ישנו משחק - המשחק הוא כזה : ישנו שולחן עגול סימטרי - וישנם 2 שחקנים - כשלכל אחד מספר בילתי מוגבל של מטבעות כל אחד בתורו שם מטבע - ומי ששם אחרון - ניצח (כאשר לשני אין מקום לשים יותר) אי אפשר לשים מטבע אחת על השניה - רק מטבע שוכבת על השולחן אתה משחק עם חבר ואתה מתחיל - איך אתה בוודאות תנצח - ולמה השאלה הזו - כמו גם הקודמת - נשאלה במבחן קבלה לחברת היי-טק...
מסביב למטבע הראשונה יהיה מקום ל6 מטבעות ואחריהן במעגל השני יהיה לעוד מספר זוגי (צמוד לרווחים שבין המטבעות הראשונות). אבל זה בתנאי שמותר יהיה להזיז מטבעות שכבר שמו על השולחן.
אם החישוב שלך נכון, אז בכל מקרה יש מקום למס´ אי-זוגי בסה"כ, ואז, אם מניחים שמותר להזיז מטבעות, אז זה בכלל לא משנה איפה תשים, בכל מקרה תנצח... אז למה דווקא לשים באמצע?
פשוט חשבתי מה יקרה אם השולחן יהיה קטן בגודל של מטבע + עיגול אחד ואחר כך הגדלתי את השולחן בעוד עיגול. אחרי שהתחלתי לכתוב חשבתי לעצמי מה יהיה אם החבר לא ישים את המטבעות בסדר שלי וכו´ וכו´.
אי אפשר להזיז מטבעות (לשאלתה של עידית) לגבי הפיתרון - בטח כבר עליתם על זה שצריך לשים באמצע - אבל השאלה האמיתי היא למה באמצע ? זה הסבר טיפטיפה תיאורטי - אבל נכון מאוד ויפה מאוד
אם אתה שם באמצע - והשולחן הוא סימטרי - זה אומר שלא משנה איפה היריב שלך ישים מטבע - אתה תוכל לשים אחת בדיוק ב"ראי" שלו - כלומר בדיוק מולו וזה מבטיח שבכל מקום שהוא שם - יהיה מקום פנוי ממול - ומי ש"יתקע" ראשון בלי מקום - זה היריב ולא אתה כל הכבוד !!!
קיימים קוי דמיון רבים בין החשיבה התכנותית לחשיבה היצירתית+לוגית של החידות האלו... ומכאן גם פשר ההצלחה... משמח אותי לראות שרמת האנשים כאן גבוהה וזה די שונה מהרבה מאוד מתכנתים שנתקלתי בהם עד כה.. (מבלי כוונה להעליב איש כאן בפורום ) קצת מעציב אותי לראות ששאלות כאלו ניתנות לאנשים בעת ראיון עבודה -תחת לחץ ורצון להרשים.... אני חושב שלצפות לתשובה לשאלות כאלו בראיון עבודה...זה דבר מיותר
מה שכן.... אפשר קצת קצת להתרשם מהיצירתיות של אותו אדם...
יש לוח משבצות בגודל 8X8. מהלוח מסרים 2 משבצות בפינות נגדיות (נאמר את משבצת 0,0 ואת משבצת 7,7). האם אפשר לכסות את הלוח בורה מדוייקת בלבני דומינו ? אם כן איך אם לא הוכח . לבנת דומינו מכסה בדיוק שתי משבצות סמוכות (לא באלכסון). אגב - זה הפך להיות פורום חידות