משהו שכתבתי

לא ראיתי..אבל מוקלט לי

בכל מקרה אני לא חושב שזה מתאים שתמשיכו להעיר ככה אחד לשני בין כותלי הפורום אם יש לך משהו להגיד לה תפנה אליה באיי סי קיו או בדרך פרטית אחרת ובאותה נשימה(עברית יפה לי היום) גם קורא לענת..מה שאמרתי מקודם, אין טעם לחזור על זה

Ed Hunter

New member
וואי אתה חייב לראות! היתה ה-תוכנית

משהו מטורף! נישפכתי מצחוק!!!

Ed Hunter

New member
בהחלט!../images/Emo45.gif

אהבתי את הגרוזינים... "חבל אתה לא חוזר, חבל!"

Ez sLeeP

New member
|משכין שלום|

אפשר להבין על מה כל המהומה? לכל אדם יש זכות לפרוק את תסכוליו השמינסטיים (בתנאי שהוא שמיניסט, אם איננו שכזה - נצטרך לבדוק את חוקי הפורום הלא-כתובים..
) בכל עת. מי שלא מוצא לנכון לתמוך, לא חייו לתמוך. וכן, ביקורת היא דבר חיובי. אבל יש גם דרך לעשותה. אני מסכים עם כולכם במידה שונה, ולא אפרט כאן. *נמנע מעימותים* באשר למערכת החינוך הכושלת בשל מדידתה את האנוש במידה כמותית. אני לא חושב שישנו תקציב (מילת המפתח.. זכרו! ת-ק-צ-יב-!) למדידה איכותית. וגם זו שיטה שאינה מציאותית בפני עצמה. אנחנו אנשים כמותיים, ואנחנו עולם כמותי - ומערכת החינוך הישראלית היא רק בורג מייצג בתוך המכונה הקלוקלת הזו, האנושות. פואטיקה-משהו. אם אנחנו רוצים להצליח בעולם זה, עלינו להשקיע את ישבנינו בכסאותנו (להשקיע מלשון משקעים) ולהשקיע בלימודים (מלשון השקעה) ולראות תוצאות, בתקווה שאכן יהיו חיוביות. כמובן שיש את אותם יוצאי דופן שמצליחים ללא כל התהליך הפרגמטי הזה, אבל לצערנו - הם מעטים. ושיבושם להם. השאר - תשקיעו! כמה זמן עוד נשאר. בסוף הכל יסתדר על מקומו בשלום. ותסלחו לי על האופטימיות המקוללת הזו.

Ez sLeeP

New member
אחרי שנים רבות של כאב..

לומדים שפסימיות לא משתלמת. תזכירי לי לספר לך על זה בהזדמנות.

MatBar

New member
ענת היקרה,

אני מבין את התסכול שלך לגבי בית הספר. בית ספר זה מקום בו אנשים אכן נמדדים לפי ציונים. למדוד כישורים של אדם לפי מספרים זה דבר נוראי, ואפילו לא מוסרי מפני שאגם הוא מכלול של תכונות, ולא שתי ספרות (או שלוש במקרה הטוב) בדגימת הסטטיסטיקה. ניתן להתנחם בכך שמבחנים בבית ספר מודדים רק את הידע שלך בנושא מסויים, ולא את מכלול האישיות שלך. ציונים הינם דבר אכזרי, אולם בלעדיהם פשוט אי אפשר מפני שזוהי הדרך היחידה שבאמצעותה ניתן לודא שהתלמיד אכן למד משהו. המורים בבית הספר, בחלקם, אכן מתייסים לציונים כמדד לאיכות של אדם. אולם, לא כך החברים בבית הספר. בני נוער נוטים להתייחס לאנשים עם ציונים גבוהים כאל "חרשנים", "חסרי חיים", דימוי שהוא ללא ספק מעליב ופוגע. ולכן, אני לא מסכים איתך שהציונים אמורים להשפיע על המעמד החברתי. בכתבה שלך טענת שבית הספר מסייע לך להבין במה את לא טובה. כדי לפתור את הבעיה הזאת קיימות מגמות לימוד שונות ומגוונות בבתי ספר תיכוניים. כל תלמיד אמור לבחור את המגמה המתאימה לו מתוך כלל המגוון. קיימות גם מגמות שאינן מעשיות עבור תלמידים שמתקשים בלימוד חומר עיוני כגון: אומנות, קולנוע, תאטרון, ספורט. במגמות אלה אין לי ספק שתלמידים כמוך יכולים להשתלב בהצלחה. אני מקווה שכאשר תסיימי תיכון, תגיעי למסקנה שאת רוצה ללמוד איזשהו מקצוע שאליו את מתחברת, ותגשימי בעזרתו את שאיפותייך.

ציקהלה

New member
הייתי חייב להגיב ואני חושב שזה חשוב

כל דבר שאת אוהבת שאת רוצה לעשות לפרנסתך שהוא כיף כמו אולי צלילה צניחה או טייס ויש עוןד הרבה ולמעה הכל ידרוש ממך ללמוד גם דברים שאת לא רוצה ורום יהיהיו דברים שאת לא רוצה את יודעת למה??? ביגלל שרוצים את הכי טובים יכולת למידה זה דבר חשוב תמיד רוצים לסננן את העצלנים תאמיני לי אני עכשיו עושה קורס מדרכי צלילה 99% מהחומר זה חרא אין שום קשר לצלילה.... זה נכון שבצפר זה חרא אין מה לעשות אבל העובדה אומרת שאת לא יכולה ללמוד ולעשות רק מה שאת רוצה (אלא אם כן את מוכנה לחיות בזבל וכל היום לעשות יוגה...)

black buttercup

New member
מסכימה איתך חלקית!

