מסכימה איתך חלקית!
אני מסכימה איתך שבצפר זה בית חרושת לציונים. אני מסכימה איתך שבסופו של דבר לומדים לבד כי לא זוכרים כלום ממה שהמורה אמרה. אני מסכימה איתך שאחרי שתסיימי את הבגרות לא תזכרי כלום, ואת יודעת מה, זה גם לא ישנה כלום כי כבר פחות ופחות מסתכלים על הבגרות בימינו, וגם אם כן, ברוך השם יש מכללות ומכינות ומה שאת רוצה כדי לחפות על זה שלא היה לך זין ללמוד כשהיית בגיל טיפשעשרה. אני מסכימה איתך שהבצפר מלמד אותנו למדוד אנשים במספרים, אני מסכימה איתך שציונים והשכלה הם לא מדד לאינטיליגנציה. אני מסכימה איתך שכל הסיסטם פה מסריח!!! אני לא מסכימה איתך שהשיטה גורמת לך לשנוא את עצמך, שום דבר בעולם לא צריך לגרום לך לשנוא את עצמך חוץ ממך עצמך. זה שמישהו אמר לך שאת עצלנית ושיש חכמים ממך לא צריך לגרום לך לשנוא את עצמך. את צריכה להיות חכמה מהם ולדעת שציונים לא אומרים מי את, אלא מה הידע שלך בחינוך העל יסודי. וזהו. אני לא מסכימה איתך שבצפר ממלכתי צריך לענות לפוטנציאל של כל תלמיד ותלמיד, בצפר ממלכתי מקנה לך כלים בסיסים בקשת רחבה של מיקצועות ריאלים והומנים. מן הסתם הוא לא יכול לאפשר לך לטעום מכל העולמות. אם את טובה באומנות, לכי לבצפר לאומנויות. אם את טובה במחשבים, לכי לבצפר שמתמחה בתחום. אני גם חושבת שכל השיטה הזאת דפוקה, והיא מוכיחה את זה בעצמה כל שנה כאשר מספר הזכאים לבגרות הולך ויורד. וזה שהבצפר לא באמת מקנה לך בסיס כי בכל מקרה אחרי צבא לא זוכרים כלום וגם אם זוכרים זה כמעט לא קשור למה שתלמדי באוניברסיטה, זה גם נכון. אבל בצפר מלמד אותך דברים אחרים, הוא לא מלמד אותך להיות בנאדם, אבל הוא גורם לך לגדל עור של פיל. מלמד אותך לתקשר עם סמכויות, ולהערים עליהם בלי שהם יבינו בכלל (זה מה שאני למדתי בתיכון לפחות). מלמד אותך ללמוד לבד, בזכות עצמך, מלמד אותך שאם תשקיעי במשהו באמת אז תצליחי, תלוי כמה תשקיעי, ואם לא הצלחת אז זה כי לא השקעת מספיק. בצפר מלמד אותך להסתדר עם אנשים אחרים, לחיות איתם, לפתח יחסי אנוש, למצוא חברים, ללמוד על אנשים, על סוגים שונים של אנשים. כל הדברים שבצפר לא עוסק בהם, ממנו למדתי אותם. כל מה שקשור למתמטיקה, אנגלית, פיסיקה, כימיה, ספרות בלה בלה בלה... את זה למדתי לבד מספרים. ואני בחרתי לעשות את זה. תודה לך משרד החינוך יקר, שגרמת לי לראות את העולם באור מספיק שלילי כדי להכונן כבר מעכשיו, כדי לא לקבל הלם אחר כך. אה, ולזאת שדיברה פה על זה שצריך השכלה כדי להצליח בחיים.....בולשיט!!!! יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעסוק בהם (חוקיים) בלי תעודת בגרות ולחיות בכבוד לגמרי. העולם לא שחור לבן. אין עניים ועשירים. הרוב למעשה זה שיכבת הביניים. ואת יודעת מה, אם כל מה שהצלחת לחשוב עליו כשאמרת עתיד זה כסף וקריירה, את צריכה ללמוד עוד הרבה על החיים.