יקירי, ענית בדיוק לעצמך!
נתחיל מהסוף - ברור שיש אנשים איכותיים יותר ופחות בכל מקום, אבל אנחנו לא מדברים כאן על איכות הסטודנטים אלא איכות התוכן הלימודי, איכות המרצים וכד'. גם אני תמיד אומרת שיש אצלנו באת"א "תותחים" רציניים בציונים, אבל אם הם יפתחו את הפה וינסו להתבטא או להפגין איזשהו כושר של יחסי אנוש, יהיה להם קשה מאוד להצליח. האם זה אומר משהו על מוסד הלימודים? לא. לגבי גרימת נזק לסטודנטים שלומדים במכללות - נו באמת. על איזה נזק בדיוק אתה מדבר? הדבר היחידי שזה יכול להוביל לו זה או לגרום לאנשים לעבוד קשה כדי להתקבל למכללות טובת יותר / אוניברסיטאות, או לחלופין לנסות לבצע מהפך במקצועיות המכללות עצמן. עובדה שהמכללות הבינתחומית והמכללה למנהל לא נחשבו פעם לטובות בכלל, אבל היום הן נחשבות מאוד, וכמעט מיישרות קו עם האוניברסיטאות. מדוע אתה חושב שהשינוי הזה נגרם? זה לא נגרם סתם כך, זה שינוי שנגרם, בטוחני, ביזע וקשיים רבים, אולי גם לחצים רבים מטעם הסטודנטים. שני החברים שלך, אינם הסטטיסטיקה המרכזית. דבר ראשון, יש כאלו לא מעט גם באוניברסיטאות. זו בדיוק הדוגמה שעליה דיברתי בתחילת ההודעה שלי - יש כאלו שאינם יודעים "לעבור ראיון" ולו בכדי. העניין הוא שלפחות הציונים שלהם והמוסד שלהם מעביר אותם את הסף הראשוני של הכניסה לראיון, שזה המכשול הרציני ביותר. אתה מוזמן לבדוק כמה ראיונות משיגים סטודנטים במכללות הנחשבות פחות מול סטודנטים במכללות נחשבות יותר או אוניברסיטאות לצורך העניין. מבטיחה לך שיש הבדל. מה קורה אח"כ בראיון - זה כבר הכל תלוי בסטודנט עצמו! (כך שמה שאמרת לא רלוונטי בכלל - אתה מספר שהם היו בראיונות. אני מדברת איתך על כך שאנשים לא מצליחים בכלל להיכנס לשלב הזה של הראיונות). לגבי המעסיקים - אני לא מסכימה. זה לאו דווקא קשור ל"שוק הרווי". ז"א, כמובן שזה חלק מזה, אבל לא רק. יש פערים שהמעסיקים מודעים להם (או מאמינים להם, איך שתבחר). יצא לי לדבר בעצמי עם לא מעט מעסיקים שאמרו לי את זה בעצמם, אז לא מדובר "רק" בשמועות אלא גם בניסיון משלי ושל אחרים (כפי שציינתי בהתחלה). ולגבי השורה התחתונה שלך - אני באמת לא רוצה להגיב על זה... שמחה שהתקבלת למשרד, כנראה שאתה טיפוס איכותי ושיש לך קו"ח מרשימים שגרמו לך לבלוט.