מש לעשות....?

מש לעשות....?

אני צריך לבנות דמות חדשה במשחק של חבר שלי... המשחק לא ממש מאוזן ... כאילו בסופו של דבר אנחנו יוצרים די חזקים.. אבל זה כיף.. כי כל העולם שלו גם מאוד חזק.. בכל מקרה .. יש לי לעשות דמות רמה 8... ולחלק נקודות אבילתי ככה.. יש לי 90 נקודות.. ה- MAX הוא 18 וה- MIN הוא 8 אני שואל מה קדי לי לבחור כי אני בייתי הרבה דברים ואין לי רעיון מה ליות.. :p

DDN

New member
היי BBOY

תגיד, נכון שדאגת שיהיו לך פחות שגיאות בהודעה הזו? אני שמתי לב. יש לך מעט שגיאות. אני אתקן ואענה: שגיאות: קדי = כדאי בייתי = בניתי. ליות = להיות. עכשיו, מינוחים: אביליתי = ABILITY והכוונה נקודות תכונה. (יש לך את המונחים בעברים, אם תתמודד בתחרות, אולי תזכה בספר לשחקן או לשה"מ) בכל מקרה, הייתי הולך על דמות מעורבת עם מקצוע יוקרה. מה מעניין אותך? דמות לוחמנית? או דווקא הלוחמים החרישיים יותר או אפילו הקוסמים?

כה..

אני די דאגתי לזה.. XP.. ותודה אל התיקון... P: אל איזה תחרות אתה מדבר.?? P: אני אוהב את הגנבים ואת הנזירים.. אבל שחקתי כל כך הרבה נזירים וגנבים שאני כבר פיתחתי שיתות (לא יודע אך לכתוב שיתות.. P: ) לשחק עם גנבים (לדוגמא ה-Sneak attack שלהם... אני שחקתי עם שתי חרבות קצרות יש אופציה לאפתיה את האויב עם ה- Tumble וזה גורם ל- Sneak attack ועוד עם שתי חרבות.) וגם על הנזירים אני חרשתי.. P: ובא לי לשחק משהו אבל אני לא יודע מה לבחור.. P:

gambakupu

New member
עוד קצת+ תשובה

קודם כל, דני דיבר על תחרות הפורום, פרטים בקישור. עוד קצת תיקונים: אל- על שיתות- שיטות לאפתיה- להפתיע

Illithid

New member
הממם

תראה... בעקרון זה תלוי בך. אבל אם כבר אתה רוצה רעיונות אז תביא לנו מעט קווים מנחים על הסגנון שאתה מעדיף. בכל מקרה, אם כבר יש לך 90 נקודות (ואו!) לחלק, הייתי הולך על דמות שצריכה יכולות חזקות. נזיר הוא הדוגמא הטובה ביותר אני חושב... הוא פשוט צריך הכל. גם פלאדין היא דמות תובענית למדי בנושא היכולות. שניהם מגיעים להשיגים מרשימים למדי שיש להם יכולות טובות. דרך אגב, אכן יש שיפור ניכר בנושא האיות!

