משחקי הלילה 20/5/2015

לדעתי ההשקעה בתחומים אחרים

באה על חשבון הקליעה, בסופו של דבר מדובר בבן אנוש ולא במקור אנרגיה בלתי נדלה

קבלת החלטות שלו פחות טובה מבעבר

בגלל שהוא לוקח על עצמו יותר הוא מקבל החלטות פחות טובות בנוגע לזריקות, הוא לוקח זריקות קשות מהשלוש ומחטיא אותן.
זה גם בגלל הגיל כמובן, השנה היא לא 2007 שהוא יכול לשחק הירו בול במזרח עד גמר הNBA. סוגרים אותו יותר טוב בהגנה(יחסית כמובן), הוא חייב להתחיל לפתח משחק פוסט כמו קובי וג'ורדן אחרי שעברו את ה30. בכלל לא ראיתי שום ניצוצות כאלו אצלו, סתם ראש בקיר עם הזריקות משלוש וכל מיני מיד ריינג'ים הזויים.

billc

New member
אני חושב הפוך, מאז שהוא חזר מהמנוחה של השבועיים

יש לו את אחת העונות הכי טובות, אם הוא היה משחק כך מתחילת העונה הייתי אפילו אומר שמגיע לו MVP
הסיבה לאחוזים הגבוהים שלו בשנים האחרונות זה בגלל בחירת זריקות וזה הצליח לו בגלל שהוא זרק מעט
בעונה הקודמת הוא זרק בפלייאוף 17 זריקות למשחק העונה הוא זורק כמעט 24 למשחק, כשאתה סופר אגרסיבי בהתקפה סביר להניח שהאחוזים שלך ירדו

זה למה שחקנים שהתפקיד שלהם זה רק לזרוק שהם פנויים יש להם אחוזים גבוהים, כי הם מחכים להיות חופשיים לגמרי

אפשר גם לקחת עוד דוגמא , כולם פה יסכימו שווסטברוק נתן את העונה הכי טובה שלו, אבל מבחינת אחוזים הכי נמוך מזה 5 שנים, למה?
כי הוא זרק הרבה יותר, אילץ זריקות וכד'ו כי הוא חשב ובצדק הרבה פעמים שזה מה שהוא צריך לעשות בחסרונו של דוראנט

billc

New member
דרך אגב אני מעריך לברון היום מבחינת שחקן הרבה יותר מהעונות

הקודמות , אני לא סבלתי שהוא עשה הכל כידי להקפיץ את האחוזים שלו, ויתר על זריקות שהיה צריך לקחת רק כידי שכולם ידברו על האחוזים שלו.

דווקא את הטיעון הזה קשה לי לקבל.

אני חושב שהוא היה טוב מאז המנוחה שלו, אבל השינוי הקבוצתי והאישי של לברון נבע בעיקר לפי דעתי מהטריידים שקליבלנד עשו דבר שאיזן את הקבוצה בצורה דרמטית ולפי כך היה ללברון הרבה יותר קל להתבטא על המגרש בצורה טובה.
&nbsp
אחת העונות הכי טובות? לא חושב שאפילו קרוב.
בנירמול ל-36דק' לברון קולע קצת יותר מהשדה ב-4 זריקות פחות אשתקד, אז למה שהוא יזרוק יותר, זה הקטע של לקלוע באחוזים גבוהים, זה דווקא מדגיש את העובדה שהוא על הפנים והעובדה שהוא צריך 6 זריקות יותר מהשדה משנה שעברה ועדיין לא מצליח להגיע לאותה נקודה. הוא מאבד כמעט שני פוזשיינים יותר.
&nbsp
אבל בתכלס אני בטוח שבסה"כ באיזור הצבע ההבדל אינו כזה משמעותי משנה שעברה, ההבדל הדרסטי צריך להיות בזריקות מהמיד ריינג' והשלוש, הוא פשוט לא פוגע דווקא אחרי שבעונה שעברה הוא דווקא הרשים מאוד עם קליעה די חדה (שוב 40% מהשלוש).
וזה גם ממש לא זריקות קשות(בד"כ), רוב הזריקות מיד ריינג' שהוא לוקח הוא קלע באחוזים גבוהים מאוד שנה שעברה, וגם השלשות שהוא לוקח הוא היה קולע במעל 30%.
כמעט ולא ראיתי את הפייד מהפוסט שהוא אוהב לעשות (ראיתי קצת מול בוסטון).
&nbsp
חוץ מזה, אם לזה אנחנו קוראים לברון אגרסיבי, זה ממש לא מאיים.
לברון כבר היה יותר אגרסיבי, שוב הכי מעט זריקות שלו מהקו בקריירה = יותר אגרסיבי?
&nbsp
למעט העונה הזו ללברון יש עוד 4 עונות עם 21+ זריקות מהשדה, בשלוש מהן הוא גם קלע מעל 30נק' למשחק (בכולן יש לו פחות זריקות ל-2נק' מאשר העונה ובשלוש מהן מספר דו ספרתי של הליכות לקו)
&nbsp
לברון נראה מאוד אנמי בקליעה שלו, אולי חלק מהזריקות שלו באמת מאולצות, אני חושב שחלק מהעובדה שהוא לוקח הרבה זריקות זה נגזרת של העובדה שהוא פשוט לא פוגע. ולא להפך.
&nbsp

