משחקי הלילה מוצ"ש

go lakers go

New member
בוא אני אסיר לך את הספק

1 – מאז שהוא בליגה ( חוץ מבעונה הקודמת ) הוא לא ירד מ20 נקודות פייר עונה, כולל בעונת הרוקי שלו . בעונה הכי גרועה הוא קלע 22 ובעונה הכי טובה 33 . כיום הוא מדורג 16 ברשימת הקלעים בתולדות ה NBA עם 24000 אלף נקודות . 2 – אנוכי אנוכי , יש לו6.2 אסיסטים פייר משחק בקריירה . רק ל44 שחקנים בהיסטוריה יש ממוצע טוב מזה . 3 – משנת 1998 ועד לשנת 2005 הוא לקח ( על הגב ) את פילי לפלייאוף . בשנת 2001 עד לגמר. .אומנם המזרח היה חלש יחסית ...אבל לאינדיאנה , דטרויט , ניו ג'רזי ולבוסטון ( לפחות בחלק מהעונה ) הייתה קבוצה טובה משמעותית מלפילי 4 – 10 משחקי אולסטאר , שב 2001 ו 2005 הוא היה גם ה MVP של האולסטאר 5 – MVP של העונה הסדירה ב2001 6 – רוקי השנה ב 1997 7 – 7 עונות רצוף בחמישית ה NBA . שלוש חמישיות ראשונות , שלוש חמישיות שניות , פעם אחת חמישיה שלישית 8 – 1965 חטיפות בקריירה . 10 עונות בין ה10 החוטפים הטובים בליגה , שבשנים 2001 עד 2003 ו 2005 היה החוטף מספר אחד בליגה 9 - באתר ( המכובד ) basketball-reference יש רשימה של שחקני עם פוטנציאל ל HALL OF FAME . מהשחקנים הפעילים כיום בליגה יש שם 6 שחקנים עם 100 % ל HALL OF FAME - שאקיל , דאנקן , קובי ,גארנט , לברון ו ....אייברסון .

הוא לא ברמה

של שאקיל, דאנקן, קובי וגארנט. וזה לא רק טבעות האליפות, והתארים השונים, זה ההשפעה על המשחק. לגבי לברון אני ממש לא יודע. כנראה שלפחות כרגע הוא עדיין לפני לברון. ברור לי שאני רואה את הדברים בקיצוניות לצד אחד, אבל אני ממשיך לחשוב שהוא תמצית הדברים הרעים בכדורסל האמריקאי. ובניגוד לשחקנים אנוכיים אחרים שלמדו והתבגרו (קובי, כרמלו), הוא מסרב לעשות גם את זה.

חוץ מזה תסתכל על הסיכויים האחרים שם

גרנט היל עם 80%. יש לי כבוד להיל, שהיה אחד השחקנים האהובים עלי עוד בדיוק, אבל מה בדיוק הוא עשה בכדורסל חוץ מלהיות פצוע שמגיע לו להיות אול אוף פיימר? פארקר עם כמעט 60%?????? ולעומתו צ'ונסי עם 25%????????????? ותראה מי עוד ברשימה, בלי קשר לאחוזים שלהם : בראנד?? היינריך?? זאק ראנדולף?? לאמאר אודום?? כולם טובים ונחמדים, אבל כל קשר בינם ובין אול אוף פיים מקרי בהחלט. אז נכון שהסיכוי שנותנים להם מאוד נמוך, אבל זה שהם בכלל שם זה בדיחה (ויש עוד)

עידו17

New member
אתה מגזיםםםםםםם

אייברסון הוא שחקן שונה מאלה שציינת, שמייצג דברים אחרים, לטוב ולרע. תמצית הדברים הרעים בכדורסל האמריקאי? אני אלך יותר רחוק ואגיד תמצית הדברים הרעים בחברה האמריקאית, אבל מי אנחנו, כישראלים לבנים בצד השני של הגלובוס, יודעים על החברה שאייברסון יצא ממנה? אייברסון הוא שחקן אנוכי ואדם אנוכי, ובגילו כבר אין לו את היכולת לגבות את זה, זה הכל. עניין של גיל. בשיאו הוא היה אולי הסקורר הטוב ביותר אי פעם בגובה שלו, וכמו צ'רלס בארקלי למשל, עשה קריירה מדהימה מהתגברות על חסרונות ונחיתות. מהבחינה הזו, של ההשראה והדוגמא שנתן לכל כך הרבה אוהדים וילדים שבאו מאיפה שהוא בא, אני חושב שההשפעה שלו על המשחק גדולה יותר משל הרבה הול אוף פיימרים אחרים, ולשפוט אותו לאור השנתיים האחרונות זה לא הוגן ולא רציני.

