משעמם...

ihovav

New member
הנה אחת :

יש לך יהלום יקר מאוד... אתה רוצה לשלוח אותו לצרפת - אבל אתה יודע שהעובדים בדואר הצרפתי גונבים הכל !!! - ואם תשלח אותו בקופסא לא נעולה - הם יגנבו אותו אתה צריך למצוא דרך לשלוח אותו בצורה בטוחה מבלי שהם יוכלו לגנוב אותו חשוב : א -> אי אפשר להשתמש במנעול קוד ב -> הפתרון לא מורכב מפתרון מתחכם - אז בלי "אני אדביק את המפתח מלמטה..." וכ"ו... ג -> אי אפשר לפרוץ את המנעול - רק ע"י מפתח... צא בהצלחה - אני מאחוריך... חובב

arye9

New member
יש

הם ישלחו לי תיבה עם שתי דלתות שאחת מהן נעולה והמפתח אצלם

fr!$h

New member
רגע...

רגע... הקופסא צריכה להיות אצלי? נכון? אפשר קופסא עם 2 דלתות ?

fr!$h

New member
כלומר..

אסור לי לשלוח מפתח? כי הם יגנבו אותו?

WarLord

New member
פתרון אפשרי ?

החבר´ה מצרפת ישלחו לי תיבה שרק על אחת מה"אוזניים" שלה יש מנעול תלי (המפתח כמובן אצלם), אני אשים בפנים את היהלום ואחבר את המנעול שלהם ל"אוזן" השניה עם מנעול משלי (יוצא משהו בסגנון של שרשרת). כשהתיבה תגיע לצרפת הם יפתחו אותה בעזרת המפתח של המנעול המקורי(שהם שלחו). מקובל או מתחכם ?

ihovav

New member
אני אסביר...

אתה יכלו לשלוח להם הכל - והם לך הבעיה היא - שאם אתה שולח את זה פתוח - הצרפתים יגנבו את זה - מאחר והם גונבים הכל!!! - ואם אתה שולח את זה נעול - אין להם מפתח לזה... (וכנ"ל להיפך) רמז - מי שמכיר שיטות לאבטחת מידע והצפנה - זה יכול לעזור...

WarLord

New member
אולי אתה מתכוון לזה

הם ישלחו לי מנעול קפיצי פתוח - אני אכניס את היהלום, אנעל (זה מנעול קפיצי - לא צריך מפתח) ואשלח חזרה ...

ihovav

New member
לא ...

אם המנעול פתוח - הם יגנבו אותו - ואם הוא נעול - אני לא יכול להשתמש בו אתה מציע מנעול פתוח - והוא יגנב לפני שיגיע אלי...

באפט

New member
אהה - אז רגע..

אם הם שולחים לי משהו (נאמר מפתח), הם הצרפתים יגנבו את זה תמיד, אם שאני יכול לשלוח הודעת acknowledgment עד אשר אני אקבל (וזה לא יהיה משנה שהצרפתים יגנבו, כי הם שלחו לי משהו כמו מפתח פומבי). או שבכלל אפשר לתאם על מפתח פומבי מראש, בלי לשלוח כלום?

ihovav

New member
תשובה - למה לא...

אם אתה שולח מנעול שאינו נעול - הם יגנבו אותו... הדואר שחבר שלך שולח - נשלח גם כן דרך הדואר הצרפתי - וכמו שאתם יודעים - הם גונבים הכל... חשבתי שזה מובן - כל מה שעובר בדואר - מועד לגניבה... יש פתרון אחר - והרבה יותר נחמד...

fr!$h

New member
פתרון

1. אני שם את היהלום בקופסא ונועל אותה ושולח. 2. הצד השני שם את המנעול שלו ושולח אליי. 3. אני פותח את המנעול שלי ושולח. 4. הצד השני פותח את המנעול שלו ופותח את הקופסא.

ihovav

New member
אני ממש לא זוכר את שם השיטה...

ואין לי מושג מה זה "חידת הקופים והג´ונגל" - אבל תרגיש חפשי לשתף אותנו...

con_artist

New member
שיטת המפתח הציבורי והמפתח האישי

זוהי שיטת העברת מידע ברשת (כגון כרטיסי אשראי) מבלי שמחשבים אחרים יוכלו לקבל מידע זה. ניתן לדמות את ה "צרפתים" בחידתך לנטווים (routers). כאשר אנו שולחים/מקבלים מידע באינטרנט הוא עובר דרך מחשבים אחרים בעזרת Routers. שיטת ההצפנה SSL מונעת מהם לקרוא מידע רגיש כגון כרטיסי אשראי. שיטה זו מונעת ממחשב מסויים להתחזות למחשב שאמור לקבל את המידע הרגיש. *SSL - Secure Socket Layer שם נוסף לשיטה זו - key cryptography ניתן לקבל אינפורמציה נוספת לגבי פרוטוקול SSL בכתובת הבאה: http://developer.netscape.com/tech/security/basics/index.html

למעלה