מש לעשות....?

Illithid

New member
אכן אכן.

לא רק שזה משאיר את הפורום יחסית נקי מספאם, זה גם מגשים את המטרות יותר טוב; אני יודע שאני הייתי הרבה יותר שמח לקבל הודעת תמיכה במסר אישי מאשר סתם בפורום (זה נותן את ההרגשה שהתומך באמת מתכוון למה שאמר)

snift

New member
כפי שכבר כתבת.. DDN אכן לא

רואה את זה כספאם וכך גם גורבש. הפורום הינו פורום קהילתי ולא פורום מקצועי. הסכמה חד פעמית עם מישהו ואפילו סתם חיזוק חיובי בצורת סמיילי רלוונטיים בהחלט. שירשור OFF אחד בעמוד רלוונטי בהחלט. רובינו מכירים גם מחוץ לפורום ובהחלט מעניין אותנו לדעת על דברים שקורים לאנשים שמאחורי הכינויים. בסופו של דבר, ספאם הינו מה שמנהלי הפורום מחליטים שהוא כזה.

Illithid

New member
כמה שאני שונא חוסר תקשורת...

1) דיברנו על חיזוק חד פעמי, ודיברנו על כך שהוא אפשרי במסרים. אתה יכול להסכים או לא להסכים, אבל לפחות תגיב על הרעיון... 2) אתה לא ממש יכול לקבוע מה רלוונטי ומה לא (למען האמת, אף אחד כמעט לא יכול) - אתה יכול להגיד שלדעתך זה לא רלוונטי. 3) יש מספיק תוכנות (ICQ, MESSANGER וכו') שמאפשרות עדכון נוח יותר ומהיר יותר בפרטים מחיים אישיים. 4) ספאם הוא אכן מה שמנהל הפורום מחליט, וזו הבעיה שנרוטו העלה. לדעתו ספאם הוא דבר אחר, וסביב זה פחות או יותר נסוב הדיון. מצטער אם ההודעה נראית מעט תוקפנית, אבל אני כבר מנוסה בחוסר תקשורת וזה נושא שתמיד עצבן אותי. בבקשה מכולם, לפני שמפרסמים תגובה, לקרוא בעיון את הפתיל (או לפחות את הנושא בפתיל שמגיבים עליו). ועוד פעם, בבקשה לא לקחת ללב.

snift

New member
דבר ראשון - תלמד לקרוא.

אני הגבתי בדיוק למה שהיה בהודעה שלפני, אתה טענת שח"ח צריך להיות במסרים ואני טענתי שלא. אני יכול להגיד את דעתי ואתה יכול להגיד את דעתך אבל בהחלט יש מי שקובע מה רלוונטי ומה לא. ברא ובראשונה מדובר בחברת "תפוז", אחר כך מדובר בגורבש ו DDN אשר מנהלים את הפורום והם ורק הם רשאים לקבוע מה רלוונטי. אחריהם נמצאים דרגורן ואנוכי - אבירי הפורום, אשר אמונים על פרשנות דבריהם הנעלים של גורבש ו DDN. העובדה שיש אפשרות להתכתבות בתוכנות כאלו ואחרות אינה רלוונטית לכלום.

Illithid

New member
בבקשה תקפיד על דיון תרבותי.

הערה של "תלמד לקרוא" ממש לא במקום כאן, ובמיוחד שהיא לא מוצדקת. אם יש פה מישהו שלא מתאמץ לקרוא את ההודעות כהלכה, זה אתה. -אתה לא טענת שח"ח לא צריך להיות במסרים, אלא קבעת שהוא רלוונטי ביותר בפורום (ובלי שום התייחסות למסרים) מפה אני יכול להבין שכנראה לא הבנת נכון את נושא ההודעה שאליה הגבת (ובה היה בבירור העניין של שליחת הודעות במסרים), ומפה ההערה שלי על חוסר תקשורת. -אני אשמח מאוד אם תגיד את דעתך, אבל אל תקבע חד משמעית שדעתך היא הנכונה ללא אפשרות לערער. מפה באה ההערה הבאה שלי. -עוד פעם, לא אתה, לא תפוז, או כל אחד אחר יכול לקבוע חד משמעית מה רלוונטי ומה לא. אתם יכולים לקבוע מה רלוונטי כלפיכם, ומפה כלפי הפורום, אבל לא כלפי אנשים אחרים. נרוטו פשוט טען שלדעתו הודעות כאלו לא רלוונטיות כלפיו וכלפי פורומים אחרים שהוא מכיר, וניסה לשנות את ההשקפה של הפורום הזה בשביל לתרום לו. -ושוב נושא הרלוונטיות; אני הבאתי את נושא התוכנות כתגובה להודעה שלך: "רובינו מכירים גם מחוץ לפורום ובהחלט מעניין אותנו לדעת על דברים שקורים לאנשים שמאחורי הכינויים. לנושא הזה, שאליו ההודעה היתה מיועדת, ההודעה מאוד רלוונטית. אם לדעתך עדיין לא קראתי או הבנתי את ההודעה שלך מספיק טוב, בבקשה תבהיר את חוסר ההבנה.

