ההגנה
לפני התחלה: אני רוצה להעיר על המשפט הקודם שעשו לבלטריקס, הלא הוא המשפט בספר הרביעי. השופט הוא גם התובע. יש ספק לגבי אחד המשתתפים אבל מתעלמים מזה. הסנגור לא מוזכר כלל וספק אם היה. זה היה משפט מכור מראש. חטיפתם ועינויים של הזוג לונגבוטם: אני טוענת כאן לאי שפיות זמנית. אי שפיות זמנית היא מצב שבו אדם לא אחראי למעשיו למשך זמן קצר. בלטריקס הייתה במצב של לחץ גבוה. אנחנו יודעים שהיא הצליחה להתחמק מאזקבאן בתירוצים שונים. היא טוענת שהיא מעולם לא אמרה דבר נגד הלורד וולדמורט. זה מביא אותנו למסקנה: או שהיא לא הייתה שם, ובעלה או מישהו אחר טיפלו בזה או שהיא מכחישה את זה. שתי האפשרויות תומכות בעובדה שהיא הייתה תחת לחץ. כל העולם שלה מתמוטט עליה. היא חוטפת את הזוג לונגבוטם היא צריכה מהם מידע. היא מודעת לעובדה שאם תופסים אותה היא הולכת לבלות את החיים באזקבאן, ויש סיכוי סביר שגם בלי משפט. הם לא נותנים לה את המידע והיא מתחילה לענות אותם. אני חושבת אי אפשר למצוא אותה אחראית למעשיה באותו הזמן. ניסיון לעזור ללורד וולדמורט לקום לתחייה: החובה המוסרית היא לנסות להציל חיים אם ביכולתך לעשות כן. לא משנה כמה הוא מרושע, או כמה בלתי מוסריים היו מעשיו. ניסיון לגרום למישהו לחיות הוא מעשה טוב, לא אישום. אם היו מוצאים אותו היו הורגים אותו ללא משפט. היא עשתה את הדבר הנכון מבחינה מוסרית. ההריגה של סיריוס בלק והטלת קללות שאין עליהם מחילה על נוויל לונגבוטם והארי פוטר: אני הולכת להתייחס לשני האישומים יחד. לפני הכל אני רוצה להדגיש שבלטריקס הרגה את סיריוס בזמן קרב. לא ניתן להגיד מי "התחיל" כי אז נגיע רחוק מאוד. בלטריקס רק יצאה מאזקבאן. אזקבאן מדמה מצב של דיכאון. היא לא עברה טיפול פסיכולוגי אחרי הבריחה שלה. היא נאלצה להימלט. אני לא חושבת שאפשר לקחת אותה כמי שאחראית למעשיה באותה תקופה. ישנו דבר הנקרא שטיפת מוח. לוקחים אדם וכולאים אותו לכמה שבועות או חדשים בלי לראות או לדבר עם איש. כאשר יוציאו את האדם משם, הוא יסכים לעשות מה שהגרועים שבאויביו יגידו לו לעשות כדי לא לחזור לשם. ההבדל בין זה לבין המצב של בלטריקס ברור: וולדמורט מעולם לא היה אויב שלה. זמן הכליאה שלה היה חמש עשרה שנה, לא שבועות או חודשים. וכמובן, יש להוסיף למשוואה את העניין שיש באזקבאן סוהרסנים. לכן אין להתפלא שבלטריקס עשתה מה שוולדמורט ציווה עליה. אפשר להטיל את האשמה למותו של סיריוס על הרבה אנשים. בלטריקס הכי פחות אשמה, כי היא לא הייתה אחראית למעשיה. לימוד קטין להטיל קללות שאין עליהם מחילה: בנוסף לכל הסיבות על מצבה של בלטריקס שתיארנו למעלה, בלטריקס לא לימדה את הארי פוטר להטיל קרושיו. זו הייתה עצה, ואפילו לא לחלוטין שימושית. השתייכות לאוכלי המוות: זכות אדם בסיסית היא חופש הדעה. זכותו של אדם להחזיק בדעה גזענית כל עוד הדבר לא פוגע באיש. לא ידוע לנו שארגון אוכלי המוות הוכרז כארגון טרור. למעשה לא ידוע לנו שמישהו הורשע אי פעם בהשתייכות לאוכלי המוות. נעצרו בגלל זה, אך לא הורשעו בדין. אוכלי מוות הורשעו בהריגה, הדלפת מידע, שימוש בקללות שאין עליהם מחילה, אני משערת שגם בתקיפת הילאים בעת עבודתם. אבל לא ידוע לנו על אדם אחד שהופלל בהשתייכות לאוכלי המוות. אם כן ניתן לנחש שזו אינה עברה בגלל חופש הדעה.