אתה הזכרת חברה

אני דיברתי על כדורסל. לא דיברתי על החברה האמריקאית. יודע מה, לא מה שרע, מה שאני שונא בכדורסל האמריקאי. את האייברסונים, הג'קסונים, המאגטים שחושבים רק אני ואנוכי עוד. לפי מה שאתה אומר מדוע ספאד ווב לא באול אוף פיים? הוא היה הסקורר הכי טוב לגובה שלו, היווה השרה למיליארדים, והיה דוגמא להמון אוהדים וילדים שלא היו גבוהים מספיק.

עידו17

New member
הספורט הוא מראה לחברה שלנו

אנוכיות, תאוות בצע, רדיפת פרסום והישגים אישיים, שלא לדבר על תרבות הכנופיות - אייברסון הוא מראַה להרבה היבטים בחברה האמריקאית בתקופה שלנו. טוב או רע - זה סובייקטיבי לגמרי. ולא, זה לא מה שאני אומר. מעבר לאישיות, ולכל מה שאייברסון מייצג, כולל לב עצום ונחישות שאתה לא רואה משחקנים היום, אייברסון הוא אחד השחקנים הטובים בכל הזמנים, והסקורר הטוב ביותר אי פעם בגובה 6 פיט, יש על זה ויכוח בכלל? הוא השיג כל תואר אישי שקיים כולל MVP, סחב קבוצה מוגבלת וחבולה עד סידרת הגמר, בשיאו היה אחד השחקנים הדומיננטיים ששיחקו בליגה ב20 שנה האחרונות. אתה יכול לאהוב או לא לאהוב את סגנון המשחק שלו ואת כל המסביב, או להתחיל לסייג את זה ב"איזור מזרחי גרוע" או "יריבים חלשים", אבל המינימום שאפשר לעשות זה לזכור את העובדות, כמה שלא קל לעשות את זה עכשיו.

asafsuf2

New member
בנוגע לסעיף מס' 2

זה לא בעיה להגיע לממוצע של 6 אסיסטים למשחק כשהכדור *כל הזמן* בידיים שלך. אני לא חושב שאי פעם הייתה איזושהי התקפה שאייברסון שיחק בה שהכדור לא עבר דרך הידיים שלו. מן הסתם גם האגואיסט הגדול ביותר לא ייקח 100 אחוז מהזריקות של הקבוצה שלו, אז מספיק שכמה מסירות שלו יהפכו לסל והנה יש לו 6 אסיסטים. גם קרלוס ארויו היה מלך האסיסטים של הליגה הישראלית בעונה שעברה ואני לא זוכר שחקן יותר אגואיסט ממנו במכבי, אולי למעט דייויד אנקראם.

דווקא את מלון אני זוכר

עזב את יוטה, וחתם בלייקרס על מינימום ותיקים. נתן עונה טובה מאוד, אבל סטטיסטית היה רחוק ממוצעי הקריירה שלו, בעיקר כי עבר לתפקיד של רול פלייר ליד קובי ושאק. עזר להגיע לגמר, בו לא שיחק כי היה פצוע, ופרש מייד אחריו. לא זכור לי שהוא נבעט החוצה, לא מהג'אז ולא מהלייקרס. לא זכור לי שהוא רץ לתקשורת אחרי משחק אחד במדי הלייקרס לבכות שקובי לא מוסר לו. לא זכור לי שהוא עזב אחרי 3 משחקים כי פיל ג'קסון לא מצא חן בעיניו. לא ברור לי מה הקשר בין מלון לאייברסון. מלון רצה אליפות, והיה מוכן להקריב את האגו שלו בשביל זה. אייברסון רוצה קודם כל להיות המנהיג והמוביל, ורק אחרי זה לנצח.