DDN

New member
שוב, חוסר הבנה.

כשסניפט אמר לך "תלמד לקרוא", נראה לי שהוא התכוון ללמוד לקרוא שרשור. סניפט הגיב למעלה לנרוטו ולא אליך. ההודעה שלו אמנם הייתה מתחת לשלך, אבל הוא לא הספיק לקרוא אותה לדעתי. הוא הגיב לנרוטו שכתב מעליך. בכל מקרה, במהלך הסופשבוע אני מקווה שיצא לי סופסוף לעבוד על כל הסיפור של הספאם, שרשורים ושפה.

Illithid

New member
גם במקרה הזה,

הוא עדיין זה שלא קרא את הכל (או נתן את דעתו על הכל). למרות שאני אכן לא הבנתי את הכוונה שלו כנראה, זה עדיין לא משנה ממש. רוב הטיעונים עדיין בתוקף.

Naruto007

New member
קודם כל

יהיה הרבה יותר פשוט אם אנשים יגיבו מתחת להודעות שאליהם הם מתייחסים. עכשיו, אני בהחלט מסכים עם איליט'יד שהערה כמו "תלמד לקרוא" אינה כותרת הודעה שמעודדת דיון תרבותי. הרעיון של הדיון היה ההצעה שלי והרעיון שלי לגבי ספאם, ולכן הדעות כאן הן העיקר, ומה שרלוונטי בעיני כבוד המנהלים והאחראים ותפוז הם מה שאני מנסה לשנות. בקשר לסוף השבוע שלך, דני (זכור לי שביקשת שיקראו לך בשמך הפרטי-תקן אותי אם טעיתי) אני אשמח אם תסביר אחת ולתמיד את נושא הספאם, כדי למנוע אי הבנות. כך אוכל להביע את דעתי על הנושא בקלות רבה יותר, ואני בטוח שזה רק יעזור לכל משתתפי הדיון.

DDN

New member
אתה לא טועה.

אני הולך לנסח מעין תקנון, שלא היה לנו עד כה. לאחר שגם גורבש יראה אותו, נפרסם אותו לעולם. הוא יסביר מה זה ספאם בעינינו בפורום, ועוד דברים.

Naruto007

New member
אני מרגיש חשוב

אני ועוד כמה אנשים עוררנו צורך להוציא תקנון רשמי
זו בדיוק הייתה המטרה שלי, וברגע שזה יצא אני אוכל לנסות ולשנות את השקפת חברי הפורום מכל ישראל (למרות שאין סיכוי) לגבי ספאם שטני
ברגע שאני אשכנע כמה אנשים, נצא במסע כיבוש כל פורום משחקי תפקידים בתפוז, ואיש לא יוכל לעצור אותנו (צחוק שטני) מוהאהאהאהאהאהאהא.

Illithid

New member
כמו שאמרתי -

לדעתי מגיע לנושא דיון משלו. זה, בכל זאת, הדיון של bboy... ודיון על ספאם יכול לגנוב את כל אור הזרקורים. אם הנושא חשוב לך פשוט תתחיל דיון חדש ואני אשמח להשתתף, כמובן.

PUMI for ever

New member
תגובה

ספאם: מכלול רב של תגובות ו\או והודעות שלא קשורות לנושא. הודעות אוף-טופיק (off-topic, א"ט להלן): הודעות ו\או תגובות שלא קשורות לנושא הפורום (במקרה הודעה) או לנושא ההודעה (במקרה תגובה). ההודעה של סנדרין, כן הייתה קשורה לנושא (היא הביעה תמיכה בהודעה אחרת, שגם היא הייתה קשורה לנושא ד"א) והתפרסמה פעם אחת בלבד, מה שמוריד את האפשרות של הודעת ספאם. בניגוד לכך, אם היא הייתה מפרסמת בערך 10 הודעות, שכל אחת מסתכמת ב-"נכון", "צודק", "מסכימה", "תומכת", "חושבת גם ככה" וכד', אז היה זה יכול להקרא ספאם, מהסיבה הפשוטה שכל מכלול ההודעות מביעות את אותה הדעה, וכיוון שאין תוכן להודעה, מספיקה בהחלט הודעה אחת שזכאת בכדי להעביר את הרגשתה. בנוסף, הודעת א"ט, היא הודעה שלא קשורה לנושא הפורום. כותרת הפורום שלנו היא משחקי תפקידים, ועם זאת היא נושאת הרבה נספחים שאין כלל להתווכח לגביהם (כגון "מה נחשב למשחק תפידים?" האחד יגיד שישנם משחקי תפקידים במחשב, ובהחלט קיים ז'אנר שכזה, ואחר יגיד שישנם משחקי תפקידים בצורה מופשטת, או על נייר ובהחלט גם הם קיימים, ולכן מחויבותינו לקבל בתור הודעות און-טופיק (on-topic- שכן בנושא הפורום) את שתי סוגי ההודעות הנ"ל ולא לפסול קטגוריה אחת מהן.). אבל, היות והפורום שלנו הוא לא פורום "מומחה", ז"א שעצם קיומו הוא לא לספק מענה אך ורק לבעיות\שאלות בנושא משחקי תפקידים כי הנושא הוא הומני לחלוטין ואין דבר שכזה "דוקטור למשחקי תפקידים" שקביעתו היא מוסמכת וסופית. אי לכך, לדעתי כן יש מקום להודעות א"ט בפורום, שכן אין הן מהוות פגיעה במטרות הפורום ובנוסף, יש לנו מנהל פעיל שדואג לאסוף את כל ההודעות הנ"ל ולחבר אותן לשרשור א"ט אחד גדול גם בכדי לבטל את המספר הרב של הודעות הא"ט וגם בכדי ליצור גישה נוחה לכל ההודעות הללו שנמצאות באותו השרשור. חג שמח, א.

