משעמם...

באפט

New member
אותי שאלו שאלה דומה פעם

אלא ששם נדרשת לרצף את הלוח בעזרת משולשים דמויי האות ריש. זה היה בראיון. לא ידעתי :( אח, טוב שזה עבר...

dpwm

New member
פתרון

הוכחה: כל דומינו מכסה משבצת אחת לבנה ואחת שחורה. לכן הלוח הסופי צריך להכיל מספר שווה של משבצות לבנות ושחורות. אי לכך: א. הלוח צריך להיות בעל מספר זוגי של משבצות. ב. אחת המשבצות המכוסות צריכה צריכה להיות לבנה והשניה שחורה תודה שטסתם אל על DP

philips

New member
שמת לב שאתה ..

סופר מ 0,0 עד 7,7... בעוד שבד"כ גדלנו לספור מ 1,1 ל 8,8... מעניין מה גרם לשינוי אצלך...

ihovav

New member
והנה עוד אחת

שגם אותה שאלו בראיון עבודה... יש לך פרש על לוח שחמט... הפרש נמצא בפינה אחת - ואתה צריך להעביר אותו על כל המשבצות בלי לעבור על אותה משבצת פעמיים הנקודה היא - שהוא חייב לסיים בפינה הנגדית לאותה פינה (באלכסון) זו שאלה קצת בעייתית - כי לכאורה צריך "לתכנת" אותה - אבל תנסו להבין את הרעיון - בלי לגעת בכלל במחשב - כשהעיקרון - שוב - הוא ההסבר...

ihovav

New member
פיליפס - אתה תאהב את השאלה הזו...

זו שאלה קלאסית לתת כעבודה לסטודנטים ניתן לשלב - לתת 2 חלקים החלק הראשון - בלי חובה לסיים במשבצת הנגדית (אבל עם רקורסיה - כמובן) החלק השני - השאלה הזו...

באפט

New member
מה השאלה?

להגיד אם זה אפשרי, להראות אלגוריתם, או אלגוריתם יעיל (בלי backtracking)?

ihovav

New member
כל מה שכתבת...

למעשה - השאלה הזו קצת מכשילה - אבל אני אתן לכם להתמודד איתה קצת...

philips

New member
חידה קלה...להרפייה

החלטתי גם אני לתרום חידה שנתתי לתלמידי...בהחלט חידה קלה וחביבה אך ניתן ללמוד ממנה רבות - במיוחד למתכנתים צעירים... בשעות האלו של הלילה..אין צורך לחשוב יותר מדי...ואני בהפסקה תכנותית) אנו עוסקים באליפות שש-בש והמטרה היא למצוא את האלופ/ה.. חיים,אחותו,בנו,בתו משחקים טורניר שש-בש... התאומ/ה של השחקנ/ית הטוב/ה ביותר והשחקנ/ית הטוב/ה ביותר הנם ממין שונה. השחקנ/ית הטוב/ה ביותר והשחקנ/ית הגרוע/ה ביותר הנם בני אותו הגיל. מי האלופ/ה...ולמה.....

ihovav

New member
אי אפשר לדעת :

כי החיים ואחותו יכולים להיות תאומים כמו"כ גם הילדים של חיים גם האחות של חיים יכולה להיות בת אותו הגיל של הבן של חיים לפי הנתונים שנתת - זה לא פתיר במידה והמילה "תאומה" בהקשר של המשחק מכוונת גם למציאות - זה מצמצם את האפשרויות לשתי הראשונות שהעלתי...

ihovav

New member
תיקון טעות :

האפשרויות לפי דעתי ולפי מה שכתבתי לפני כן : 1 -> הבן והבת 2 -> חיים והאחות 3 -> הבן והאחות ע"פ ההנחה שחיים ואחותו יכולים להיות תאומים, הבן והבת יכולים להיות תאומים והאחות יכולה להיות בגיל של הבן

philips

New member
החידה הועתקה מהספר בדיוק

אבל יש בה איזושהיא בעיית הבנת הנקרא... הניסוח המתוקן של האילוץ הראשון: התאומ/ה של השחקנ/ית הוא/היא ממין שונה מהשחקנ/ית הגרוע/ה ביותר... אין הכוונה שהתאום הוא של שניהם או משהו כזה... וזה בהחלט פתיר..

ihovav

New member
התבלבלתי לגמרי...

אחרי דיון מעמיק (עם עצמי) - הגעתי למסקנה הבאה : כל אחד מהם יכול להיות המנצח : סיבות : כל אחד מהזוגות - עונה על הדרישות שהוצגו : גם עניין המין (זכר ונקבה) וגם עניין הגיל האפשרויות : 1 -> בן ובת 2 -> בן ואחות 3 -> אחות וחיים 4 -> חיים ובת אין פה איזכור של הגילאים של כל אחד מהם - ככה שאין לי פיתרון יחיד

philips

New member
יש פיתרון....

הגיל הספציפי לא משנה... אני אוותר לך בגלל השעה המאוחרת...

ihovav

New member
פיליפס - תן הנחות יסוד

האם האח והאחות יכולים להיות תאומים ? האם הבן והבת יכולים להיות תאומים ? האם האחות והבן יכולים להיות באותו הגיל ?

עידית_

New member
פיליפס, ihovav צודק, יש יותר מתשובה

אפשרית אחת. למשל: תשובה א: חיים ואחותו הם תאומים. חיים הכי הטוב ביותר, אחותו הכי גרועה. תשובה ב: חיים ואחותו הם תאומים. האחות היא הכי טובה, חיים הכי גרוע. תשובה ג: הבן והבת תאומים. הבן הכי טוב, הבת הכי גרועה. תשובה ד: הבן והבת תאומים, אבל ההיפך. כל אחת מהתשובות מקיימת את התנאים.

עידית_

New member
לא לא לא, סליחה, טעיתי!

אני בעצמי כבר לא חושבת כמוני. מה שכתבתי לא נכון.

עידית_

New member
והנה התשובה, אם אני לא טועה עכשיו

הבן והבת תאומים. הבת היא הכי טובה. האחות היא הכי גרועה (והיא באותו גיל של הבן והבת).

למעלה