משמעות למשקל רכב?

צלמת7

New member
ברור שיש מקום להשתפר אבל פעם

הייתה פחות צפיפות ואנשים לא נהגו כמו חיות

אז כן גם האנשים התגרגרות ברמת הסבלנות שלהם על הכביש. מרגישים את השינוי יום יום על הכביש גם בכמות התאונות שאני רואה מדי שבוע ולעיתים מדי יום על הכביש. וזה עוד שלחלקם מערכות הגנה אקטיביות חיישני איקס וווי

enigo

New member
את מחזקת את מה שאני אמרתי - המצב על הכבישים מחמיר, ובכל זאת

כמות הנפגעים פר נסועה יורדת...
יש כמובן כל מיני גורמים משפיעים - תשתית, איכות סיוע רפואי ועוד, אבל השיפור ברמת הבטיחות של המכוניות, כולל מערכות בטיחות מתקדמות, הוא בהחלט אחד הגורמים הדומיננטיים.
אז עם כל הכבוד לנוסטלגיה - "פעם" ממש לא "הכל היה בסדר". פעם אנשים נהרגו בתאונות שהיום אפילו לא היו גורמות להם להתפנות לבית חולים.

צלמת7

New member
יש לא מעט הרוגים גם כיום בתאונות

אגב אתה חושב שלרוב המכוניות שעל הכביש יש התקנה של מערכות אקטיביות?

enigo

New member
את מבינה שהאמירה הזו חסרת משמעות, נכון?

מה זה "לא מעט"? ביחס למה?
השיפור בבטיחות כלי הרכב הוא הדרגתי ורציף, ובהודעה הקודמת דיברתי עליו בכלליות. לגבי המערכות האוטונומיות ספציפית - יש מספיק מהן על הכביש כדי שיתקבלו כבר נתונים בעלי איכות סטטיסטית, והמסקנות הן חד-משמעיות. התרומה של המערכות האוטונומיות לבטיחות היא משמעותית.

צלמת7

New member
ריו לקחה 5 כוכבים ב 2011

מעניין שב 2017 לאחרונה קיבלה 3 כוכבים בלי חבילת בטיחות ו 5 עם חבילת הבטיחות. חבילת בטיחות יכולה להוסיף 2 כוכבים???
הרי זה בא לבדוק כמה הגנה יש לאנשים ברכב בעת תאונה.. אז מה המשמעות של אם יש סטייה מנתיב ובבלימה אוטונומית והתראה על הרדמות וכאלה.. אלא אם יש עוד דברים בחבילות בטיחות שאני לא מודעת אליהן.
ציינו לטובה את השלדה ששמרה על האנשים ברכב היטב.

enigo

New member
הציון שהריו השיגה ב-2011 לא רלוונטי. מדובר באוטו שונה מהיסוד

היורואנקאפ נותנים ציון על בטיחות - ומה לעשות שחלק מהעניין בבטיחות הוא הסיכוי להיות מעורב מלכתחילה בתאונה?
&nbsp

צלמת7

New member
יפה ועדיין אם מעורבים בתאונה..

האוטו שלאחר החידוש מקבל 5 כוכבים במבחן הריסוק .

נתון מאד משמעותי. יש הרבה אחרים שלא מקבלים עם כל מערכות הבטיחות שלהם.

enigo

New member
לא הצלחתי להבין מה את אומרת... הרכב קיבל 3 כוכבים בציון

שכולל התייחסות לאבזור הבטיחות. איך החלטת שהוא מקבל חמישה כוכבים במקרה של תאונה?

צלמת7

New member
עם האבזור מקבל 5 כוכבים

כך שזה אומר שבמידה ומתרחשת תאונה יש 5 כוכבים. לא ככה?
מה האבזור עושה? מונע תאונה לא?

אבל שלדה ורכב בנוי טוב ומערכת הגנה לנוסעים מוציאים 5 כוכבי ריסוק
אגב סתם בשביל הידע..

enigo

New member
לא בטוח בכלל שהלוגיקה שלך תואמת לזו של נותני הציון

הציון הוא ציון למכלול. אי אפשר להתייחס לציון לחלק מהמכלול כנגזרת של הציון הכולל.
&nbsp
מה שמעניין אותך - ואת כל מי שבדרך כלל נוסע לבד באוטו - זו רמת ההגנה על הנהג, שיש עליה מידע מלא במבחן. אם נבחן את הציון הזה, נגלה שהציון שהריו מקבלת בהגנה על נוסעים במושב הקדמי הוא לא גרוע, אבל גם רחוק מלהיות טוב במיוחד. 85% במקרה של הריו, 96% במקרה של הפולו, למשל (מובילת הקטגוריה עד כמה שאני זוכר). מה משמעות ההבדל? למשל הגנה "מספקת" בלבד לראש הנהג בתאונה בחפיפה חלקית בריו, לעומת הגנה "טובה" הפולו.
את החלק השני של התשובה שלך כבר לא הבנתי. בשורה התחתונה, בבחירה שלך התפשרת על בטיחות. פשרה לגיטימית - אבל פשרה, וצריך להכיר בזה.
שיהיה במזל טוב, ותהני מהאוטו!

צלמת7

New member
אני לא רואה בבחירה של רכב בלי מערכת בלימה אקטיבית פשרה

בעיני זו מערכת שיכולה לעשות יותר נזק גם וכנל סטייה מנתיב למרות שלסטייה מנתיב אני קצת יותר מתחברת.הרכב קיבל 5 כוכבים עם מערכות כאלה, אז מבחינתי הוא שומר על הנוסעים שלו כמו שצריך במצב של תאונה. בכל מקרה, המערכות ממש בחיתוליהן... כשיתפתחו כמו שצריך נדבר.ולא חיפשתי בקנייה הזו טנק.

enigo

New member
המערכות לא ממש בחיתוליהן, והתרומה שלהן לבטיחות היא לא עניין

ל"תחושות" - שלך או שלי. בתחום הזה יש נתונים, והתמונה שהם מציירים ברורה כל כך שה-NHTSA, ארגון בטיחות רב השפעה בארה"ב, שוקל להגדיר את המערכות הללו כחובה.

