משעמם...

WarLord

New member
חידת הבקבוק

נתון בידך בקבוק קולה מלא עד סופו (במים) ופקוק בפקק. המטרה - לשפוך חצי מהמים במדוייק עד כמה שניתן אין בידך אמצעים נוספים! קדימה רעיונות ...
(יש פתרון מדוייק יותר מלהשכיב את הבקבוק על הצד ולתת למים להשפך. ציר הסימטריה של הבקבוק עובר במרכז הפקק ולא בתחתיתו)

fr!$h

New member
אין...

אין לי עוד אף אמצעי??? אני לא יכול לעשות חורים?

fr!$h

New member
בינתיים אני לא מוצא רעיון אחר

אבל... אם אפשר להכניס את הפקק לתוך הבקבוק - אז אוליי הפתרון הוא להכניס את הפקק לבקבוק, להמתין עד שהוא ישקע ולאחר ששקע הייתי הופך את הבקבוק ומחקה שהפקק יתקע בצוור של הבקבוק...אוליי - אם הפקק היה אוטם את צוור הבקבוק היו נשארים בערך מחצית מהכמות ההתחלתית של המים.

ihovav

New member
תשובה :

קודם כל - התשובה ניתנה ע"י חבר שלי - קוראים לו דודו אתה מטה את הבקבוק בזווית מדוייקת של 45 מעלות - כל מה שנשאר אחרי זה - זה החצי קשה קצת להסביר - אבל אפשר לדמות את זה לחבית מלאה במים - הרי המבנה של הבקבוק הוא סימטרי - לכן זווית של 45 מעלות מתאימה גם פה

עידית_

New member
גם אם הוא נכון, הוא היה בעייתי

כי איך תטה בזווית מדויקת של 45 מעלות, אם אין לך כל אמצעי נוסף?

WarLord

New member
תשובה

בקבוק קולה עשוי מפלסטיק אבל גם זכוכית הולך (לפחות לפתרון שאני מכיר)

WarLord

New member
מצטער - אני לא מחובר 24/7

כאמור אין אמצעים נוספים ... אבל תמשיכו לזרוק רעיונות

ihovav

New member
הנה חידה נוספת :

אתה גנן בגינה המלכותית המלך נתן לך משימה - יש לך 10 עצים לנטוע - אתה צאיך לנטוע אותם כך שיהיו לך 5 שורות של 4 עצים בכל שורה אתה חייב שהעצים יהיו בקו סימטרי (כל ה 4 בשורה אחת) איך אתה עושה את זה ? מומלץ להשתמש בשביל הפיתרון בקובץ WORD בשביל להמחיש

fr!$h

New member
אני מכיר, לכן אני לא יפתור

אבל אם יש שאלות לגבי הפתרון אני יוכל לעזור.

למעלה