משמעות למשקל רכב?

enigo

New member
קראתי שוב, הנה הציטוט - תגידי לי את אם זה "בוודאות" או לא

"הדבר היחיד שחסר מבחינתי זה החזרת סטייה מנתיב. באופן מוזר נזכרתי שהיה לי דבר כזה בסוזוקי של לפני 10 שנים! מדי פעם הייתה מקפיצה לי את האוטו חזרה"
לא יודע מה איתך, אבל לא רואה אפילו סיוג אחד בסגנון "נדמה לי", "למיטב זכרוני" וכדומה.
ואם הייתי מחפש בנרות הייתי שואל איך תוך כמה הודעות עברת מזה שלריו יש ארבעה כוכבים בלי חבילת מערכות הבטיחות (לא נכון) לשלושה כוכבים (נכון).
כולם טועים, זה נכון - גם אני ואין לי בעיה להודות בזה כשזה קורה. אצלך זה פשוט קורה הרבה - ומלווה בטון החלטי ומלא וודאות, תוך שאת חוזרת על דברים ששמעת כשמועות כאילו היו אמת מוצקה.
ראי ערך "מאזדה2 הוא הרכב הכי גניב בארץ" ו"תחזוקה של רכב צרפתי אחרי תום האחריות עולה 3000 שקלים בשנה יותר מתחזוקת רכב יפני"...

צלמת7

New member
מציעה שתבדוק אם היה או לא ותחזוק אליי בעניין

לגבי 4 .. טעיתי בדפוס.. זה 3
ואף בנאדם עם שכל לא יקנה רכב על סמך משפט כזה. עם כל הכבוד. צריך להיות אידיוט בשביל לקנות אם דבר כזה חשוב לך ואתה לא בודק שאכן יש ברכב

אתה אוהב להתווכח
אבל עייפת אותי ...אולי תחזור ללפני שבוע שכתבת לי ששיקרתי שהסוויפט שלי לא היו לה הוצאות גבוהות באחזקה ושהלכתי למוסך מעפן . שיבושם לך אם זה מעלה לך את האדרנלין.. תמשיך לחפש בפינצטה ..ולעוות
לילה טוב

enigo

New member
את אומרת שמי שלוקח משפט שכתוב באיזה שהוא פורום ומבסס עליו

החלטה הוא מטומטם? במקרה שלך זו הרמה להנחתה שפשוט לא נעים לנצל...
ולא היה. חד משמעית - אל תאמיני לי, תאמיני למרצדס שטוענת שהמערכת שהציגה ב-2013 היתה הראשונה בעולם. ב-S קלאס.
ובתור אחת שכל כך אוהבת לבכות שמעוותים את דבריה, אני מציע שתחזרי לקרוא מה בדיוק כתבתי לך לגבי עלויות האחזקה של הסוויפט שלך. אני אתן לך תמצית, למקרה שתתעצלי לחפש - אמרתי שטענת שלא היתה לרכב אף בעיה, למרות שאחר כך סיפרת בעצמך שבשנה הראשונה תיקנו את הבלמים ואת המזגן (בספירה שלי זה כבר שתי בעיות, בשנה הראשונה לחיי הרכב). בנוסף, אמרתי שההצהרה שלך על זה שהחליפו בלמים בתדירות גבוהה לא מסתדרת עם הטענה על עלויות הטיפולים שהצהרת עליהם.
ומזכיר בהקשר הזה שמשום מה, למרות שביקשתי את שם המוסך עבור קרובת משפחה עם רכב זהה (אפילו אותו שנתון!), שמשלמת במוסך מורשה מחירים גבוהים בהרבה מאלו שאת משלמת - סירבת שוב ושוב למסור את שם המוסך.

צלמת7

New member
מציעה שתחזור לעבר ותראה את סגנון הדיבור ולא רק כלפי..

לא מנהלת את הפינג פונג יותר
לילה טוב לך

enigo

New member
מה הקשר בין סגנון לתוכן? לא אמרתי את מה שאת אומרת שאמרתי

ולא משנה אם זה נאמר בנימוס או בגסות.
אז איך קוראים למישהו שמאשים מישהו אחר במשהו שלא היה? ואם הוא לא מתנצל על האשמת השווא למרות שהוא יודע שלא היה ולא נברא? אני בטוח שיש לזה שם...

צלמת7

New member
אולי ESP ?

מערכת בקרת יציבות (ESP), היא פיתוח מתקדם המבוסס על מערכת מניעת נעילת גלגלים (ABS) ומערכת בקרת משיכה (Traction Control), שתפקידה למנוע החלקה על משטח הנסיעה (יבש /רטוב /קפוא), בעת כניסה למצב של היגוי יתר (קו פניית הרכב נמצא ברדיוס קטן מן הנדרש וחלקו האחורי של הרכב מבצע פניה בזווית גדולה מחלקו הקדמי), או תת היגוי (קו פניית הרכב נמצא ברדיוס גדול מן הנדרש והגלגלים הקדמיים מחליקים על משטח הנסיעה).
מערכת בקרת היציבות, כוללת את החומרה של מערכת מניעת נעילת גלגלים (מערכת משאבות, שסתומים ובקרת זיהוי כניסה למצב נעילה), עליה נוספים חיישנים ותוכנת מחשב בה מעובד בכל רגע כיוון ההגה ביחס לתאוצת הרכב. החיישנים מעבירים מדדים הנוגעים למהירות הגלגלים, ההיגוי ותאוצת הרכב. חיישני התאוצה, מודדים את תאוצת הרכב סביב שני צירים- חיישן זווית הפניית ההגה ימינה או שמאלה ו וחיישן זווית הסבסוב (Yaw sensor), בעת סטית הרכב מציר כוון הנסיעה (שיעור סיבוב גוף הרכב סביב נקודת הציר המרכזית). התכנה מזהה מצבים של היגוי ייתר אות תת היגוי, העלולים לערב את הרכב בתאונה ועל ידי הפעלה מתואמת ודיפרנציאלית של הבלמים ותוך שליטה בסיבובי המנוע, היא מייצבת את הרכב מחדש ומחזירה אותו למסלול הנסיעה.

לא יודעת אם זה היה ברכב אז.. משום מה זכור לי משהו של החזרה לנתיב ..

enigo

New member
תודה על ההסבר מהי בקרת יציבות, באמת לא שמעתי עליה מעולם

אגב, היה גם הגה - גם הוא יודע להחזיר רכב לנתיב. רק לידיעה.

ANZ1

New member
הרכב הראשון בעולם שהיתה לו מערכת תיקון סטייה מנתיב היה ב2013

כך שסביר להניח שבסוזוקי לא היה ב2008.
משנת 2001 היתה מערכת זיהוי סטייה מנתיב, אבל בלי תיקון,
ולא היה בסוזוקי ב2008
רק במכוניות יוקרה היו בשנים האלו
סוזוקי מייצרת מכוניות זולות ולא בטוחות, היא האחרונה שהכניסה מערכות בטיחות אקטיביות

https://en.wikipedia.org/wiki/Lane_departure_warning_system

enigo

New member
במרצדס S קלאס, אם אני זוכר נכון. ומדהים כמה מהר זה חלחל מטה

ב-2016 זה כבר היה ציוד סטנדרטי במכונית עממית (ספורטאז')!
&nbsp

למעלה