מש לעשות....?

רמץ

New member
אתה ממש מחמיר

הפורום הזה לא התחיל כפורום תוכן בלבד ואין שום סיבה לשנות אותו. האווירה בפורום של תפוז, בניגוד מוחלט לשאר הפורומים של משחקי תפקידים באשר הם היא מאוד ביתית ומזמינה וזו אחת הסיבות שהוא עדיין חי ובועט בניגוד לשאר הפורומים שכבר טוחנים מים במשך שנים וחיים רק מכנס לכנס. בכנות, כמה אפשר לקרוא הודעות מתפלספות בסגנון האם אתם חושבים שתסרוקת אחידה של השחקנים תתרום לאווירת המשחק? אני עצמי מאוד מסתייג מכל ההודעות בסגנון: "לזכרם של קורבנות הפיגוע אתמול" אבל זה חלק ממה שנחמד בפורום הזה. אתה רוצה תוכן קר וקטילות של משתתפי פורום לא ענייניים - לך לפורום של העמותה. נראה כמה זמן תצליח להשאר ער...

Illithid

New member
אווירה מאוד ביתית ומזמינה...

שמע, אני לא אומר שהפורום הוא גיהנום, אבל הוא בהחלט לא תמיד מזמין וביתי. אפילו עכשיו יש את ההודעה של הבלש חסר הבית שמסתובבת חופשי בפורום... ויש גם כמה דוגמאות ישנות שאוכל להביא אם תרצה. בכל מקרה, אני חושב שהרגשתי מעט התגוננות על הפורום בהודעה שלך, ואני חושב שממש אין צורך. נרוטו רק ניסה לשפר את איכות הפורם, וזהו. אין שום צורך לפרש זאת אחרת (במידה ומישהו פרש זאת אחרת) ד"א - אתה באמת חושב שהודעות הפיגועים הם דבר נחמד בפורום??? גם אם זו לא היתה הכוונה (ואני משוכנע שזאת לא היתה...) תנסה להזהר בנושא הזה. יש הרבה משפחות ומכרים של נפגעים שמסתובבים פה ושם.

Naruto007

New member
אתה טוען שזה פורום חם ואוהב...

אבל אם כל הכבוד, יש בו כמה דברים שלא מתאימים לתיאור: אני מרגיש שפורום בלי דיבור חופשי (בלי העלבות כמובן) אינו מעודד הרגשה אמיתית, כי חלק מהשפה זה גם מילים שאסור להגיד כאן. יש אנשים ממש לא סימפטיים, שגורמים להרגשה הרבה יותר גרועה מאשר הפורומים המרדימים שהזכרת. אני לא מצפה שיפתחו משטר חדש בו כל אחד חייב לכתוב הודעות דומות, מותר להיות חופשיים. אני כן מצפה שיהיה קשר כלשהו בין ההודעות ובין הנושא של הפורום.זה לא דרישה-זה עניין בסיסי.

רמץ

New member
תגובה לנטורו ואליטיד

אני מסכים אתכם בהחלט בעניין חמימות הפורום. הודעות כמו זו של הבלש באמת מרתיעה מבקרים חדשים וכל תיקוני השגיאות האלה רק מלבים את תחושת חוסר הנוחות. לא רק שאני חושב שצריך להניח לשוגים לנפשם, אני אפילו זועם על כל המתקנים עם ההערות. בנאדם מגיע לפורום עם שאלה, פתאום מתנפלים עליו עם ספלרים ועלבונות. קשה לכם לקרוא - אל תקראו, עזבו את האיש בשקט. אבל אני חורג מהנושא... אתם בטוחים שבדקתם את שאר הפורומים? בפורום של העמותה חצי מהמגיבים הם מתנשאים מתחכמים שלא עונים על השאלה. בפורום של יצורי רשת חצי מהמגיבים הם ילדים קטנים, מקללים ומציקים אז כן. יש פה בלש שמעליב אנשים. אני לא מרוצה מזה, אבל הוא אחד והוא כן רהוט והוא גם תורם לא מעט לדיונים (אם מניחים בצד את צחצוחי הלשון). Damn Right אני מגונן על הפורום! אתם מבקשים לקחת ממנו את מה שטוב בו. כפי שאמרתי - כל הודעות ההשתתפות בצער נראות גם לי לא קשורות, אבל הן בגבולות הטעם הטוב והן ואחרות כמותן מכניסות משהו מבחוץ שמזכיר לנו שהפורום מורכב מבני אדם - שזאת קהילה. יכול להיות שמה שאני מחשיב כטעם טוב בעצם עובר כל גבול עבורך, אבל כך זה היה מאז ומתמיד ואתה הוא המבקש לשנות זאת. כל זה כמובן כבר מזמן חרג מהטריגר המקורי - הודעות התמיכה: אני חושב שיש להן בהחלט מקום בפורום ולא בפרטי מכיוון שבין השאר, הודעה מחוזקת מושכת את עינם של קוראים אחרים שאולי לא היו קוראים את ההודעה כמו שהיא. כבר הרבה פעמים ויתרתי על קריאתה של הודעה מסיבות שונות ואז חזרתי בי כשראיתי שהיא זכתה לחיזוקים רבים. - ושוב הודעות כאלו מחזקות את התחושה שקיימים פה אנשים.

