משפט לבלטריקס

בקשר אוכל מוות הם פשע מלחמה...

שהם תמיד מתעללים את אנשים שחסר קוסמים...(מגוגלים)

את יודעת מה?

פירוש שפשע מלחמה הוא: פשע מלחמה הוא עבירה בת ענישה לפי המשפט הבינלאומי, בשל הפרה של חוקי המלחמה ע"י אדם או קבוצה של אנשים, אנשי צבא או אזרחים. כל הפרה של חוקי המלחמה היא פשע מלחמה.

דפני1234

New member
אם את מדברת על..

על העניין במחלקת המיסתורין יש שם די והותר אישומים. אני לא בטוחה שהם הואשמו בהשתייכות לאוכלי המוות. ואם בקשר למלחמה הראשונה: ידוע לנו שהם הורשעו על מעשים שעשו, לא על ההשתיכות.

דפני1234

New member
ההגנה

לפני התחלה: אני רוצה להעיר על המשפט הקודם שעשו לבלטריקס, הלא הוא המשפט בספר הרביעי. השופט הוא גם התובע. יש ספק לגבי אחד המשתתפים אבל מתעלמים מזה. הסנגור לא מוזכר כלל וספק אם היה. זה היה משפט מכור מראש. חטיפתם ועינויים של הזוג לונגבוטם: אני טוענת כאן לאי שפיות זמנית. אי שפיות זמנית היא מצב שבו אדם לא אחראי למעשיו למשך זמן קצר. בלטריקס הייתה במצב של לחץ גבוה. אנחנו יודעים שהיא הצליחה להתחמק מאזקבאן בתירוצים שונים. היא טוענת שהיא מעולם לא אמרה דבר נגד הלורד וולדמורט. זה מביא אותנו למסקנה: או שהיא לא הייתה שם, ובעלה או מישהו אחר טיפלו בזה או שהיא מכחישה את זה. שתי האפשרויות תומכות בעובדה שהיא הייתה תחת לחץ. כל העולם שלה מתמוטט עליה. היא חוטפת את הזוג לונגבוטם היא צריכה מהם מידע. היא מודעת לעובדה שאם תופסים אותה היא הולכת לבלות את החיים באזקבאן, ויש סיכוי סביר שגם בלי משפט. הם לא נותנים לה את המידע והיא מתחילה לענות אותם. אני חושבת אי אפשר למצוא אותה אחראית למעשיה באותו הזמן. ניסיון לעזור ללורד וולדמורט לקום לתחייה: החובה המוסרית היא לנסות להציל חיים אם ביכולתך לעשות כן. לא משנה כמה הוא מרושע, או כמה בלתי מוסריים היו מעשיו. ניסיון לגרום למישהו לחיות הוא מעשה טוב, לא אישום. אם היו מוצאים אותו היו הורגים אותו ללא משפט. היא עשתה את הדבר הנכון מבחינה מוסרית. ההריגה של סיריוס בלק והטלת קללות שאין עליהם מחילה על נוויל לונגבוטם והארי פוטר: אני הולכת להתייחס לשני האישומים יחד. לפני הכל אני רוצה להדגיש שבלטריקס הרגה את סיריוס בזמן קרב. לא ניתן להגיד מי "התחיל" כי אז נגיע רחוק מאוד. בלטריקס רק יצאה מאזקבאן. אזקבאן מדמה מצב של דיכאון. היא לא עברה טיפול פסיכולוגי אחרי הבריחה שלה. היא נאלצה להימלט. אני לא חושבת שאפשר לקחת אותה כמי שאחראית למעשיה באותה תקופה. ישנו דבר הנקרא שטיפת מוח. לוקחים אדם וכולאים אותו לכמה שבועות או חדשים בלי לראות או לדבר עם איש. כאשר יוציאו את האדם משם, הוא יסכים לעשות מה שהגרועים שבאויביו יגידו לו לעשות כדי לא לחזור לשם. ההבדל בין זה לבין המצב של בלטריקס ברור: וולדמורט מעולם לא היה אויב שלה. זמן הכליאה שלה היה חמש עשרה שנה, לא שבועות או חודשים. וכמובן, יש להוסיף למשוואה את העניין שיש באזקבאן סוהרסנים. לכן אין להתפלא שבלטריקס עשתה מה שוולדמורט ציווה עליה. אפשר להטיל את האשמה למותו של סיריוס על הרבה אנשים. בלטריקס הכי פחות אשמה, כי היא לא הייתה אחראית למעשיה. לימוד קטין להטיל קללות שאין עליהם מחילה: בנוסף לכל הסיבות על מצבה של בלטריקס שתיארנו למעלה, בלטריקס לא לימדה את הארי פוטר להטיל קרושיו. זו הייתה עצה, ואפילו לא לחלוטין שימושית. השתייכות לאוכלי המוות: זכות אדם בסיסית היא חופש הדעה. זכותו של אדם להחזיק בדעה גזענית כל עוד הדבר לא פוגע באיש. לא ידוע לנו שארגון אוכלי המוות הוכרז כארגון טרור. למעשה לא ידוע לנו שמישהו הורשע אי פעם בהשתייכות לאוכלי המוות. נעצרו בגלל זה, אך לא הורשעו בדין. אוכלי מוות הורשעו בהריגה, הדלפת מידע, שימוש בקללות שאין עליהם מחילה, אני משערת שגם בתקיפת הילאים בעת עבודתם. אבל לא ידוע לנו על אדם אחד שהופלל בהשתייכות לאוכלי המוות. אם כן ניתן לנחש שזו אינה עברה בגלל חופש הדעה.