Illithid

New member
תשמע

אני לא יכול להגיד בכנות שאני שותף לדעתו של נרוטו שספאם זה דבר כל כך נורא ו/או הבעיה המרכזית של הפורום... אבל אני אדם ווכחן מטבעי, ולכן תסלח לי אם אמשיך להתווכח בעקשנות
. אתה לא יכול לשלול את היות ההודעה של סנדרין ספאם לפי ההגדרה שאתה עצמך הבאת למלה. באותה המידה אני יכול להגיד "אני? פלאפון בשיעור? אין מצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצב! את לא רואה שזו מחברת המורה?" (טוב אולי זה לא בדיוק אותה רמה, אבל מקבלים את הרעיון) הצעד הראשון הוא לדבר עם נרוטו על מה הוא מחשיב לספאם. אני חושב (ואולי זה רק אני) שכוונתו של נרוטו ב"ספאם" היתה הודעות קצרות חסרות תוכן ומעט חסרות חשיבות. לפי הגדרה זו, אפשר להחשיב את ההודעה של סנדרין כספאם.

PUMI for ever

New member
תשמע

נרוטו כבר אמר מה זה ספאם: "[...]לדעתי כל הודעה כזאת היא ספאם[...]" (נאמר בהקשר להודעה הזאתי של סנדרין), "[...]הודעה שכולה רק סימן של סמיילי מחייך ותוכן של "נכון מאוד"." אחרי שהוא הגדיר את משמעות הספאם בשבילו וגם האשים את סנדרין בפרסום אחת- רק אז אני אמרתי מה אני חושב שזוהי הודעת ספאם ובניגוד אליו הגנתי על סנדרין. איפה החלק השגוי? ובנוסף: אם אתה אומר "אתה לא יכול לשלול את היות ההודעה של סנדרין ספאם לפי ההגדרה שאתה עצמך הבאת למלה." אז בוודאי ובוודאי שאי אפשר להגדיר את ההודעה של סנדרין ככן הודעת ספאם ע"י הגדרה שמישהו אחר הביא למילה.

Illithid

New member
אסור לגנוב כותרות! בושה!

אהה. טוב זה בהחלט מבהיר את עמדתך יותר מההודעה הקודמת. בקשר לחלק השני, אם הוא לא היה מובן, אני הגדרתי את הודעתה של סנדרין כספאם לפי ההגדרה של נרוטו. לפי ההגדרה שלך זה לא היה... בעקרון, הנקודה הכללית היתה שאתה לא יכול לקבוע חד משמעית מה זה ספאם ומה זה לא, וכך נראה שעשית בהודעה הקודמת. מה שאני עשיתי, זה קבעתי מה זה ספאם בהתאם להשקפה של נרוטו, ולא מחוץ לה.

Naruto007

New member
אסביר את כוונתי יותר טוב.

אני מתכוון לא רק להודעותיה של סנדרין, אלא בכלל להודעות מסוג זה. לדעתי מקומן של הודעות תמיכה במסרים אישיים, בשביל להראות את ההערכה כמשהו אישי ואמיתי, וגם בגלל שזה לא מוסיף לשאר חברי הפורום (אתה שמח לראות שמשה מסכים עם שמואל?). כשיש 10 הודעות (לא רק של סנדרין אלא של 10 חברי פורום שונים) שמוסרות את אותו מסר בדיוק, זה ספאם-אני מבטיח לך שכותב ההודעה לא יזכור מי שלח "מזל"ט" ומי לא. זה תופס הרבה מקום וחסר משמעות לחלוטין. ותסלח לי אבל לא הבנתי את הקשר בין הז'אנרים השונים של משחקי תפקידים וההודעות הקודמות. אם תוכל להסביר מה הקשר בין "פורום מומחה", הודעות און-טופיק והמטרה בפורום, אני אשמח מאוד. ובהחלט חג שמח

סנדרין

New member
אתם יכולים לקרוא לי רותם ../images/Emo12.gif../images/Emo142.gif

(רותם הספאמרית הגדולה
)

למעלה