אז אני גם אסביר את עצמי טוב יותר
המטרה של פרסום תגובה היא לא בשביל לשמח אותך, אלא אם כן היא פורסמה אליך. השאלה "אתה שמח לראות שמשה מסכים עם שמואל?" היא לא רלוונטית כל-עוד אני לא שמואל, למה? אם אני שמואל אז אני כן שמח לראות שמשה מסכים איתי. אם אני לא שמואל, אז לא אכפת לי, כי ההודעה לא מתיחסת אליי, אבל תהייה בטוח ששמואל היה זקוק לתגובה הזאת של ההסכמה, וזה עשה לו רק טוב לדעת שאחרים מתעניינים בכתיבתו ומסכימים עם דעותיו ועמדותיו. בקשר ל-10 הודעות (לא רק של סנדרין אלא של 10 חברי פורום שונים) שמוסרות את אותו מסר בדיוק, זה ספאם-אני מבטיח לך שכותב ההודעה לא יזכור מי שלח "מזל"ט" ומי לא. ההודעה שמפרסמים היא לא בכדי שהמפרסם ישאר חקוק בליבו של חתן יום ההולדת לנצחי עד על כך שהוא איחל לו מזל-טוב ביום הולדתו, לא כדי להביע אכפתיות ואמפתייה כלפיו. אני לא רוצה הודעה מדני בתוכן: "מזל טוב לנרוטו מכל חברי הפורום, נא לא לשרשר תגובות כי כבר אמרתי מזל"ט" - ההפך! הודעה כזאתי הייתי מחשיב לספאם כי פשוט אין לה תפקיד בפורום אם אי אפשר להגיב עליה. הנה ההסבר עם פורומים מומחים, אונטופיק, מטרות פורום וירקות: תשים לב, שלפני קישורים מסויימים לפורומים, צוות הניהול של תפוז הוסיף סמליל (icon) של משקפים. הדבר מעיד כי בפורום הנ"ל ישנו מנהל שהוא "מומחה" לנושא הפורום, לדוגמא: אם הפורום עוסק בבעיות משפחה, אז בפורום ישנה מנהלת בכירה של אגודה נגד אלימות במשפחה, אם הפורום עוסק במחלה כלשהי אז בפורום ישנו דוקטור שמתמחה במחלה הזאת, אם הפורום עוסק בטיפול בזוגיות אז יש בפורום פסיכולוג\יועץ נישואים (לדוגמא). מטרת הפורומים הנ"ל היא יחידה: לתת מענה לשאלות ובקשות של גולשים בנושא הפורום ע"י המומחה, כי למטרה זאת המומחה שם. לכן, לא תראה בפורום ההוא הודעות של "מחר אני משתחרר מהצבא", או "מחר אני מתחתן" כי זה לא קשור לשאלה שהמומחה שבמיוחד משתתף בפורום יכול לענות עליה. לעומת זאת, אנחנו לא פורום שמתמחה במ"ת, מכל סיבה שהיא, ולכן יש מקום לפעמים להודעות אופטופיק.