מש לעשות....?

סנדרין

New member
תגידו, ../images/Emo142.gif

אני היחידה שלא נהנית לשחק דמות בלי חסרונות? גם כשקיבלתי יכולות טובות בזריקת קוביה, הורדתי את הניקוד לאזור השמונים-מינוס. היה דיון על זה פעם. להעלות אותו מחדש או שזה מיצא את עצמו?

Illithid

New member
אם בא לך לדבר על זה

תעלי הודעה. בשביל זה נועד הפורום.

סנדרין

New member
זה מתאים לשרשור, ../images/Emo142.gif

וחבל לפתוח הודעה חדשה באותו הנושא - היא תדחוק דיון אחר לארכיון.

Illithid

New member
הכוונה ב"פתיחת הודעה"

היא לאו דווקא להתחיל הודעה חדשה (למרות שזה עשוי להתפרש ככה...) עוד פעם - בא לך לשרשר, שרשרי.

Naruto007

New member
כבר דיברנו על זה

אני לא זוכר עם מי, אבל מישהו כתב בנושא ואני בעצמי כתבתי הודעה ארוכה על למה לא כדאי לעשות דמויות חזקות מדי, לכן זה לא נכון שאת היחידה שחושבת ככה. הנושא (לפי מה שאני זוכר) היה ארוך ואני לא חושב שיש טעם לחזור אליו עוד פעם. אני רק אזכיר שיש מי שנהנה לדעת שהדמות שלו חזקה מאוד ויש מי שנהנה לשחק דמויות ממוצעות כדי שהוא ירגיש שהן אמיתיות. לא נראה לי שיש טעם להיכנס לדיון הזה עוד פעם, אבל אם את באמת מעוניינת אז אין בעיה.

Nihau

New member
במ"ת החסרונות האמיתיים של הדמויות

באים בסופו של דבר מתוך השחקן בעיקר כי את הניקוד של התכונות תמיד אפשר לשנות עם הדרגות. וגם בגלל שהבעיות האמיתיות הן בעיות של נקודת מבט ותפיסת עולם או נושאי אישיות מהותיים - הרבה יותר מאשר היכולת בקשת או בריצה למרחקים גדולים.

Illithid

New member
ואו

מרוב דיבורים על ספאם כבר שכחתי לגמרי שזה היה הדיון המרכזי... בכל מקרה, אם אתה רוצה רוצח, יש לך עוד כמה אפשרויות. שקלת לקחת דרגות במקצוע היוקרה רוצח? זה יכול לשפר את הדמות פלאים בכל מה שקשור לרציחות (איך הגעתי למסקנה הזאת??). בקשר לגזע, הייתי ממליץ על אלפים אפלים... הם רוצחים מלידה, וכל כך כיף לשחק אותם...

רוצח הוא לא מקצוע

הוא דרך מגונה לעשות דברים. מצד שני, בשיטות מבוססות מקצועות (להסדיל ממבוססות כשרונות, שהן פשוט יותר טובות) יש מקצוע לכל שטות... אלפים אפלים? תבנית זולה, מיותרת ומעצבנת - אם מישהו היה בא אלי ומבקש לשחק אלף אפל, אוטומטית הייתי זורק אותו מהקבוצה - מכל הסטריאוטיפים הזולים שמו"ד מספקת לשחקניה, האלף האפל הוא המטופש ביותר. מצד שני, אני מתנגד עקרונית לכל השטויות הללו של "דמויי אדם" שהם בעצם אנשים בחליפות מצחיקות עם סטריאטיפים במקום אופי. המין האנושי מגוון ומעניין מספיק, ואם הדמות שלך חייבת עור שחור ואוזניים מחודדות בשביל להיות מיוחדת, אז עדיף לא לשחק אותה בכלל.

Illithid

New member
אחחח

הרשה לי להבהיר כמה דברים: רוצח הוא כן מקצוע. הוא מקצוע יוקרה שמתואר במדריך לשה"ם בע"מ 29-30 (לפי גרסה שלוש... אין לי את 3.5) והוא הוצע כפיתוח לרעיון הדמות שBBoy העלה. אז אם לדעתך שיטת המשחק לא טובה, זה דבר אחד, אבל אל תשלול הצעות של אנשים אחרים ללא ביסוס. הגזעים דמויי האנוש מייצגים תכונות אנושיות בהקצנה. לכל אופי של גזע דמוי אנוש, תמצא גם בן אנוש דומה. אם בא לך לשחק דמות עם אופי שתואם להפליא את הסטריאוטיפים של גזע מסויים, לקיחת הגזע מסייעת לך בהרחבה של האופי שכבר רצית, ולא כתירוץ לאופי. אם מישהו עושה שימוש לא נכון בסטריאוטיפים של גזע, זו בעיה שלו, ולא של השיטה. ותשתדל להפסיק עם סגנון הכתיבה היהיר והמתנשא שלך. הוא ממש עולה על העצבים.

