משעמם...

antidot

New member
מישהו ???

אני מרכז את החידה מהבלאגן שעשיתי ממנה: למלך יש 100 שרים (המספר לא חשוב. אפשר לעבוד עם N שרים) יום אחד הוא התעצבן עליהם וקרא לכולם אליו. דבריו היו: "מחר כל אחד יקבל כובע (נניח בינתיים ש יש 3 צבעים לכובעים למרות שזה לא משנה כל עוד המספר ידוע), אתם תעמדו בשורה בלי אפשרות להסתכל באיזה צבע הקובע שלו- אין מראות), אתם יכולים להסתכל רק על כל השאר. כל אחד יתבקש להגיד את צבע הכובע שלו. מי שיטעה יוצא להורג. יש לכם עד מחר להתייעץ ולגבש שיטה לשרוד. קישטא !" השרים רוצים להגיע למצב שמקסימום שר אחד ימות. איך הם יכולים לעשות את זה ? השר הנשאל יכול להגיד מילה אחת (צבע) לכל שאר השרים כאשר המלך שואל אותו. אחרי שהראשון עונה, כל השרים כבר צריכים לדעת באיזה צבע הכובע על הראש שלהם. הבהרה נוספת: כל שר בתשובתו יכול להגיד רק מילה אחת: אחד הצבעים. תהנו... (תתפלאו אבל זה פתיר) Antid0t

fr!$h

New member
שאלות קטנות:

אני רוצה לברר מספר דברים 1. האם אפשר להגיד את הצבע בעוצמות קול שונות? 2. האם אפשר להוסיף לצבע אות נוספת לדוגמא "צהובח"?

antidot

New member
תשובות קטנות

1. לא 2. לא זאת דרך אגב חידה ממש לא טריוויאלית. Antid0t

../images/Emo13.gif שיגיד בתור שלו :

ישאל את החבר´ה , נגיד, ירוק?? והם יענו לו כן/לא, ככה הוא יוכל לדעת. :)))))))

antidot

New member
מותר לדבר רק למי ששואלים אותו

כל השאר לא יכולים לא לזוז ולא לצייץ. Antid0t

IdanR

New member
זאת באמת חידה קשה...

אני מניח שהצבעים מסודרים באופן אקראי ולא בסדר מסוים, נכון? ו... האם מותר להם לשנות את מקומם או שהם חייבים לעמוד באותו מקום התחלתי?

antidot

New member
אי אפשר לזוז

מהרגע ששאלו את השר הראשון (לפני התשובה של הראשון) אסור להם לזוז ממקומם. סדר הצבעים אקראי לגמרי. מס´ הצבעים מוגבל. Antid0t

WarLord

New member
אני מקווה שהפתרון הוא לוגי/מתמטי

עוד רמזים ? אני כבר התייאשתי

antidot

New member
האמת היא שהחידה ממש לא קלה.

הרמז הוא : סדרות יוצרות תקצה לכל צבע מספר... ותמשיך מפה... Antid0t

כף שטות

New member
אבל רגע...

משהו בחידת הכובעים האלה לא מסתדר... אם כל שר רואה את האחרים ויודע כמה כובעים יש מכל צבע הוא יכול בקלות לדעת מה הצבע של הכובע שלו עצמו... לא?

antidot

New member
איך בדיוק ?

אף אחד לא יודע מראש כמה כובעים יהיו מכל צבע... Antid0t

סליחה שאני מקשה...

אבל בחידה שאני מכיר הם עומדים בטור וכל אחד יכול להסתכל על צבעי הכובעים של אלו העומדים לפניו בטור, והשרים נשאלים לצבע כובעם לפי הסדר, קודם כל זה שרואה את כל השאר, אח"כ זה שעומד לפניו וכו´... פתרון עם סדרות יוצרות אפשרי אבל קצת מסובך, לעומת זאת יש פתרון שמשתמש בפעולה חשבונית בסיסית במתמטיקה שהוא קצר וקל להבנה...

fr!$h

New member
חידה חדשה

הנה חידה חדשה - אני שמעתי את החידה הזאת, אני לא יודע בינתיים את התשובה: (אני בטוח שיש לזה תשובה אבל אני מאוד מקווה שאפשר לפתור אותה ללא עזרים כגון כתיבת תוכנה) בחדר היו מאה מנורות. כולן כבויות. עבר אדם ושינה מצב (כבוי-דלוק, דלוק-כבוי) לכל נורה ראשונה (1,2,3), עבר אדם שני ושינה מצב לכל נורה שנייה (2,4,6), עבר אדם שלישי ושינה מצב לכל נורה שלישית (3,6,9) וכך הלאה… עד שהגיע האדם המאה ששינה מצב לכל נורה מאה. השאלה הנשאלת: כמה מנורות כבויות ישנן וכמה מנורות דלוקות ישנן?

fr!$h

New member
אוליי, יש לי את הדרך אבל היא

מאוד מייגעת. איש שמספרו בין 51 ל100 (כולל) (x-מספר האיש) מספר המנורה שתשנה מצב הוא x. איש שמספרו בין 34 ל50 (כולל) (x-מספר האיש) מספר המנורה שתשנה מצב הוא x,2x. איש שמספרו בין 26 ל33 (כולל) (x-מספר האיש) מספר המנורה שתשנה מצב הוא 3x,2x,x. איש שמספרו בין 21 ל25 (כולל) (x-מספר האיש) מספר המנורה שתשנה מצב הוא 4x,3x,2x,x. וכך הלאה....

ihovav

New member
לא הבנתי...

כתוב שכולן היו כבויות - אז אם את המצב של כולם שינו - כנראה שכולם דלוקות - אבל זה פתרון ברמה של גן... תפרט יותר - איך הנורות מסודרות וכ"ו

למעלה