משמעות למשקל רכב?

enigo

New member
בעיות זיכרון זו כבר לא המחלקה שלי...

יש כמה מיליארדי אנשים שחשופים לקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת על בסיס יום יומי. לרובם המכריע עד כדי מוחלט אין שום בעיה עם שדות אלקטרומגנטיים, ולא משנה אם הם מגיעים מסוללה, טלפון או רשת תקשורת ביתית. או ממכונית מונעת מנוע בעירה פנימית (כן - גם הן פולטות קרינה כזו). למספר הרבה יותר גדול של אנשים יש בעיות הנובעות מקרינת השמש, צריכה מוגזמת של מזונות מעובדים, זיהום אוויר מכלי רכב במרכזי אוכלוסיה (לפי קמפיין שרץ עכשיו - רק בישראלי מתים מזה 1100 אנשים כל שנה. כמה אנשים מתים עקב קרינה בלתי מייננת?) ועוד ועוד. אולי כדאי להתייחס לסכנה והאתגר הממשיים הללו, לפני שמחליטים להיות מוטרדים ממשהו שגורם בעיות - כלשהן, לא מוות - לשבריר של שבריר פרומיל מכלל האוכלוסיה?
בכל מקרה, את הקרינה שפולטת מכונית חשמלית, לפחות זו הקשורה למנוע החשמלי ולסוללה, אין בעיה למסך בצורה מוחלטת. כך שאם יש לך חששות מקרינה - הן לא צריכות להיות מופנות לכיוון הזה. זה לא קשור לתמימות, אלא פשוט להכרה של המושג כלוב פאראדי ושל כבלים מסוככים.
אז הבנו, את נורא אוהבת תאוריות קונספירציה ("חברות רכב מייצרות היום מכוניות שיחזיקו חמש שנים כדי להרוויח יותר" - כאילו שפעם הן היו מלכ"ר...) ולא נותנת לעובדות לבלבל אותך. אבל בחייאת...

ולגבי המעוות - דיברנו על זה כבר. זה שאת רואה משהו מעוות במראה, לא אומר שהמראה מעוותת...

צלמת7

New member
אתה מדבר ללא ידע. תתחיל לקרוא על רגישות לקרינה ותחזור

אתה מטעה אנשים ומעוות דיונים וחבל. כי הקוראים לא מקבלים חומר לעניין.
יש תופעה של רגישות לקרינה שיש אחוז מהאוכלוסיה שסובל ממנה. גם אם מר אינדיגו לא מכיר אותה או לא רשומה לו בניירת.

enigo

New member
היכולת שלך לא להבין מה אומר הצד השני היא לא פחות ממרשימה

מסקרן אותי - זה בא לך טבעי או שלמדת את זה איפשהו?
כי אם היית קוראת את מה שכתבתי עם רמה מינימלית של תשומת לב, היית רואה שהתייחסתי במפורש לזה שיש אנשים עם רגישות לקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת. כמה? אין לי מספר מדויק, אבל מדובר בהרבה הרבה פחות מאחוז. אחרת היו לך בישראל לבד מעל 80,000 איש שסובלים מזה - ובישראל אין "אזור שקט" כמו בארה"ב שאליו יכולים רגישים שכאלו לברוח.
אני מניח, מתוך היסטורית הדיונים שלנו עד היום, שגם לך אין מספר מדויק. אבל אני מוכן להבטיח לך שזה מספר נמוך בהרבה מאשר מספר האנשים שרגילים לזיהום אוויר שפולטים מנועי בעירה פנימית. למה? פשוט כי כולם רגישים לזיהום אוויר. חלק יותר, חלק פחות - אבל זה משפיע לרעה על כולם. ומכיוון שהחיים הם אוסף של בחירות בין אפשרויות לא תמיד טובות, וצריך לבחור תמיד באפשרות הפחות גרועה, הרי שלפחות בהיבט הזה, של השפעות מזיקות של קרינה בלתי מייננת לעומת השפעת זיהום האוויר הנפלט ממכוניות, הבחירה די ברורה. וזה עוד לפני שדנו בסכנה שבנשימת אדי בנזין (אם בגלל דליפה ברכב ואם בזמן תדלוק), זיהום אדמה ומים בבנזין ושמן ועוד ועוד.
אז לפני שאת רצה להאשים אנשים ב"הטעיה" או בעיוות דיונים, תעיפי מבט במראה - תמצאי שם מאסטרית בנושא.

enigo

New member
ומכיוון שהנושא אולי יעניין אחרים, אני מצרף קצת "ידע" בנושא

הלקוח מתוך הערך הרלוונטי ל-EHS (היפר רגישות לשדות אלקטרומגנטיים)בוויקיפדיה:
EHS has no scientific basis and is not a recognised medical diagnosis
&nbsp
several double-blind experiments have shown that people who report electromagnetic hypersensitivity are unable to detect the presence of electromagnetic fields
&nbsp
A 2005 review by the UK Health Protection Agency and a 2006 systematic review each evaluated the evidence for various medical, psychological, behavioral, and alternative treatments for EHS and each found that the evidence-base was limited and not generalizable, but that the best evidence favored cognitive behavioural therapy.
&nbsp
מי שרוצה לקרוא את הערך המלא, מוזמן להכנס ל- https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_hypersensitivity
&nbsp
ועכשיו אני שואל שוב, גברת נכבדה, מה לדעתך מזיק יותר - אגזוזי מכוניות הפולטים אוויר מזוהם ברחובות ערים, במרחק קצר מהולכי רגל, בתים ומשרדים, אוויר שיש לו השפעות מזיקות ברורות וידועות הגורמות לכאלף מקרי מוות בשנה רק בישראל, או קרינה אלקטרומגנטית שלא ברור אם יש לה אפקטים מזיקים כלשהם, ויכול להיות שגורמת סימפטומים מסויימים אצל חלק קטן מאוד מהאוכלוסיה (וגם ככה נפלטת בסביבתנו משפע מקורות - טלפונים, רשתות תקשורת, מכשירים חשמליים, רשת החשמל עצמה ועוד).
לי זו נראית בחירה פשוטה, אבל מה אני יודע - אני בסך הכל תמים שמדבר בלי ידע, מעוות דברים ומאמין לכל מה שכותב בעל אינטרס
(ואחרי זה עוד יש לך את החוצפה להטיף לאחרים על דיון אלים. LOL).
&nbsp

