איך אתם מסבירים את היכולת של לברון? - פוסט בסימן שאלה.
* מבחינת אחוזים, העונה הכי גרועה של לברון בפלייאוף מגיל 23.
* Career Low, באחוזים מהשלוש.
* Career Low, בהליכות לקו העונשין.
* עונה שניה הכי גרועה שלו בקטגוריית האיבודים.
* הכי הרבה זריקות מהשדה בפלייאוף הזה בקריירה.

ומהצד השני:
*קרוב מאוד לשיאי קריירה בריבאונדים(שיא קריירה בריב' הגנה) ובאסיסטים (#2 בשניהם).
*שיא קריירה בחטיפות.
*קרוב לשיא קריירה בחסימות (#3).

איך אני רואה את זה?
ראיתי את כל המשחקים של קליבלנד משריקת הפתיחה מול בוסטון, ואני חושב שבמקרה הזה הסטטיסטיקה כן מדברת בעד עצמה וכל מי שראה את לברון יסכים שהוא מאוד מתאמץ בכל חלקי המגרש, הוא באמת נותן את מירב האנרגיה שלו בכל משחק, דבר שיכול להסביר את העובדה שבאמת חוץ מלקלוע לברון כמעט אם לא בשיא של שאר הדברים במגרש (הגנה, סידור מצבים).

בהתקפה? לברון נראה כאילו הוא לקח שמונה צעדים אחורה, אז נכון אני לא מצפה ממנו לקלוע כמו בשנתיים האחרונות במיאמי כי הכימיה והשטף ההתקפי של מיאמי היו בלבל אחר אבל לברון ממש איבד את עצמו עם תצוגות שפל ביחס לקריירה שלו.

חלק מהקרדיט חייבים לתת לבוסטון ולשיקגו, אני לא זוכר מתי לברון פגש קבוצות שיכולות להכיל אותו כמעט מושלם בצורה הגנתית, אם זה באישית (קראודר, באטלר) מה שרוב הקבוצות בליגה לא יכולות להרשות לעצמן אז זה כבר סוג של לוקסוס.

אבל עדיין אחרי פלייאוף אגדי מבחינה התקפית של 56% מהשדה ו40% משלוש (בערך אותה כמות זריקות, הבדל מינורי)
אני אישית לא מצליח להסביר את זה חוץ מהדעה שכבר אמרתי שלברון נלחם בשדים של עצמו, שדים שאפיינו אותו בדאלאס, שדים שנתנו לו את הכינוי lechoke, ואני חושב שכן יש להגנות שממול קרדיט אבל מי שמחסל את לברון כרגע זה לברון בלבד.
כן זה שלברון עבר לקבוצה חדשה וצעירה בקיץ יכול היה להסביר נפילה מסויימת באחוזים מפאת תפקיד אחר שהוא צריך למלא בקליבלנד (לא באמת) אבל לא צניחה התקפית כזו דרסטית, חוסר ביטחון בדריבלינג (איבודים בכמויות) וכל שאר הדברים שלא רגילים לראות ממנו.

אני הייתי רוצה עכשיו לראות את קליבלנד עפים ואת לברון מקבל בראש כי אני בטוח שזה אחד הדברים הכי יעילים שיכולים להחזיר אותו למסלול, ולחזור להיות השחקן הזה שיש לבד כמעט באולימפוס.
אבל בעיקר שיחזור להיות מהנה לצפייה, זה החיסרון הכי גדול שלו כרגע.