מתחיל ללמוד!

Y e h u d a 2 3

New member
מתחיל ללמוד!

שלום , אני מעוניין להתחיל ללמוד משפטים בשנה הבאה ואני מתלבט בין לימודים בקריה האקדמית קרית אונו שערי משפט או המכללה למנהל. מה הייתם ממליצים לי לבחור ? (אשמח לקבל גם המלצות על מכללות אחרות) תודה...

הייבי

New member
המכללה למנהל או הבינתחומי

יש סוג של קונצנזוס שהן המכללות העדיפות. בלי לומר מילה על רמה לימודית- זה נובע בעיקר מכך שהן נתפסות ככה בשוק העבודה ובוגריהם מתקבלים לכל משרות ההתמחות ברגיל. מתוך השתיים האחרות שהצעת אין לי מושג מי עדיפה.

sunkiss

New member
מסכימה עם הייבי

המכללה למינהל והבינתחומי נחשבות המכללות המובילות והנחשבות ביותר מבין כל המכללות שיש, לכן, עדיף לך ללמוד באחת מהן, מבחינת העתיד- מציאת מקום התמחות וכו. בכלל לא הייתי חושבת על קריית אונו, היא ברמה הרבה יותר נמוכה מה- 2 הנ"ל.

BlackUnicorn

New member
נתוני הצלחה בבחינות,

שמועות, היכרות עם אנשים שלמדו שם, מתרגלים ומרצים, וחמור יותר מהכל - היכרות עם מעסיקים שמלכתחילה בוחרים להתרחק מסטודנטים יוצאי קרית אונו ור"ג לרוב, ויש לא מעט כאלו (אם לא מרביתם).

נתונים קוראים איך שרוצים

הרי בכל מועד יש הבדלים משמעותיים בנתונים ההצלחה בבחינות. בפרסום הקודם אונו הייתה מדורגת הרבה מעל המכללה למנהל. מן הסתם זה עונתי ותלוי בהרבה מאוד גורמים לגבי מעסיקים - אולי יש כאלה אם העדפה לכאן ולכאן - לי זה לא הפריע, וגם לא לרוב חברי הכיתה שלי...

BlackUnicorn

New member
אולי לך זה לא מפריע אבל בשורה

התחתונה רוב עורכי הדין שנמצאים בבעיות תעסוקה ומציאת עבודה נמצאים משתי המכללות שציינתי. אני לא אומרת את זה רק על סמך שמועות ששמעתי, אלא גם על סמך קורות חיים שראיתי. אנחנו מחפשים כרגע במשרד שבו אני עובדת עו"ד, וקיבלנו עשרות קו"ח. הפרופיל של כולם כמעט זהה לחלוטין - בוגרי המכללות שציינתי בלבד (מוזר כשלעצמו אבל זה אומר משהו..), בכל טווח הגילאים (גם בני 30-35 שיש להם ניסיון), התמחויות במקומות ממשלתיים לרוב אך לא רק.

BLANKO6

New member
הייתם מדורגים מעל מסיבה אחת - המחזור

המחזור שעבר את מבחני הלשכה במועד שאת מדברת עליו זה מחזור של השלמות כלומר כל הסטודנטים שלא סיימו בזמן כמו כל המחזור שלהם שימי לב שבפעם הקודמת גם היו הרבה פחות נבחנים. כך שהייצוג הגדול והרלוונטי ביותר של איכותם של בוגרי המכללה מתייחס לתוצאות בחינות הלשכה האחרונות.

sunkiss

New member
לא חסרות טענות נגד אונו..

זה משהו מוכח וידוע, שהיא נחשבת מכללה פחות טובה מהמכללה למינהל לדוגמא, יותר קל להתקבל אליה, שזה משהו שגם משקף על רצינותה, בנוסף היא תמיד מדורגת במקומות הנמוכים ביותר באחוז העוברים של מבחני הלישכה (אגב היה גם לפני שבועיים והיא הייתה במקום ממש נמוך)- צריך גם לקחת בחשבון את הקבלה למשרדים מובילים להתמחות= ואם אתה בוגר של ק.אונו, לא ככ באים לקראתך, בלשון המעטה.. אני יודעת את כל הנ"ל מחברים שלמדו שם ומצטערים, מהפירסומים באינטרנט ובכלל משיחות שיוצא לי לנהל

וגם לא חסרות טענות בעד!

אני דווקא חושבת שתנאי קבלה נורמליים מאפשרים לאנשים שהמערכת לא היטיבה איתם להוכיח את עצמם, ולהתבלט. הרי בסופו של דבר, תנאי הקבלה הגבוהים בפקולטות למשפטים נוצרו בעיקר בגלל הביקוש, לאו דווקא בגלל דרישות הלימודים והתפקיד. חוץ מזה, מסלולי הלימוד הגמישים מאפשרים למי שצריך לעבוד להמשיך לעשות זאת גם במהלך לימודים. ולגבי ההתמחות - לא חייבים להתמחות במשרדים הגדולים. לפעמים דווקא התמחות במשרד קטן יכולה להביא אותך למקומות הרבה יותר טובים בסופו של דבר (ובלי כל ה"פלצנות" שמסביב).

flutter girl

New member
את חושבת שזה לא נוצר בגלל דרישות הלימודים?