דפני1234

New member
אני מתנצלת

בפני כל מי שיש להן ידע במשפטים או פסיכולוגיה כי אני בטוח אמרתי משהו שלא נכון או לא לחלוטין נכון מאחת מהבחינות האלה.

Hezi The One

New member
ישנם כמה דברים לא נכונים מבחינה

חוקתיתP: (אךךך לימודי משפטיםXD)

Hezi The One

New member
אין לי כח לעבור על כל העניין אבל

ניקח לדוגמא את זכות הדעה... להתמש בדעה גזענית זה אסור ע"פ החוק. זה שלא ממש אוכפים את זה לא קשור. (לדוגמא עכשיו רוצים להתחיל להעמיד לדין אנשים שקרואים קריאות גזעניות במשחקי כדורגל) ואמ,רוב מה שבלטריקס עושה זה נקרא הסתה,כל העניין שהיא מדברת נגד בוצדמים וזה,והסתה,זה אסור מבחינה חוקית. אפשר להעמיד על זה לדיןO: ואמ,זה בערך העניין,לא נכנסתי להכל.

דפני1234

New member
סיכום קצר קובץ

סיכום: בלטריקס חוותה חמש עשרה שנה באזקבאן. ידוע לנו מה שהיה של דקות ספורות עם סוהרסנים עשתה לאנשים. בלטריקס שהתה באזקבאן יותר משבע מיליון, שלוש מאות חמישים ושמונה אלף, וארבע מאות דקות. אני לא מאמינה שיש עונש יותר גרוע מזה. אני חושבת שהוא מספיק כדי לכפר על כמעט כל חטא אפשרי. הרבה האנשים מתים שם תוך שנה. היא שרדה שם חמש עשרה שנה. אני חושבת שגם אם היא אשמה, היא קיבלה כבר את עונשה מעל ומעבר. מצורף קובץ של כל מה שכתבתי

ומה עם סיריוס?../images/Emo175.gif

הוא שהה שם 12 שנה, שאני חושבת שמעל 10 שנים, זה כבר לא משנה יותר כמה זמן אתה שם, הוא היה שם בגלל פשע שלא הוא ביצע, ולא שמתי לב שהוא הלך לענות ולרצוח אנשים.

דפני1234

New member
אנשים מתמודדים בצורות שונות.

סיריוס יצא מהדיכאון בצורה טובה יחסית, בלטריקס לא. ואי אפשר להאשים אותה בזה.

