וואלה
לא ידעתי, אבל אני לא מתפלאה... כלומר מן הסתם חלק מהיהדות הומצא וחלק "נשאב" ממקומות אחרים. יש סיכוי טוב שהשתמשו בדברים שקרו והוסיפו עליהם סיפורים להתאים אותם למה שרצו להשיג. כן - זה יותר להתגבר על ההרגשה, אבל בשביל זה אתה גם צריך להזכיר לעצמך שזה לא נכון. כלומר כשהייתי בהריון עם הבן שלי, בתחילת ההריון היה לי ברור שצריך למול אותו, כי ככה יהודים עושים... ואז בעלי אמר שהוא נגד מילה והתחלתי לחשוב על זה יותר לעומק, לבקר בפורום "מוותרים על ברית מילה" ובכלל לבדוק למה אני רוצה למול אותו בדיוק - והמסקנה הייתה שזה בגלל שהחברה מצפה ממני. ככל שדשתי בזה יותר הבנתי שלחילונים כופרים שלא שומרים שום מצווה (כלומר יש מצוות שאנחנו כן שומרים באופן טבעי, אבל זה לא בגלל שזו מצווה) אין שום סיבה למול את ילדיהם. שלפי חוקי התורה כבר מזמן הייתי אמורה למות בסקילה ולכן אין טעם להמשיך ולנסות לרצות את האלמנט היהודי הדתי שעוד קצת שוכן בי... בנוסף, המילה עצמה היא אכזרית מאין כמותה לנפשו וגופו של התינוק שאינו יודע מה קורה איתו ואינו מבין שהוא לא בסכנת חיים (ולפעמים הוא כן). הודעתי להורים שלי שאני לא מתכוונת למול - אבא שלי אמר שזו החלטה שלי לגמרי (זה שהיה חרדי פעם) ואמא שלי החילונית כמובן התחילה מסע שכנועים ושלחה אותי לקרוא בתורה ועשתה לי לוחמה פסיכולוגית (שהיא לא תוכל להקשר אליו באותה צורה כי הוא כמו גוי בלה בלה בלה) - זה נתן לי להרגיש מאד לא נוח אבל עדיין נשארתי בדיעה שלי שאני לא שמה אותו מתחת לסכין של מישהו כדי לרצות אנשים אחרים. שהם יתגברו... אני זוכרת שבתקופה ההיא על הכתפיים שלי ישב עול של "הראשונה מזה אלפי שנה ששוברת מסורת כל כך מהותית ביהדות". וזה לא פשוט לחשוב שאתה הולך ומזלזל בכל מה שאבותיך האמינו בו, ולו מפאת הכבוד לאלו שהביאו אותך לעולם - אבל מצד שני זו גם לא סיבה להמשיך מסורת שאין מאחוריה אמת... בקיצור, עכשיו שישה חודשים אחרי שהוא נולד, אמא שלי מאוהבת בבן שלי לגמרי. אני שמה לה סרטונים ביוטיוב והיא נכנסת לבדוק כל יום ומשתגעת מרוב שהיא מתגעגעת אליו.. אני יודעת שאנחנו לא באותו מצב בגלל שאצלי יש מעט מאד ציפיות ממני לקיים דברים, ובכל זאת רציתי רק להראות לך שאפילו אצל כופרים מוצהרים יש לפעמים מחסומים פסיכולוגיים. אמנם אנחנו כבר מזמן לא משתחווים לאל(ילים) אבל עדיין לוקח זמן לנתץ ולשרוף את מה שהתחנכת שנכון. ואגב, פשוט נזכרתי עכשיו - איך אברהם מוכיח שהאלילים שקריים? אותה הוכחה עובדת במקרה של אלוהים.