משהו שכתבתי

Nimst

New member
נכון..

ומה עם אלה שיש להם הפרעות קשב וריכוז ומה לעשות שהם לא יכולים להתרכז לאורך זמן וללמוד? לא כולם מסוגלים, וזה לא הוגן (וגם לא הכי חכם) לכפות דרך למידה אחת על כולם. בעולם אידיאלי (אתם יודעים, כשיתנו תקציב מתאים לחינוך) יתאימו לתלמידים שונים דרכי למידה שונות, שדרכן ימצו את הפוטנציאל שלהם. אולי אז הציונים ישקפו משהו.. אבל נו, טוב.. אנחנו נפרדים מהביצפר עוד כמה חודשים..

*superstar*

New member
הגיע הזמן...../images/Emo4.gif

וכן, תוכניות הלימוד לא מתאימות לחלק (די גדול הייתי אומרת) מהתלמידים. אני מסכימה

Stillwater

New member
WOW יצרתי מפלצת!

היתכן? היתכן שאני פתחתי את אחד השירשורים הגדולים בפורומנו? אוקיי... אני לא ממש יודעת אך להגיב, היו כאן כ"כ הרבה תגובות מכל מיני סוגים ואני לא יכולה להתייחס לכל אחת באופן ספציפי. אבל בכלליות: תודה לכל מי שטרח לקרוא ולהגיב ובאמת תגובות מרשימות שחלקן אפילו גרמו לי לחשוב ולקחת פה המון דברים לתשומת ליבי מהתגובות הנגדיות. אני מקווה שאולי גם אותם אנשים לקחו לתשומת ליבם דברים ממה שאני כתבתי, כי כמו שכתב אחד המגיבים הכל פה כנה, הכל הגיע ישר מהלב!

cilida

New member
../images/Emo91.gif

ומה זה סיכרון ויכולת שינון? ובנוגע לכמה זמן אפשר לשבת על התחת וללמוד-זה כבר עניין אחר-עניין של רצון כמה אותו תלמיד מוכן להשקיע וללמוד.... ורק לידיעתך-שינון זה למידה-ככה את לומדת לזכור את הדברים אותם את צריכה לדעת בביה"ס,ככה את לומדת למבחן-ע"י שינון... שינון זה למידה. חבל שאתם התלמידים מתייחסים כך לבית הספר-וללמידה כאל דבר רע ומיותר, אחת אמרה שבית הספר לימד אותה לשנוא את עצמה-לה יש בעיות של אישיות ורגשי נחיתות,שלא לדבר על דימוי עצמי נמוך,ואת בתור תלמידה לא מבינה עד כמה שלימוד הוא חשוב,כי את לא חושבת ששינון זה למידה... לרגע תתעלמי מהציונים שאת מקבלת בבית הספר,ותנסי להתרכז במה שבית הספר כן נותן לך,תנסי לראות את הצד האחר בכל העסק הזה-ככה אולי,האלימות בבית הספר-המופנת נגד המורים-תפחת,וככה יותר תלמידים ילמדו,ויהיה קצת יותר שקט בכיתה מתוך הבנה עד כמה השכלה זה דבר חשוב ללא קשר לציונים.... אולי אני נשמעת לך כמו מורה-אבל אני לא מורה,וממזמן כבר לא תלמידה,בטח לא כזו שזוהרת מציונים מעולים. עד לפני שנתיים וקצת הייתי גם תלמידה,שמיניסטית,וידיעתך,רק עכשיו אחרי שהשתחררתי,ומחפשת עבודה,אני יודעת כמה קשה בלי ללמוד,תנצלו את הזמן הזה בו אתם בבית הספר,ויש לכם את האפשרות לשאול,כי אחרי כן,לא יהיה את מי לשאול....

Nimst

New member
אוו..

ממש לא נשמעת לי כמו מורה, דבר ראשון. דבר שני, שינון זה לא למידה. שינון זה שינון. למידה אמיתית היא הבנה. אתה לא צריך לדעת חומר בע"פ, אתה צריך להבין אותו. אם ישכיל משרד החינוך לשנות את שיטת הלימוד ולהתחיל *ללמד* את התלמידים, לגרום להם להבין, אז אולי יהיו פחות תלונות. פשפשי בזכרונך לפני שלוש שנים, לבחינות של ביצפר. האם הן דורשות יותר מרמה בסיסית ביותר של אינטליגנציה? לא. האם הן דורשות הבנה (אולי אולי חוץ ממתמטיקה)? לגמרי לא. בביצפר הקודם שלי, לפני שהגעתי לתיכון בכיתה י', הבחינות היו עם חומר פתוח. מתארת לעצמך בחינה בתיכון עם חומר פתוח? מה הבעיה לקבל 100? אבל כשהמבחן בא לבחון הבנה - חומר פתוח יביא אותך רק לשלב מסויים, ואחר כך אתה צריך ליישם את מה שלמדת, במקום סתם להקיא את הכל על הנייר כמו בתיכון. וד"א, תמיד יש את מי לשאול.