לא זוכר משהו יוצא דופן

אתה מוזמן להזכיר לי. אני זוכר שהיכולת ירדה בהדרגה, עד שהוא איבד את המקום ברוטציה, דרש טרייד, וטורנטו הביאו אותו כדי לפתח מישהו. שיחק שם עונה אחת ופרש. היה שם איזה תאקל? ואתה משווה את הקריירה של האקים לקריירה של אייברסון? האקים היה אחד מהסנטרים הטובים במשחק. בלתי עציר בהתקפה, ושחקן הגנה ענק. הוא חתום על שתי אליפויות של הרוקטס, עם שתי MVP גמר. לדעתי הגנתית, הוא היה הטוב ביותר, כשהספק היחיד שיש לי זה ראסל, ושאר החברה שלא ראיתי עדיין. אתה משווה את זה לאייברסון? סקורר שהיה סקורר, ולא מהטובים ביותר שיש לשנות ה90-2000 להציע?

carmelo

New member
מסכים עם GO LAKERS לגמרי

אייברסון הוליך חבורה של נגרים לגמר, להתלונן על כך שהם לא עשו כלום מול הלייקרס (הנחילו להם הפסד יחיד בפלייאוף, זה גם הישג לא מבוטל...) זה באמת מופרך. מזרח חלש או לא, הסיקסרס ממש לא היו איזה פאוור האוס שדרכו לגמר היתה סלולה ופשוטה.

somone44

New member
כנראה שלא אתה ולא עבוד ראיתם שום משחק

של הדובים עם אייברסון. בדקות ששיחק, גם אם זה מהספסל בלבד, הוא הנהיג, כיוון, התנהל כמו קפטן אמיתי שמחבר בין מערכי הקבוצה וגורם לדברים טובים לקרות. לא עוד מאיו וגאיי אנוכיים וזורקים מתי שבא להם, לא כדורסל שכונתי שכל אחד עושה מה בא לו כמו שראיתי המון ממפיס בעונה שעברה, היה פשוט סדר, נקודה. גאיי חשב פעמיים לפני שלקח את הכדור וההתפרע בכוח, מאיו ניהל משחקים לפרקים כ-PG ורק מסר, ראנדולף חיכה בשקט ובסבלנות בצבע ולא ראית שום חוסר שביעות רצון או אגוזיאזם לא ממנו ולא מאף שחקן אחר על הפרקט. כבוד והערכה, זה מה שהיה שם. אייברסון התבגר. הוא מבין שבגילו לא הכל נופל עליו, שיש שחקנים לא פחות טובים ואף טובים ממנו כרגע בקבוצה שלו, הוא מתנהל בצניעות וידוע את מקומו החדש. לפי מה שראיתי, אני פשוט חושב שהוא החתיכה החסרה בפאזל בממפיס ובלעדיו זו קבוצה נטולת מנהיג, עדר ללא רועה, בטח כשאיזה מוקיון עומד על הקווים. אייברסון שחקן הרבה יותר חשוב לדובים ממה שאתם חושבים. GO LAKERS GO, יש לך ת'ליגה פאס, שב תראה משחק של ממפיס, בטוח שתתחבר למה שאני אומר.

go lakers go

New member
ראיתי את ממפיס 3 משחקים מלאים העונה

2 בליג פאס מול דנבר והלייקרס , ואחד שידור חוזר בערוץ5 מול סקרמנטו .נראה לי מספיק לחוות דיעה עליהם.... מול דנבר בחוץ זה היה המשחק הכי טוב של ממפיס העונה למרות ההפסד...... מול הלייקרס בחוץ הם שיחקו נגד LA נטולת ביינום + גאסול ..... המשחק לא היה שקול לרגע .... הלייקרס ניצחה ב14 שהרבע הרביעי כולו גארבצ' טיים..... מול סקרמנטו בחוץ הם זרקו ניצחון שהקינגס השוו עם הבאזר וניצחו בהארכה . בסך הכל ממפיס עד היום במאזן 1 - 6 כולל הפסדים לנמושות הכי גדולות של הליגה ... סקרמנטו , גולדן , והקליפרס אושרי תפנים ..... ממפיס לא קבוצה של 50 נצחונות במערב..... עם ובלי אייברסון..... אני בספק אם קובי או לברון היו משחקים שם על המשבצת של אייברסון ממפיס הייתה עושה 50 V . ממפיס קבוצה נחמדה , עם שחקנים נחמדים ....שם זה מתחיל ושם זה נגמר ..... עונה שעברה היא עשתה 24 נצחונות .... העונה היא תעשה וגם זה בלארג' 35 . כל קשר בינה לבין פלייאוף במערב מקרי לחלוטין....... ואיך אתה אומר שאייברסון התבגר ??? הוא אחרי חודש של פציעה.....אחרי המשחק הראשון כבר התבכיין בתקשורת.....ואחרי שלוש משחקים הוא עוזב את הקבוצה..... זה התבגר ?