באמת? אפילו לא קצת?

flutter girl

New member
בעצם

את אומרת שהלחץ, העומס ורמת הלימודים במכללות (שדובר עליהן) זהה לחלוטין לזה שבת"א/עברית? (ואני אגב לומדת בחיפה, ככה שאל תחשבי שאני מתנשאת או משהו)

BlackUnicorn

New member
קצת תשובות..

1. "המערכת לא היטיבה עימם"?? אני מעדיפה שלא להגיב לזה. אבל במשפט אחד - מי שה"מערכת לא הטיבה עימו" בעבר - למה שתטיב איתו בעתיד כשיהיה עו"ד? מי שרוצה מצליח. 2. לגבי תנאי הקבלה - ענו לך כבר לפניי ואני מסכימה. זה לא רק עניין של ביקוש אלא גם דרישות. 3. מסלולי לימוד גמישים יש גם במכללות אחרות דוגמת שערי משפט שנחשבת יותר טובה מק.אונו ור"ג לצורך העניין (אם כי גם היא לא הכי נחשבת, אבל עדיפה על השתיים). בכל מקרה לא הבנתי את הקשר הסיבתי בין מסלול לימודים גמיש לבין הצלחה. 4. התמחות - אני מתמחה במשרד קטן (דיני משפחה.. יש רק משרדים קטנים) וגם אני טיפוס שבכל מקרה מכוון רק למשרדים קטנים. ובכל זאת, מניסיון שלי - גם במשרדים הקטנים דוחים מתמחים מהמכללות האלו, צר לי. החשיבה היא בדיוק אותו חשיבה מבחינת את מי לבחור להתמחות ואת מי לא. אני לא אומרת את זה כדי לעצבן אותך או לנסות לערער אותך, אני פשוט אומרת את המציאות כמו שהיא. שיהיה בהצלחה בכל אופן, מי ייתן ולא תזכי להרגיש את כל מה שאנחנו מדברים עליו פה.

מא12345

New member
חבל שאנשים קובעים עובדות רק עפ"י שמועות...

בשורה התחתונה - כל המכללות הן באותה רמת לימוד ופחות או יותר בעלות אותו המוניטין (מניסיון אישי , שכן יש לי חברים כמעט בכל מוסד אקדמי). המעסיקים כיום דוחים המון סטודנטים מקרב המכללות באופן כללי, ובלי קשר למכללות הספציפיות שציינתם לעיל , וזאת מפאת השוק הרווי בתחום המשפטים. יש לי חבר בבינתחומי שכבר יותר משנה מחפש התמחות , בחור איכותי בעל ממוצע ציונים לא רע בכלל ונתקל בקשיים רבים. כמו כן , ידידה שלי לומדת במכללה למנהל ,בעלת ממוצע קרוב ל90 , ורק לאחרונה מצאה מקום התמחות לאחר קשיים רבים בחיפוש אחר משרד שיקבל אותה.. לעומת זאת , אני סטודנט בקרית אונו בשנה השנייה , וכבר מצאתי התמחות במשרד בינוני - גדול ודי נחשב (בלי פרוטקציות...) , ושמעתי על סטודנטים נוספים מהקריה שהתקבלו למשרדים נחשבים אחרים. לכן אני ממליץ - לבחון את העובדות באופן מעמיק יותר , לפני שמקשקשים , שכן הדבר עלול לגרום לנזק לסדטונטים אשר לומדים במכללות שציינתם... אגב , התקבלתי למכללה למנהל והעדפתי ללמוד בקריה האקדמית , על סמך המלצות והתרשמות אישית מהסטודנטים שלומדים שם. נכון שלא כולם "איכותיים" וברמה גבוהה , אך אני מכיר אישית גם סטודנטים שלומדים במכללה למנהל ובאוניברסיטה העברית שלא היו מתקבלים ללימודי "מחשבת ישראל" (מבלי לפגוע..!)

BlackUnicorn

New member
יקירי, ענית בדיוק לעצמך!