צלמת7

New member
בשבילי היא העניין. בשבילך לא

לא סתם מצוין מה הציון עם מערכות ומה הציון ללא. ואני לא קונה רכב רק לפי הפרמטרים הללו
ולוקחת בערבון מוגבל..

enigo

New member
מצטער, זה לא עובד ככה - את לא יכולה להחליט שמבחינתך התרומה

של מערכת מסוימת לא קיימת או אפילו שלילית ("יכולה לעשות יותר נזק"), כאשר יש נתונים מהימנים שמראים אחרת.
לא משנה כמה מתכחשים למציאות - היא עדיין מציאות.

צלמת7

New member
מעניין שאתה סלקטיבי מאד

נתונים מאירופה על אמינות של רכבים וחברות לא אמינים בעיניך כי הם אולי מעוותים על סמך תקלות מסוג X
אבל כשזה יושב לך נח אז המבחנים הללו של הריסוק מדויקים

נו באמת....

צלמת7

New member
יש מבחנים שמראים שהמערכות האקטיביות מבלבלות

את הנהגים. יש תגובה והנהג אינסטינקטיבית ועל הפוך ואז נוצרת תאונה.
ושמעתי (לא מהאוויר )על תאונה כזו וגם כתבתי עליה. לנהגת הייתה בלימה אקטיבית שבלמה ולא אפשרה לה להמלט אחכ מהתנגשות נוספת.
בעיני המערכות יכולות להיות חשובות אבל הנהגים צריכים להתרגל ולתרגל ובכל מקרה צריך לייעל אותן.. הן עוד בחיתולים.

enigo

New member
את יודעת מה ההבדל בין מקרה פרטי לכלל?

יש גם מקרים פרטיים - כולל כאלו מתועדים - שבהם כרית אוויר החמירה את הנזק לנוסע/נהג בזמן תאונה. אבל בכלל כריות אוויר הפחיתו את הפגיעות בתאונות דרכים בצורה משמעותית. מאוד משמעותית.
בענייני בטיחות בדרכים המקרה הפרטי לא מעניין - אלא רק הכלל.

צלמת7

New member
אתה תמים- ממליצה לך להתייחס בקצת יותר ביקורת

לכל מיני התרשמויות ובדיקות של גורמים מסחריים שרוצים למכור.

בדיוק כמו שיש לקחת בחרדה גדולה את הרצון להכניס יותר מכוניות לעולם החשמלי ואנשים יחטפו חלות כי הם ישבו שעות ביום על בטרייה חשמלית שתקרין להם את הנשמה

כמו גם כל מיני פרסומים על טיפולים מסוימים שעוזרים לבריאות בזמן שמעלימים מידע על משהו שאין לו לובי אבל הוא יותר בריא למלחמה במחלה.

ידוע לך כמה פטנטים נעלמו מהייקום כי חברות מסחריות עם לובי חזק חששו מהפסדים לחברות שלהם אם יכנסו לשוק?

enigo

New member
כן כן... אני תמים, ומעוות, וצריך טיפול. את הכל כבר אמרת...

(והחלק היפה הוא שאת עוד מתלוננת על זה שלא מדברים אליך יפה. נו, שויין).
תאוריות קונספירציה הן דבר נהדר. הן מסתדרות טוב עם אנשים שלא מסוגלים לברור את מקורות המידע שלהם ולהפעיל סינון מבוסס היגיון על המידע שהם שומעים.
המידע לגבי התרומה של מערכות הבטיחות האוטונומיות מגיע מהרבה כיוונים, כולל כאלו שאין להם שום אינטרס כלכלי בעניין. החל ממוסכים, דרך חברות ביטוח וכלה בגופי בטיחות בלתי תלויים. אבל את לא תתני לזה לבלבל אותך - כי מישהי פעם סיפרה לך שהיא נבהלה מהבלימה האוטונומית...
ולגבי עניין הסוללה והרכב החשמלי - עד היום, למיטב ידיעתי, אף אחד, כולל כאלו שמאוד ניסו, לא הצליח למצוא קשר חד-משמעי בין קרינה אלקטרומגנטית בלתי מיננת ותמותה; בנוסף, קל מאוד לחסום את הקרינה הזו, ולכן זו לא ממש בעיה גם אם יתגלה שהקרינה הזו כן מזיקה; נוסף על כך, אנחנו חשופים לקרינה כזו כל היום, בלי קשר לרכב; תוסיפי לזה את העובדה שפליטת גזי פליטה בתוך ריכוזי אוכלוסין כבר הוכחה כמזיקה מאוד, וכך גם אדי בנזין.
עכשיו תסבירי למה בדיוק צריך להיות בחרדה מהאופק החשמלי של עולם התחבורה?

צלמת7

New member
לא זוכרת שאמרתי שאתה צריך טיפול אבל אתה כן מעוות דברים

אתה כן תמים וכן מדבר לא יפה

לגבי עניין החשמל- מציעה לך לקרוא חומר (של של אינטרסנטיים שרוצים למכור את הבטריות שלהם) על תחלואות מקרינה. רגישות לקרינה. זו תופעה שמופיעה יותר ויותר ומכירה אנשים שסובלים מזה. ליד ניידים, בסביבה של הטענה וחדרי חשמל.

נושא מסוכן ומאתגר מאד.

למעלה