fatnoam

Active member
ובכל זאת לברון הוא השחקן הטוב בפלייאוף הזה מתוך הרשימה של

המועמדים ל-MVP. הוא נותן פלייאוף בהחלט טוב יותר מסטף (מביך בסדרה הזו, סליחה), ומהארדן (יום כן יום לא). אולי כריס פול בעצם נותן פלייאוף יותר טוב ממנו (ובלי קשר השחקן הטוב בפלייאוף לדעתי זה בלייק, הוא פשוט לא היה חלק מרשימת המועמדים ל-MVP).
&nbsp
קשה לי להניח את האצבע על למה יש האטה ביכולת של לברון, באמת שחשבתי על זה ואני לא מוצא סיבה למה זה צריך לקרות. אולי ההורדה במשקל (אומרים שהוא הוריד 20 פאונדס במעבר ממיאמי), משפיעה ולברון צריך ללמוד להתמודד עם זה. מצד שני היתה לו שנה ללמוד להתמודד.
&nbsp
בסה"כ הסגל מסביב צריך לתת לו כל מה שהיה לו במיאמי מבחינה התקפית אם לא יותר - קיירי קולע טוב מצ'אלמרס ויודע לייצר לעצמו, סמית' קולע טוב מווייד, ללאב יש יותר טווח מבוש אבל זה בא על חשבון ניידות בהתקפה, ולדעתי ללברון קל יותר להפעיל מישהו כמו מוזגוב מאשר מישהו כמו בירדמן. בסה"כ יחסית לשתי עונות אחרונות זו לא ירידה ברמה, אולי בתיאום בין השחקנים, והעובדה שאין לו את פלאש האח, אבל עדיין קיירי שחקן התקפה ברמה כל כך גבוהה, שהתיאום בינהם תפס מהר ועובד טוב גם כן, כך שאני לא חושב שהירידה אצל לברון זה באשמת הסגל המשלים. אני די בטוח שזה איפשהו אצלו. גם לא בטוח שזה מנטלי, בסה"כ לברון נותן סדרה, הוא חודר הרבה לסל, אני חושב שהוא בהחלט הופיע לסדרה. עצם העובדה שזה לא מתרגם לניצחונות זה לא בהכרח באשמתו. לפעמים אתה טוב ומפסיד לג'אמפ הזוי של דריק רוז עם הקרש.

rapgamer4ever

New member
אני צריך להמשיך ולעקוב בגיים 4 אבל לא הייתי פוסל את האפשרות

שלברון התחיל את תקופת הדעיכה שלו.
הקאבס היו צריכים שישתלט על הסדרה הזאת, בינתיים הוא עשה את זה בערך רק בגיים 2 וגם לא ביעילות לברונית שאנחנו רגילים אליה.

rapgamer4ever

New member
האחוזים נמוכים והאיבודים רבים מדי

זה עדיין מספיק כדי להיות טוב יותר מ-99% מהשחקנים בליגה אבל לא מספיק כדי לעמוד בסטנדרטים המטורפים שהציב בעונות הקודמות.

זה אולי משהו שאני מכחיש כי פשוט קיוויתי שזה יגיע

עוד שנתיים-שלוש.
&nbsp
זה גם לא מתיישב לי בתפיסה כי אני דמיינתי את לברון מתבגר בכך שהאתלטיות תדעך לאט, פחות הליכות לקו העונשין (הדבר היחיד שמתיישב לי), פחות אגרסיביות מתחת לטבעת(אני חושב שהוא כן מגיע ומסיים טוב באיזור הזה, לא מוציא שריקות אבלו בעבר), יותר Fine-Tuning של הקליעה מהרחוק (כרגע זה ממש בכיוון ההפוך), יותר עבודה בפוסט(לא משחק שם מספיק), יותר מג'יק "סטייל" אוף גיים, יותר Facilitator (משמע יותר אחראי עם הכדור).
&nbsp
בקיצור דמיינתי אותו עדיין טריפל דאבל משין, פחות סקורר יותר רכז, אבל הדבר החשוב ביותר זה היה אמור להיות השיפור של הקליעה מבחוץ בשילוב עם דעיכה ויכולת לחדור פנימה.
זה בערך הדבר היחיד שלא מתיישב לי בכל הסיפור הזה, הקליעה שלו, זה לא היה אמור להשתנות בצורה כל כך דרמטית שאני לא מצליח למצוא הסבר הגיוני לזה וזה דווקא היה נראה שזה הולך בדיוק לאיפה שדמיינתי אותו אחרי עונה שעברה.

rapgamer4ever

New member
הקליעה תשוב למה שהייתה

יש תקופות טובות יותר ופחות. אני לא רואה סיבה לחשוב שהקליעה של לברון ברגרסיה אמיתית.

למעלה