נתחיל מהסוף - ברור שיש אנשים איכותיים יותר ופחות בכל מקום, אבל אנחנו לא מדברים כאן על איכות הסטודנטים אלא איכות התוכן הלימודי, איכות המרצים וכד'. גם אני תמיד אומרת שיש אצלנו באת"א "תותחים" רציניים בציונים, אבל אם הם יפתחו את הפה וינסו להתבטא או להפגין איזשהו כושר של יחסי אנוש, יהיה להם קשה מאוד להצליח. האם זה אומר משהו על מוסד הלימודים? לא. לגבי גרימת נזק לסטודנטים שלומדים במכללות - נו באמת. על איזה נזק בדיוק אתה מדבר? הדבר היחידי שזה יכול להוביל לו זה או לגרום לאנשים לעבוד קשה כדי להתקבל למכללות טובת יותר / אוניברסיטאות, או לחלופין לנסות לבצע מהפך במקצועיות המכללות עצמן. עובדה שהמכללות הבינתחומית והמכללה למנהל לא נחשבו פעם לטובות בכלל, אבל היום הן נחשבות מאוד, וכמעט מיישרות קו עם האוניברסיטאות. מדוע אתה חושב שהשינוי הזה נגרם? זה לא נגרם סתם כך, זה שינוי שנגרם, בטוחני, ביזע וקשיים רבים, אולי גם לחצים רבים מטעם הסטודנטים. שני החברים שלך, אינם הסטטיסטיקה המרכזית. דבר ראשון, יש כאלו לא מעט גם באוניברסיטאות. זו בדיוק הדוגמה שעליה דיברתי בתחילת ההודעה שלי - יש כאלו שאינם יודעים "לעבור ראיון" ולו בכדי. העניין הוא שלפחות הציונים שלהם והמוסד שלהם מעביר אותם את הסף הראשוני של הכניסה לראיון, שזה המכשול הרציני ביותר. אתה מוזמן לבדוק כמה ראיונות משיגים סטודנטים במכללות הנחשבות פחות מול סטודנטים במכללות נחשבות יותר או אוניברסיטאות לצורך העניין. מבטיחה לך שיש הבדל. מה קורה אח"כ בראיון - זה כבר הכל תלוי בסטודנט עצמו! (כך שמה שאמרת לא רלוונטי בכלל - אתה מספר שהם היו בראיונות. אני מדברת איתך על כך שאנשים לא מצליחים בכלל להיכנס לשלב הזה של הראיונות). לגבי המעסיקים - אני לא מסכימה. זה לאו דווקא קשור ל"שוק הרווי". ז"א, כמובן שזה חלק מזה, אבל לא רק. יש פערים שהמעסיקים מודעים להם (או מאמינים להם, איך שתבחר). יצא לי לדבר בעצמי עם לא מעט מעסיקים שאמרו לי את זה בעצמם, אז לא מדובר "רק" בשמועות אלא גם בניסיון משלי ושל אחרים (כפי שציינתי בהתחלה). ולגבי השורה התחתונה שלך - אני באמת לא רוצה להגיב על זה... שמחה שהתקבלת למשרד, כנראה שאתה טיפוס איכותי ושיש לך קו"ח מרשימים שגרמו לך לבלוט.

מא12345

New member
אז ככה...

לגבי איכות המרצים - מדובר במרצים הבולטים ביותר בכל תחום כמו פרופ' גבריאלה שלו , ד"ר דודי שוורץ וכו'.. (משלמים להם המון כסף כדי שילמדו שם...) , כך שלא ברור לי על איזה "איכות מרצים" את מדברת. גם בנוגע לחומר הלימודי , מדובר באותו החומר ובאותה הרמה .להזכירך כולם ניגשים לאותם מבחני הלשכה , כך שאת מבססת את טיעונייך על שמועות שכן אינך מודעת לרמה הלימודית שם. הנזק אליו התכוונתי , הוא הנזק למוניטין של מכללות אלו, דבר אשר עלול לפגוע באופן ישיר בסטודנטים אשר יתקשו למצוא משרד להתמחות , וזאת עקב הסתמכות על שמועות ללא כל ביסוסן תחילה. לגבי המכרים שלי ממכללות אחרות , הרי שלא ציינתי שהם זומנו לראיונות. גם להם לקח זמן עד שמישהו התייחס אליהם! התפיסה של המעסיקים כיום היא כי מכללה היא עדיין מכללה ,ולי אישית לא ידוע על העדפה גורפת של מכללה מסויימת בקרב המעסיקים.. בסופו של דבר , אני באמת מאמין (אולי אני תמים) כי מי שטוב יצליח בסופו של דבר , לא משנה היכן למד. לילה טוב..

BlackUnicorn

New member
סבבה. היו לי עוד כמה דברים

אבל אתה רק תאמר לי שזו תפיסה שונה אז.. נניח לזה. שיהיה לך לילה טוב :)

sunkiss

New member
לא ככ מסכימה עם המשפט :"מי שטוב יצליח"

כי צריך לפחות לקבל את ההזדמנות להצליח! ויש מקומות שדוחים על הסף, לפני שפגשו בכלל בסטודנט- רק בגלל המוסד בו למד, כמו שבלאק יוניקורן אמרה... ובדיוק בגלל זה, יש צורך שהמוסד האקדמי בו למדת יציף אותך למעלה ולא תזרק ללא הזדמנות בכלל, וזו הסיבה שצריך ללמוד במוסד שנחשב ברמה גבוהה יותר- אוניברסיטאות/ או מבחינת מכללות- המכללה למינהל/הבינתחומי.

למעלה