משעמם...

ihovav

New member
אתה צריך...

שבכל שורה יהיו 4 מטבעות מעבר לזה אני לא יכול להרחיב - אבל כמובן שזה לא יכול להופיע עם "עיקומים" באמצע השורה - ימינה או שמאלה

עידית_

New member
אז אולי אפשר

את המטבע הכי ימני לשים על המטבע שבאמצע בין ארבעת הנותרים.

ihovav

New member
לא אולי...

זו התשובה המטבע הימני ביותר - למעלה - עובר להיות מעל המטבע שבמרכז זה נותן 2 שורות ישרות של 4 מטבעות כמו שראיתם - התפתלתי כדי לא לתת לכם את הכיוון - ומצד שני לא להגיד שהרווחיםחייבים להיות שווים - כי זה לא נכון...

עידית_

New member
../images/Emo13.gif ... ובקשה לכולם:

אני מציעה שחידות חדשות כבר לשים בפתיל חדש, כי כבר לא נוח לעקוב אחרי הפתיל הסבוך הזה...

fr!$h

New member
למה?? זה כיף...

ככה אפשר לעשות את שיא השרשור הארוך ביותר... אני בכיוון!

antidot

New member
מותר להשתמש בידיים ?

אם כן, אז פשוט חוסמים את הפתח בעמצא עם אצבעות ומשכיבים את הבקבוק... Antid0t

WarLord

New member
אני לא מוצא סיבה לפסול את הפתרון

אבל מה היה קורה אילו הבקבוק לא היה סימטרי ?

WarLord

New member
הכוונה היתה ../images/Emo58.gif

להתשמש בעיקרון שחצי מנפח הבקבוק מכיל מים והחצי השני אוויר. את המדידה מבצעים עפ"י קו המים. כל פעם שופכים קצת מים מסתכלים על קו המים הופכים את הבקבוק שוב ובודקים את קו המים שוב, ממשיכים עד שקו המים ישאר באותו מקום (חצי מים חצי אוויר).

antidot

New member
מותר להשתמש בידיים ?

אם כן, אז פשוט חוסמים את הפתח באמצע עם אצבעות ומשכיבים את הבקבוק... Antid0t

עידית_

New member
אני אתן לכם רמז...

זה באמת די קשה, אבל אתם אנשים חכמים! הרמז: זו לא סדרה שמקיימת איזה כלל מתמטי. תחשבו בכיוונים אחרים, יותר "יצירתיים"... למספרים בסדרה יש תכונה משותפת. אולי אם תסתכלו על המספרים שלא מופיעים בסדרה, תראו במה הם שונים מאלו שכן מופיעים...

zontar1

New member
יש לי חידה נחמדה בשבילכם

יש לי חידה נחמדה בשבילכם (קצת פשוטה) ! יש לכם 2 פתילים , כל אחד יכול לבעור במשך שעה אחת בדיוק!! עליכם למדוד בעזרתם 45 דקות במדויק. הכיצד??

fr!$h

New member
יאללה תפתרו זה פשוט!

(לעומת מה שפתרנו עד כה) (אני מכיר)

ihovav

New member
גם אני מצטרף ל ANTIDOT בשתיקה רועמת

מה לעשות ? גם אני מכיר...

WarLord

New member
הפתרון ../images/Emo58.gif

מדליקים את הפתיל
הראשון משני הקצוות ואת הפתיל השני מקצה אחד בלבד. אחרי שהפתיל הראשון כבה עברה חצי שעה -> לפתיל השני נשארה חצי שעה לבעור. מדליקים גם את הקצה השני של הפתיל השני -> עוד 15 דקות בערה. סה"כ 45 דקות.

למעלה