משעמם...

D.G OD

New member
מצאתי

הבת היא אלופה ואילו האחות היא הגרועה ביותר, הסבר: "התאום של השחקנית הטובה ביותר, מינו שונה מהשחקנית הגרועה ביותר" התאום של הבת הינו הבן, ולכן המין של השחקנית הגרועה הוא שונה לכן היא בת, ויכול להיות שהן באותו גיל, מפני שהבן ואבין אינם יכולים להיות באותו הגיל. וכדי שהבת והאחות יהיו באותו הגלי האחות לא יכולה להיות תאומה של אביה, לכן הבת היא האלופה.

ihovav

New member
אנ כ"כ הפוך על המוח

שלא ראיתי את זה כבר באתי לכתוב את התשובה הזו... ואז ראיתי את התשובה שכבר נכתבה כל הכבוד צריך להמשיך עם המנהג הזה - זה כיף וזה מפתח חשיבה יצירתית

ihovav

New member
טוב חברה´...

אני הולך לישון היה מאוד כיף צריך לעשות את זה יותר פיליפס - תשלח לי רעיון לפרוייקט - זה יעזור לי המון (אני פשוט לא יודע אם קיבלת את ההודעה שלי) עדיך ב C או CPP ב CONSOL APLICATION

fr!$h

New member
אוליי אני עוזר (ואולי לא)

בגלל שמצאתי משהו מוזר לגבי הניסוח העלה אותו לדיון לחיים יש אחות - זה כנראה טענה נכונה לחיים יש בן - גם זה כנראה טענה נכונה אבל... למי שייכת בתו? הבת יכולה להיות - הבת של חיים והיא יכולה להיות הבת של הבן של חיים!

D.G OD

New member
כל ההטיות כלפי חיים, הסבר:

אחותו, של חיים, בנו של חיים מאחר והוא לא בנה (של אחותו של חיים) ולכן זה גם ממשיך עם בתו, של חיים, במקרה של מה שאתה מציין או אז אין פיתרון לתשובה, לא שאני מצאתי.

באפט

New member
המשך

טוב אני מבין שאת הערב (המאתגר) הזה סיימת, אבל אולי פעם אחרת תתייחס להערות הללו (שחלקן יכולות להיות בלתי קשורות לפתרון המקורי של החידה) - 1. ניסיתי ללא הצלחה לפתור את הבעייה "ידנית"..גם עבור לוחות קטנים כמו 4X4. בלוח של 3X4 הצלחתי. לא מצאתי היוריסטות מיוחדות, וסוג החשיבה שלי בניסיון לפתור היה כמו פתרון מבוך (מעין backtracking). 2. בגישה אלגוריתמית הייתי בונה גרף לא מכוון בו הצמתים הם המשבצות, ויש קשת בין צומת אחד לאחר, אם ורק אם יש אפשרות לקפוץ מאחד לשני בתנועת פרש. הגרף מכיל (במקרה של לוח שחמט) כ-64 צמתים ומספר קשתות שהוא לינארי במספר הצמתים. אז הייתי שואל אם יש מסלול שעובר בין כל הצמתים בגרף (מסלול המילטוני). כמובן, האלגוריתם הזה אינו סביר בזמן. 3. לא התייחסתי לצבעים על גבי לוח השחמט (שחור ולבן). רק שמתי לב שכל צעד של הפרש מחליף צבע (משחור ללבן, ומלבן לשחור), ושיש צורך ב-63 צעדים, שמתחילים משחור (או מלבן, זה לא משנה), ומסתיימים בשחור (או בלבן), אבל 63 אינו מספר זוגי, ולכן זה בעייתי..לא יודע אם לזו הכוונה..

ihovav

New member
לזה בדיוק הכוונה :

זה בילתי אפשרי - מאחר וצריכים להתבצע בדיוק 63 מהלכים - מה שאומר שהמיקום הסופי של הפרש יהיה על משבצת בצבע מנוגד לזה שעליו הוא התחיל אבל אם הוא צריך לסיים במשבצת הנגדית באלכסון - זה אותו הצבע - מה שהופך את כל העניין לבלתי אפשרי !!! כל הכבוד

fr!$h

New member
לא ציפיתי

לא ציפיתי שהודעה כזאת קטנה תצמח לכזה דבר גדול.. אבל...כן ירבו אם למישהו יש חידה - זה המקום! - אנחנו בשוונג!!!!

the mox

New member
יש לי ../images/Emo97.gif חידה ../images/Emo97.gif

נתון מרובע [מן הסתם בן 4 צלעות] אתם נמצאים בפינה השמאלית-עליונה ועליכם להגיע לפינה הימנית-תחתונה. כמה אפשרויות יש לכם??? אגב, [וכאן הקאץ´
] הכיוונים המותרים לשימוש: ימינה ולמטה. חג שמח!

fr!$h

New member
2?

אוקיי - אם חייבים ללכת על הצלעות אז יש שתי אפשרויות 1. למטה ימינה 2. ימינה למטה ואם לא חייבים ללכת על הצלעות אז יש אינספור אפשרויות

antidot

New member
הםםם

לא תמיד במרובע הפינה התחתונה הימנית היא במרחק 2... למשל: \/ \ / \ . / \ / (תחבר את הנקודה עם הפינות) Antid0t

hazgul

New member
במקרים מסויימים

זה בלתי אפשרי, למשל בדלתון, שבו אין "למעלה" ו "ימינה"

antidot

New member
הנה לכם אחת טובה.

למלך יש 100 שרים (המספר לא חשוב. אפשר לעבוד עם N שרים) יום אחד הוא התעצבן עליהם וקרא לכולם אליו. דבריון היו: "מחר כל אחד יקבל כובע (נניח בינתיים ש יש 3 צבעים לכובעים למרות שזה לא משנה כל עוד המספר ידוע), אתם תעמדו בשורה בלי אפשרות להסתכל באיזה צבע הקובע שלו- אין מראות), אתם יכולים להסתכל רק על כל השאר. כל אחד יתבקש להגיד את צבע הכובע שלו. מי שיטעה יוצא להורג. יש לכם עד מחר להתייעץ. קישטא !" השרים רוצים להגיע למצב שמקסימום שר אחד ימות. איך הם יכולים לעשות את זה ? (תתפלאו אבל זה פתיר) Antid0t

antidot

New member
שכחתי משהו

השר הנשאל יכול להגיד מילה אחת לכל שאר השרים כאשר המלך שואל אותו.

fr!$h

New member
פתרון

1. האחרון אומר את הצבע שיש לאדם הבא אחריו. 2. האדם שאחרי האחרון (שיודע את צבע כובעו ע"פ האחרון) אומר את צבע כובעו. 3. האדם שלאחר מכון אומר את צבע כובעו של הבא אחריו. ....וכך הלאה

antidot

New member
שכחתי את הדבר הכי חשוב

אחרי שהראשון עונה, כל השרים כבר צריכים לדעת באיזה צבע הכובע על הראש שלהם. הבהרה נוספת: כל שר בתשובתו יכול להגיד רק מילה אחת: אחד הצבעים. תהנו... Antid0t

fr!$h

New member
אופס....

לא קראתי טוב את השאלה, מצטער. הפתרון לא נכון!

למעלה