אני מסכימה איתך שבצפר זה בית חרושת לציונים. אני מסכימה איתך שבסופו של דבר לומדים לבד כי לא זוכרים כלום ממה שהמורה אמרה. אני מסכימה איתך שאחרי שתסיימי את הבגרות לא תזכרי כלום, ואת יודעת מה, זה גם לא ישנה כלום כי כבר פחות ופחות מסתכלים על הבגרות בימינו, וגם אם כן, ברוך השם יש מכללות ומכינות ומה שאת רוצה כדי לחפות על זה שלא היה לך זין ללמוד כשהיית בגיל טיפשעשרה. אני מסכימה איתך שהבצפר מלמד אותנו למדוד אנשים במספרים, אני מסכימה איתך שציונים והשכלה הם לא מדד לאינטיליגנציה. אני מסכימה איתך שכל הסיסטם פה מסריח!!! אני לא מסכימה איתך שהשיטה גורמת לך לשנוא את עצמך, שום דבר בעולם לא צריך לגרום לך לשנוא את עצמך חוץ ממך עצמך. זה שמישהו אמר לך שאת עצלנית ושיש חכמים ממך לא צריך לגרום לך לשנוא את עצמך. את צריכה להיות חכמה מהם ולדעת שציונים לא אומרים מי את, אלא מה הידע שלך בחינוך העל יסודי. וזהו. אני לא מסכימה איתך שבצפר ממלכתי צריך לענות לפוטנציאל של כל תלמיד ותלמיד, בצפר ממלכתי מקנה לך כלים בסיסים בקשת רחבה של מיקצועות ריאלים והומנים. מן הסתם הוא לא יכול לאפשר לך לטעום מכל העולמות. אם את טובה באומנות, לכי לבצפר לאומנויות. אם את טובה במחשבים, לכי לבצפר שמתמחה בתחום. אני גם חושבת שכל השיטה הזאת דפוקה, והיא מוכיחה את זה בעצמה כל שנה כאשר מספר הזכאים לבגרות הולך ויורד. וזה שהבצפר לא באמת מקנה לך בסיס כי בכל מקרה אחרי צבא לא זוכרים כלום וגם אם זוכרים זה כמעט לא קשור למה שתלמדי באוניברסיטה, זה גם נכון. אבל בצפר מלמד אותך דברים אחרים, הוא לא מלמד אותך להיות בנאדם, אבל הוא גורם לך לגדל עור של פיל. מלמד אותך לתקשר עם סמכויות, ולהערים עליהם בלי שהם יבינו בכלל (זה מה שאני למדתי בתיכון לפחות). מלמד אותך ללמוד לבד, בזכות עצמך, מלמד אותך שאם תשקיעי במשהו באמת אז תצליחי, תלוי כמה תשקיעי, ואם לא הצלחת אז זה כי לא השקעת מספיק. בצפר מלמד אותך להסתדר עם אנשים אחרים, לחיות איתם, לפתח יחסי אנוש, למצוא חברים, ללמוד על אנשים, על סוגים שונים של אנשים. כל הדברים שבצפר לא עוסק בהם, ממנו למדתי אותם. כל מה שקשור למתמטיקה, אנגלית, פיסיקה, כימיה, ספרות בלה בלה בלה... את זה למדתי לבד מספרים. ואני בחרתי לעשות את זה. תודה לך משרד החינוך יקר, שגרמת לי לראות את העולם באור מספיק שלילי כדי להכונן כבר מעכשיו, כדי לא לקבל הלם אחר כך. אה, ולזאת שדיברה פה על זה שצריך השכלה כדי להצליח בחיים.....בולשיט!!!! יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעסוק בהם (חוקיים) בלי תעודת בגרות ולחיות בכבוד לגמרי. העולם לא שחור לבן. אין עניים ועשירים. הרוב למעשה זה שיכבת הביניים. ואת יודעת מה, אם כל מה שהצלחת לחשוב עליו כשאמרת עתיד זה כסף וקריירה, את צריכה ללמוד עוד הרבה על החיים.

ואני מסכימה איתך חלקית.... :)

זה לא נכון שהביצפר לא גורם לה לשנוא את עצמה, אבל מצד שני- כן. אסביר: כנראה שיש לה בטחון עצמי נמוך, מה שגורם לה לשנוא את עצמה כשהיא ניצבת במערכת באמת פשיסטית של ביצפר שמקטלג תלמידים לטובים/לא טובים וכל מה שהיא אמרה... אשמת בית הספר שלא מבחין בתלמידים כאלה, וממשיך לדכא עד מוות את התלמידים הפחות מוצלחים בצורה כזו או אחרת... בכל אופן, אני כן מסכימה שביצפר מדרבן להמשיך לחיים האמיתיים, עם הלמידה בזכות עצמך והראייה של כמה העולם מקטלג וחרא :) ובקשר לבחורה: תחזיקי מעמד מתוקה... עוד מעט זה נגמר... נכון שהחיים "האמיתיים" גם מזויינים כאלה, אבל הוא מלא באנשים מתוסכלים מבית הספר שאפשר לדבר איתם על כמה שנאנו את אותה תקופה

Nimst

New member
רק הערה

רוב האנשים בעולם עניים, לא מעמד ביניים. אם את מדברת על העולם המערבי, זה משהו אחר. אבל "עולם" לא שווה ל"עולם מערבי".

למעלה