אפשר גם?
בגיל 4 כמעט שעברתי מן העולם לאחר שבלעתי גולה (ג
דילה) והיא נתקעה לי בקנה-הנשימה. אבי, באקט אחרון של יאוש, הצליח לפתוח את לסתותי שננעלו, לדחוף את בהנו לגרוני, אגב תפיחה חזקה על הגב, ולגרום לי לפלוט החוצה את הגולה. עד היום רצים אצלנו סיפורי-גבורה על השכנה-ז"ל, שהיתה הראשונה להבחין במצוקתי ועל אבי-יבדל"א, שנושא בגאווה צלקת של "נשיכת המוות" על בוהן ידו. לא פיתחתי פוביה לגולות, אבל מאז אני נושם באופן כפייתי (אפילו עכשיו).
בגיל 16 נמניתי על כנופיית גנבי אופנועים. די מהר הבנתי מה אני עושה והודעתי ש"זה לא מתאים לי ואני חותך". ההם לקחו רק את המילה "חותך", ובמשך מס' שבועות חיי הפכו גהינום (פריטים אישיים שנשרפים, חסרי-פנים שמתנפלים עליך בחסות החשיכה, מפוצצים במכות ובורחים...). זמן מועט לאחר-מכן (כשכבר סיימתי לשלם את "כופר-הנפש"
) הם כולם נעצרו. עד היום אני לא מבין למה הם לא הסגירו גם אותי (אני עדיין מחכה למשטרה
"אם בסיבוב ניגש אלי שוטר אני מושיט לאזיקים את הידיים"). לא פיתחתי פוביה לשוטרים... גם הם לא פיתחו פוביה אלי.
למרות שעברתי טסט שביעי (!) ברכב ושלישי באופנוע, אני נהג (ורוכב) בחסד עליון! לא פיתחתי וכו' (מהסעיף הקודם).
אני לא מפספס שום הזדמנות לתרום דם למרות שאני מתפלץ למראה מחט ומפחד, פחד-מוות,
מזריקות. לא פיתחתי פוביה למחטים - זו תכונה מולדת.
"לכאורה עוד פגישה מיותרת": פגשתי פעם מישהו בצומת הקרוב לביתי - פגישה אקראית בין שני אזרחים נעימי סבר. זו היתה הפגישה השניה שלנו. בפגישה הראשונה, חודשים ספורים קודם, אני הייתי עם נשק ואפוד והוא היה מחבל שפוט. לא פיתחתי באש.