carmelo

New member
אבל לא התייחסת בכלל לנקודה שלו

SOMEONE טוען שממפיס נראו טוב עם אייברסון על הפרקט...אני אישית לא ראיתי אותם העונה, וכנראה שכבר לא אזכה לחזות באייברסון לובש את מדי הגריזליס. שיהיה ברור, אני מסכים עם כל מה שכתבת לו...אבל מעניין אותי אם אתה או כל אחד אחר כאן, מסוגל להפריך את הטענה שהגריזליס שיחקו טוב יותר עם אייברסון בחמישיה.

אפילו אם הם שיחקו יותר טוב

הם לא שיחקו מספיק טוב כדי לעשות פלייאוף, ואייברסון לא יישאר אחרי העונה הזאת, אז למה בכלל לתת לו דקות על חשבון קונלי או מאיו?

carmelo

New member
זו גישה לוזרית ופסקנית מדי

העונה רק החלה...היפותטית, הגריזליס יכלו מתישהו להתחבר ולהגיע לפלייאוף עם הסגל הזה. מאיו וקונלי יכלו לשחק מספיק גם לצד אייברסון, אם כ"כ דחוף לפתח אותם אז לא היה צריך להחתים את אייברסון בכלל - שזו דעתי האמיתית, אגב. אבל אם הגריזליס כבר החליטו לשחק אותה תחרותיים עם זי-בו ואייברסון, אז שילכו על זה עד הסוף.

נכון, לא היה צריך להחתים אותו...

אלא אם הוא היה מצהיר באופן חד משמעי שהוא מוכן לעלות מהספסל ולרדת בדקות....

go lakers go

New member
אז עכשיו אני אתייחס

ראשית , אייברסון שיחק בממפיס רק 3 משחקים - סקרמנטו , גולדן ,לייקרס . מהמשחקים שאני ראיתי את אייברסון בממפיס ( סקרמנטו ולייקרס )למשחק מול דנבר ( שבו אייברסון לא שיחק ) לא ראיתי הבדל מהותי בממפיס . אייברסון לא כפה את עצמו בהתקפה....הייתה לו בחירת זריקות נכונה וגם הוא מסר את הכדור די והותר ...בהחלט ניתן לומר שהוא לא בא למשחקים בגישה של קודם אני ואחר כך הקבוצה... אני לא חושב שאפשר למדוד תרומה של שחקן כלשהו אחרי 3 משחקים ..... אבל אני די בטוח שאייברסון לא היה עושה אותה מקבוצה מפסידה לקבוצה מנצחת. מה שכן , אני די בטוח שלאורך זמן אייברסון היה יכול לסייע לממפיס , בטח במשחקים צמודים ובטח שצריך את הגו טו גיי. מהמשחקים שראיתי דווקא בולט השינוי אצל זאק ראנדולף .נראה שבהחלט הוא עובר שינוי כלשהו .... לא כופה עצמו בהתקפה ומנסה לעשות משהו בהגנה..... דווקא התאכזבתי ממאיו וגאיי שמפוצצים בכישרון ולא עושים איתו כלום חוץ מלזרוק המון זריקות פייר משחק . הכי מרשים אותי שם זה מארק גאסול ....להערכתי גם היחיד שיהיה אולסטאר. לדעתי , הבעיה הכי גדולה של ממפיס זה אפס תרומה מהספסל וחוסר היררכיה בחמישיה .

למעלה