...../images/Emo175.gif

את טוענת לאי שפיות? זה לא אי שפיות, היא מכרה אותם כדי להציל את עצמה, הרי היא עינתה אותם כדי להוציא מהם מידע לטובתה האישית, זה מה שאת אומרת. רק בגלל שהיא לא רצתה לחזור לאזקבאן, לא נותן לה זכות לגרום לילד לגדול בלי הוריו. אם היא לא רצתה לחזור לאזקבאן היא לא הייתה צריכה לפשוע מלכתחילה. זה לא מעשה טוב. אם מישהו היה מתגנב לבית הכלא ומציל את אייכמן (אתם יודעים מי זה אייכמן, נכון?
), הוא היה מקבל על זה פרס? הוא הציל חיים! לא. היא עזרה לקוסם הנורא ביותר לחזור לחיים, מתוך ידיעה ברורה שהוא יהרוג אנשים תמימים וחפים מפשע, שהוא ינסה להשתלט על עולם הקוסמים, שהוא יעשה מעשים נוראיים... ויותר גרוע- היא מסכימה איתו. היא חושבת שהוא צודק, הוא האדון שלה... היא הרגה אותו בקרב, נכון, אבל היא לא הייתה צריכה להגיע לקרב הזה בכלל! היא לא הייתה צריכה ללכת למחלקת המסתורין!! זה שהיא, מבחירתה החופשית בחרה ללכת לשם, אומר הכל. סיריוס לא הטיל עליה קללות, נכתב בפירוש, שהיא שלחה אליו קללות והוא התחמק. היא עינתה את נוויל מרצונה החופשי. היא עשתה את זה כי הוא הבן של הוריו וגם אותם היא עינתה. כשהיא יצאה מאזקבאן, היא יכלה להצטרף לדמבלדור. אז סיריוס לא היה מת, היא לא הייתה מענה את נוויל... היא בחרה להצטרף למי שהיא ראתה לנכון, מי שהיא הסכימה איתו ועם דעותיו. זו הייתה עצה, נכונה, שלימדה בדיוק מה צריך כדי להטיל קרושיו. לא די בלבטא את המילים, אם הארי היה מחליט להטיל שוב קרשויו, ונהנה מהסבל שלה, משתמש בעצה שלה, הוא היה מצליח. היא נתנה לו את העצה המדוייקת ביותר. אוכלי מוות מתוקף תפקידם הורגים אנשים בשביל הלורד וולדמורט. הם לא נקראים אוכלי מוות כדי ליצור רושם מאיים, הם הורגים, מענים, אין להם גבוולות, הם יהרגו את בניהם בשביל המטרה.

דפני1234

New member
תגובה

כן, אני טוענת שהיא לא שלטה במעשיה אז. בקשר לאייכמן - איכמן עבר משפט, וולדמורט לא. והוא גם לא היה זוכה להגיע למשפט. היא הרגה אותו בקרב. סיריוס הגיע לשם כדי להגן על הארי. בלטריקס הגיעה לשם כי אי ידיעת הנבואה מסכנת את וולדמורט. מסקנה, טרלוני אשמה. אם כשבלטריקס ברחה מאזקבאן היא הייתה פונה לדמבלדור היא הייתה חוזרת לאזקבאן. למה שלא תחזור? גם לאנשים בלתי שפויים יש רצונות. ואני מאמינה שמי ששהה שנה באזקבאן צריך טיפול פסיכולוגי. היא שהתה שם 15 שנה. היא במצב פסיכולוגי קשה מאוד. ובקשר לעצה, שוב המצב הפסיכולוגי שלה. שום אישה שפויה לא הייתה מסבירה למישהו איך לקלל אותה יותר טוב. אוכלי המוות עושים את כל זה בכלליות. אבל יכול להיות שהיא בתפקידה עשתה דברים שאינם בלתי חוקיים.

שוב, מה עם סיריוס?../images/Emo175.gif

היא לא הייתה חוזרת לאזקבאן. כמו שסנייפ התקבל בזרועות פתוחות, ככה גם היא הייתה. היא לא ניסתה ללמד אותו, היא פשוט עשתה את זה, אבל הכוונה שלה הייתה לרדת עליו שהוא לא מסוגל להטיל קללה.

דפני1234

New member
ממש לא

סיריוס היה שייך לצד של דמבלדור. סנייפ עבר לצד שלו בזמן. בלטריקס עינתה אנשים מהצד של דמבלדור. אין לה תרוץ. היא הייתה חוזרת ישר לאזקבאן.

למעלה