DDN

New member
רמץ מעליי ניסח את הדברים כל כך יפה.

אבל אני רוצה להתייחס לנקודה אחת שצורמת לי בהודעה שלך נארוטו. "דיבור חופשי" - האם משתמע מדבריך שיש כאן "סתימת פיות"? אתה סותר את עצמך, כשאתה מתלונן שאין "דיבור חופשי" אבל מתנגד לכל הודעות שלא חלק מנושא הפורום (כמו הודעת הטסט של דידיגן) כמו שאמרו רמץ, ננסק וגם אני לפני, זה לא סתם פורום - זה קהילה, עם אנשים. אנחנו לא סותמים פיות, אנחנו מדברים חופשי. נכון, הפורום הוא למשחקי תפקידים, אבל אין רע בהודעה מחוץ לנושא פה ושם. לדעתי הודעות של מזלטובים למיניהן דווקא תורמים להרגשה הקהילתית. לדעת שיש כאן אנשים אמיתיים. ועד רבה, להוציא שתי הודעות ראשיות בעמוד (ומה שמתחתיהן) כל ה13 האחרות קשורות לנושא הפורום. חג שמח.

Illithid

New member
לא נראה לי שהבנת נכון.

נראה לי שלא זו היתה הכוונה של נרוטו בסתימת פיות... בכל מקרה אני אשאיר את זה לנרוטו הפעם (שמתי לב שאני מרשה לעצמי לדבר בשמו יותר מדי בזמן האחרון
)

Naruto007

New member
לא התכוונתי שמשתיקים מישהו

אבל בהחלט לא נותנים לדבר בחופשיות מבחינת שפה. נורא מפריע לדעתי שאני לא יכול להביע בעזרת כל אוצר המילים שלי (תבינו בעצמכם איזה חלק ממנו) את מה שאני חושב. זה יוצר מעין צביעות ולא חופש ביטוי. תבחרו מה אתם עושים, אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

רמץ

New member
ארר... אני עדיין לא מבין ../images/Emo163.gif

המילים היחידות שאני מכיר שמומלץ לא להשתמש בהן הן קללות. אתה בטח מסוגל לבטא את עצמך בלי לקלל, לא?

Naruto007

New member
האמת שזה קשה...../images/Emo163.gif

אני משתמש בקללות כחלק משפה רגילה, זה בשבילי כמו כל מילה אחרת.

סנדרין

New member
טווווב ../images/Emo12.gif../images/Emo142.gif

*לא יודעת אם אתה צוחק או מדבר ברצינות*

Naruto007

New member
אם עוד לא הבנתם

אני מדבר בשיא הרצינות. קללות הם חלק מהשפה, ומבחינתי זה כמו להגיד לאנשים להפסיק להשתמש בפעלים (תחשבו על זה, זה נורא קשה).

gambakupu

New member
קללות הן לא כמו פעלים

הן לא חלק הכרחי בשפה, מה עוד שרוב האנשים לא נהנים לשמוע או לקרוא אותן. ומאחר ואתה במקום ציבורי בסך הכל, המעט שתוכל לעשות זה להשתדל לא לנבל את הפה. כמו שביקשנו (וחלקנו דרשנו) להשתדל להימנע משגיאות כתיב, זה בהחלט במקום (ואף יותר) לבקש ממך לא להשתמש בקללות. כל הכבוד לך שהתרגלת להשתמש בקללות באופן חופשי. תתרגל אחרת.