רמץ

New member
משחק בתכונות גבוהות

כמובן שבסיכומו של עניין כדאי לך לבחור דמות שמוצאת חן בעיניך ולא סתם דמות שמומלצת למשחק עם תכונות גבוהות (מאוד מאוד), אבל כמה נקודות למחשבה: * מאגר תכונות גבוה (כמו 90) יכול מאוד להתאים לדמויות ביניים. ארבעת מקצועות הבסיס של מו"ד הם קוסם, לוחם, כוהן וגנב המסתמכים כל אחד על תכונה יחידה: תבונה, כח, חוכמה וזריזות בהתאמה. כאשר יש לך יותר מתכונה אחת גבוהה, אתה יכול להחזיק איתה את שאר דמויות הביניים - בפרט כאלו הדורשות מספר גדול של תכונות גבוהות. מי שממש מתאימים לקטגוריה הזו הם: פייטן: כריזמה, זריזות ותבונה פלאדין: כח, חוכמה וכריזמה (וכדאי גם חוסן, זריזות ובעצם גם תבונה) סייר: זריזות, כח וחוכמה הפלאדין ללא ספק מככב. * אפשרות נוספת לניצול תכונות גבוהות היא משחק רב מקצועות כמו כוהן-קוסם, כוהן-גנב, דרואיד-סייר וכיוב'. המקצוע המתאים ביותר למשחק רב מקצועות, לדעתי, הוא המכשף. תיגבור קסום ליכולות מקצועיות הוא משהו שבאמת יכול להעלות את הדמות לרמה מקצועית על-טבעית So to speak. גנב-מכשף, לוחם-מכשף, ברברי-מכשף, סייר-מכשף או אפילו קוסם-מכשף הם דמויות נפלאות שבד"כ קשה לשחק בגלל ההתפרשות הנדרשת על תכונות מרובות - מה שלא ממש מפריע בבניית הדמות הנוכחית. * דמות שסך תכונותיה הוא 90 היא ללא ספק דמות מיוחדת שתתאים למשחק של מגוון דמויות מיוחדת שאי פעם חשבת לשחק. כשאני אומר "מיוחדת" אני מתכוון לדמות החורגת מהסטראוטיפ כמו: לוחם נבון, קוסם חזק, גנב כריזמתי או גנב חזק, כוהן זריז... דמויות כאלו הן לא רק דמויות עמוקות יותר אלא גם מתאימות להשתייך למעמד יוצא דופן בחברה. הגנב הכריזמתי הוא מנהיג כנופיית הגנבים, הלוחם הנבון הוא גנרל אסטרטג... יש פה הזדמנות לשחק דמות מיוחדת באמת. * לבסוף, אם עדיין אינך מצליח לבחור, תוכל תמיד לעשות זאת על דרך השלילה. אתה יודע אילו דמויות אתה לא אוהב. שאל את שאר השחקנים אילו דמויות הם משחקים ובדוק מה חסר לחבורה. האם חסר להם דיפלומט? כח רגלי חזק? מרגל? מטיל לחשים? מרפא? לבחירה על פי דרישה אולי יש טעם תבוסתני מעט, אבל יש בה גם תבונה רבה. זה יכול להיות הרבה פחות מהנה לשחק קוסם בחבורה שיש בה עוד קוסם או כוהן בחבורה שיש בה עוד כוהן - עד כדי כך שכדאי לשקול מחדש משחק של דמות כזאת אפילו אם כבר בחרת בה. חבורה בריאה היא מרכיב מאוד חשוב במשחק. מקווה שעזרתי ובהצלחה. רק מילת אזהרה אחרונה - יהיה קשה לחזור ולשחק דמויות "נורמליות" לאחר מכן. קחו זאת בחשבון.

Naruto007

New member
אם אין לך מה להוסיף...

למה כתבת? אני אגב מבין אותך בעניין נזירים, אני כל פעם מוצא איזה ספר עם מקצוע יוקרה שנורא גורם לי לרצות לנסות אותו. חברים שלי כבר כועסים על מספר הנזרים שלי (למרות שאני משתדל שהם לא יהיו חזקים מדי). באמת כדאי לראות מה שאר חברי הקבוצה משחקים, ותמיד נחמד לעשות משהו ביחד: דרואיד וסייר הם שילוב מעולה, גנב ופייטן, וקוסם ונזיר (למרות שהם לא תמיד יסתדרו, הם שילוב מנצח). עוד רעיון יפה זה פשוט לעשות דמות לגמרי מוזרה, למשל להתחיל עם בעיה פיזית או נפשית שתגרום לך לחשוב הרבה על מה שהדמות עושה-אפילו אם זה מסבך אותה בצרות. על תעשה דמויות שלא מתאימות לך (כבר כתבתי על זה פעם, אבל אם לא ראית ואתה מעוניין אין לי בעיה לפרט). אני לא עשיתי כוהנים למשל, אני פשוט לא מוצא משהו שאפשר לעשות איתם שיהפוך אותם למעניינים יותר. חפש בספרים אחרים רעיונות חדשים. אחד הדברים הכי טובים זה savage spesies. תוכל למצוא שם איך ליצור כמעט כל דמות, אני בניתי בעזרתו של DM נחמד דמות שהיא בעצם medusa (לא החיה המימית, המפלצת שהופכת לאבן..). תמיד נחמד לעשות גיוונים. ואתה יכול פשוט להתעלם מהשיטות החזקות שלך עם גנב או נזיר, ולנסות לעשות משהו חדש ולא חזק מדי. נזיר שמתמחה בהגנה היא ממש חזק בהגנה, אבל אם תעשה אותו כמו שצריך הוא לא יוכל להזיז למישהו חזק יותר מגובלין. תחשוב ותמצא את מה שהכי מתאים לך, ובהצלחה ^^

סנדרין

New member
אממ, כדי לחזק את מה שהגבתי לו?

