleko

New member
מה שטוב הוא

שבסוף הטבע האנושי לזרום ולאהוב גובר על כל ההחלטות החיצוניות והסטריאוטיפים שאנחנו חושבים שהם ממש חלק מאיתנו אבל אם רק נותנים לזה צ'אנס מגלים שהזרימה האנושית חזקה מכל זה. מה שדפוק זה שמיליוני אנשים פשוט דופקים לעצמם ולכולם את החיים בשם דת או מסורת זו או אחרת , אין בעיה לחיות עם כל הדברים האלה רק לפחות לדעת שהחיים עצמם יותר חשובים מכל זה, אמהות אחרות היו מסוגלות לא לראות מאז את הבת והנכד והכל בשם דבר שהם "מאמינות" בו, יחסית אפילו עם אמא שלך שפר מזלך לגבי אברהם את מן הסתם מתכוונת לקטע שהוא שובר אותם והם לא מגיבים מה שפחות דרמטי אצל אלוהים (אי אפשר לשבור אותו מקסימום לדגדג) או שלא הבנתי למה התכוונת נ.ב. אהבתי את ההנחות לגביי שדווקא לא מאוד רחוקות מהמציאות חוץ מהקטע של הכפירה

רותם 36

New member
תיקון קל בקשר לפרעה

נכון שהוא היה קצת מונותאיסט אבל הכוונה הייתה יותר לעבוד אל אחד = אתון אל השמש ,שגם צוייר כך במקדשים במקום שלל אלים אחרים שהיו קיימים במצרים ( אמון, איזיס וכ'ו). יש קצת מונותאיזם והשפעה כיוון שהאל אתון היה חסר פנים. אבל הכוונה יותר הייתה לעבוד במצרים אל אחד. חסר פנים אבל עדין אליל לפי מאמרים היסטוריים חופף לתקופה שבני ישראל היו במצרים . כך שהמונותאיזם הייתה קיימת כבר

alleko

New member
תיקונון לתיקון

לפי מה שידוע לי אז מונותואיזם פירושו אמונה באל אחד ולא ממש משנה אם יש לו צורה או לא העיקר שאין עוד כוחות חוץ ממנו וזה בדיוק מה שניסה פרעה ההוא להכניס ולא הלך לו בקשר לתיארוך אני הבנתי שההיסטוריונים מתארכים אותו להרבה לפני הזמן ההוא עד כדי שפרויד טען שכת סודית מנאמניו של פרעה אחמנאתון המשיכה להתקיים במצרים הרבה זמן לאחר שהורידו את השושלת שלו מהשלטון ומשה היה נסיך מצרי מהכת ההיא שהתייאש מלהשליט את הדעה הזאת במצרים וניסה אותה על עם של עבדים שהיה במצרים אז

אגס 10

New member
אתה אכן צודק

הרחם של האשה החרדית מייצרת אנשים רגילים,הבעיה שהחרדים הופכים אותם לטיפשים...

קליט

New member
בתוך עמי אנוכי יושבת . זה לא נכון

אם נלך לפי ההגיון שלך אז קח את ה`טלויזיה` שאנשים שקועים בה שעות ארוכות, זה אמור להשפיע בצורה רצינית על הנוער והעם ! . אם החרדים הם תמימים אז יתכן מאוד שהחילונים הם גם מושפעים עמוקות מהתקשורת ומדעת החברה . שמעת למשל שמישהוא ארגן הפגנה נגד התקשורת ששופכת דם בפרסום שמותיהם של חשודים ? . . . כולם הרי בטוחים שהם חיים בעולם מוסרי ומתקדם ! . . אעלק . #`בדור שלנו` זה זניח שמחתנים ילדים בכפיה .

קליט

New member
אני לא חלק מהעדר

יש לי גם דיעות מקוריות מענינות ומפתיעות לפעמים .

grinberg

New member
מני אה, מקוה שקיבלת תשובה ממנו

מהתגובה האחרונה אתה יכול לראות כמה טיפשי ונאיבי הן המחשבות של החרדים. איך אתה רוצה שאנשים כאלו יתאגדו? כל עוד חסרה להם השכלה בסיסית זה לא יקרה.

למעלה