cilida

New member
../images/Emo22.gif

תתפלאי לשמוע-גם ביכולת לשנון דורשה רמה מסויימת של אינטליגנציה-כי את צריכה לדעת-איך עושים את זה...?איך עושים על מנת לדעת....? שנית-היכולת להבין את השאלה היא גם סוג של רמה באינטיליגנציה שלך-הרי המורים תמיד אומרים-חצי מהתשובה היא הבנת השאלה! מי שלא מבין את השאלה-לא יכול לענות עליה כראוי-וקרה לי לא פעם שלא הבנתי שאלה-ועניתי עליה לא נכון-ורק בסוף המבחן ירד לי האסימון-למה התכוון המשורר!!והמבחנים עם חומר פתוח-גם הם דורשים אינטילגנציה-הרי צריך לדעת איפה לחפש-תלמיד עם מינימום השכלה יכול למצוא-אבל הוא צריך את זה..אומנם הם קלים-אבל יש בהם בד"כ קט'ש- מלכודת... אני מסכימה איתך שההבנה היא דבר חשוב,הבנה היא מעל לכל-אם את בתור תלמידה מבינה את ההחומר-חצי המציון שלך! ויותר מזה אם את מבינה את החומר ומיישמת אותו-הכי טוב-כי אז את מגיעה למבחן ואת אפילו לא צריכה להתאמץ. את נשמעת לי בחורה עם ראש על הכתפיים-תנצלי את זה,ותוציא תעודת בגרות הכי טובה שאת יכולה,אני בדם יזע ודמעות נלחמתי כדי להוציא את שלי,ועוד מעט,אני גם אשלם כדי להשלים יחידות לימוד-קחי את מה שנותנים לך עכשיו,כי זה בחינם עם עזרה,ותסמכי עליי כשאני אומרת שלא יהיה את מי לשאול אח"כ...כי אח"כ את צריכה כבר לדעת הכל וגם לענות על שאלות... יותר מזה-אחרי הצבא-אם את מתכוונת להתגייס-בכל מקום הכי מחורבן,הכי נידח,מבקשים תעודת בגרות,ויש כאלה שמגדילים לעשות ולבקש גם תעודת בגרות עם ממוצע מסויים....קחי בשתי ידיים את מה שנותנים לך עכשיו-כי זה לא יחזור על עצמו,מהרגע שבו תסיימי את הלימודים-את הרוב,אם לא את הכל את תצטרכי לעשות לבד!!

Nimst

New member
תגובה

אמרתי "יותר מרמה בסיסית של אינטליגנציה" וכל מה שאמרת נכנס תחת הקטגוריה הזאת. אני עדיין חושבת שתמיד יש את מי לשאול. ואני לא דואגת בקשר לתעודת הבגרות שלי.. כרגע אני מרוצה, אבל גם אם אני לא אהיה מרוצה - שומדבר לא סופי, ותמיד אפשר להשלים ולשפר.

cilida

New member
../images/Emo22.gif

כל הכבוד על הגישה.. אבל הרעיון הוא שתנצלי את הזמן הזה שיש לך-כי אח"כ לא יהיה לך זמן-יהיו לך דברים אחרים על הראש...כמו עבודה,לימודים לתואר,ועוד כל מיני כאלה... אז נכון שתמיד אפשר לשפר והשלים,אבל למה לא לעשות את זה עכשיו-כאת יודעת שמאוחר יותר זה: א,יעלה הון תועפות של כסף-תאמיני לי,שכר הלימוד בארץ הוא לא זול,בייחוד אחרי ששכר הלימוד הועלה בכמעט 20 אחוז!!!!! ב,חבל לא לנצל את מה שיש עכשיו כי אח"כ....את עוד תראי כמה תרצי לחזור לשנות ולשפר...וגם יותר מזה,יש לך מורים-לא הכי גאונים,לא הכי חכמים,לא הכי יעילים שבעולם,אבל מורים שלרוב בקיאים בחומר הנלמד... וקחי עצה-זה בחינם,תלמדי עכשיו,ותלמדי טוב!!!

Nimst

New member
?

"את עוד תראי כמה תרצי לחזור לשנות ולשפר.." מאיפה את יודעת מה הציונים שלי, מה אני רוצה לעשות בחיים, ואם איזה ציונים אני אהיה מרוצה ולא ארצה לשפר? את ממליצה לי ללמוד עכשיו, ומתעלמת מהנקודה - מה שעושים בתיכון זה בדרך כלל לא ללמוד. זה לשנן. ולא תשכנעי אותי שלשנן זה ללמוד, מצטערת.

cilida

New member
סיום.

סמכי עליי-על המקצועות שבהם לא השקעת את תרצי לחזור ולשפר. אני לא מתכוונת לשכנע אותך-רק מה שאני אומרת בעיקרון,זה תנצלי את זה כל עוד זה קיים. והגישה שלך לגבי לימוד היא כנראה-או יותר נכון ברורה שהיא שונה ממה שאני ידעתי. אבל זו לא הפואנטה-הפואנטה היא-שתלמדי הכי טוב כל את יכולה..ותהיי הכי הכי שאת יכולה,סמכי עליי,ההזדמנויות האלו לא יחזרו על עצמן לעולם!!

Nimst

New member
אבל אני לא

סומכת עלייך, כי את לא מכירה אותי. איך את יכולה להגיד לי מה אני ארצה או לא ארצה לעשות? ושוב - את אומרת לי ללמוד הכי טוב שאני יכולה, ואני אומרת לך שהנקודה היא שזו ל-א למידה.

למעלה