PUMI for ever

New member
אז אני גם אסביר את עצמי טוב יותר

המטרה של פרסום תגובה היא לא בשביל לשמח אותך, אלא אם כן היא פורסמה אליך. השאלה "אתה שמח לראות שמשה מסכים עם שמואל?" היא לא רלוונטית כל-עוד אני לא שמואל, למה? אם אני שמואל אז אני כן שמח לראות שמשה מסכים איתי. אם אני לא שמואל, אז לא אכפת לי, כי ההודעה לא מתיחסת אליי, אבל תהייה בטוח ששמואל היה זקוק לתגובה הזאת של ההסכמה, וזה עשה לו רק טוב לדעת שאחרים מתעניינים בכתיבתו ומסכימים עם דעותיו ועמדותיו. בקשר ל-10 הודעות (לא רק של סנדרין אלא של 10 חברי פורום שונים) שמוסרות את אותו מסר בדיוק, זה ספאם-אני מבטיח לך שכותב ההודעה לא יזכור מי שלח "מזל"ט" ומי לא. ההודעה שמפרסמים היא לא בכדי שהמפרסם ישאר חקוק בליבו של חתן יום ההולדת לנצחי עד על כך שהוא איחל לו מזל-טוב ביום הולדתו, לא כדי להביע אכפתיות ואמפתייה כלפיו. אני לא רוצה הודעה מדני בתוכן: "מזל טוב לנרוטו מכל חברי הפורום, נא לא לשרשר תגובות כי כבר אמרתי מזל"ט" - ההפך! הודעה כזאתי הייתי מחשיב לספאם כי פשוט אין לה תפקיד בפורום אם אי אפשר להגיב עליה. הנה ההסבר עם פורומים מומחים, אונטופיק, מטרות פורום וירקות: תשים לב, שלפני קישורים מסויימים לפורומים, צוות הניהול של תפוז הוסיף סמליל (icon) של משקפים. הדבר מעיד כי בפורום הנ"ל ישנו מנהל שהוא "מומחה" לנושא הפורום, לדוגמא: אם הפורום עוסק בבעיות משפחה, אז בפורום ישנה מנהלת בכירה של אגודה נגד אלימות במשפחה, אם הפורום עוסק במחלה כלשהי אז בפורום ישנו דוקטור שמתמחה במחלה הזאת, אם הפורום עוסק בטיפול בזוגיות אז יש בפורום פסיכולוג\יועץ נישואים (לדוגמא). מטרת הפורומים הנ"ל היא יחידה: לתת מענה לשאלות ובקשות של גולשים בנושא הפורום ע"י המומחה, כי למטרה זאת המומחה שם. לכן, לא תראה בפורום ההוא הודעות של "מחר אני משתחרר מהצבא", או "מחר אני מתחתן" כי זה לא קשור לשאלה שהמומחה שבמיוחד משתתף בפורום יכול לענות עליה. לעומת זאת, אנחנו לא פורום שמתמחה במ"ת, מכל סיבה שהיא, ולכן יש מקום לפעמים להודעות אופטופיק.

Naruto007

New member
אתה בעצמך אומר

שההודעה לא מעניינת אף אחד חוץ מ"שמואל". לכן, אין שום צורך להביע אותה בציבור אלא בפרטיות. אני מסכים לגמרי ששמואל ישמח לדעת שמשה מעריך את עבודתו, אבל אם אף אחד אחר לא מתעניין זה לא צריך להיות בהודעה בפורום. בקשר להרבה הודעות, אני חושב שהרבה יותר הגיוני (עוד פעם) לשלוח במסר אישי מזל"ט (נניח לי כמו שכתבת). שוב, זה יותר אישי ואינטימי. והבנתי את עניין המומחה, אבל בכל זאת-זה בכל זאת פורום בנושא משחקי תפקידים. לפי מה שתארת פורום מומחה מורכב משאלות ותשובות, אבל בפורום רגיל (לא מומחה) יש גם עניין אישי.

אגב..

הוצאתי עכשיו עוד פוסט ההלוג שלי.. זה מתחיל ליות ממש מעניין.. :p http://blog.tapuz.co.il/DND

מדובר בבני-אלים!

דמות עם כמות מופרזת כזו של תכונות, יכולה לעשות בערך מה שהיא רוצה... ולכ, במקום לחשוב "מה כדאי לי להיות", תחשוב מה אתה באמת רוצה לשחק, ואז תשתמש במרווח התמרון שיש לך מ90 נקודות לתכונות ו8 דרגות כדי ליצור את זה.

למעלה