מקצועות

רוצח הוא מי שמבצע מעשי רצח. לא צריך מקצוע מיוחד בשביל זה. אם הוא החליט לשחק רוצח (לא המתוחכמת שבהחלטות, אבל ניחא), אז הדבר מתבטא במשחק, לא בחבילה טיפשית של בונוסים. גם כשמשתמשים בשבלונות שנקראות מקצועות, רצוי לנסות לשבור את הכבלים שלהם - ה"רוצח" בהחלט יכול להיות נזיר, לוחם ואפילו איכר - הוא לא צריך שבלונה חדשה שתגדיר את עיסוקיו. לקיחת גזע לא מסייעת בשום הרחבה של אופי הדמות - היא סתם חבילה מיותרת וחסרת דמיון של בונוסים. תכונות אנושיות מוקצנות? הוא שאמרתי - אין שום סיבה לתת למישהו זקן ארוך וקומה נמוכה אם אתה רוצה לשחק אותו כרטנן חובב משקאות. התנשאות? אני לא מתנשא על אף אחד - פשוט יש אנשים שמשפילים את קומתם.

Illithid

New member
ואני לא רוצח,

פשוט יש אנשים שרצים ונתקעים על הסכין שלי.

DDN

New member
תראה, תשמע, תבין.

רוצח במשרה מלאה הוא מה שנקרא "רוצח שכיר" כמו ברוס ויליס ב"ללכת על הכל" שהוא אחד שמיקד את חייו בכך שידע איך לגרום לאחר לסיים את חייו. החליטו שזה שווה מקצוע משלו. ניחא. כמובן, שמשחק של מקצוע כזה אמור לגרור דפוס התנהגות מסויים שיצדיק אותו. הוא לא סתם - "מקצוע יוקרה" במו"ד 3. בנוגע לגזע - אני חסיד של בני אדם, אין לי מה לתרום לדיון בנוגע למקצועות. והמשפט האחרון בהודעה שלך - !!!! זה שווה חתימה.

רמץ

New member
כאמור - בהתייחסות לדרקונים למטה

מערכה שעוסקת במאבק בין הטוב המוחלט לרוע המוחלט (כפי שמציגה שיטת הנטיות של מו"ד), ברי שתיבנה על סטריאוטיפים. זה חלק ממה שכיף במשחק. ילדותי... אבל כיף.

לא רוצח במקצוע..

אלה נזיר.. מתגנב כזה... שרוצח בעזרת הידיים.. וכישורי הנזיר שלו..

רמץ

New member
בקשר לדרו

אני מאוד אוהב את הגזע הזה, אבל גם אני הייתי מסתייג מלאשר אותו. בכל זאת מדובר בגזע מתועב שעוסק בדברים מתועבים שהלילה יפה להם. כל חבורת הרפתקנים שמעט שכל בקודקודם תיטיב להתרחק מהם (כן סטריאוטיפים שוב), ומדברים על לילה - מה בדבר הרגישות לאור? תשובה כמו: "אז אני אסתובב עם 1- להתקפה" ממש לא מקובלת.

Illithid

New member
גזע מתועב...

אההה *נאנח בחולמניות ומזיל דמעה*... כל כך יפה! התשובה לרגישות לאור, דרך אגב, היא פשוט להסתובב בלילה או במקומות תת קרקעיים (שזה מה שהם לרוב עושים) ישנה עוד דרך, למרות שאני חושב שהיא מעט מאולצת, והיא לקחת את הפיט "daylight adaption" שמוריד את כל המינוסים... עוד פעם, אני לא אוהב את הדרך, אבל היא אפשרית.

רמץ

New member
להסתובב בלילה

אם זה מסתדר עם החבורה אז זה מסתדר איתי. אבל להסתובב בלילה עם דרו מתאים למעט מאוד חבורות - רובן כוללות רק אלפים אפלים אחרים. אבל כן - זה אפשרי.

Naruto007

New member
יש עוד פיתרון

שמצאתי בספר לא רישמי אבל רעיון יפה. הוא נועד לנזירים והרעיון הוא פשוט שהנזיר הוא עיוור אבל בסופו של דבר מקבל blindsight. אני תכננתי לשחק את זה אבל גם אתה יכול. תחשוב עם הקבוצה שלך הקשר לתכונות של מקצוע היוקרה הזה, רק רציתי לתת לך קווים ראשיים. יכול להיות שכשנלחם הנזיר שלך בקוסם, הקוסם עיוור אותו עם קסם אור חזק מאוד ועיוור אותו לתמיד.

למעלה