ANZ1

New member
את אוסף כל התכונות הרעות וההפוכות ממומחה ואיש מקצוע

אין לך ידע בסיסי, אין לך יכולת להבין, אין לך רצון להבין ,את לא מסתמכת על עובדות,
את לא נותנת לעובדות שמגיעות אליך לבלבל אותך,
את כותבת אוסף של שטויות שלא ברור מאיפה קיבלת אותם
ואת נלחמת עליהם, כאילו עשית עליהם דוקטורט,
כל הודעה שלך מראה שאת משהו מיוחד,

אם ניקח את איינשטיין, הנרי פורד, דיימלר, בנץ, פרדינד פורשה, ניקולה טסלה, אלון מאסק, שומאכר נערבב ביחד, ונעשה את ההופכי,
תצאי,
ההודעות שלך כל כך מטומטמות, שזה מדהים שאת מצליחה לנסוע ברכב.
והכל מאהבה כמובן.
אבל צריך להוסיף הערה לכל מה שאת כותבת "קחו את מה שהיא כותבת ותהפכו"

enigo

New member
לקחת את זה קצת רחוק מדי...

איך איינשטיין קשור לתחום הרכב?!

enigo

New member
זה כמו לטעון שדברים נופלים באשמת ניוטון...

מנועים חשמליים הומצאו הרבה לפני שהוא פרסם את התאוריה שלו. בעצם, נדמה לי שהם הומצאו אפילו לפני שהוא נולד.

צלמת7

New member
ANZ- לדעתי הגיע הזמן להעלים אותך מהפורום

פשוט ערס מהלך

enigo

New member
תגידי, את באמת לא מבינה את ההבדל? ברצינות?

ואחרי זה את מתלוננת כשאומרים לך שיש לך בעיה בסינון מקורות המידע שלך...

מתי שהוא באמצע 2012 הריו השתנה לגמרי

גם חיצונית וגם נפחי המנוע.
למשל הגיע אז ה1.25 גיר ידני
&nbsp
ככה שהשוואה ל2011 זה למשהו אחר. גם הציונים הירוקים ושל הבטיחות שונים. אינני מכיר את 2011 (וגם לא את 2018)

ANZ1

New member
הריו הישראלית לא קיבלה 5 כוכבים בבטיחות

הרכב שנבחן נבדק כל מערכות הבטיחות,
אם היו בודקים את הרכב הערום שמביאים לישראל הוא כנראה היה מקבל כמה כוכבים פחות.

enigo

New member
אין שום סיכוי שהיתה לך מערכת תיקון סטיה מנתיב בסוויפט מ-2008

סוזוקי לא הציעה מערכת כזו אז אפילו כאופציה בשום מקום בעולם.
אני לא חושב שהיתה בכלל מכונית בקטגוריה הזו שהציעה אז מערכת כזו.

enigo

New member
היום זו אופציה - שלא מוצעת בארץ. ובכל מקרה, היום זה לא אז

ובוודאות לא היתה מערכת תיקון סטיה מנתיב בסוויפט ששווקה בארץ ב-2008. מוכן להתערב איתך על זה על כל סכום שתבחרי.
לפחות לא מערכת אוטונומית (לפני שיקפוץ המתחכם שיגיד "הנוסע ליד").

צלמת7

New member
היום הבנתי שיש משהו כזה בסוויפט.. אם אתה רוצה תבדוק לגבי אז

פחות מעניין אותי להתערב לגבי זה או מי צודק(אני הרבה פחות תחרותית ממך )

enigo

New member
שום עניין של תחרות, אלא פשוט שוב את מוסרת מידע לא אמין

מישהו עוד יקרא את ההודעה שלך מתישהו ויחליט לקנות סוויפט 2008 כי יש בה מערכת תיקון סטיה מנתיב...
ולהזכיר שהסוויפט לא הצטיינה במיוחד בבטיחות, אפילו ביחס לתקופתה.

צלמת7

New member
מציעה שתקרא שוב ותראה אם כתבתי בודאות משהו על 2008

אם תחפש בנרות כולם יהיו טועים
אבל גם אתה...למרות שאתה חושב שאתה אף פעם לא טועה

לא ציינתי לשנייה שהיה.. כתבתי שאני חושבת שהיה ב 2008 משהו דומה

אם יש מישהו שיקנה רכב רק כי כתבתי דבר כזה אז באמת..

מציעה שתרגיע קצת עם הביקורת הלא מדויקת. מרגיש כאילו אתה מחפש אנשים ובדרך גם מעוות מילים שנאמרות פה

למעלה