משפט לבלטריקס

דפני1234

New member
מה שאמרתי זה..

"חטיפתם ועינויים של הזוג לונגבוטם: אני טוענת כאן לאי שפיות זמנית. אי שפיות זמנית היא מצב שבו אדם לא אחראי למעשיו למשך זמן קצר. בלטריקס הייתה במצב של לחץ גבוה. אנחנו יודעים שהיא הצליחה להתחמק מאזקבאן בתירוצים שונים. היא טוענת שהיא מעולם לא אמרה דבר נגד הלורד וולדמורט. זה מביא אותנו למסקנה: או שהיא לא הייתה שם, ובעלה או מישהו אחר טיפלו בזה או שהיא מכחישה את זה. שתי האפשרויות תומכות בעובדה שהיא הייתה תחת לחץ. כל העולם שלה מתמוטט עליה. היא חוטפת את הזוג לונגבוטם היא צריכה מהם מידע. היא מודעת לעובדה שאם תופסים אותה היא הולכת לבלות את החיים באזקבאן, ויש סיכוי סביר שגם בלי משפט. הם לא נותנים לה את המידע והיא מתחילה לענות אותם. אני חושבת אי אפשר למצוא אותה אחראית למעשיה באותו הזמן." איפה אמרתי שהיא אמרתי שהיא עשתה את זה כי היא הייתה באזקבן ולא רצתה לחזור.

אני דווקא לא חושבת שמדובר ../images/Emo175.gif

באי שפיות. זה אגואיזם (קצת מובן, אולי, אבל לא מוצדק). היא לא רוצה ללכת לאזקבאן, אז היא תענה אותם אם זה מה שיעזור לה! את לא פסיכיאטרית ואין לך ניתוחים מדוייקים של אי דפיות, רק דעתך האישית.

דפני1234

New member
היא זוכתה לפני..

היא זוכתה לפני הסיפור עם הלונגבוטומים. היא עשתה את זה כדי להציל את הלורד וולדמורט. ואני לא צריכה להוכיח שהיא הייתה באי שפיות זמנית. אני מריכה להוכיח ספק סביר. אני צריכה להוכיח שיש אפשרות שהיא הייתה לא שפויה זמנית. ובמצבה, זה אפשרי מאוד.

אה. כן. שכחתי ../images/Emo3.gif../images/Emo175.gif

יש אפשרות שהיא הייתה לא שפויה, כמו שיש אפשרות שהיא כן הייתה שפויה, והיא פשוט אישה רעה.

דפני1234

New member
להיות רע זו לא עברה פלילית

(לצערי, היו לי כמה מורות...) אני לא צריכה להוכיח. חובת ההוכחה היא על התביעה. אני צריכה רק להראות אפשרות לספק סביר. כי לא מרשיעים אדם אם הוא לא 100% אשם.

דפני1234

New member
מצב רעוע

לחץ, סתירה עצמית/הרגשה שפועלים לה מאחורי הגב, סיכון גדול, התמוטות של עולמה עליה. זה לא נראה כמו רקע טוב לאיבוד שפיות באופן זמני? היא יכלה להיות משוגעת. וזה מספיק בשביל להוכיח שאולי זה היה ככה. וזה כל מה שאני צריכה לעשות. את זו שצריכה להוכיח שהיא הייתה שפויה. אני צריכה להוכיח שאולי היא הייתה לא שפויה.

האמ...../images/Emo175.gif

איזה לחץ? מי פועל לה מאחורי הגב? היא יכולה לעזוב הכל, היא בחרה לחיות בסיכון הזה. איזו התמוטטות? לא, זה לא נראה לי רקע טוב. זה אולי גורם לה למתח, אבל מקצת מתח לא משתגעים ויורים בכולם.

דפני1234

New member
אהמ..

איזה לחץ? חשש שאולי אחרי שכולם יתאפסו יחשבו פעמיים ויעלו עליה. מי פועל לה מאחורי הגב? אמרתי שזה זה או שזה הכחשה עצמית כיקודם אמרתי: "אנחנו יודעים שהיא הצליחה להתחמק מאזקבאן בתירוצים שונים. היא טוענת שהיא מעולם לא אמרה דבר נגד הלורד וולדמורט. זה מביא אותנו למסקנה: או שהיא לא הייתה שם, ובעלה או מישהו אחר טיפלו בזה או שהיא מכחישה את זה" היא יכולה לעזוב הכל? בשלב הזה זה כבר מאוחר מדי, לא? איזה התמוטטות? הלורד וולדמורט בעמדת כוח. הוא תומך בעוזרים שלו. הוא ממש חזק. ופתאום הוא נופל, נעלם. זה לא התמוטטות של עולם? וזה לא קצת מתח. זה הרבה מאוד מתח. ואנשים במתח גבוה יכול לירות בעצמו או באחרים אולי. זה כבר קרה.

היא בחרה להיכנס לעולםהזה ../images/Emo4.gif../images/Emo175.gif

אם היא לא הייתה נכנסת לכל העולם הזה, הלחץ הזה לא היה מגיע אליה, היא א הייתה מתמוטטת, היא לא הייתה בהכחשה, והיא לא הייתה בשום דבר. זאת הייתה בחירתה החופשית להיות אוכלת מוות, להיכנס לכל העולם הזה.

ToryMaster

New member
שימי לב

בחירה חופשית? עם המשפחה שלה? ראינו כמה כוח ואומץ סיריוס היה צריך כדי להתרחק מהמשפחה. [אגב, חובת ההוכחה מוטלת על התביעה]

סיריוס לא היה היחיד.../images/Emo175.gif

מה עם טונקס? ואימא שלה? ודוד של סיריוס? אם היא הייתה רוצה היא יכלה. היא בחרה לא להילחם ולהיות כזאת, אז שתיקח אחריות.

דפני1234

New member
אבל הבחירה שלה לא הייתה פשע

עוד לא הוכחת בכלל שלהיות אוכל מוות זה פשע.

לפי משרד הקסמים זה אסור../images/Emo175.gif

ואולי זה לא פשע, אבל בגלל שהיא אוכלת מוות>היא הורגת ומענה אנשים.

דפני1234

New member
באמת?

מי את יודעת שהורשע בגלל השתיכות לאוכלי המוות? ולא בטוח שכל אוכלי המוות הורגים אנשים. היא יכולה לעשות עבודת שיכוע לאנשים אחרים להצטרף.

לא ידוע אולי על מקרי הריגה,../images/Emo175.gif

אבל על מקרי עינוי, שנגרמו מעצם היותה אוכלת מוות. כל אוכל מוות שנתפס, מזתומרת?
קראב, גויל, רוקווד,קרקרוף, דולוחוב, מאלפוי...

אוכל מוות זה הרס את עולם הקוסמים..

כי אוכל מוות הם רוצים לה-ר-ו-ג כל האנשים (חסר הקוסמים {מגולגים}) והם רוצים שעולם יהיה טוהר דם זאת אומרת שעולם יהיה רק לקוסמים תדעכם לכם אוכל מוות = נאצים (הטלרי) זה נחשב פשע מלחמה!

דפני1234

New member
אני אתעלם מההשוואה לשואה

מסיבות פרטיות. ואנחנו לא יודעים מה המטרות של אוכלי המוות. אני יכולה לשער שבתור אנשים אינטליגנטים יש להם מטרות ריאליות. למשל: שיעורים על מסורת הקוסמים. או קמפיינים גדולים של משרד הקסמים נגד נישואים בין קוסמים למוגלגים.

למעלה