...ואת מי שהשקיע זמן ומאמץ בכתיבה? Naruto007, מותר לשאול למה אתה מוצא לנכון לשלוח איזו הערה ארסית בתגובה לכל הודעה שלי?

Naruto007

New member
בגלל שמצב מה שאני רואה כספאם

בפורום עולה. בכל מקום יש מישהו שחייב לכתוב איזו הודעה חסרת עיניין. DDN לא רואה בכך ספאם, אבל אני כן. באף פורום שאני מכיר אין ספאם כמו שיש באתר הזה, וזה הרבה יותר חמור לדעתי מכל בעיה אחרת שיש בפורום.

סנדרין

New member
... ../images/Emo142.gif

אתה חושב שתגובה של תמיכה בדעה של מישהו היא ספאם? (יש גם את העניין שעם כל ה'ספאמרים' אתה בדרך כלל מעיר רק לי, אבל גם בלי לדעת מי אתה בדיוק אני יכולה לנחש את הסיבה ואין טעם להעלות אותה לפורום)

Illithid

New member
ספאם או לא...

קחו את זה למסרים. אחרת זה באמת הופך לספאם מיותר. *זהירות מ outing.

סנדרין

New member
למה? ../images/Emo142.gif

עניין הספאם הוא לא וויכוח אישי, אלא דיון הנוגע לכל הפורום. אני לא רואה טעם בלהעביר אותו למסרים.

Illithid

New member
סנדרין...

עד עכשיו, חייבים להודות שהדיון היה אישי בינך לבין נרוטו. גם בגלל שכמעט רק אתם כתבתם, וגם כי אחד הנושאים המרכזיים היה העניין של ההערות של נרוטו כלפייך. אם תמשיכו לדבר על ההערות, תעברו למסרים. אם מדברים על ספאם, תעשו את זה כמו שצריך. תפתחו הודעה עניינית עם הדעות שלכם, תגיבו... אתם יודעים מה לעשות. ספאם הוא אכן נושא חשוב שראוי לדיון משל עצמו, לדעתי.

Naruto007

New member
אני בהחלט לא רציתי להפוך את זה

למשהו אישי. אני פשוט סובל נורא מהספאם בפורום, ואני מודע שיצאת שעירה לעזאזל כי בדיוק ראיתי את ההודעה שלך. עכשיו, אני מוסר לכל האנשים שלדעתי כל הודעה כזאת היא ספאם. אני בעצמי מרגיש שאני עושה ספאם, אבל אני חייב להגיד את דעתי. אני חושב שהודעות צריכות להיות עניניות יותר ופחות "נכון" ללא תגובה. זה לגמרי לא הגיוני לכתוב הודעה שכולה רק סימן של סמיילי מחייך ותוכן של "נכון מאוד". אני בהחלט מוכן לדון בנושא הספאם, ולהתווכח (בצורה תרבותית כמובן) בקשר לנושא זה. אין לדעתי טעם לפתוח דיון חדש, נמשיך כאן... אני אמרתי את דעתי.

סנדרין

New member
אני חולקת על דעתך. ../images/Emo142.gif

גולש, נקרא לו משה, נכנס לפורום, קורא הודעה ומסכים איתה. אין לו מה להוסיף. למה שלא יוסיף את אישורו, ולו בשביל לחמם את הלב של מי שהשקיע בהודעה? כמובן שיש העדפה להודעות ענייניות, או שמעוררות דיון, אבל מכאן ועד להגדיר תגובות חסרות-תוכן כספאם הדרך ארוכה.

Naruto007

New member
ואני לא מסכים איתך

כי לדעתי חוץ מכותב ההודעה עצמה, אף אחד לא הרוויח ידע או שינוי בחשיבה ע"י ההודעה של משה. לכן, אפשר לשלוח הודעה אישית, שבהחלט תחמם לכותב ההודעה את הלב, כדי שידע שקוראים את ההודעה ומעריכים אותו על השקעתו.

למעלה