משפטים בנתניה

IMAN14

New member
משפטים בנתניה

בעד ונגד מה לעשות אין לי ציון פסיכומטרי מספיק לאונ'(בערך 90 נק'!!!!) אבל אני רוצה ללמוד מקצוע שגם אני אוהב וגם תהיה לי עבודה די בטוחה. כי אם הייתי רוצה ללמוד משהו שאני רק אוהב זה היה תקשורת במכללת ספיר ואם הייתי רוצה משהו שיש בו עבודה בטוחה זה היה חשבונאות מה דעתכם? אגב ביררתי בפקולטה למשםטים בחיפה לגבי אפיקי מעבר ממכללה. אמרו לי שאם בשנה א' הציונים שלי הם ב3% הגבוהיים ביותר של הכיתה אז אפשר לעבור בלי לשפר פסיכומטרי. בקיצר מבולבל מאוד, אני לא חושב שעד מרץ אני יכול לשפר את הציון(האתר של המרכז הארצי פתוח אצלי ואני חייב להחליט תוך יום אם להירשם או לו) אגב- אין מצב ששנה הקרובה אני לו לומד.

עידוdee

New member
תשובה

אם אני לא טועה אתה יכול להבחן במועד אפריל לכל המאוחר (כמובן שאתה צריך להיות רשום למוסד לימודים, ואם אני לא טועה הרשמה ללימודים מסתיימת לפני הפסיכומטרי עצמו). לגבי המוסד - לא הייתי ממליץ ללכת לנתניה ובמיוחד לא הייתי ממליץ להסתמך שתהיה ב3% העליונים. בכל אופן, ההמלצה שלי היא לעשות פסיכומטרי שוב פעם, ולבדוק לאיזה מוסדות אתה מתקבל. במקרה הכי גרוע תלמד בבינתחומי או במכללה למנהל, אבל ההמלצה היא ללמוד באוניברסיטה.

IMAN14

New member
תשמע

אני רואה את עצמי יותר בתחום השיווק. ואין כזאת פקולטה, אבל תמיד טוב ללמוד משפטים. מה דעתך?

B L I M P

New member
אתה רוצה להיות עו"ד?

כי בין שיווק למשפטים אין ממש. אם כבר אולי כדאי ללמוד מנע"ס + התמחות בשיווק. יש את זה במכללות. אם אתה חושב שתואר ממכללה (ועוד לא הכי נחשבת בשוק) יבטיח לך תעסוקה, כנראה אתה בחור עם המון מזל. רוב בוגרי משפטים הם ממכללות. השוק מראה העדפה ברורה לבוגרי אוני'. לכן תואר ממכללת נתניה בהחלט לא מבטיח לך תעסוקה.

IMAN14

New member
אבל רוב אנשי המקצוע שדיברתי איתם על זה

אמרו לי שהכל תלוי באיך אתה מציג את עצמך מול המעסיק לעתיד ואם אתה נראה בעיניו תותח אז לא יהיה איכפת לו עם למדת במכללה או אונ'. מה גם שיש אינסוף בוגרים בולטים של מכללת נתניה, המוכרת שבהם כנרת בראשי(ייצגה את א' מבית הנשיא).אבי ללום(אחד מהאנשים החזקים בעירייה), אסתר סלמוביץ(חברת כנסת ה13 מטעם צומת) והאם כדאי להשקיע יותר מ30 אלף בשנה כדי ללמוד בבינתחומי שזה שם מפוצץ במין המכללות? כי תכלס עד מרץ אני לא אצליח לשפר את הפסיכו שלי בכל כך הרבה נקודות.

IMAN14

New member
מה אתם מתנפלי עליי

לא באתי לייצג את המכללה הזו ואין לי שום אינטרס לפרסם אותם. אבל בכל זאת היה לי כמה דוגמאות לאנשים מוצלחים מאוד ועשירים שלא למדו באונ' של פלצנים.

Jazz Jackrabbit

New member
היוצא מן הכלל לא מעיד על הכלל,

אם בכלל אפשר להכליל. דוגמה פרטית היא לא משהו שאפשר לגזור ממנו הוכחות רחבות (אלא אם אתה מוכיח את זה בשיטות אינדוקטיביות) המכללות מוציאות יותר מפי 2 בוגרים מהאוניברסיטאות, ולכן - כל עוד אתה לא מוצא שכמות עורכי הדין "המובילים"[1] שיצאו ממכללות גדולה מפי 2 מעורכי הדין שיצאו מהאוניברסיטאות - אי אפשר להתייחס לזה ברצינות יתרה. ובצורה מספרית: המכללות מוציאות 6000 בוגרים לשוק, האוניברסיטאות מוציאות 3000 לשוק. אם נניח שבקבוצת עורכי הדין "המובילים" יש 900 עורכי דין, אז רק אם לפחות 600 מהם הם בוגרי מכללה - יש בסיס (מסוים) לטענה שלך. [1] ומי זה בדיוק עורך דין "מוצלח"? זה שיש לו תיקים מתוקשרים, זה שמרוויח הרבה כסף או אולי זה שזוכה בחלק גדול מהתיקים שלו? ואולי בכלל יש מדד אחר?

עידוdee

New member
נכון מאוד

ותכלס... כולנו יודעים שיהיו עורכי דין שיקחו תיקים שערורייתיים וייצגו פושעים רק כדי להתפרסם. ועוד דבר - 3,000 בוגרים? היית אופטימי לטעמי, לדעתי יש בקושי 1500 ואני מדגיש את הבקושי. ועזוב עכשיו שרק חלק מהבוגרים ניגש לבחינות לשכה.

Anabol

New member
בכתבה שקראתי לפני שנה

לגבי מס' הסטודנטים, נאמר שרק 20 אחוז מהסטודנטים לומדים באוניברסיטה.

Jazz Jackrabbit

New member
אני מניח שיש איזשהו פער בין

הסטודנטים הפעילים לבין מי שמקבל רשיון עריכת דין (נשירה במהלך הלימודים מסיבות כאלו או אחרות, אי מציאת התמחות/"שנת חופשה" לפני ההתמחות. אולי יש גם כאלה שרק לומדים לתואר ובכלל לא רוצים לעסוק במקצוע).

../images/Emo6.gif מה זה אוניברסיטה של פלצנים?

אני מכיר מכללה או שתיים של פלצנים (לא נתניה)

idc

New member
למה לא לשלב משפטים עם מנהל עסקים ושיווק?

הי, אתה יכול לשלב בין לימודי משפטים ללימודי שיווק, כחלק מתואר במנהל עסקים, במרכז הבינתחומי הרצליה. אני מצאפת קישור למידע נוסף על התכנית. בהצלחה! יעל

IMAN14

New member
וכמה התענוג הזה יעלה לי ב3 וחצי נשים?

היתרון הוא שאני אוכל להמשיך לגור בבית ולחסוך הרבה כסף. אבל עדיין... מה הסכום באמת?

למעלה